Αυστρία Γερμανία road trip Αυστρία-Βαυαρία

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για Salzburg εκτός από το κάστρο μπορείτε να δείτε και το Residence Palace . Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα πέρασμα, αν σας ενδιαφέρει να δείτε κάποιο μουσείο, από το Salzburg museum. Μirabell gardens αξίζει, το εσωτερικό του παλατιού εμένα δεν μου είπε τίποτε αλλά οι κήποι είναι τρομεροί! ( τουλάχιστον ήταν τέλειοι όταν πήγα τον Μάρτιο του '08 γιατί πέρυσι χειμωνιάτικα ήταν όλα σε αποχρώσεις καφέ - γκρι!) Παρ' όλο που μπορεί να ακουστεί πολύ μακάβριο το κοιμητήριο πίσω από τον ναό του Αγίου Πέτρου ήταν κάτι που αξίζει να δεις! Είναι πολύ μικρούλι μην αγχώνεσαι!! Εμείς το είδαμε πηγαίνοντας προς το τελεφερικ για το κάστρο. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σου πω!
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Η Βαυαρία είναι υπέροχη και έχει πολλά να δείς και να κάνεις. Εγώ στο μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω είναι στο κάστρο. Πρέπει να το δεις έστω και από έξω, δεν είναι τυχαίο οτι ο Disney το διάλεξε για σχέδιο. Να πας πρωί πριν έρθουν οι ημερήσιες από το Μόναχο, να υπολογίσεις ότι το κάστρο είναι μακρυά από το σημείο που αφήνουν το αμάξι και πας είτε με τα πόδια, είτε με την άμαξα ή με λεωφορείο. Μπορείς να κλείσεις εισιτήριο για να γλιτώσεις χρόνο δύο μέρες πριν και μετά το παίρνεις από το κισέ με πολύ μικρότερη ουρά. τέλος η ξενάγηση γίνεται μόνο με οδηγό σε συγκεκριμένες ώρες και κρατάει μισή ώρα. Αυτό είναι το επίσημο σάιτ. http://www.neuschwanstein.de/englisch/palace/
Να θυμάσαι οτι όλη η Βαυαρία είναι υπέροχη,ότι και να δεις θα σε γεμίσει και μην κάνεις το λάθος να αγχωθείς για το πρόγραμμα. Εξάλλου διακοπές είσαι....
 

Valasia

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία!!
Εχω κάνει το ταξίδι και ηταν υπέροχα.
Το Ζαλτσμπουργκ χωρίζεται σε 3 τομείς.
Ο πρώτος στην αριστερή όχθη του Ζαλτσαχ (εκκλησίες αρχιεπισκοπικό μέγαρο και το σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ.Ο δεύτερος στη δεξιά όχθη είναι η Νέα Πόλη που θα δείτε το ανάκτορο Μιραμπέλ το ωδείο Μότσαρτ και το Καπουτσίνερμπεγκ. Ο τρίτος έχει το φρούριο Χοχενζαλτσμπουργκ. Εσύ θα αποφασίσεις προς τα πού θα πάς.
Η παλιά πόλη είναι υπέροχη και έχει κηρυχθεί και από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εχει εξαιρετική Αρχιτεκτονική και έχει πολλά να δείτε.Αξίζει!
Στην πλατεία της αγοράς έχει και το υπαίθριο σκάκι.
Γίνεται κάθε χρόνο και ένα φεστιβάλ όπερας. Δες αν συνπίπτουν οι μέρες.
Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ όπερας στην Ευρώπη.
Από φαγητό :
ΟΙΓΚΕΝΤΟΡΦ ΜΠΑΙ ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ : Don Carlos
Γολφπλατζ 5301 (06225)87111 παραδοσιακά πιάτα Αυστρίας αλλά και ιταλικά.
Οικονομικό εστιατόριο αλλά θέλει κράτηση.
Hofer Andreas Weinstube μπιραρία με καλό φαγητό.
Όλα είναι στο κέντρο.
Από Παραδοσιακά φαγητά το σνίτσελ, ζεστό γκούλας με πατάτες ,ψητό χοιρινό που συνήθως το σερβίρουν με ξινολάχανο και φυσικά τα λουκάνικα που πωλούνται σε καντίνες στους δρόμους και πολύ οικονομικά.
Από μπίρες εμένα μου άρεσε η GosserGold .
Στην πλατεία έχει μια παραδοσιακή καφετέρια (δεν θυμάμαι όνομα)θα δείς με μργάλα γράμματα το έτος ίδρυσης της.
Εχει ωραία γλυκά.κάθεσαι στο τραπέζι και έρχεται η σερβιτόρα με ένα γεμάτο δίσκο με γλυκά και επιλέγεις.
Από γλυκά sachertorte, linzertortedobostorte, apfelstrudelκαι φυσικά ωραίες σοκολάτες.
Ολα βέβαια είναι θέμα γούστου.
Καλό είναι να πάρετε και έναν ταξιδιωτικό οδηγό.
Βοηθάει πολύ γιατί φτιάχνεις το πρόγραμμα σου.
Να περάσετε όμορφα!!!
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα σας!!
Έκλεισα προχτες αεροπορικά για το Μόναχο με άφιξη 10.00 το πρωι 15 Μαρτίου και αναχώρηση 19.00 το απόγευμα στις 19 Μαρτίου!!
Έχω κάνει ένα πρόχειρο πρόγραμμα και θέλω την άποψη των φίλων που είτε έχουν ταξιδέψει είτε έχουν γνώση της περιοχής!!
Ημέρα 1η - Διαδρομή προς Salzburg με ενοικιαζόμενο αμάξι και άφιξη μεσημεράκι στο Salzburg (πιθανή στάση Chiemsee στη διαδρομή προς Salzburg)...Υπόλοιπη μέρα αφιερωμένη στο Salzburg!
Ημέρα 2η - Εκδρομή προς Hallstatt και μέσω διαφορετικής διαδρομής επίσκεψη στο Berchtesgaden και στη Φωλιά του Αετού!
Επιστροφή στο Salzburg νωρίς το απόγευμα και υπόλοιπη μέρα πάλι αφιερωμένη στο Salzburg!
Ημέρα 3η - Αναχώρηση για Innsbruck με επισκέψεις στο Alpbach και πιθανώς σε κάποιο άλλο χωριό στην Achensee.Άφιξη Innsbruck..Υπόλοιπη μέρα αφιερωμένη στο Innsbruck και διανυκτέρευση!!
Ημέρα 4η - Αναχώρηση από Innsbruck ,είσοδο στην Βαυαρία και επίσκεψη σε μερικά χωριά (όχι όλα ) όπως Mittenwald,Oberramergau κα...Προορισμός προς Fussen ή Schwangau όπου θα γίνει και η τελευταιά διανυκτερευση και επίσκεψη μόνο στο Neueswanstein (και όχι στο Hohrnschwangau) την ίδια μέρα ή αναλόγως την ώρα άφιξης την επόμενη!
Ημέρα 5η - Επίσκεψη στο Neueswanstein και αναχώρηση ή αν έχει γινει η επίσκεψη την προηγούμενη μέρα,αναχώρηση κατευθείαν για Μόναχο με άφιξη το μεσημεράκι και μετά από μια βόλτα στο κέντρο του Μονάχου ,να πάμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο!
Ποια είναι η άποψη σας? Υπολογιζω γύρω στις 2,5 ώρες οδήγηση τη μέρα και γύρω στα 200 χλμ!
Γνωρίζει κάποιος πόση ώρα θα ξοδέψω στο Neueswanstein καθως και πόση ώρα σπατάλησαν άτομα που επισκέφτηκαν το Hallstatt,το alpbach και το Berchtesgaden?
Επίσης θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για οδήγηση στην Αυστρία και τη Γερμανιά (πιθανή κάρτα είδους Vignette) κάθως και σε τι ποσά κυμαίνονται οι τιμές των διοδίων!!
Επίσης αν κάποιος θεωρεί ότι κάποιο από τα μέρη που ανέφερα δεν είναι άξιο επίσκεψης και αξίζει να προσθέσω κάποιο άλλο που είναι πάνω στη διαδρομή!
Υπάρχει περίπτωση να συναντήσω πρόβλημα με χιόνι μέσα Μαρτίου που θα δυσκολέψει υπερβολικά το πρόγραμμα μου?

