• Εκπομπή Travelstories!! Δείτε το πρώτο επεισόδιο εδώ και το δεύτερο εδώ

Άφιξη στην Λυόν, πως κατέληξα εκεί και οι πρώτες μέρες...

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Αν εννοείς αριθμό ασφάλισης υγείας είναι αυτό που είναι πάνω στην carte vitale. Επίσησ στην τράπεζα ασφαλίζεις το σπίτι που μένεις και πληρώνεις ασφάλιση αστικής ευθύνης. Δεν γνωρίζω αν είναι υποχρεωτικό αλλά εγώ έπρεπε να το κάνω.

Δες και εδώ http://www.ameli.fr/assures/soins-e...entaire/les-conditions-pour-en-beneficier.php λέει ότι πρέπει να μένεις 3 μήνες και να αποδείξεις την σταθερή διεύθυνσή σου μέσω ενοικίου ή άλλου τρόπου. Γενικά δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβώς καθώς εμένα μου τα φτιάξανε από την δουλειά.
 
Last edited by a moderator:

mel

Member
Μηνύματα
354
Likes
182
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα, είσαι ακόμα εδώ (εδώ=στο φόρουμ); Θέλω να μάθω κάποια πράματα και δε βρίσκω πληροφορίες στο διαδίκτυο. Με ενδιαφέρει για τα έγγραφα (πτυχία, προϋπηρεσίες κλπ). Απ'ό,τι έμαθα πρέπει πάρουμε εκ νέου αντίγραφα από κάθε φορέα, μετά να τα πάμε να τους βάλουν σφραγίδα της Χάγης, μετά να τα μεταφράσουμε και να τα επικυρώσουμε στο προξενείο (μιλώ για Θεσσαλονίκη επειδή δεν έχει παράρτημα το ΥΠΕΞ). Και ρωτώ: αυτό το τελικό επικυρωμένο έγγραφο (με σφραγίδα κ μετάφραση) μπορούμε να το έχουμε όπως τα γνήσια και στη Γαλλία να δίνουμε φωτοτυπίες; Το σκεπτικό μου είναι ότι όποιος μεταναστεύσει δε θα μείνει αναγκαστικά σε μια δουλειά, οπότε θα τα ξαναχρειαστεί. Επομένως πώς θα βγάλει αντίγραφα όντας στη Γαλλία; Ή γίνεται από Γαλλία να στείλεις πχ αίτημα στο πανεπιστήμιό σου και να σου στείλουν εκεί νέο αντίγραφο και την υπόλοιπη διαδικασία να την κάνεις εκεί; :/
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Και εμένα θα με ενδιεφερε να μάθω περισσότερα για τη ζωη στη Λυόν καθώς και για κόστη (ενοίκια κλπ), συγκοινωνίες κλπ. Θέλω να κάνω αίτηση για πρακτική εκεί και ό,τι πληροφορία θα είναι χρήσιμη! :)
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.526
Μηνύματα
719.804
Μέλη
35.360
Νεότερο μέλος
epathlo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom