Είναι κοινό μυστικό, ότι το παραδεισένιο νησί του Πουκέτ, χρόνο με το χρόνο παραδίδεται ολοκληρωτικά στην τουριστική λαίλαπα. Στο βωμό μιας άκρατης τουριστικής ανάπτυξης, θυσιάζονται παραλίες, αποψιλώνονται δάση, αλλοιώνεται η φυσιογνωμία παραδοσιακών χωριών, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό κομμάτι του μεγαλύτερου νησιού της Ταϊλάνδης, να καταστρέφεται. Παρ’ όλες όμως τις βάναυσες ανθρώπινες επεμβάσεις, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα γωνιές που διατηρούν στο ακέραιο την μαγική λάμψη του φυσικού μεγαλείου του τόπου. Μια από αυτές, είναι το υπέροχο ακρωτήριο Yamu στις απόκρημνες ακτές του ανατολικού Πουκέτ.

Εκεί, στην άκρη ενός τροπικού δάσους, με θέα το απέραντο της θάλασσας, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια ολόκληρης της Ταϊλάνδης, το Breeze. Με όπλα λοιπόν αυτό το εντυπωσιακό location και την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, το Breeze κατάφερε γρήγορα να γίνει το best kept secret των εστιατορίων του νησιού και μετά από σχετική ψηφοφορία να αναδειχθεί σαν ο καλύτερος χώρος εστίασης στο Πουκέτ. Όλα αυτά όμως λίγα θα σήμαιναν, αν την υψηλή εποπτεία της κουζίνας δεν είχε αναλάβει η Cheryl Johnson, μια σπουδαία Καναδή σεφ, που εγκατέλειψε το Μόντρεαλ, για να ηγηθεί της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου. Έτσι, ο τυχερός επισκέπτης θα απολαύσει ευφάνταστες γαστριμαργικές δημιουργίες, που βασίζονται μεν στην τοπική κουζίνα, αλλά είναι μπολιασμένες με πολλές Ευρωπαϊκές επιρροές, όπως το χοιρινό με καραμελωμένα μήλα ή ο σολομός με την καυτερή σάλτσα ντομάτας.

Extra tip. Κάθε Κυριακή στο Breeze σερβίρεται brunch, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε. Έναντι 28€ και για τέσσερις περίπου ώρες, θα παρελάσουν μπροστά σας είκοσι δύο εξαιρετικά πιάτα, τα οποία θα χωρίς καμιά αμφιβολία θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

http://www.breezecapeyamu.com/index.html