Σας ευχαριστώ και περιμένω τις προτάσεις σας!! :)
 
Last edited:

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Διόδια δεν έχει στη Γερμανία. Στην αυστρία φτάνοντας στα σύνορα( θα το καταλάβεις από τις πινακίδες) θα σταματήσεις σε ένα πρατήριο να προμηθυτείς βινιέτα που κοστίζει € 8,50. Για χιόνι μη σε απασχολεί. Είναι πολύ οργανωμένοι και με χιονολάστιχα ( τα οποία είναι υποχρεωτικά) δεν θα έχεις πρόβλημα. Η ξενάγηση στο neaunweinstein διαρκεί κατι παραπάνω από μισή ωρα. Υπολόγιζε άλλο τόσο να ανέβεις στο κάστρο από το πάρκιν και βεβαίως την περίπτωση να βρείς ουρές. Τουλάχιστον 2 ώρες. Το hallstatt είναι μικρό. Εμείς όταν πήγαμε είχε άσχημο καιρό, χιόνιζε και τα πάντα ήταν κλειστά. Αν ο καιρός είναι καλός είναι πολύ όμορφα για βολτούλα και καφεδάκι.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Ωραιο προγραμμα,ισως η δευτερη μερα ειναι λιγο φορτωμενη...Ισως αντι για την Achensee προτιμοτερη ειναι η Konigsee,κοντα στο Berchtesgaden,πραγματικα πανεμορφη.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.095
Likes
23.935
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ωραιο προγραμμα,ισως η δευτερη μερα ειναι λιγο φορτωμενη...Ισως αντι για την Achensee προτιμοτερη ειναι η Konigsee,κοντα στο Berchtesgaden,πραγματικα πανεμορφη.
Η Konigssee είναι πανέμορφη και καταπληκτική η διαδρομή με το καραβάκι.
10655-1384983052-8674511e6f0666fccb57fbb4566b09c6.jpg
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
αυτά τα ζουμερα υπαρχει περιπτωση να μπορουν να γινουν από μεσα φλεβαρη;
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
ενταξει να παρω αμαξι μεσα στο χειμωνα δεν θελω επιτρεψτε μου σας παρακαλω να σας δειξω το γιατι:

αλλα με χιονι μεχρι το λαιμο πιστευω με το τρενο θα είμαστε οκ. να βαλω μια διαμονη παιδια στο σαλτ λετε?καρφιτσα περιμενω γνωμη κ απο σενα αν με ακους γιατι αλλιως θα σε τσιμπησω :)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
...αλλα με χιονι μεχρι το λαιμο πιστευω με το τρενο θα είμαστε οκ. να βαλω μια διαμονη παιδια στο σαλτ λετε?καρφιτσα περιμενω γνωμη κ απο σενα αν με ακους γιατι αλλιως θα σε τσιμπησω :)
Σαλτσμπουργκ,υπεροχο...πρεπει να πας:icon_biggrin:
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
να παω ναι να μεινω κι ολας?1 μερα είναι αρκετη λες?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom