vickokka
Member
- Μηνύματα
- 1.235
- Likes
- 1.931
- Ταξίδι-Όνειρο
- παντου
Το Thun ειναι πραγματικα μια πολη -στολιδι, μαγευτικο κέντρο, υπεροχα κτίρια, η λίμνη που μπαίνει στην πόλη , ένα μέρος της χτισμένο σε μια νησίδα σε αυτήν και γεφουρούλες που ενώνουν τις 2 όχθες γεμάτες μαγαζάκια, εστιατόρια και καφε. Πολλά λουλούδια, πολλά νερά, πολύς κόσμος να κάνει βόλτα και ωραίος καιρός μας υποδέχτηκαν. Κάτσαμε σε ένα καφέ, και απολαύσαμε τα νερά που έτρεχαν, τις πάπιες, την ομορφιά της πόλης. Μετά περπατήσαμε στους πεζόδρομους και χαζέψαμε τα κτίρια, μαγαζιά κλπ. Είδαμε από απόσταση στο όμορφο κάστρο της αλλά δεν ανεβήκαμε να το επισκεφτούμε.Πολύ όμορφο μέρος, επίσης ιδανικό για ένα διήμερο. Είχαμε δει από το Thun ξεκινούν πλοία για το interlaken με ενδοιάμεσους σταθμούς διάφορα παραλίμνια χωριά, αλλά μετά τις ώρες που χάσαμε το πρωί, δε θέλαμε να κάνουμε την κρουαζιέρα.
Όταν πήραμε το αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε, κάπου γίνονταν έργα και οι πινακίδες για Interlaken μας οδήγησαν στο να κάνουμε τον πάνω γύρο της λίμνης αντί τον κάτω που αναμε όταν ήρθαμε. Λοιπόν, ήταν η καλύτερη διαδρομή όλου ταξιδιού στην Ελβετία. Περάσαμε πολλά παραλίμνια θέρετρα, είδαμε ξενοδοχεία πανω στη λίμνη, μαρίνες, ποδηλατόδρομους, πανέμορφα τοπια, πόση ομορφιά μαζεμένη. Ακόμα και καταρράκτες είδαμε από μακριά πανω στα βουνα, αλλά μας μάγεψε περισσότερο το ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν πάνω στη λίμνη, όπου νερό μας μαγεύει γενικά. Προτείνω αυτή τη διαδρομή για κάποιον που πάει στο Thun ακόμα και διαμονή σε ένα από τα παραλίμνια αυτά χωριά.
Αρχίσαμε να πεινάμε, κι εγώ να λέω πως 3 μέρες δεν είχαμε φάει ενα πραγματικά Ελβετικό γεύμα, ήθελα ιδανικά να βρούμε μια ταβέρνα παραδοσιακή, σαν αυτές που έχουμε εδώ στα χωριά, με θέα και να φάμε παραδοσιακό τοπικό φαγητό. Και την βρήκαμε, με βοηθό το αγαπημένο μου google maps.Είναι για μένα, μεγάλη βοήθεια σε όλα τα ταξίδια όχι μόνο για τους χάρτες αλλά για τα πάντα. Ψάχνοντας λοιπόν , βρήκα το παραδοσιακό www.restaurantengi.ch σε μια τοποθεσία όνειρο. Πάνω στο βουνό, σε σημείο που δε φαινόταν καθόλου από το δρόμο μέχρι που έφτανες σχεδόν στην πόρτα του και με θέα τη λίμνη Brienz. Διακόσμηση τελείως παραδόσιακή, όλο ξύλινο , με τοπικά φαγητά,λίγα αλλά καλά. Επιτέλους να δοκιμάσω αυτό το rösti, που βλέπω παντού. Πήραμε κι ένα φιλέτο χοιρινό με χειροποίητα ζυμαρικά, spazli,πωπω φανταστικά ήταν. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί κι ένα νερό( ίδια τιμή είχε το κρασί με το νερό!) πληρώσαμε περίπου 60 ευρώ, αλλά τα άξιζαν.
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μετά από όλη μέρα στο δρόμο και απλά μαζέψαμε βαλίτσες, να είμαστε έτοιμοι το πρωί νωρίς για αναχώρηση. Θέλαμε να προλάβουμε να περάσουμε το San Gottardo πριν αρχίσει η κίνηση.
Όταν πήραμε το αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε, κάπου γίνονταν έργα και οι πινακίδες για Interlaken μας οδήγησαν στο να κάνουμε τον πάνω γύρο της λίμνης αντί τον κάτω που αναμε όταν ήρθαμε. Λοιπόν, ήταν η καλύτερη διαδρομή όλου ταξιδιού στην Ελβετία. Περάσαμε πολλά παραλίμνια θέρετρα, είδαμε ξενοδοχεία πανω στη λίμνη, μαρίνες, ποδηλατόδρομους, πανέμορφα τοπια, πόση ομορφιά μαζεμένη. Ακόμα και καταρράκτες είδαμε από μακριά πανω στα βουνα, αλλά μας μάγεψε περισσότερο το ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν πάνω στη λίμνη, όπου νερό μας μαγεύει γενικά. Προτείνω αυτή τη διαδρομή για κάποιον που πάει στο Thun ακόμα και διαμονή σε ένα από τα παραλίμνια αυτά χωριά.
Αρχίσαμε να πεινάμε, κι εγώ να λέω πως 3 μέρες δεν είχαμε φάει ενα πραγματικά Ελβετικό γεύμα, ήθελα ιδανικά να βρούμε μια ταβέρνα παραδοσιακή, σαν αυτές που έχουμε εδώ στα χωριά, με θέα και να φάμε παραδοσιακό τοπικό φαγητό. Και την βρήκαμε, με βοηθό το αγαπημένο μου google maps.Είναι για μένα, μεγάλη βοήθεια σε όλα τα ταξίδια όχι μόνο για τους χάρτες αλλά για τα πάντα. Ψάχνοντας λοιπόν , βρήκα το παραδοσιακό www.restaurantengi.ch σε μια τοποθεσία όνειρο. Πάνω στο βουνό, σε σημείο που δε φαινόταν καθόλου από το δρόμο μέχρι που έφτανες σχεδόν στην πόρτα του και με θέα τη λίμνη Brienz. Διακόσμηση τελείως παραδόσιακή, όλο ξύλινο , με τοπικά φαγητά,λίγα αλλά καλά. Επιτέλους να δοκιμάσω αυτό το rösti, που βλέπω παντού. Πήραμε κι ένα φιλέτο χοιρινό με χειροποίητα ζυμαρικά, spazli,πωπω φανταστικά ήταν. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί κι ένα νερό( ίδια τιμή είχε το κρασί με το νερό!) πληρώσαμε περίπου 60 ευρώ, αλλά τα άξιζαν.
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μετά από όλη μέρα στο δρόμο και απλά μαζέψαμε βαλίτσες, να είμαστε έτοιμοι το πρωί νωρίς για αναχώρηση. Θέλαμε να προλάβουμε να περάσουμε το San Gottardo πριν αρχίσει η κίνηση.
Last edited: