Άνδρος Άνδρος

Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια - κινα
καλησπέρα,

σκέφτομαι να παω άνδρο, είναι καλά;
σε ποιο μέρο να μείνω; φαγητό - ποτό, έχετε να προτείνετε κάτι;

ευχαριστώ:haha:
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Πολύ όμορφο νησί και μόλις 2 ώρες με το καράβι. Πριν χρόνια που είχα πάει είχα μείνει στο Μπατσί και ήταν πολύ καλά!
Η παραλία "Χρυσή άμμος" είναι υπέροχη!! Για φαγητό - ποτό δε θυμάμαι ονόματα μαγαζιών.. Στο λιμάνι πάντως είχε πολύ καλά και οικονομικά θαλασσινά..
 

Kostas.b

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
Η Ανδρος ειναι μεγαλο και ομορφο νησι.
Το καλοκαιρι του 2009 το ειχαμε επισκευθει για μια εβδομαδα και μειναμε στην περιοχη του Μπατσι.
Η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσε καθολου η περιοχη που θυμιζε την αναρχη αναπτυξη της δεκαετιας του 80.Εντελως παρακμηακο μερος δηλαδη.
Αντιθετα η χωρα οπως και τα γυρω κοντινα χωρια εχουν ενα ιδιαιτερο χρωμα και μια ποιο νησιωτικη ατμοσφαιρα.
Απο φαγητο μονο το μπαλκονι του Αιγαιου θυμαμαι στο Ανω Απροβατο.
Οι παραλιες της Ανδρου πολλες και οι περισσοτερες πανεμορφες ειδικα εκεινες της ανατολικης πλευρας.
Ο Αγιος Πετρος η Ψιλη αμμος ο Φελος και οι αποθηκες ειναι οι καλυτερες στην δυτικη πλευρα και ειναι καταλληλες οταν φυσουν ισχυροι βοριοι ανεμοι.
Ζορκος Ατενι Βιταλι της Γριας το Πηδημα και φυσικα η πανεμορφη και αξεχαστη Αχλα μερικες απο τις παραλιες της ανατολικης πλευρας.

Οπου κι αν μεινεις στην Ανδρο ευχομαι καλα να περασεις.
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
μπορεις να μεινεις Μπατσι ή Γαυριο, αν θες να εισαι κοντα στο λιμανι. Το Μπατσι ειναι πολυ γραφικο. Για φαγητο, οι ντόπιοι αποθεώνουν την ελληνοπρεπή πίτσα του Galaxy , ξενοδοχείο (φθηνό και καλο) στο κέντρο του Γαυρίου.

Κατά τη γνώμη μου , η Ανδρος είναι ένα συμπαθητικό νησί που σε κερδίζει. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν τη θεωρώ ιδιαίτερα όμορφη.......
 

charmie

Member
Μηνύματα
16
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Σαντορίνη-Φολέγανδρος
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Μόλις γύρισα από την Άνδρο και νομιζω μπορώ να σου προσφέρω απλόχερα ό,τι πληροφορίες διαθέτω!!! :)

Μείναμε στη Χώρα, σε πολύ ωραία δωμάτια, κέντρο - απόκεντρο, στην περιοχή Ανεμόμυλος, λέγονται Καραουλάνης.

Παραλίες:

  • Άχλα (δύσκολος χωματοδρομος, 7 χλμ, τον κάναμε με πολύυυυ προσοχη καμια 45 λεπτά τουλάχιστον)(έχει beach bar, αλλά ευτυχώς όχι ξαπλώστρες),
  • Πήδημα της Γριάς,
  • Χρυσή Άμμος(έχει beach bar+ξαπλώστρες),
  • Πίσω Γυάλια (έχει beach bar+ξαπλώστρες),
  • Μπατσί (έχει beach bar και ξαπλώστρες).
Φαγητό:

  • Σκαλάκια, Χώρα
  • Ενδοχώρα, Χώρα
  • Ασημόλευκα, Υψηλού
  • Μπαλκόνι του Αιγαίου, Άνω Απρόβατο

Νυχτερινή ζωή:

Πήγαμε μόνο στη Χώρα, γιατί εκεί μέναμε και όχι πολύ σε Μπατσί και Γαύριο. Επειδή έκλεισε το καλύτερο μαγαζί (κυριλάτο) της Άνδρου, το Cavo del Mare, τα πράγματα είναι λίγο πεσμένα, ίσως φταίει βέβαια και το γεγονός, ότι πέσαμε σε μέρες που υπήρχε θέμα με τη μουσική από τους ιδιοκτήτες διπλανών κατοικίων. Μετα τις 2 οι καφετέριες του πεζόδρομου, (Agora, Art Cafe, Mickeys) μαζευουν τα τραπεζάκια απέξω και μπαίνουν μέσα. Η διασκέδαση συνεχίζεται στα μαγαζιά στο Νημποριό και ειδικότερα στο Βεγγέρα, απ' ό,τι κατάλαβα! ;)

Γενικά:
Οι Ανδριώτες είναι όλοι πολύ ευγενικοί, περισσότερο στη Χώρα θα δείς ντόποιους, παρά τουρίστες. Η Χώρα είναι πολύ γραφική και αρχόντισσα θα την χαρακτήριζα.

Έχει επίσης πολύ ωραία φύση, πηγές και μονοπάτια για περπάτημα.

Προσωπικά ξετρελλάθηκα και ξαναπήγαινα άνετα!!!!

Ο,τι χρειαστεις άλλο let me know!!!:D
 
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια - κινα
την παρασκευή πάω και εγώ άνδρο έχω κλείσει διαμονή στο Μπατσί και σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!!!!!!!!!!!!!!
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Ξερει κανεις να μου πει ησυχες παραλιες χωρις πολυ κοσμο και χωρις ξαπλωστρες ή εστω με ξαπλωστρες που να μη καταλαμβανουν ολοκληρη την παραλια?
Υ.Γ. πιθανο beach bar - καντινα δε με ενοχλει αρκει να μη κοπαναει σαν το super paradise :cool:
 

charmie

Member
Μηνύματα
16
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Σαντορίνη-Φολέγανδρος
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Ξερει κανεις να μου πει ησυχες παραλιες χωρις πολυ κοσμο και χωρις ξαπλωστρες ή εστω με ξαπλωστρες που να μη καταλαμβανουν ολοκληρη την παραλια?
Υ.Γ. πιθανο beach bar - καντινα δε με ενοχλει αρκει να μη κοπαναει σαν το super paradise :cool:
Λοιπον σίγουρα

  • Άχλα (μόνο καντινα πολυ πάνω από την παραλια που δεν ακους τιποτα πραγματικα)
  • Πήδημα της Γριάς (ουτε καντινα-ουτε ξαπλωστρες)
  • Μπατσί και Χρυσή Άμμο (δεν πήγαμε στις ξαπλώστρες, δίπλα είμασταν. μια χαρά χώρο έχει ;)) (Μπατσι πιο ήρεμο, Χρυση Αμμος πιο νεολαια).
Αυτααα!! Ελπιζω να βοηθησα!! :) Αααα και μισο να σου δωσω κι ενα link με αναλυτικές πληροφορίες για τις παραλίες: ANDROS info - Portal . -:)
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Να προσθεσω κ εγω τις εμπειριες μου απο το νησι
Αρκετα μεγαλο νησι, χρειαζεται μεσο (μηχανακι η αυτοκινητο), καλο φαγητο αλλα σχετικα ακριβουτσικο, πολλες και ομορφες παραλιες.
- Απο παραλιες προτεινω
Ζορκο (αμμος-ψιλο βοτσαλακι,με ταβερνακι που φτιαχνει κ καφε (φραπε & ελληνικο), σχετικα μεγαλη, η μιση με ξαπλωστρες-ομπρελες, 1-2 χλμ χωματοδρομο σχετικα βατο)
Φελος (αμμος, μεγαλη, καποια αλμυρικια για σκια, ασφαλτος, χωρις ξαπλωστρες χωρις beachbar, οικογενειες αλλα κ νεολαια, εχει μια ταβερνα πολυ κοντα το στεκι του Αντρεα (θα δειτε 50ταμπελες :bleh: ) συμπαθητικη
Κουρταλη (ψιλλο βοτσαλο-αμμος, διπλα ακριβως απο το φελλο, μικρη, ησυχη, χωρις ξαπλωστρες-bb)
Πισωλιμνιωνας (χοντρη αμμος, ησυχη,μεγαλη, χωρις ξαπλωστρες-bb,χωματοδρομος βατος,ηλιοβασιλεμα)
Αχλα (πολυσυχναστη, σκαφη,καραβακια που φερνουν κοσμο, χωρις ξαπλωστρες αλλα με bb, δυσκολος χωματοδρομος 7χλμ κανα μισαωρο το κατεβασμα με scooter 2ατομα κ κανα 20λεπτο το ανεβασμα, προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο ο Ζορκος)
Παλαιοπολη (κατεβαινεις απο μονοπατι κανα 20λεπτο, ερημικη, αριστερα εχει κολπακι με βοτσαλακι, κ δεξια χοντρο βοτσαλο για να μη πω κοτρονες αλλα πολυ ωραιο βυθο αν σ'αρεσει να χαζευεις με μασκα, αρχαιος μωλος λιμανιου, καποια δεντρα για σκια)
Της γριας το πηδημα (μικρη κ γεμιζει ευκολα απο κοσμο, ψιλλη αμμος την πιανει ο αερας κ σου σκαει ολη την αμμο στη μουρη :) , απο το μεσημερι κ μετα εχει σκια απο τα αποτομα βραχια, δεν εχει bb-ξαπλωστρες)
Οκ χρυση αμμος κ αγιος πετρος για νταβαντουρι,beach bar ξαπλωστρες,ρακετες κτλ
- Φαγητο
Κοσης. φαρμα-ταβερνα με δικα του κρεατα.κυριως ψητα κ κατσικι λαδοκολα.πολυ καλη, καπου στον ανω φελλο βολευει να φας στο γυρισμο απο Ζορκο
Το μπαλκονι του Αιγαιου. ταβερνα με ωραια θεα κ ωραιο φαγητο, κοκορας κρασατος κ ψητα, στο Ανω Απροβατο.
Ο Νονας στη χωρα στη θαλασσα (πας απο τον εκθεσιακο χωρο Γουλανδρη), ψαροταβερνα σε ωραιο σημειο.Συμπαθητικη κ προσεγμενη
Τα σκαλακια στον πεζοδρομο της πανεμορφης χωρας.κυριως μαγειρευτα, συμπαθητικο
Το στεκι του Αντρεα, ταβερνα λιγο πανω απο την παραλια του φελλου, συμπαθητικη, κρεατικα αλλα κ ψαρια
Γρεγος ταβερνα με κρεατικα, κοντοσουβλι κ γουρουνοπουλο τα σαββατα κ τις γιορτες στο (ορεινο) χωριο Κατακοιλος, διπλα στο ρυακι με τα πλατανια, καλο φαγητο κ καλες μεριδες.
Σουβλακι time σουβλατζιδικο στο Γαυριο (λιμανι).φτηνο κ καλο,τιμιο
Ερμης ζαχαροπλαστειο στο πεζοδρομο της χωρας με πολυ καλο παγωτο κ ωραια γλυκα
Λαας για λουκουμαδες με παγωτο στο Γαυριο

Στο δρομο σας για τη χωρα αξιζει να σταματησετε στο χωριο Μαινητες κ να πιειτε νερο απο τις πηγες (και καφεδακι-γλυκακι κατω απο τη σκια των πλατανων). Πολλοι ντοπιοι γεμιζαν μπουκαλια. κ αν σας αρεσουν τα ποταμακια, με λιγο περπατημα απο το χωριο Αποικια μπορειτε να πατε στην Πυθαρα οπου εχει κ καταρακτες.οκ δεν ειναι νιαγαρας αλλα αξιζει τον κοπο και αλλαζεις λιγο τοπιο.
 

thrasheri21

Member
Μηνύματα
127
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Καλημέρα!Μόλις έκλεισα για Άνδρο 28-30 Ιουνίου στο ξενοδοχείο http://www.booking.com/hotel/gr/st-george-studios-apartments.el.html κι έχω κάποιες απορίες.Καταρχάς έχει πάει κανείς άλλος σε αυτό να μου πει εντυπώσεις και πέρα από αυτό επειδή δεν έχω τη δυνατότητα για 2 μέρες μόνο να νοικιάσω αμάξι και δεν έχω καν δίπλωμα για μηχανάκι θέλω να μου πείτε αν οι παραλίες τριγύρω στο Μπατσί είναι προσβάσιμες με τα πόδια ή αν πάρω κτελ πχ να πάω στης Γριάς το Πήδημα θα μπορώ να φτάσω με τα πόδια ή θέλω οπωσδήποτε μηχανάκι?Ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι σε όλους!
 

melina_

Member
Μηνύματα
13
Likes
3
καλημερα και σε σενα!περυσι το καλοκαιρι περασα 4 μερες στο συγκεκριμενο ξενοδοχειο..δεν ειναι κατι φοβερο απο αποψη θεας,βεβαια εγω εμενα και στο ισογειο..ειναι ομως καθαρο εχει ζεστο νερο ολες τις ωρες της ημερας,κλιματισμο,ψυγειο και μια τηλεοραση που επιανε μερικα καναλια!τους ιδιοκτητες θα τους χαρακτηριζα μαλλον αδιαφορους..απο εκει που μενεις μπορεις να πας με ενα 20λεπτο περπατημα μονο στην παραλια του μπατσιου..θα σου προτεινα μια εναλλακτικη.να νοικιασεις μια γουρουνα εστω και για λιγες μερες..εμενα με βολεψε πολυ!οπως και να χει να περασεις τελεια και να το χαρεις!καλο καλοκαιρι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.615
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom