Άφιξη στην Λυόν, πως κατέληξα εκεί και οι πρώτες μέρες...

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Mόλις αντιλήφθηκα τις ανταπικρίσεις σου από τη Λυών! Καλή συνέχεια στο διδακτορικό σου κι όποτε μπορείς να μας δίνεις λίγη γαλλική "γεύση"...
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.371
Likes
14.274
Η καθημερινή ζωή ενός "ξένου" σε μια πόλη ειναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα.Περιμένουμε λοιπόν λεπτομέρειες,όποτε μπορείς.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
κεγω, αν και ειχα παρει χαμπαρι την ανταποκριση απο lyon, τωρα βρηκα χρονο να την διαβασω!ειχα επισκεφτει την πολη το 2008, μια φιλη μου ηταν εκει με το erasmus!η lyon ηταν εκπληξη για μενα, μου αρεσε πολυ περισσοτερο απ' ο,τι περιμενα!ειδικα η vieux lyon!με την συνεννοηση δεν ειχα κανενα προβλημα, μιας και τα γαλλικα μου, αν και σκουριασμενα, βρισκονται σε πολυ καλο επιπεδο..μου πηρε μια μερα να λυθει η γλωσσα!το μονο προβλημα ηταν οτι μιλωντας γαλλικα, πεταγα και καμια λεξη στα ισπανικα (που τα χω πολυ πιο φρεσκα) και μας περνουσαν ολοι για ισπανιδες!:xmas_razz:

αληθεια, στην epicerie πηγαινεις??αυτο το μαγαζι ειναι αλλο πραγμα!!μου χει μεινει!

να περνας καλα στην lyon και καλη επιτυχια στο διδακτορικο σου!!
 

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το μαγαζί δεν μου λέει κάτι, sorry :) Μένω αρκετά εκτός του κέντρου όχι ότι δεν μπορώ να πάω σχετικά σύντομα αλλά βγαίνω πιο πολύ σε μέρη κοντά στην δουλειά (μένω 7 λεπτά από την δουλειά). Θα ανεβάσω σχετικά σύντομα την εμπειρία από μια εκδρομή.
 

Kristinaçà

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Γεια σας ! Ωραια η ιστορια σου και ολο περιπετειεσ ! Μονο που εγω θα ηθελα να σε ρωτησω εάν θα μπορουσεσ να με βοηθησεισ . Ειμαι και εγω στησ πρωτεσ μερεσ στο Λυων . Και δεν εχω ιδεα από τιποτα . Επειδη δε ξερω ουτε γαλλικα .. Για αυτο το λογο , απλωσ τι πρεπει να κανω για να εγγραφω εδω ... Σας ευχαριστω !
 

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Γεια σου, να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έκανα τίποτα για να γραφτώ. Γενικά απέφευγα την γραφειοκρατία. Φυσικά επειδή πληρωνόμουν στην δουλειά ήμουν γραμμένος στην εφορία και στην ιατρική ασφάλιση αλλά αυτά μου τα έκανε η δουλειά. Δεν υπάρχει κανονικό προξενείο πέρα από αυτό:

Άμισθο Προξενείο Lyon

∆ιεύθυνση: 7 Rue Barreme, 69006 Lyon, France
Τηλ.: (0033) 478894669 - Fax: (0033) 478933717

Δεν έχω πάει ποτέ για να ξέρω πόσο υπαρκτό είναι και κατά πόσο δουλεύει κάποιος εκεί. Εγώ δεν ζω πλέον εκεί, έχω μετακομίσει στην Βαρκελώνη. Να υποθέσω ότι πήγες για σπουδές; Αν ναι καλό είναι να γραφτείς σε μαθήματα Γαλλικών στην σχολή. Υπάρχουν δύο Ελληνικοί σύλλογοι, ψάξε στο google γιατί δεν θυμάμαι τα ονόματα και γενικά δεν πήγα ποτέ, απλά επειδή λες ότι δεν ξέρεις κάποιον θα είναι καλός τρόπος να γνωρίσεις κόσμο. Κατά τα άλλα δεν είχα κάνει κάτι παραπάνω. Ίσως εγώ δεν ακολούθησα κάποια διαδικασία αλλά δεν είχα προβλήματα. Άμα θες κάτι άλλο ρώτα και αν ξέρω ευχαρίστως να απαντήσω.
 

Kristinaçà

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Βασικα ναι αυτο θελω να αρχησω καποιο φροντηστηριο για γαλλικα . Επειδη πολλη μου λενε για τμημα αλλοδαπων και τετοια τα εχω χασει . Εχω τελειωσει της σπουδεσ μου και ειμαι εδω για κατι καλητερο , για δουλεια και τετοια . Χρειζομαι μονο να βγαλλω το (insurance number) που λενε ? Η υπαρχουν και αλλα για να βρω μια δουλεια ?
 

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Τμήμα αλλοδαπών ξέρω για αυτούς που χρειάζονται πράσινη κάρτα, αλλά όχι για εμάς. Ασφάλιση υγείας θα χρειαστείς λογικά και στην τράπεζα πληρώνεις και ασφάλιση σπιτιού και ασφάλιση πρόκλησης ατυχημάτων εκ μέρους σου, αν θυμάμαι καλά κανά δεκάευρω τον μήνα είναι. Τα άτομα που σου είπαν για τμήμα αλλοδαπών ήταν Ευρωπαίοι; Δεν έχω εμπειρία στο να πάω έτσι σε μία χώρα. Γνωρίζω ότι σε κάποιες χώρες γράφονται στα δημαρχεία ας πούμε. Να ρωτήσω για την δουλειά σου, χρειάζονται Γαλλικά; Για εμένα δεν χρειαζόταν ας πούμε.
 

Kristinaçà

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Ψανχω για δουλεια για αυτο τα ρωταω ολα αυτα ... :)
Ναι το παιδι που μου ειπε εχει μεινει στη Βουλγαρια , Ελληνασ και αυτοσ !
Σε ευχαριστω πολλη , με καθησυχασεσ καπωσ !
 

Kristinaçà

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Γειας σας και πάλι ! Θά ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρεi κανεις πως να βγαλω τη carte vitale ?
Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να έχεις 3 μήνες διαμονής . θα σας είμουν ευγνωμόνη giati τα έξω χάσει εντελώς με όλα αυτά που εχω διαβασει σε διάφορα site ; Καλό απόγευμα σε όλους !!!!
 

gmark

Member
Μηνύματα
33
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Απ'όσο ξέρω πρέπει να δουλεύεις ή να είσαι φοιτητής αλλά και πάλι πληρώνεις ως φοιτητής, αυτή η κάρτα είναι ασφάλεια υγείας, ο εργοδότης πληρώνει για αυτήν, αλλιώς υποθέτω μπορείς να δεις για ιδιωτική ασφάλιση αλλά δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει. Δεν ξέρω τι ισχύει για ελεύθερο επαγγελματία.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.752
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom