Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
εχεις ακούσει τους Ιταλούς? ;)
Oι Αμερικανοί συζητούν εξαιρετικά μεγαλόφωνα, πιο πολύ από Έλληνες και Ιταλούς. Οι Λατινοαμερικάνοι κάνουν πολύ μπούγιο γενικώς.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Εγώ πέρασα 6 μηνες στην Πολωνία και ταξίδεψα αρκετά εκείνη την περίοδο. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν το ποσο διακριτικοί είναι οι άνθρωποι. Δεν θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση, δεν θα ρωτήσουν αδιάκριτες λεπτομερειες, είναι ευγενικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι, ειδικά οι άντρες, αν έβλεπαν ότι χρειαζόσουν βοήθεια με τα ψωνια σου έπαιρναν ακόμα και τις σακούλες από τα χέρια για να βοηθήσουν, ενώ ο κόσμος ήταν πάντα ευγενικός και άνοιγε πχ τις πόρτες όταν έβλεπε ότι κουβαλούσες πράγματα, περίμεναν να περάσεις κτλ. Στην Ελλάδα σπρώχνονται όλοι να μπουν πρώτοι, ενώ για βοήθεια δεν το συζητώ καν.
Το αποκορύφωμα ήταν όταν επέστρεφα Ελλάδα το καλοκαίρι από Βερολίνο και φυσικά η πτήση ήταν γεμάτη Έλληνες. Εκτός από το ότι όλοι έκαναν παράπονα που δεν μπαίναμε στο αεροπλάνο (περιμέναμε πέντε λεπτά παραπάνω ξερωγω), διπλα μου στο αεροπλάνο καθόταν μια κυρία και εκτός από το ότι με ρώτησε τα πάντα, από το ποια ειμαι μέχρι και τι ζώδιο ειμαι, στο τέλος ήθελε να μου προξενευσει τον γιο της και μου ευχήθηκε να βρω έναν καλό γαμπρό :p Ε και κάπως ετσι κατάλαβα για τα καλά ότι επέστρεφα Ελλάδα... :p
Αυτό που δεν μου αρέσει σίγουρα είναι το ποσο πίνουν!! Πραγματικά πινουν συνέχεια, γίνονται λιώμα και αυτό το θεωρούν διασκέδαση. Και όχι μόνο οι Πολωνοί αλλά συνάντησα και Γάλλους που το έκαναν αυτό, Ισπανούς και Σουηδούς. Αν το ποτό και το να γίνεσαι τυφλα κάθε βράδυ είναι η μόνη διασκέδαση τότε οκ, δεν ξέρω να διασκεδάζω μαλλον.
Και φυσικά να αναφέρω τον αντικαπνιστικό νόμο που στο εξωτερικό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ ενώ στην Ελλάδα κάνουμε ακόμα τα στραβά ματια. Μπορούσαμε, και στην Πολωνία και στην Γερμανία και σε όλες τις χώρες βασικά, να βγούμε για μια μπυρα και ξέραμε ότι δεν θα γυρίσουμε σπίτι με ρούχα που μυρίζουν τσιγαριλα από πάνω ως κάτω. Όσοι ήθελαν να καπνίσουν ή θα πήγαιναν σε συγκεκριμένα δωμάτια καπνιστών, ή θα έβγαιναν έξω. Ίσως σε καμία δεκαετία να εφαρμοστεί αυτό και εδώ, ίσως... :p
Παιδιά έχει τύχει να πάει ποτέ στο εξωτερικό κάποιο γκρουπ Ελλήνων, να γίνει τύφλα στο μεθύσι, να πετάει τις ξαπλώστρες στην πισίνα, να βροντάει τις πόρτες των άλλων δωματίων τα ξημερώματα και γενικά να λερώνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου? ΄Οχι θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Στην Κρήτη όμως αυτό είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο από Ιρλανδούς και ΄Αγγλους. Το γράφω γιατί έζησα αυτοπροσώπως αυτό το θεσπέσιο σκηνικό και όχι μία φορά. Σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κιλιμάντζαρο
Όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα για διευθυντές να μη ξεχάσεις να κάνεις αίτηση._
Φυσικα και θα κάνω. Απλώς όταν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι δεν χρειάζεται να το ρίχνεις στην ειρωνεία αγαπητ@.

Oι Αμερικανοί συζητούν εξαιρετικά μεγαλόφωνα, πιο πολύ από Έλληνες και Ιταλούς. Οι Λατινοαμερικάνοι κάνουν πολύ μπούγιο γενικώς.
Και εγώ συμφωνώ για τους Αμερικανούς. Πρώτη φορά πήγα να ζητήσω σε παρέα σε μαγαζί να μιλάει λίγο πιο χαμηλόφωνα. Ενοιωθα ότι συμμετείχα στη κουβέντα τους από τρία τραπέζια παραπέρα. Έλληνες είμαστε έχουμε συνηθίσει στη φασαρία αλλά οι Αμερικανοί είναι σε άλλο λεβελ.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αντι να βγουν να μας σπασουν στο ξυλο που τους κληροδοτησαμε ανεργια 25% (εγω το παλαι ποτε βρηκα δουλεια απο τα 20 και με αξιοπρεπεστατη αμοιβη ενω δεν εμεινα ανεργη ουτε μερα) τους λενε και τεμπεληδες.
Καλα θα κανουν να φυγουν εξω η να πινουν καφε μεχρι να σβησει ο ηλιος. Δεν αξιζουμε τον κοπο τους για να παρουμε εμεις συνταξεις απο τις εισφορες τους.
Ας μην χαϊδεύουμε αυτιά όμως. Όποιος δεν θέλει να δουλέψει ή δεν βρίσκει κατάλληλη για αυτόν δουλειά καλά κάνει. Μαγκιά του αν μπορεί και πίνει καφέδες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανέναν μας.

Είμαι πολύ υπέρ της μετανάστευσης των νέων και όχι μόνο για μια αξιοπρεπή ζωή που δεν την προσφέρει η Ελλάδα στους κατοίκους τους.

Και σε όσους νέους την βγάζουν στα καφέ ειτε δεν έχουν δουλειά, είτε έχουν και δεν τους αρέσει μια συμβουλή θα έδινα. Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο και συνομιλήστε με τους φίλους σας και άλλους ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Παρατηρήστε τον κόσμο που κυκλοφορεί γύρω σας. Και στειψτε το μυαλό σας να κατεβάσει επαγγελματικές ιδέες. Κι αν ξέρετε κάποιους έμπειρους επιχειρηματίες που συχνάζουν στα ίδια καφέ μην ντρέπεστε να τους πλησιάσετε και να σας λύσουν απορίες ή να σας δώσουν συμβουλές.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Οντως, Αμερικανοι και Ιταλοι ειναι οι πιο θορυβωδεις. Εμενα φυσιολογικο μου φαινεται, σε κατι Γερμανους, Πολωνους κλπ που χουν συνηθισει οτι στα τρενα κανουμε ησυχια τους φαινονταν εξωγηινοι :bleh:
 

ludovica

Member
Μηνύματα
215
Likes
1.743
Κάθε γλώσσα έχει τη δική της ένταση, δεν είναι θέμα ταμπεραμέντου. Ακόμα και τα μωρά κλαίνε διαφορετικά. Η ελληνική έχει την υψηλότερη και ακολουθούν η ιταλική και η ισπανική.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
Η κουλτούρα ενός λαού και κυρίως η πορεία μιας χώρας διαμορφώνεται από τις γεωπολιτικές συνθήκες όχι το ανάποδο. Η χώρα δεν είναι σε αυτή τη κατάσταση επειδή ο Έλληνας είναι βολεψάκιας (το ανάποδο συμβαίνει) ενώ π.χ. η Γερμανία γαμά και δέρνει χάρη στη εργατικότητα των Γερμανών. Αυτά μόνο η Μπιλντ τα λέει. Είναι τρομερά εθνικιστικό να πιστεύεις ότι η χώρα σου είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την άλλη λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του λαού αυτής της χώρας. Το ανάποδο συμβαίνει η ευμάρεια φέρνει εργασιακή ηθική όχι το αντίστροφο όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς. Για αυτό οι Ιάπωνες έχουν καλύτερη εργασιακή ηθική από τους Μπαγκλαντέζους, οι Γερμανοί από τους Ιταλούς, οι Ολλανδοί από τους Έλληνες και πάει λέγοντας. Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων μιας χώρας διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες κυρίως εξωγενείς, προφανώς μετά γίνεται κύκλος και αυτά τα χαρακτηριστικά αν είναι θετικα τροφοδοτούν περαιτέρω ανάπτυξη και το αντίστροφο στην αντίθετη περίπτωση.

Η Ελλάδα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα που η ναυτιλία ήταν ο σημαντικότερος τομέας της παγκόσμιας οικονομίας μια χαρά τα πήγαινε και η μεσαία τάξη της αλλά και ίσως και η εργατική ήταν έτη φωτός μπροστά από τη Γερμανική αλλά και άλλες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Παίξανε 2 παγκόσμιοι πόλεμοι, ο βιομηχανικός τομέας πήρε τα ηνία από το ναυτιλιακό, πέσανε και τονοι ρευστού από το σχέδιο Μάρσαλ και έγινε η Γερμανία αυτό που έγινε. Χάρη στα φράγκα των Αμερικανών δηλαδή όχι επειδή ο Έλληνας δουλεύει πιο σπάνια οικοδομή από τον Γερμανό(που ούτως η άλλως αυτό δεν παίζει). Φυσικά και στην Ελλάδα φαγώθηκε το μεγαλύτερο μέρος τους αλλά ούτε συγκρινόντουσαν σε μέγεθος με αυτά της Γερμανίας ούτε ευνοούσαν οι γενικότερες γεωπολιτικές συνθήκες τη βιομηχανική μας ανάπτυξη. Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει να κάνουν τη Γερμανία ατμομηχανή της Ευρώπης.

Όση σχέση έχει ο Έλληνας με τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη άλλη τόση έχει ο μέσος Σουηδός εργαζόμενος με την ΙΚΕΑ, ο μέσος Φινλανδός με το τεχνολογικό θαύμα της Νόκια και ο μέσος Γερμανός υπάλληλος γραφείου με τους κινητήρες της Πόρσε της Μερσεντές, της Μπεεμβε κτλ

Οι Ελληνες δεν ταξιδεύουν πρώτον γιατί πρακτικά είναι πιο δύσκολο, βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Άλλο να είσαι Αυστριακός, Ολλανδος, Γάλλος που το κόστος ταξιδιού είναι μικρότερο, ο χρόνος που απαιτείται λιγότερος και έχει και περισσότερες ευκολίες να πας οδικώς ή με τρένο απ' ότι αν είσαι Έλληνας. Βάλε που έχουν και καλύτερους μισθούς λιγότερη ανεργία υψηλότερο κ.κ. ΑΕΠ εεεε λογικό είναι να ταξιδεύουν περισσότερο.

Και στην τελική δεν είναι υποχρεωτικό να νοιώθουμε το ίδιο Ευρωπαίοι όσο νοιώθουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί κ.τ.λ. Αν προτιμά κάποιος να πηγαίνει στα νησιά, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο ή στο Πήλιο απ' ότι στην Αγγλία στη Γαλλία ή στην Ινδονησία καλά κάνει. Όσο για αυτόν το 'φόβο για το άγνωστο' που έχει' ο Έλληνας που λέτε ή αυτό το κόμπλεξ που νοιωθουμε απέναντι στους Ευρωπαίους όπως μας κατηγορεί ο Δήμου στο γνωστό βιβλίο εεε δικαιολογημένο είναι. Άλλο να φτιάχνεται η Ευρώπη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της χώρας σου και άλλο να χρησιμοποιείται η χώρα ως κάδος απορριμμάτων της Ε.Ε. Έχει διαφορά..

Ούτε είναι υποχρεωτικό να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να ταξιδεύουμε. Αν ο άλλος προτιμά να φάει τα λεφτά του στις λουλουδούδες και στις μπαρόβιες αντί να ταξιδεύει ανά τον κόσμο δικαίωμα του είναι. Αν θεωρεί το αμάξι απαραίτητο για τη μεταφορά του για τον χ,ψ λόγο, αν θέλει να ανοίγει σαμπάνιες να ντύνεται με μάρκες ή να τζογαρει και το σώβρακο του, ή αν απλά δεν του αρέσουν τα ταξίδια δικαίωμα του είναι. Και τώρα αν κάποιοι κοσμογυρισμένοι τον θεωρήσουν βλαχοκάγκουρα ή τσοπανοτραβολτα σκασίλα του. Που κολλάει το φακελάκι και το βόλεμα με τα ταξίδια δε ξέρω.

Όσο για την έλλειψη ταξιδιωτικής κουλτούρας και παιδείας σχετίζεται αλλά δεν είναι ευθέως ανάλογη της συχνοτητας ταξιδιών που κάνεις. Έχω γνωρίσει πολυταξιδεμένους αγροίκους που συμπεριφέρονται απαράδεκτα στις χώρες που επισκέπτονται μη σεβόμενοι όχι μόνο τους κανόνες της χώρας αλλά ούτε στοιχειώδη πανανθρώπινα κοινώς αποδεκτα στάνταρ. Ξέρω και σχετικά αταξίδευτους με άψογη συμπεριφορά.

Όσο για την έλλειψη πληροφόρησης τρελό μου φαίνεται για ανθρώπους της ηλικίας μας όχι της ηλικίας των πατεράδων μας. Δεν ξέρω σχεδόν κανέναν ή μάλλον ξέρω αλλά λίγους που να μην ξέρουν πως τα ταξίδια στο εξωτερικό πλέον μπορεί να είναι και πιο φθηνά απ'ότι στην ίδια μας τη χώρα.

Ειδικά στη Ρόδο μάλλον το ανάποδο συμβαίνει. Το πιο συνηθισμένο είναι με το που τελειώνει η σεζόν να φεύγουμε Ευρώπες, Πουκέτ για σεξοτουρισμο και την ίδια στιγμή να μην ξέρουμε αν είναι πιο βόρεια τα Τρίκαλα ή το Κιλκίς. Εντάξει στα νησιά είμαστε και αγεωγραφητοι σε μεγάλο ποσοστό.

Υ.γ. :Ουφ κουράστηκα...
μπερδευεις πραγματα που ειναι καπως ασχετα μεταξυ τους.
ας μου επιτρεψεις να απαντησω σε δυο τρια
οι γερμανοι (και πιθανως αγγλοι, γαλλοι πορτογαλοι) δεν δουλευουν πιο πολυ...ισα ισα...το ωραριο - διαλλειμα κλπ στην Γερμανια ειναι ιερο...αλλα οταν δουλευουν ειναι πιο αποδοτικοι....οχι επειδη ειναι πιο εξυπνοι. Απλα ειναι ολα πιο οργανωμενα, μηχανογραφημενα κλπ
Ενα παραδειγμα ? οταν παω στον δημο που μενω να παρω βεβαιωση οτι ζω εδω απο το ΧΧ.ΧΧ.ΧΧΧΧ, παταει το ονομα μου και βγαινει εκτυπωμενη αυτοματα...πληρωνω 3 ευρω και φευγω....δουλεια για τον υπαλληλο 3 λεπτα. Αν παω στο προξενειο να παρω μια βεβαιωση, πρεπει να παω την βεβαιωση απο τον δημο, την ταυοτητα, και ο υπαλληλος του προξενειου ξεκιναει να γραφει στο word ...ο ΧΧΧ , με ΑΤ ΧΧΧΧΧ που μενει στην ταδε διευθυνση, κλπ κλπ....μετα πρεπει να κολησει τα χαρτοσημα, να πληρωσω και 50 ευρω και να φυγω...δηλαδη καπου 30 λεπτα..(γιατι δεν γραφουν και τοσο γρηγορα). Ο ενας σε μια ωρα εχει βγαλει καπου 15 βεβαιωσεις, ο αλλος μονο δυο....(ok, τωρα στην ελλαδα ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα, αλλα ως το 2012 ηταν παντου οπως τα περιγραφω). Ο δε υπαλληλος στον ιδ.τομεα πρεπει να κανει 1.000 διαφορετικες δουλειες, μεσα σε ενα 8ωρο, + καμια 2-3 ωρες απληρωτες υπερωριες...το ποσο αποδοτικος θα ειναι? δεν ξερω (στην ελλαδα )

ναι η ελλαδα στις αρχες του προηγουμενου αιωνα τα πηγαινε καλυτερα, αλλα μειναμε πισω....οταν αλλοι φτιαχνουνε διαστημοπλοια (λεμε τωρα) εμεις ονειρευομαστε να γυρισουμε στην δραχμη να κανουμε φτηνες εξαγωγες σε λαδι (παραδειγμα)...στο 2022 εχουμε νοοτροπια και αποψεις 1980....χασαμε το τραινο ως ενα σημειο...

Οι Ελληνες δεν ταξιδευουν πρωτον γιατι πρακτικα ειναι πιο δυσκολο, βρισκονται στο νοτιοανατολικο ακρο της Ευρωπης. Συμωνω...αλλα ξερω πολλους που εκτος απο ΧΑλκιδικη δεν πανε ουτε μια κρητη...και οχι για οικονομικους λογους....

και γιατι χρησιμοποιειται η χωρα ως καδος απορριμματων της Ε.Ε. ? μιλας για την φαση με τους προσφυγες κλπ? γιατι πριν ηταν αλλιως τα πραγματα?

Ουτε ειναι υποχρεωτικο να κανουμε το σκατο μας παξιμαδι για να ταξιδευουμε. Αν ο αλλος προτιμα να φαει τα λεφτα του στις λουλουδουδες και στις μπαροβιες αντι να ταξιδευει ανα τον κοσμο δικαιωμα του ειναι. και εδω εννοειται...ο καθενας κανει οτι θελει. Αλλα ακομα και ετσι αυτος ειναι ο λογος που δεν ταξιδευει ο ελληνας...ειναι και αυτο μεσα σε αυτο που λεγαμε "νοοτροπια"

Δεν ξερω σχεδον κανεναν η μαλλον ξερω αλλα λιγους που να μην ξερουν πως τα ταξιδια στο εξωτερικο πλεον μπορει να ειναι και πιο φθηνα απ'οτι στην ιδια μας θα χωρα. ΔΙΑΦωΝω....παρα πολλοι...εδω ακομα νομιζουν οτι αν πας Σουηδια το καλοκαιρι θα χιονιζει κλπ κλπ, οτι πιο φτηνα ειναι να πας Μυκονο απο οτι Λονδινο....ρωτα στο φορυμ ποσους τους ειπανε "καλα που βρισκες λεφτα και πας τοσα ταξιδια" ενω μολις γυρισανε με 29.99 απο καπου
οταν παλια ελεγα οτι παω που.χ. Αυστρια και βρισκω δωματιο με 50-60 το δικλινο με πρωινο, μου λεγανε καλα που μενεις? σε σταβλο?
οταν το 80% παει διακοπες 1 με 15 Αυγουστου, δεν περιμενω αλλη αποψη
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
και γιατι χρησιμοποιειται η χωρα ως καδος απορριμματων της Ε.Ε. ? μιλας για την φαση με τους προσφυγες κλπ? γιατι πριν ηταν αλλιως τα πραγματα?
Θέλω να πιστεύω πως δεν εννοούσε τους πρόσφυγες. Δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα ο @Nikos86 . Εγώ κατάλαβα κάτι υποβρύχια, κάτι τρένα, κάτι αστικά λεωφορεία κλπ.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
μπα...δεν το ειπα προσβλητικα...απλα το εχω ακουσει απο πολλους για το προσφυγικο θεμα, για αυτο και η ερωτηση....
για κατι τρενα, αστικα λεωφορεια , εννουμε οιτ μας στελνουν την σαβουρα?
ναι ρε σεις, αλλα αν δεν εχεις λεφτα να αγορασεις την καινουργια BMW τι θα παρεις? κανα μεταχειρισμενο....ετσι δεν παει?
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Όχι δεν εννοούσα τους πρόσφυγες, δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη κάδο απορριμμάτων για τους πρόσφυγες. Δεν το είχα σκεφτεί καν το προσφυγικό αλλά μια που το αναφέρατε: Ότι κι εκεί η Ευρώπη θα μπορούσε να βοηθήσει παραπάνω απορροφώντας τους και όχι να τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα ναι αλλά όχι δεν θα έλεγα ποτέ σκουπίδι έναν πρόσφυγα. Μιλούσα γενικότερα για την αρχιτεκτονική της Ε.Ε.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Αν προτιμά κάποιος να πηγαίνει στα νησιά, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο ή στο Πήλιο απ' ότι στην Αγγλία στη Γαλλία ή στην Ινδονησία καλά κάνει.

Ούτε είναι υποχρεωτικό να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να ταξιδεύουμε. Αν ο άλλος προτιμά να φάει τα λεφτά του στις λουλουδούδες και στις μπαρόβιες αντί να ταξιδεύει ανά τον κόσμο δικαίωμα του είναι. Αν θεωρεί το αμάξι απαραίτητο για τη μεταφορά του για τον χ,ψ λόγο, αν θέλει να ανοίγει σαμπάνιες να ντύνεται με μάρκες ή να τζογαρει και το σώβρακο του, ή αν απλά δεν του αρέσουν τα ταξίδια δικαίωμα του είναι. Και τώρα αν κάποιοι κοσμογυρισμένοι τον θεωρήσουν βλαχοκάγκουρα ή τσοπανοτραβολτα σκασίλα του. Που κολλάει το φακελάκι και το βόλεμα με τα ταξίδια δε ξέρω.

Όσο για την έλλειψη ταξιδιωτικής κουλτούρας και παιδείας σχετίζεται αλλά δεν είναι ευθέως ανάλογη της συχνοτητας ταξιδιών που κάνεις. Έχω γνωρίσει πολυταξιδεμένους αγροίκους που συμπεριφέρονται απαράδεκτα στις χώρες που επισκέπτονται μη σεβόμενοι όχι μόνο τους κανόνες της χώρας αλλά ούτε στοιχειώδη πανανθρώπινα κοινώς αποδεκτα στάνταρ. Ξέρω και σχετικά αταξίδευτους με άψογη συμπεριφορά.

Όσο για την έλλειψη πληροφόρησης τρελό μου φαίνεται για ανθρώπους της ηλικίας μας όχι της ηλικίας των πατεράδων μας. Δεν ξέρω σχεδόν κανέναν ή μάλλον ξέρω αλλά λίγους που να μην ξέρουν πως τα ταξίδια στο εξωτερικό πλέον μπορεί να είναι και πιο φθηνά απ'ότι στην ίδια μας τη χώρα.
100% συμφωνώ. Βρίσκω εξαιρετικά αλαζονικό να νομίζουμε πως είμαστε καλύτεροι επειδή ταξιδεύουμε περισσότερο από το μέσο Έλληνα.Ναι, έχω ταξιδέψει και περισσότερο από το μέσο Έλληνα και περισσότερο από το μέσο Ευρωπαίο της ηλικίας μου.Και ναι πολλοί έχουν περισσότερα λεφτά από μένα και ταξιδεύουν λιγότερο.Καλά κάνουν αν αυτό τους ευχαριστεί.

Έχω φίλους με λεφτά που γουστάρουν να πηγαίνουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία από τη Μύκονο,τη Σαντορίνη και τη Ρόδο,ως τις Μαλδίβες και τη Μόσχα. Ένα ταξίδι τους κάνει όσο πάνω από 10-15 δικά μου και ναι προτιμούν να ταξιδεύουν λιγότερο. Τι να κάνουν; Να τρέχουν σαν κι εμένα με μαρσρούτκες στις χώρες της πρωην ΕΣΣΔ αν δεν γουστάρουν;

Κι άλλοι που προτιμούν να μένουν Ελλάδα και να τα τρώνε σε κλαμπ, ρούχα,καφετέρια. Ή να μαζεύουν για ν'αγοράσουν εξοχικό όταν φτάσουν μεσήλικες.Καλά κάνουν αφού το εξοχικό είναι τ'όνειρο τους. Κάποιοι αγόρασαν και πιο νέοι ακόμα και το προτιμούν από το να ταξιδεύουν όπως κάνω εγώ. Εχουν και τους κήπους τους, τα λαχανικά τους, τα παιδιά τους ευχαριστιόνται τη φύση.

Αρκεί να μη θεωρεί κανείς πως είμαστε τίποτα υπεράνθρωποι όσοι ταξιδεύουμε ,τη στιγμή μάλιστα που μετακινούμενοι με ΜΜΜ, μαρσρούτκες,καμιά φορά τυχαίνει με τα πόδια για πολλά χλμ....κάνουμε το ταξίδι με αρκετά χαμηλό μπάτζετ.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
το να λες την Χ χωρα ως καδο απορριματων στο προσφυγικο δεν σημαινει οτι βλεπους τους προσφυγες σαν σκουπιδια...αποψη μου.
ειναι καθαρα μεταφορικη ε εννοια...που.χ. παιρνω οτι γουσταρω απο ενα πακετο, και τα υπολοιπα στον καδο....δεν σημαινει ομως οτι οτι πετας ειναι σκουπιδια...απλα δεν τα χρειαζεσαι...τελος παντων...αλλη κουβεντα αυτο

η αρχιτεκτονικη της Ε.Ε. ειναι επισης μια μεγαλη κουβεντα....αν εισαι ισχυρος οικονομικα τοτε δεν εισαι ο καδος απορριματων για κανεναν...
εδω ομως ερχεται αυτο που λεγαμε περι νοοτροπιας κλπ
οταν σε μια κοινωνια ειμαστε απαγκιστρωμενοι σε νοοτροπιες των 80ς, δεν μπορεις στο 2022 να εισαι ισχυρος οικονομικα....εχεις χασει την επαφη με την πραγματικοτητα....

καλος ο τουρισμος, αλλα εκτος απο εκει ειμαστε πολυ πισω ακομα....και για να πας μπροστα δεν χρειαζεται βιομηχανια να φτιαχνεις ψυγεια...ουτε να πουλaς φτηνα πορτοκαλια και λαδι
αντι να παρουμε παραδειγμα απο χωρες στα ιδια επιπεδα με εμας (που.χ. Ισραηλ) εμεις κοιταμε πως ειμασταν τις εποχες της δραχμης και νομιζουμε οτι ετσι θα γινουμε ισχυροι

Μοντέλο Ισραήλ για ελληνικές επιχειρήσεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom