ΗΠΑ Άλλο ένα δώρο που μου έκανα: Michigan - New York - Florida

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Χαιρετώ την όμορφη ταξιδιωτική οικογένεια :welcome2:! Επιτέλους ναιιιι αποφάσισα μετά από αρκετούς μήνες να γράψω το ταξίδι μου στην ΑΜΕΡΙΚΗ για το οποίο εύχομαι να μπορέσω να θυμηθώ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ αφού λόγω της αναβλητικότητάς μου έχουν χαθεί αρκετές πληροφορίες από τη μνήμη μου! I'm sorry… 😔

Πρώτο ερώτημα: Πως προέκυψε το ταξίδι;

Νιώθοντας ένα κενό και μια αδράνεια μετά από όλο αυτό που είχαμε τραβήξει τα 2 χρόνια του κορονοϊού έπρεπε να πάρω τα πάνω μου και να δραστηριοποιηθώ. Ο τρόπος που βιώνει και εκδηλώνει κανείς το «κενό» μέσα του είναι τελείως υποκειμενικό. Οπότε το πρώτο ερώτημα που όφειλα να κάνω στον εαυτό μου ήταν «τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε αυτή τη ζωή?» Ναι τα ΤΑΞΙΔΙΑ λοιπόν αυτά με κάνουν ευτυχισμένη. 😍

Δεύτερο ερώτημα: Πως πήρα την απόφαση και ποιον είχα συνταξιδιώτη;

Η απόφαση επάρθει σχεδόν μέσα σε μια νύχτα κυριολεκτικά 😅. Το μόνο που έψαξα ήταν το χρονικό διάστημα που θα πήγαινα και με ποιους? Μόνη μου θα έκανα το ταξίδι μέχρι τον προορισμό όπου θα πήγαινα να συναντήσω τους θείους μου με τους οποίους έχουμε πολύ μικρή ηλικιακή διαφορά. Οι θείοι μου είναι γεννημένοι στην Αμερική ενώ οι γονείς τους Έλληνες μετανάστες.

Τρίτο ερώτημα: Πότε θα πήγαινα και ποια η διάρκεια του ταξιδιού;

Το ταξίδι το προγραμμάτισα 6 μήνες πριν. Δηλαδή τα εισιτήρια κλείστηκαν αρχές Μαρτίου του 2022 και η πτήση ήταν για 1 Σεπτεμβρίου 2022 με επιστροφή 21 Σεπτεμβρίου 2022. Ενδιάμεσα είχα προγραμματίσει και άλλες πτήσεις εντός των Η.Π.Α. τις οποίες θα τις δούμε στη συνέχεια :clap:.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η οργάνωση δε με δυσκόλεψε ιδιαίτερα αφού ήξερα το που θα πάω και ότι θα ήμουν σχεδόν σαν τηλεκατευθυνόμενο:bounce: . Το διαβατήριό μου ήταν ενεργό οπότε αυτό το κομμάτι το παρέκαμψα .
1ο Στάδιο: Οι πτήσεις έχουν ως εξής:

1. Αθήνα - Detroit (Michigan) / Detroit - Αθήνα (847,50€) στην τιμή περιλαμβάνεται η τιμή 23kg βαλίτσα και 10kg χειραποσκευή.

2. Detroit - New York / New York - Detroit (145€) χωρίς αποσκευή μόνο backpack.

3. Detroit - Fort Lauderdale (Florida) / Fort Lauderdale - Detroit (151€) χωρίς αποσκευή μόνο backpack.

2ο Στάδιο: Έκδοση visas. Επειδή δεν το ανέφερα νωρίτερα, η πτήση μου για Detroit θα γινόταν με την AirCanada με μια και μοναδική ενδιάμεση στάση το Montreal. Αυτό σήμαινε και ΠΡΟΣΟΧΗ (1) ⚠ γιατί το έψαξα και δεν ήθελα να βρεθώ προ εκπλήξεων, χρειαζόταν να βγάλω visa και για τις δύο χώρες (Καναδά και Αμερική). Και για τις 2 χώρες, visa έβγαλα αρχές Αυγούστου. ΠΡΟΣΟΧΗ (2) ⛔στα sites τα οποία μπορούν να σου προμηθεύσουν visa. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες που χωρίς να δώσεις σημασία σε παραπέμπουν με λιγότερα βήματα να βγάλεις visa, τα οποία όμως κρατάνε μεγάλες προμήθειες. Οπότε μπείτε στα επίσημα site είτε για να βγάλετε ESTA (Αμερικάνικη visa) περίπου στα 22€, η οποία μου εγκρίθηκε εντός 24ωρών, είτε ETA (Καναδική visa) περίπου στα 6€, η οποία εγκρίθηκε στα επόμενα δευτερόλεπτα. 3ο Στάδιο: Ταξιδιωτική ασφάλιση. Γιατί ως γνωστόν εάν σου συμβεί κάτι στην Αμερική δίνεις τουλάχιστον νεφρό 🤬. Οπότε μέσω της interamerican βρήκα ένα καλό ταξιδιωτικό πακέτο που περιλάμβανε και τυχόν απώλεια αποσκευών αλλά και θέματα υγείας με κόστος πακέτου στα 100€. 4ο Στάδιο: Συνάλλαγμα. Μέσω της ONExchange έκανα ένα σεβαστό ποσό σε αμερικάνικα δολάρια και κάποια απαραίτητα σε καναδικά γιατί είχα αναμονή πτήσεων (ειδικά στην επιστροφή).

Ξεκινάμε! Πτήση από Αθήνα για Montreal. Ξεκινάμε είπα? Όοοοχι βέβαια! :mad: Θα ήθελα! Τα προβλήματα των πτήσεων φυσικά και δε θα σταματήσουν ποτέ είτε πρόκειται για Ευρώπη είτε για άλλες ηπείρους! Και κάπου εκεί έρχεται μια ωραιότατη ειδοποίηση καθυστέρησης 1 ώρας. Ο κρύος ιδρώτας άρχιζε να με κατακλύζει αφού η ενδιάμεση πτήση ήταν με αναμονή 2 ωρών. Μετά από αυτό είχα ΜΟΝΟ 1 ώρα. :shock: Φτάνοντας στο gate για το check-in χωρίς να μου τσεκάρουν τίποτα (εννοώ visa για Αμερική και Καναδά ) απλά με ρώτησαν αν έχω βγάλει! Προς έκπληξή μου τσεκάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού! (τότε που πήγα στις περισσότερες χώρες είχε καταργηθεί αλλά τα πράγματα γενικά είχαν απρόβλεπτες εξελίξεις). Εμένα το άγχος μου ήταν για την ανταπόκριση μου για το οποίο η ίδια η υπάλληλος για κάποιο λόγο μου είπε ότι αν δεν προλάβω θα με μεταφέρουν σε άλλη πτήση! Πήγα να της πω! Τι λες μανδάμ;; Βέβαια ως πολιτισμένος άνθρωπος κράτησα την ευγένεια και την ψυχραιμία μου! :cool: Άντε λέω ας δούμε πως θα πάει και αυτό! Ρε παιδιά ειλικρινά ο κόσμος στο gate δεν υπήρχε! Το χάος το ίδιο! Λέω δεν παίζει να χωράμε κάποιοι θα κρεμαστούν στα φτερά! Η πτήση δύσκολη μόνο και μόνο από άποψη ωρών… ατελείωτες (10 ώρες)! Όσοι έχουν κάνει μεγάλα ταξίδια ίσως μπορούν να καταλάβουν και δεν έχει να κάνει εάν ταξιδεύεις μόνος σου (και καλά ότι δεν έχεις να μιλήσεις με κάποιον) αλλά με τη σωματική κούραση… τι να λέμε τώρα ότι μουδιάζει ολόκληρο το σώμα; Πόνοι στα γόνατα, ουρίτσα, μέση, πλευρά και ότι άλλο έχει απομείνει! 😫

Με το που προσγειώνεται το αεροπλάνο στο Montreal και πριν καν ανοίξουν οι πόρτες εξόδου με τα φτωχά αγγλοελληνικά μου και μέσα στο άγχος μου φώναξα: Κάντε στην άκρη, I have connection… :p Φυσικά και οι περισσότεροι ως ελληνοκαναδοί γέλασαν αλλά κανείς δε σπαράχτηκε να κουνηθεί. Οπότε λέω Μαίρη αποδέξου τη μοίρα σου! :cry: Βγαίνοντας τελικά από το αεροπλάνο έριξα 100αρη ακολουθώντας πινακίδες connection αφού το boarding ήταν σε περίπου 40 λεπτά! Και που έτρεξα τι; Φράκαρα σε μια ουρά ανταποκρίσεων προς τον έλεγχο και ο λόγος; Φυσικά το ότι υπήρχαν μόνο 2 υπάλληλοι! Ναι φίλοι μου δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα τέτοια προβλήματα. Απλά σκέφτηκα ότι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα που είχα… μπας και προλάβω! :suicide: Αφού ήρθε η σειρά μου για τον έλεγχο των αποσκευών όλα good (τσέκαραν το backpack και ελαφρώς σωματικά) ήρθε και ο έλεγχος του Ελληνάρα πολίτη που τόλμησε να πατήσει το πόδι του εδώ! Οκ διαδικασία κλασική! Έλεγχος καναδικής βίζας (ασχέτως που δεν θα έμενα εκεί, δεν έχει σημασία), δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφιούλα και εννοείται με ρώτησαν... κοπελιά που πας; Ρε αγάπη κουβέντα θα πιάσουμε καίγομαι χάνω την πτήση σε 5 φεύγει… αλλά είπαμε έχουμε και κάποιο επίπεδο! :cool: Φεύγω ελπίζοντας πως η πτήση θα είχε καθυστέρηση αφού δεν είχα ενημερωθεί από πουθενά!!! Και λέω, δε ρίχνω άλλο ένα 100αρη; Φτάνοντας στην πύλη μου και με κατεβασμένο κεφάλι ψυχολογικά έτοιμη να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω (αφού ήμουν πεπεισμένη ότι θα αφήσω τα κοκαλάκια μου στο αεροδρόμιο) μου λέει η κοπέλα στο boarding ότι έχει μισή ώρα καθυστέρηση! ΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ! :bleh::xalara:

Next station Detroit… USA… I'm coming! Αφού μετά από όλο αυτό η 1,5 ώρα πτήση φάνταζε παιχνιδάκι και ήταν! Λοιπόν φτάνοντας στο αεροδρόμιο το μόνο που έκανα ξέρετε πιο ήταν; Απλά να ακολουθήσω την πινακίδα baggage claim και ΤΕΛΟΣ! Τίποτα μα τίποτα άλλο! Δεν πέρασα κανένα έλεγχο, κανένας δεν κοίταξε κανένα έγγραφο, κανένα διαβατήριο και δε με ρώτησε κανείς τίποτα! Και η βαλίτσα μου αντί να την περιμένω με περίμενε αυτή! That's all! Welcome to the USA! 🇺🇲

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ INTERNET / ΤΗΛΕΦΩΝΟ 📞 : Να σημειώσω ότι όσες μέρες ήμουν Αμερική σε οποιαδήποτε πολιτεία και αν πήγα δεν έβαλα τοπική κάρτα sim και λειτουργούσα μόνο με wifi. Δεν ήταν έξυπνο αυτό και δεν το προτείνω. Τώρα μη με ρωτήσετε γιατί! Ακόμα αναρωτιέμαι κι εγώ, γιατί το ρίσκαρα έτσι :bash:! Κάτι με την ανασφάλεια επειδή θα επικοινωνούσα με viber και whatsapp κάτι ότι έπρεπε να ξανακατεβάσω εφαρμογές (όλα αυτά μπορεί να είναι και μπούρδες) αλλά το πιο σημαντικό μάλλον ήταν ότι είχα διαβάσει κάτι πάρα πολύ βοηθητικό από τον συμφορουμίτη @polkan ο οποίος σε αντίστοιχο ταξίδι ανέφερε πως: «Ένας τρόπος να ελέγξετε αν το κινητό σας έχει προσβασιμότητα στο αμερικανικό δίκτυο είναι ο εξής: Βρίσκετε το ΙΜΕΙ της συσκευής σας (Το γράφει πάνω στο κουτί του κινητού ή εναλλακτικά πληκτρολογείτε *#06# και εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας), στη συνέχεια επισκέπτεστε τη σελίδα της T-Mobile (η οποία είναι από τις καλύτερες τοπικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) στο σύνδεσμο https://www.t-mobile.com/resources/bring-your-own-phone, βάζετε το IMEI στο αντίστοιχο κουτάκι και ελέγχετε αν έχει προσβασιμότητα ή όχι.» ΛΟΙΠΟΝ: Έχω να δηλώσω πως μετά το βίωμά μου στην Αμερική ειλικρινά παίζει να μη λειτουργεί - να μην υποστηρίζει το αμερικάνικο δίκτυο άλλη συσκευή πέρα από συσκευές iphone 📱🍎 . Άρα στην ουσία πρέπει να έχει κάποιος πέρα από το κινητό του ένα δεύτερο να είναι iphone και να βάλει τοπική κάρτα για να είναι safe. (Αι καλά κρασιά που λεν και στο χωριό μου). Αν και χρήστης iphone δεν έκανα τίποτα και ήμουν με wifi.

Για να συνεχίσω ήρθε και με παρέλαβε :welcome:ο θείος μου (τον οποίο με τα βίας γνώρισα αφού είχα να τον δω καμιά 10αριά χρόνια). Είχε ήδη βραδιάσει οπότε καλά μου έκατσε που θα έπεφτα για ύπνο (έτσι νόμιζα δηλαδή). Και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι τους 🏡 το οποίο ήταν σχεδόν 1 ώρα απόσταση. Θα έμενα στο Rochester το οποίο είναι μια πόλη στην κομητεία Oakland στην πολιτεία Michigan με πληθυσμό κάτι παραπάνω από 13.500.

1η ΜΕΡΑ (Michigan)

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε πολύ χαλαρά τίποτα γενικά το τρελό αφού και αυτός ήταν ο σκοπός μου (μετά από λάθη που έχω κάνει σε προηγούμενα ταξίδια και διδάχτηκα μέσα από αυτά)! Κυρίως όταν αποφασίζω πλέον να πάω κάπου ζω περισσότερο τον πολιτισμό και την κουλτούρα! Όχι να σκοτωθώ και να κάνω όσα πιο πολλά μπορώ γιατί χάνεται και η μαγεία! Ότι προλάβω και Όσο μπορέσω! Και αφού όπως είπα ήρθα σε συγγενείς θα απολαύσω τη δίκη τους καθημερινότητα! Ξύπνημα το πρωί (ειλικρινά δε θυμάμαι αν κοιμήθηκα γιατί το jet lag ήταν σε άλλη διάσταση) και μια μικρή βόλτα στο εμπορικό χωριό του Rochester "The Village Of Rochester Hills" φάγαμε το παγωτάκι μας χαζεύοντας λίγο τα μαγαζιά και ΟΧΙ δεν ήταν κατάλληλα μαγαζιά για ψώνια. Λίγο πίσω στη μόδα και πολύ πολύ ακριβά! Λόγω του ότι ακόμα είχε αρκετή ζέστη αποφασίσαμε μαζί με τη θεία μου και τα δύο της από τα 3 παιδιά της να πάμε σε μια ιδιωτική πισίνα στη γειτονιά να χαλαρώσουμε... Νωρίς το βραδάκι ήπιαμε και τα cocktailάκια μας στο κέντρο της πόλης, σε ένα ιδιαίτερο μαγαζί το "Baus Barber" που είχε διπλή ιδιότητα δηλαδή ήταν κομμωτήριο και μπαρ μαζί. Και έτσι για να αρχίσω να ενημερώνω και λίγο για τις τιμές, το δικό μου cocktail κόστισε 16$.

2η ΜΕΡΑ (Michigan)

Σάββατο σήμερα και ξημέρωσε μια μέρα ΕΚΠΛΗΞΗ! Μου τη φύλαγαν οι γλυκούληδες!!! Full Day λοιπόν με όλη την οικογένεια αλλά και φίλοι των θείων μου ελληνοαμερικάνοι και αυτοί. Είχαν οργανώσει ημερήσιο road trip. ΠΟΥ ΟΜΩΣ???? Βουρ… για South Haven αν και κάτι παραπάνω από 3 ώρες απόσταση η πόλη ανήκει στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βρίσκεται στην κομητεία Van Buren και ένα μικρό τμήμα εκτείνεται στην κομητεία Allegan. Το South Haven χαρακτηρίζεται ως πόλη λιμάνι. Και για να μη μακρηγορώ καθώς ανέβαζα στο instagram τα αλλεπάλληλα stories μου που οι φίλοι μου με έβριζαν (φυσικά γιατί ζήλευαν) η κύρια ερώτηση ήταν? Κολύμπησες στη λίμνη :fishing:? ΝΑΙΙΙ βεβαίως και κολύμπησα. Δοκίμασες το νερό??? Βεβαίως και είχα τέτοιες ερωτήσεις! Αλλά τι να δοκιμάσω μάνα μου? Πήγαμε στη south haven beach ⛱μια από τις δύο κύριες εμβληματικές παραλίες της πόλης, ακριβώς νότια του καναλιού του Black River. Έτυχε και είχε απίστευτη ζέστη εκείνη τη μέρα και αρκετό κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη δυσκολία στο παρκάρισμα που εννοείται πως δε θυμάμαι να υπήρχε free parking. Όπου και να το άφηνες έπεφτε 10δόλαρο. Κάναμε μια βόλτα περιμετρικά της λίμνης όπου υπήρχαν πολλά μαγαζάκια για junk food αλλά και souvenir shops. Στη συνέχεια πήγαμε μέσα στην πόλη γιατί έπρεπε κάποια στιγμή να φάμε! Να πω ότι η πόλη ήταν πανέμορφη με ωραία vibes και ως λάτρης του υγρού στοιχείου σα να ψιλο ερωτεύτηκα το μέρος. Κατευθυνθήκαμε προς το "Admiral Jack's Bar & Grill" ένα μαγαζί σχεδόν πάνω στην προβλήτα της λίμνης. Φυσικά ένα τέτοιο μέρος θα είχε αναμονή ΑΛΛΑ το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι! Όσο λοιπόν περιμέναμε χτυπήσαμε τις cocktailάρες μας ομαδικώς και το κέφι άρχιζε να ανεβαίνει. Ήπιαμε ήπιαμε ήπιαμε με την υπέροχη θέα της δύσης του ηλίου και καταλήξαμε να τρώμε τα υπέροχα αυθεντικά αμερικάνικα burger. Τώρα για τιμές δεν πολυθυμάμαι νομίζω το κάθε ποτό ήταν περίπου στα 10$ (στο πλαστικό) και το burger 16$ - 17$ 🍔. Η αλήθεια είναι ότι μας διακατείχε όλους μια τρέλα που ακόμα και το ενδεχόμενο να πηγαίναμε Σικάγο σκεφτήκαμε αφού ήμασταν το λιγότερο 2 ώρες μακριά. Εντάξει ήταν στιγμιαία η σκέψη και πήραμε το δρόμο της επιστροφής αφού για αυθημερόν τέτοια διαδρομή ήταν ήδη υπερβολική.

3η ΜΕΡΑ (Michigan)

Κυριακούλα σήμερα και είχαμε αποφασίσει από νωρίς πως τη σημερινή μέρα θα την ονομάζαμε free day 🆓! Δηλαδή ο καθένας να πάρει το χρόνο του και να κινηθεί όπως νομίζει ή και να μην κινηθεί και καθόλου! Χαλαρά λοιπόν στο μοναδικό αυτό μικρό σπίτι στο λιβάδι :cool: ! Η θεία μου κι εγώ κάποια στιγμή είπαμε να πάμε για ένα πραγματικό καφέ που είχε στο κέντρο της πόλης! Μου εγγυήθηκε πως θα πιούμε επιτέλους σωστό ευρωπαϊκό καφέ γιατί ως γνωστόν (όσοι έχουν πάει) στην Αμερική σωστός καφές δεν υπάρχει :rolleyes-80: ! Καλά μην το πάμε και πολύ μακριά γιατί κάτι σε Freddo δε θα βρεις που να χτυπιέσαι :bash:. Όλοι ξέρουμε πως είναι ελληνική πατέντα. Οπότε αρκέστηκα σε ένα παραδόξως πάρα πολύ καλό καπουτσίνο ☕ στο "Dessert Oasis Coffee Roasters"! Ο καφές πως πίνεται;;;;; Αργααααα κι έτσι κάναμε με πολύωρη συζήτηση! Προς ενημέρωση ο καφές είχε κόστος 5$. Τουλάχιστον εδώ δεν είναι όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη που σε διώχνουν! Cool! Βολτάραμε λίγο στην αγορά αφού ήμασταν κέντρο και that's it! Επιστροφή στο σπίτι για φαγητό. Πραγματικά αφού ο καιρός γενικά ευνοούσε πέρα του ότι τραβούσε κι αυτός φουλ τις κυκλοθυμίες του, ήθελα τόσο πολύ να ανακαλύψω τη γειτονιά αφού μου προκαλούσε αυτό το συναίσθημα και τη φαντασία του ότι έπαιζα σε ταινία. Την ένιωθες την αμερικανιά ρε παιδί μου στο πετσί σου. Και έτσι έγινε μια υπέροχη αλλά γρήγορη ξενάγηση σε αυτή την υπέροχη περιοχή!

4η ΜΕΡΑ (Michigan)
Μια καινούρια μέρα ξεκίνησε για την οποία μου φύλαγαν άλλη μια έκπληξη :clap:. ZIP LINE DAY! Ήμασταν έτοιμοι για το κάτι διαφορετικό, αφού μου εκμυστηρεύτηκαν πως κανένας τους δεν είχε ξανά κάνει κάτι αντίστοιχο :minion kungfu:! Όλη η οικογένεια από το πρωί είχαμε κάνει reservation στο "TreeRunner West Bloomfield Adventure Park"! Επειδή μπορεί κάποιοι να αναρωτιέστε για το κόστος του κάθε ατόμου ήταν 60$. Δε χρειάζεται να πω και πολλά. Μόνο που αυτή την εμπειρία την έζησα στην Αμερική καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για υπερθέαμα πιστών. Η εμπειρία μοναδική αξέχαστη με πολλές φωτογραφίες στο κινητό αλλά κυρίως στο μυαλό! Κουρασμένοι μετά από 3 ώρες σκαρφαλώματος (γέροι άνθρωποι 🤭) πήγαμε σε οικογενειακό τραπέζι. Περιττό να σας πω, πως ένιωσα σαν Έλληνας μετανάστης. (λόγω της κουλτούρας που έχουν οι ελληνοαμερικάνικοι όταν μαζεύονται σε οικογενειακά τραπέζια). Γυρίζοντας από τη γεμάτη μέρα και μετά από μικρή ξεκούραση η ιδέα για ένα νυχτερινό περίπατο εδώ στη γειτονιά δεν άργησε να έρθει και φυσικά τη δέχτηκα! Βραδινό εξερευνητικό περίπατο με φακό στην ήσυχη γειτονιά λοιπόν 🔦 !

5η ΜΕΡΑ (Michigan)

Next day λοιπόν! Νομίζω ήρθε η ώρα να τιμήσουμε αλλά αμερικάνικα το καθιερωμένο πλέον brunch 😋 για την Ελλάδα. Αλλά από τώρα θα σας το πω φίλοι μου… Σαν την Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Μέτρια ποιότητα φαγητού (χάλια καφές) και υψηλές τιμές 💰. Πήγαμε στο "The Bread and Yolk" το οποίο είναι από τα καλύτερα στην περιοχή. Πάντα προς ενημέρωσή σας, δύο πιάτα αλμυρού τύπου και ένα γλυκό στη μέση περίπου στα 50$. Εφόσον υπήρχε αρκετός χρόνος σήμερα είχα την ευκαιρία να πάω για shopping. Έτσι η θεία μου με πήγε σε ένα πολύ μεγάλο εμπορικό outlet. Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην προλάβαινα να ξαναπάω για ψώνια ΑΛΛΑ που να ήξερα ότι οι Αμερικάνοι είναι άρρωστοι με τα εμπορικά; Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να γράψω για τον τρόπο πληρωμής όταν αφορά διάφορες “κοινωνικές δραστηριότητες”. Εδώ στο Ελλάδα βγαίνεις για ένα φαγητό και στο τέλος σε ρωτάνε « Πως θα πληρώσετε; Με μετρητά ή καρτούλα;» ας μείνουμε λοιπόν κυρίως στο κεφάλαιο καρτούλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΟΥΛΑ" 💳 ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ:

  • Πήρες την απόφαση να πληρώσεις με κάρτα; Μάθε λοιπόν τα νέα δεδομένα και αν έχεις περαιτέρω απορίες ρώτησε με ότι θες στα σχόλια ;) έρχεται ο λογαριασμός (απόδειξη) δίνεις πίσω την απόδειξη με την κάρτα σου (δεν έχω ιδέα τι κάνουν). Σου επιστρέφεται η κάρτα και η απόδειξη (όπου υπάρχουν 2 είδη αποδείξεων και τώρα μιλάω για το 1ο είδος). Αυτό το είδος απόδειξης αφού όπως προανέφερα στην επιστρέφουν μαζί με ένα στυλό γιατί κάτω από το μηχανογραφημένο ποσό υπάρχει ένα κενό για το ποσό που θα αφήσεις στα tips. Εεεε ναι! Ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις το μαθηματικό σου ταλέντο 👨‍🔬. Γράψε λοιπόν σαν καλός μαθητής σε δολάρια💲το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό των tips (συνήθως είναι από 15% -20% του συνολικού ποσού) και στη συνέχεια πρόσθεσε και το καθαρό ποσό που κατανάλωσες και γράψτους το σύνολο. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ;
  • To 2o είδος απόδειξης είναι πιο απλό. Δε χρειάζεται να ξέρεις μαθηματικά αρκεί να έχεις λεφτά στην κάρτα και όλα θα πάνε καλά :minion happy:. Αυτό που αλλάζει είναι ότι αναγράφονται όλα μηχανογραφημένα πάνω στην απόδειξη. Σε αυτή την περίπτωση είδα να έχεις επιλογή και μικρότερο ποσοστό tips. Αν θυμάμαι καλά ξεκινούσαν από 5% - 25%. Οπότε εκεί ενημέρωνες το σερβιτόρο το ποσοστό που ήθελες να κρατήσει. ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ σε καμία περίπτωση δε χρειάστηκε να βάλω pin να περάσω την κάρτα σε pos και τα συναφή. 🤔 Υ.Γ.: Μην ξεχνάτε ότι η επιλογή της πληρωμής με κάρτα έχει και μια προμήθεια της αντίστοιχης ελληνικής τράπεζας περίπου 3,5%. Βέβαια αυτό δεν είναι σταθερό αλλά κάπου εκεί υπολογίζεται.
  • Εάν αποφασίσεις να πληρώσεις με μετρητά εννοείται οτι γλυτώνεις την ταλαιπωρία του "1ου είδους κάρτας" και στην περίπτωση των tips αφήνεις όσο θέλεις. Όχι ούτε καν μη σου περνάει από το μυαλό να μην αφήσεις τίποτα :haha: Ναι φίλοι μου ακόμα και στα take away. Βηχαλάκι και δολαριάκι.
  • Όσον αφορά αγορές από supermarkets ή γενικά όοοοτι θες να αγοράσεις (δεν βάζω μέσα όταν πας σε κάποιο μαγαζί όπως ανέφερα και παραπάνω γιατί εκεί το βλέπεις πάνω στην τελική απόδειξη το ποσό) δεν αναγράφεται το ποσό που πληρώνεις. Βασικά θα το θέσω με παράδειγμα. Είσαι supermarket και βλέπεις ένα προϊόν με 10$ όταν πας ταμείο θα πληρώσεις 10$ + 6% ( που είναι ο φόρος ) στην ουσία όλα τα προϊόντα αναγράφουν την καθαρή αξία τους. WTF! :russian_roulette:
6η ΜΕΡΑ (Michigan)

Την επόμενη μέρα και γενικά επειδή ξυπνούσα πάρα πολύ νωρίς έκανα παρέα στους θείους μου που ετοίμαζαν τα παιδιά και τα πηγαίναμε όλοι μαζί σχολείο. Λάτρεψα αυτή τη διαδρομή γιατί όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που τα χρώματα στον ουρανό αυτή την ώρα ήταν ένα όνειρο. Κάπου στις 12:00 ακούω από τους θείους μου « Δεν πάμε για lunch πριν σχολάσουν τα παιδιά?». WHATTTT? Λέω και κλαίω! :klaps: Ας το κάνω κι αυτό, ας ακολουθήσω την Αμερικάνικη νοοτροπία. Πήγαμε στο Apollo Coney Island το οποίο είναι πολλών ετών ελληνικό εστιατόριο και τώρα έφτασε στα χέρια του Νίκου Βλασσόπουλου γιο και εγγονό του ιδρυτή. Το μαγαζί διατηρεί πάρα πολύ παραδοσιακό ύφος με σχεδόν καμία αλλαγή στο μαγαζί το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Riverland Shopping Center προς Detroit! Φάγαμε παραδοσιακό hot dog και σαλάτες που είχαν Αμερικανικές και Ελληνικές γεύσεις μαζί! 🇬🇷🇺🇸 Τώρα αν κάποιος αναρωτιέται το 70$ έφυγε αέρα! Το απογευματάκι ο θείος μου μου έκανε την πρόταση να με ξεναγήσει λίγο καλύτερα στην περιοχή και ως γνωστή φυσιολάτρης με πήγε στο Rochester Municipal Park 🏞. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά πάρκα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω κάθε φορά πως νιώθω όταν περπατάω και απολαμβάνω τη φύση και πόσο μάλλον όταν περιτριγυρίζομαι από άγνωστο περιβάλλον το οποίο μου δίνεται η ευκαιρία να το ανακαλύψω και να το γνωρίσω. Λίμνες, μονοπάτια, υπαίθρια καταφύγια, πλακόστρωτα μονοπάτια και όλα όσα θα ήθελε να έχει η κάθε γειτονιά.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ + ΦΩΤΟ…)
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.946
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
φτάνοντας στο αεροδρόμιο το μόνο που έκανα ξέρετε πιο ήταν; Απλά να ακολουθήσω την πινακίδα baggage claim και ΤΕΛΟΣ! Τίποτα μα τίποτα άλλο! Δεν πέρασα κανένα έλεγχο, κανένας δεν κοίταξε κανένα έγγραφο, κανένα διαβατήριο και δε με ρώτησε κανείς τίποτα!
Το διαβάζω και δε μπορώ να το πιστέψω συγκρίνοντας με τη δική μου αντίστοιχη εμπειρία!
Έκανες πολύ καλά που ξεκίνησες να γράφεις για το ταξίδι σου, ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια. :)
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Το διαβάζω και δε μπορώ να το πιστέψω συγκρίνοντας με τη δική μου αντίστοιχη εμπειρία!
Έκανες πολύ καλά που ξεκίνησες να γράφεις για το ταξίδι σου, ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια. :)
Σε ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ τώρα που πήρα μπροστά να μην το ξανά αναβάλω 🤭. Η δική σου εμπειρία να φανταστώ (σε σύγκριση με ότι έχω αναφέρει) ήταν καλύτερη;
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πω πω....Να ταξιδεύεις 10 ώρες στον αέρα και να σκέφτεσαι "θα προλάβω η δεν θα προλάβω την connecting flight?"! 😲Στο 20 θα είχε φτάσει η αρτηριακή μου πίεση από το άγχος (χώρια τη σωματική καταπόνηση)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.946
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Η δική σου εμπειρία να φανταστώ (σε σύγκριση με ότι έχω αναφέρει) ήταν καλύτερη;
Όχι, το αντίθετο, είχα μια μικρή ευτυχώς αναμονή ημιώρου, προκαθορισμένες σειρές, μινι συνέντευξη με ερωτήσεις, αποτυπώματα και όλα τα προβλεπόμενα μέχρι να πάρω τη πολυπόθητη σφραγίδα για τη χώρα.
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Πω πω....Να ταξιδεύεις 10 ώρες στον αέρα και να σκέφτεσαι "θα προλάβω η δεν θα προλάβω την connecting flight?"! 😲Στο 20 θα είχε φτάσει η αρτηριακή μου πίεση από το άγχος (χώρια τη σωματική καταπόνηση)
Χαχαχα :haha: η ψυχούλα μου το ήξερε! Δεν είχα και έναν ώμο να κλάψω! Με παραδέχομαι όμως με την ψυχραιμία μου!

Όχι, το αντίθετο, είχα μια μικρή ευτυχώς αναμονή ημιώρου, προκαθορισμένες σειρές, μινι συνέντευξη με ερωτήσεις, αποτυπώματα και όλα τα προβλεπόμενα μέχρι να πάρω τη πολυπόθητη σφραγίδα για τη χώρα.
Δεν ξέρω ποια περίοδο είχες πάει αλλά σίγουρα επηρέασε τα πάντα η ιστορία Covid! Ούτε σφραγίδα είχα (μάλλον πλέον είναι ηλεκτρονικές). Εγώ έπαθα σοκ με το χάος που επικρατούσε! Ούτε στην Ινδία που είχα πάει ως τρίτη χώρα δεν ήταν έτσι. 🙃
 

Nickolino20

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Πολύ ωραία και αναλυτική ιστορία ανυπομονούμε για την συνέχεια και να δούμε φωτογραφίες ;)
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Πολύ ωραία και αναλυτική ιστορία ανυπομονούμε για την συνέχεια και να δούμε φωτογραφίες ;)
Σε ευχαριστώ πολύ!! Έρχονται όλα αργααααά και βασανιστικααααά :haha:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο ταξίδι. Γιατί φθάνοντας Αμερική δεν έγινε έλεγχος; Δεν περασες από έλεγχο διαβατηρίων;
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πω πω....Να ταξιδεύεις 10 ώρες στον αέρα και να σκέφτεσαι "θα προλάβω η δεν θα προλάβω την connecting flight?"! 😲Στο 20 θα είχε φτάσει η αρτηριακή μου πίεση από το άγχος (χώρια τη σωματική καταπόνηση)
Δεν είναι περίεργο όταν έχεις κάτι λιγότερο από δύο ώρες στη πρώτη στάση πηγαίνοντας για Αμερική.Μου έτυχε σε πτήση Παρισι-Λος Άντζελες που είχα τράνζιτ 1ωρα και 40 λεπτά στο Όρεγκον.Οταν έκλεινα το εισιτήριο ήξερα ότι μάλλον δεν θα προλάβω τη πτήση της ανταπόκρισης και έτσι έγινε.Στη πρώτη στάση που εχεις Αμερική εκεί γίνεται έλεγχος διαβατηρίων και παραλαμβάνεις αποσκευές.Εννοειται ότι δεν πρόλαβα. Αλλά είναι τόσο συνηθισμένο που έχουν ειδική αίθουσα να πάρεις αποσκευές και να σε βοηθήσουν για την επόμενη πτηση.Στη δική μου περίπτωση ήταν σε τέσσερις ώρες.
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Ωραίο ταξίδι. Γιατί φθάνοντας Αμερική δεν έγινε έλεγχος; Δεν περασες από έλεγχο διαβατηρίων;
Όχι δεν πέρασα από έλεγχο διαβατήριων, δεν πέρασα από πουθενά. Ήταν σα να έκανα εσωτερική πτήση Ελλάδας. Η μόνη λογική εξήγηση που έδωσα ήταν ίσως επειδή πέρασα μέσω Καναδά. 🤔
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom