Γαλλία Χριστούγεννα στο Παρίσι...

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μια στάση στους αξιοπρόσεκτους κήπους Jardins de Tuileries ενώ τελικός μας προορισμός ήταν το Μουσείο του Λούβρου όπου θα συναντούσαμε το νέο μας ξεναγό, τον κύριο Λάζο, και το υπόλοιπο group για μια τρίωρη ξενάγηση στα μνημεία!

Οι κήποι Jardins de Tuileries είναι ιδανικοί για μια χαλαρωτική βόλτα μέσα στο πράσινο και τα αμέτρητα δεντράκια. Το όμορφο συντριβάνι στο κέντρο αποτελεί τέλειο background για φωτογραφίες ενώ περπατώντας θα συναντήσετε αξιόλογα αγάλματα και το Παλάτι Tuileries.

Όταν φτάσαμε στο Μουσείο του Λούβρου ενθουσιαστήκαμε με τις επιβλητικές πυραμίδες οι οποίες μας καλούσαν για φωτογράφηση :D Ο κύριος Λάζος, τόσο έμπειρος και συμπαθής με πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Στην ξενάγηση μας με ακουστικά :xmas_cool: είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη δική μας Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης και στη συνέχεια να δούμε από κοντά τη διάσημη για το αινιγματικό της χαμόγελο Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι! :rolleyes: Το Μουσείο του Λούβρου είναι χαοτικό, τεράστιο, σε σημείο που άνετα μπορείς να χαθείς! :haha: Οπότε είναι αδύνατο να τα δει κάποιος όλα με μια επίσκεψη...επιλέγει τι θέλει να δει και τα υπόλοιπα,καλά να είναι,την επόμενη φορά!

Έπειτα θαυμάσαμε κάποιους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De la Croix”. Δέος και λύπη μας προκάλεσε ο απίστευτος πίνακας ''Massacre at Chios'' με τις τραγικές φιγούρες του πολέμου. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση!

Κάπως έτσι είχε έρθει το απόγευμα και τα στομάχια μας είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται :bleh: Οι ξεναγοί είχαν κανονίσει επίσκεψη για το group μας στο Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, όμως μας φάνηκε κάπως τουριστικό και αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε! Κατεβήκαμε και οι τέσσερις στην περιοχή Opera Garnier για βόλτα και αναζήτηση γευστικών απολαύσεων ! Τελικά καταλήξαμε στην Pizza Hut όπου τσακίσαμε τρεις πίτσες σπέσιαλ!!! :bleh:

Κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από το περπάτημα που είχαμε ρίξει όλη μέρα, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας! Το βράδυ, Παραμονή Χριστουγέννων, το περάσαμε με τα παιδιά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας πίνοντας σαμπάνια και δοκιμάζοντας γαλλικά τυριά με φρούτα! :bleh: Στο τέλος φάγαμε και το παγωτάκι μας :icecream: και κάπως έτσι ευχάριστα και γεμάτη εμπειρίες τελείωσε και αυτή η μέρα μας στο Παρίσι...
 

Attachments

Last edited:

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Πολυ ωραία η περιγραφή σου nicole!
Να είστε καλα και να ξαναπάτε σύντομα!!!!

Εμείς φέυγουμε 22/5 , δεν έχουμε ξαναπάει και ανυπομονώ!!!!!
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Πολυ ωραία η περιγραφή σου nicole!
Να είστε καλα και να ξαναπάτε σύντομα!!!!

Εμείς φέυγουμε 22/5 , δεν έχουμε ξαναπάει και ανυπομονώ!!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου :D Να'σαι καλά! αχ τι ωραία! Θα περάσετε υπέροχα,είναι σίγουρο! :clap: Μετά το σκ θα συνεχίσω και την αφήγηση των τελευταίων δύο ημερών που περάσαμε στο Παρίσι και στη Νορμανδία, να πάρεις και από εκεί ιδέες και ό,τι θέλεις εννοείται, με ρωτάς...
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Άλλη μια μοναδικά όμορφη μέρα ξεκινά...Αφού πήραμε ένα καλό πρωινό που περιελάμβανε κρουασανάκια με μαρμελάδα-τις απαραίτητες δηλαδή θερμίδες :bleh: -επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν όλοι μαζί για την ολοήμερη εκδρομή μας στην πανέμορφη Νορμανδία,περιοχή στα βόρεια της Γαλλίας! Η εκδρομή ήταν δώρο από το ταξιδιωτικό γραφείο. Είχα ψάξει και είχα βρει πολλές φωτογραφίες για το μέρος στο ίντερνετ, όμως καμία εικόνα ούτε σε βιβλίο ούτε σε υπολογιστή δεν θα μπορούσε να αποδώσει αυτά που είδαμε και ζήσαμε! Η ομορφιά της Νορμανδίας είναι μοναδική και αξέχαστη!

Μετά από μια διαδρομή απίστευτης ομορφιάς με καταπράσινα τοπία που σου έδιναν την εντύπωση πως κοιτούσες έναν ατελείωτο πίνακα ζωγραφικής, φτάσαμε στο παλιό ψαράδικο των Βίκινγκς, την γραφική Honfleur...
Ό,τι και να πω, τα λόγια είναι περιττά και δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν ούτε στο ελάχιστο τη μαγεία του τοπίου! Αφού κάναμε τη βόλτα μας στο καρτποσταλικό λιμανάκι και βγάλαμε φωτογραφίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, συνεχίσαμε με την εξερεύνηση της Honfleur. Αξιοπρόσεκτη είναι η εκκλησία Saint Catherine με την εντυπωσιακή σαν πύργο κορυφή. Έπειτα η ώρα μας κύλισε ευχάριστα με βόλτα στα ρομαντικά λιθόστρωτα δρομάκια τα οποία κοσμούσαν μικρά μαγαζάκια και όμορφα ζαχαροπλαστεία με γλυκάκια που σε καλούσαν να απολαύσεις! Κλείσαμε την όμορφη αυτή επίσκεψη με φαγητό στο λιμάνι με φοβερή θέα :rolleyes: ...

Εκεί μπορείς να βρεις ψαροταβέρνες και παραδοσιακά εστιατόρια με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά κατευθείαν από τον Ατλαντικό Ωκεανό! Μαγεία!!! :clap:

Ικανοποιημένοι με όλα :D μπήκαμε στο πούλμαν και αποχαυνωμένοι, σχεδόν κολλημένοι στα παράθυρα από την άκρως εντυπωσιακή θέα της διαδρομής, διασχίσαμε την Trouville, αγαπημένη πόλη των ιμπρεσιονιστών. Δυστυχώς δεν πραγματοποιήσαμε στάση εδώ! Προορισμός μας ήταν η Deauville...
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Τελευταίος μας σταθμός η παραμυθένια Deauville, παλιό αριστοκρατικό θέρετρο όπου σώζονται εξαίσια σπίτια. Η περίφημη αυτή πόλη αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο διάσημων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις καταπράσινα τοπία και σπιτάκια τόσο όμορφα,σαν παλάτια,και όλα στο ίδιο στυλ,απλά ονειρεμένα! :rolleyes:
Πρώτη μας στάση ήταν η διάσημη παραλία της Deauville...Ατελείωτη και πλατιά μας καλούσε να περπατήσουμε στη χρυσή της αμμουδιά. Κατά μήκος της παραλίας θαυμασμό προκαλεί η σειρά από τις καμπίνες που γράφουν τα ονόματα διάσημων σταρ του Χόλιγουντ. Τους αφιερώνονται τιμής ένεκεν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται εδώ προς τιμήν των νικητών των βραβείων Όσκαρ κάθε χρονιάς! :oscar:

Ο κύριος Λάζος μας ενημερώνει για την ιστορικότητα της παραλίας και προτρέπει τα ζευγάρια να δώσουν το πιο παθιασμένο φιλί με φόντο το πολυφωτογραφημένο τοπίο...Έτσι,για να νιώσουμε και λίγο σταρ και να κλέψουμε λίγη από τη λάμψη τους!


Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στα πανέμορφα δρομάκια της Deauville! Εδώ δεν έβλεπες μόνο μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια αλλά και διάσημους οίκους μόδας να φιγουράρουν δεξιά και αριστερά χωρίς όμως να απαρνιούνται την ατμόσφαιρα της πόλης...Μέχρι και η αρχιτεκτονική του οίκου Louis Vuitton ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη με τον παραμυθένιο χαρακτήρα της Deauville! Για άλλη μια φορά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να ψωνίσω από το διάσημο οίκο γιατί τα μαγαζιά ήταν κλειστά ανήμερα των Χριστουγέννων.

Κάτσαμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα σ'ένα από τα γραφικά μικρά cafe...όλα ήταν τόσο όμορφα και περιποιημένα! Ζήτησα να μου φέρουν μια chocolat gourmand και πραγματικά ήταν η πιο εμφανίσιμη σοκολάτα που έχω πιει στη ζωή μου! Μαζί με τη ζεστή σοκολάτα ήρθαν συνοδεία ένα μπισκοτάκι, μια πανακότα, μια Crème brûlée, ένα μικρό σοκολατένιο Muffin και ένα γλυκύτατο macaron πράσινου χρώματος :bleh: Η χαρά του γλυκατζή!!!

Είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει και κάναμε μια τελευταία βόλτα μέχρι την αναχώρηση μας! Θα ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσουμε το πεντάστερο χλιδάτο ξενοδοχείο Normandy Barrière, τόσο εντυπωσιακά φωταγωγημένο και όμορφο!

Αποχαιρετήσαμε τη Νορμανδία με βαριά καρδιά. Next time!!! :rolleyes:
 

Attachments

Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ο κύριος Λάζος μας ενημερώνει για την ιστορικότητα της παραλίας και προτρέπει τα ζευγάρια να δώσουν το πιο παθιασμένο φιλί με φόντο το πολυφωτογραφημένο τοπίο..
Ένα απ' τα καλά των ταξιδιών με γκρουπ... ξέρεις ακόμα που και πότε πρέπει να φιλήσεις το έτερον ήμισυ!!!
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Όταν φτάσαμε στο Παρίσι ήταν ήδη εννιά η ώρα αλλά δεν ήμασταν καθόλου κουρασμένοι, η σωστή λέξη θα ήταν μαγεμένοι! Θέλαμε να δούμε και άλλα, να ζήσουμε και άλλα :clap: Ήμασταν αποφασισμένοι να ανέβουμε στον Πύργο του Άιφελ και να θαυμάσουμε το Παρίσι από ψηλά...

Οι ουρές το βράδυ για όσους ενδιαφέρονται να ανέβουν στον Πύργο είναι σαφώς μικρότερες από κάθε άλλη ώρα ενώ υπάρχουν δύο τρόποι για ν'ανέβει κανείς, το ασανσέρ και οι σκάλες. Το δεύτερο δεν θα το συνιστούσα γιατί θα σας βγει η γλώσσα έξω :bleh:
Βγάλαμε το πολυπόθητο εισιτήριο και αφού χαζέψαμε το τερατώδες αριστούργημα από κάτω, που φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο, είχε έρθει η ώρα να φτάσουμε και στην κορυφή! Καταφέραμε να φτάσουμε στον 2ο όροφο-γιατί ο τελευταίος ήταν κλειστός- και η θέα ήταν απλά μοναδική...δεν θα μπορούσα να την περιγράψω με λόγια! Αξίζει να ανέβει κανείς έστω για μια φορά στη ζωή του!

Το Παρίσι είναι τόσο όμορφο τη νύχτα και τόσο ρομαντικό!
Το βλέμμα φεύγει πέρα από τον ορίζονται και αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να ξαναέρθω για τρίτη φορά σε αυτή την πόλη που τόσο την έχω ερωτευτεί...:rolleyes:

Οι φωτογραφίες που βγάλαμε από τον Πύργο του Άιφελ ήταν ανεπανάληπτες με φόντο εκατομμύρια φωτάκια... :D Απολαύσαμε τη φοβερή θέα για αρκετή ώρα και έπειτα ξεκινήσαμε την κατάβαση από τις σκάλες. Συνεχίσαμε τη βραδιά μας με ατελείωτες βόλτες δίπλα στο Σηκουάνα, ως πεζοί αυτή τη φορά, και κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβουμε και αυτή η μέρα είχε φτάσει στο τέλος της...Μας έμενε άλλη μία :roll:
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Τελευταία μέρα στο Παρίσι αφού την επόμενη αναχωρούσαμε το πρωί για Αθήνα! :roll: Πως πέρασαν οι μέρες ούτε που το κατάλαβα...είδα όμως και γεύτηκα τόσα καινούρια πράγματα και αυτό το ταξίδι θα μου μείνει αξέχαστο! :rolleyes:

Το πρόγραμμα της ημέρας ήταν ελεύθερο οπότε ξεκινήσαμε τα δύο ζευγαράκια για τη μικρή μας εξερεύνηση στην πόλη...Χρησιμοποιήσαμε το μετρό για τις μεταφορές μας το οποίο έχει στάση και για την κουτσή μαρία!:bleh: Συμφέρει αρκετά να πάρετε μια δεκάδα εισιτήρια και όχι ένα κάθε φορά.

Με το χάρτη του Παρισιού στα χέρια μας αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη στάση της ημέρας στην περιοχή La Defense με τους ουρανοξύστες,τα εμπορικά κέντρα και τα μεγαλοπρεπή εντυπωσιακά κτίρια! Μερικά μάλιστα είναι από τα πιο ψηλά στο Παρίσι. Η εικόνα αυτή σίγουρα δεν θυμίζει με τίποτα Παρίσι...νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη πόλη!
Χανόμαστε για κάποια ώρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές ενώ το κλίμα μας παρασέρνει και κάνουμε και τη βόλτα μας σε ένα από τα εμπορικά! :roll:

Στη συνέχεια αποφασίζουμε να περάσουμε από την περιοχή της Όπερας για να θαυμάσουμε live τη θρυλική Galeries Lafayette!!! Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως θεωρείται πλέον αξιοθέατο του Παρισιού και μια επίσκεψη είναι must ειδικά για τους λάτρεις του αθλήματος :bleh: ! Χόρτασε το μάτι μας να βλέπει οίκους μόδας στη σειρά...ρούχα υψηλής ραπτικής,επώνυμες τσάντες και παπούτσια αντικείμενο λατρείας,πανάκριβα κοσμήματα και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Και να θες να αγιάσεις που λένε ...:innocent:
Και κάπου εκεί στο κέντρο δεσπόζει και το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, χαρακτηριστικό του παριζιάνικου χριστουγεννιάτικου glam!
Στον τελευταίο όροφο, αφού θα έχετε χορτάσει shopping (ή απλά οφθαλμόλουτρο), μπορείτε πλέον να απολαύσετε ένα γλυκάκι...Οι πύργοι με τα macarons ήταν ατελείωτοι :bleh:
 

Attachments

Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αγαπητή nicole σ'ευχαριστούμε για την υπέροχη ιστορία σου.οι φωτογραφίες σου όμως είναι όλα τα λεφτά.πάντα τέτοια.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
αγαπητή nicole σ'ευχαριστούμε για την υπέροχη ιστορία σου.οι φωτογραφίες σου όμως είναι όλα τα λεφτά.πάντα τέτοια.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε maki :D Να'σαι καλά! Σου εύχομαι υπέροχα και αξέχαστα ταξίδια!!!
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Καλογραμμένη η ιστορία σου nicole με άφθονο φωτογραφικό υλικό! Ότι πρέπει για μια πόλη σαν το Παρίσι που οι πολλές φωτογραφίες είναι must! Από ότι κατάλαβα έμεινες ευχαριστημένη με το γκρούπ, τον ξεναγό σας και ότι σας είχαν κανονίσει. Ήταν όλα όπως τα περίμενες? Καλά ταξίδια να έχεις :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom