• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Άγιος Δομήνικος Άγιος Δομίνικος - επίγειος παράδεισος

athensgenia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
Περιεχόμενα

Η πρώτη εκδρομή που πήγαμε ήταν στο Manati Park. Πρόκειται για ένα πάρκο με ζώα και κάποια "θεατρικά δρώμενα" που δείχνουν πώς ήταν η ζωή στον Αγ. Δομίνηκο πρίν τους Ισπανούς. Αυτό που αξίζει είναι ότι τα ζώα είναι ελεύθερα και όχι περιορισμένα σε κλουβιά, έχει καταπληκτικούς πολύχρωμους παπαγάλους και τεράστια ιγκουάνα. Επίσης γίνεται σοου με δελφίνια στην πισίνα όπου πραγματοποιούν διάφορα ακροβατικά, επιπλέον με το κατάλληλο αντίτιμο μπορεί κάποιος να κολυμπήσει μαζί τους. Το Μανατί ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας, μόλις 5 λεπτά με το λεωφορείο. Μάλιστα υπάρχουν προσδιορισμένες ώρες κατα τις οποίες περνάει ένα λεωφορείο του πάρκου για να μεταφέρει δωρεάν όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Μάλιστα είναι ένα λεωφορείο με "τοπικό" χρώμα, δηλαδή πολύχρωμο, με σκληρά αμορτισέρ, με φυσικό αιρκοντισιον (δηλαδή χωρίς τζάμια) και μοίάζει έτοιμο να καταρρεύσει :haha:. Γι'αυτό και έχει τόση πλάκα, όλοι οι τουρίστες όταν το βλέπαμε είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις και φαντάζομαι ότι τα ίδια πράγματα σχολιάζαμε σε διαφορετικές γλώσσες! Εννοείται, οτι ελπίζω να μην το αντικαταστήσουν ποτέ! Όσο για την εισοδο στο πάρκο δεν θυμάμαι πόσο έκανε αλλά δεν ήταν ακριβή.
Η δεύτερη εκδρομή ήταν οργανωμένη και πήγαμε στην Σαόνα. Η Σαόνα είναι ένα πολύ μικρό νησάκι, το οποίο θεωρείται εθνικό πάρκο και στο οποίο απαγορεύεται να διανυκτερεύει κανείς. Πρόκειται για το νησί στο οποίο βρήκε καταφύγιο ο Κολόμβος όταν συνάντησαν μια τροπική καταιγίδα. Είναι αρκετά μακριά, σε πάνε καμιά ωρίτσα δρόμο με το πούλμαν σε ένα σημείο όπου παίρνεις καταμαράν ή πλοιάριο και πάς μετά από 1 ή 1μιση ώρα στο νησί. Κατα την διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο επικρατεί μια κατάσταση φιέστας με μουσική, χορό και ρούμι. Είναι μάλλον απίθανο να βρείς να πιείς κάτι χωρίς αλκοόλ.
Το νησάκι είναι μαγευτικό, το νερό είναι εντελώς διάφανο, η άμμος ολόλευκη, οι φοίνικες φτάνουν κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Επίσης μέσα στην εκδρομή συμπεριλαμβάνεται bbq, το οποίο είναι νοστιμότατο και σε γενναιόδωρες ποσότητες. Πρόκειται για μια εκδρομή που σαφώς θα την συνιστούσα, δυστυχώς οι φωτό μου είναι αναλογικές και δεν μπορώ να σας ανεβάσω. Όσο για το κόστος είχαμε πληρώσει τότε 100$ το άτομο, και φανταστείτε ότι έπαιρναν το ευρω 1 προς 1 με το δολλάριο λόγω κυβερνητικής πολιτικής. Αν κάποιος πάει τώρα πιστεύω ότι συμφέρει να έχει μαζί του δολάρια.
Η τρίτη εκδρομή λεγόταν fun fun, κόστιζε παραπάνω γύρω στα 150$ το άτομο, αλλά άξιζε κάθε σεντ. Πήγαμε με ένα μικρό βανάκι γύρω στις 3 ώρες δρόμο ώσπου να φτάσουμε σε ένα ράντσο, εκεί αλλάξαμε μας δώσανε κάποιες φόρμες και ξεκινήσαμε με άλογα. Αφού κάναμε καμιά ωρίτσα βόλτα με τα άλογα, κατεβήκαμε και συνεχίσαμε με τα πόδια μέσα στο δάσος όπου είδαμε ενδημικά φυτά, δέντρα και ζώα. Μετά φτάσαμε στην είσοδο μιας σπηλιάς στην οποία για να μπούμε κατεβήκαμε με σκοινιά (ύψος 18μ περίπου), κάτω είχε σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθώς και ποτάμι στο οποίο χρειάστηκε να κολυμπήσουμε. Μπορεί να ακούγεται extreme αλλά δεν ήταν γιατί είχαμε μαζί οδηγούς που μας βοηθούσαν ανα πάσα στιγμή. Υστερα από αρκετή ώρα υπόγειας διαδρομής βγήκαμε σε ένα σημείο όπου είχαν φέρει πάλι τα άλογα οπότε επιστρέψαμε στο κτίριο του ράντσου όπου μας περίμενε φαγητό και χαλάρωση. Πιστεύω πώς ένας από τους λόγους που μας άρεσε τόσο η εκδρομή αυτή εκτός από το ότι είχε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες ήταν και το γεγονός ότι είχαμε σχεδόν προσωπικό οδηγό, επειδή ήμασταν μόλις 4 άτομα που δεν μιλούσαμε ισπανικά οπότε είχαμε έναν αγγλόφωνο οδηγό όλο δικό μας πριβέ, οπότε καταλαβαίνετε πόσο πιο άνετα ήμασταν.

Attachments

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Ευγενία συνέχισε όταν μπορέσεις είσαι πολύ καλή και ευχάριστη
στην περιγραφή σου.Το επόμενό σου είναι Τοπ μην το χάσεις με τίποτα:clap:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευγενια τον Οκτωβριο του 2003 πηγα εγω Αγιο Δομηνικο. Με Iberia οπωs κι εσυ , αλλα απευθειαs απο Μαδριτη στο Las Americas.
Για την Iberia εχω την ιδια γνωμη με σενα. Εκανα το μπανακι μου στην περιοχη του Bavaro , καταπληκτικη παραλια - δεν εμεινα στην Πουντα κανα , απλα περασα.
Οσο για το χαμογελο των κατοικων να εισαι σιγουρη οτι ειναι φυσικο τουs. Το ξερω καλα αφου δεν εμεινα στα all inclusive resorts οπου μπορει και να το επιβαλλει η δουλεια τουs. Ισα ισα που απεξω τα χαμογελα ειναι πιο μεγαλα και πιο αληθινα.

Περιμενω τη συνεχεια :)

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραια αρχη ...
Για την iberia συμφωνω απολυτα . Με ενδιαφερει ο Αγιος Δομινικος για μελλοντικο ταξιδι οποτε περιμενω την συνεχεια

rania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Δύσκολη ερώτηση
Φεύγω για Άγιο Δομίνικο σε ενά μήνα,δεκαέξι μέρες και σήμερα! Ξέρω ότι μπορεί να με ζηλεύετε (με την καλή έννοια ) αλλά δώστε μου σας παρακαλώ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε! (πάω αναξέρτητα χωρίς γκρούπ με μια φίλη)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευγενια ημουνα σιγουρη οτι μια απο τις εκδρομες σας θα ηταν στο Manati park.Οχι δεν πηγα , αλλα εκει πηγαινουν στανταρ οι διαμενοντες στην Πουντα Κανα. Το ψαροχωρι που περασατε για το Σαονα ηταν το Bayahibe , ειναι ο μονος τροπος για να πας στο Σαονα.
Αυτη την εκδρομη εκανα κι εγω αλλα πηγα ανεξαρτητα και πληρωσα 30 δολαρια το ατομο , ενω συνεπιβαινοντες στο καταμαραν που ηρθαν γκρουπ απο ξενοδοχειο πληρωσαν 80 $ απ'οτι ακουσα. Εσυ λες 100...και ημασταν την ιδια εποχη στο νησι.
Αυτα τα αναφερω για μελλοντικους ταξιδιωτες , για να διαπιστωσουν οτι με γκρουπ και με εκδρομες απο ξενοδοχεια πληρωνεις πολυ πιο πολλα. Βεβαια μενοντας στην απομονωμενη Πουντα Κανα , δεν εχεις τροπο να μετακινηθεις κλπ...Σημασια εχει οτι περασατε καλα ετσι?

Οριστε και μια φωτο που εχω εγω απο το Σαονα και μου αρεσει τοσο που ηταν το αβαταρ μου πριν λιγο καιρο :D

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Φεύγω για Άγιο Δομίνικο σε ενά μήνα,δεκαέξι μέρες και σήμερα! Ξέρω ότι μπορεί να με ζηλεύετε (με την καλή έννοια ) αλλά δώστε μου σας παρακαλώ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε! (πάω αναξέρτητα χωρίς γκρούπ με μια φίλη)
Rania , ισως εγω που εχω παει και ταξιδεψα επισης ανεξαρτητα στο νησι , να σε ζηλευω περισσοτερο απ'ολους.
Εχω ξεκινησει μια ταξιδιωτικη ιστορια και εχω φτασει πανω απ'τη μιση διαδρομη , αν θελεις ριξε μια ματια μηπως σε βοηθησει να καταλαβεις περιπου πως ειναι τα μερη και το πως κινηθηκα εγω..http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=279

Απο κει και περα πες μου τι βοηθεια χρειαζεσαι...Που πετατε? Las Americas, Puerto Plata ή Punta Cana? Ποσες μερες θα μεινετε? Θα κινηθειτε με συγκοινωνια? Εχετε καποιο πλανο στο μυαλο σας για τη διαδρομη που θα ακολουθησετε?

pinelopi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
μπράβο σας

όταν γυρίσετε θέλουμε λεπτομέρειες και ειδικά οικονομικού περιεχομένου για σύγκριση με τις οργανωμένες εκδρομές:clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.725
Νεότερο μέλος
Afroula15901

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom