• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Άφιξη στην Λυόν, πως κατέληξα εκεί και οι πρώτες μέρες...

gmark

Member
Αν εννοείς αριθμό ασφάλισης υγείας είναι αυτό που είναι πάνω στην carte vitale. Επίσησ στην τράπεζα ασφαλίζεις το σπίτι που μένεις και πληρώνεις ασφάλιση αστικής ευθύνης. Δεν γνωρίζω αν είναι υποχρεωτικό αλλά εγώ έπρεπε να το κάνω.

Δες και εδώ http://www.ameli.fr/assures/soins-et-remboursements/cmu-et-complementaires-sante/cmu-complementaire/les-conditions-pour-en-beneficier.php λέει ότι πρέπει να μένεις 3 μήνες και να αποδείξεις την σταθερή διεύθυνσή σου μέσω ενοικίου ή άλλου τρόπου. Γενικά δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβώς καθώς εμένα μου τα φτιάξανε από την δουλειά.
 
Last edited by a moderator:

mel

Member
Καλησπέρα, είσαι ακόμα εδώ (εδώ=στο φόρουμ); Θέλω να μάθω κάποια πράματα και δε βρίσκω πληροφορίες στο διαδίκτυο. Με ενδιαφέρει για τα έγγραφα (πτυχία, προϋπηρεσίες κλπ). Απ'ό,τι έμαθα πρέπει πάρουμε εκ νέου αντίγραφα από κάθε φορέα, μετά να τα πάμε να τους βάλουν σφραγίδα της Χάγης, μετά να τα μεταφράσουμε και να τα επικυρώσουμε στο προξενείο (μιλώ για Θεσσαλονίκη επειδή δεν έχει παράρτημα το ΥΠΕΞ). Και ρωτώ: αυτό το τελικό επικυρωμένο έγγραφο (με σφραγίδα κ μετάφραση) μπορούμε να το έχουμε όπως τα γνήσια και στη Γαλλία να δίνουμε φωτοτυπίες; Το σκεπτικό μου είναι ότι όποιος μεταναστεύσει δε θα μείνει αναγκαστικά σε μια δουλειά, οπότε θα τα ξαναχρειαστεί. Επομένως πώς θα βγάλει αντίγραφα όντας στη Γαλλία; Ή γίνεται από Γαλλία να στείλεις πχ αίτημα στο πανεπιστήμιό σου και να σου στείλουν εκεί νέο αντίγραφο και την υπόλοιπη διαδικασία να την κάνεις εκεί; :/
 
Και εμένα θα με ενδιεφερε να μάθω περισσότερα για τη ζωη στη Λυόν καθώς και για κόστη (ενοίκια κλπ), συγκοινωνίες κλπ. Θέλω να κάνω αίτηση για πρακτική εκεί και ό,τι πληροφορία θα είναι χρήσιμη! :)
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.348
Μηνύματα
710.503
Μέλη
35.195
Νεότερο μέλος
Rania Kossiori

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom