Ένας μήνας φυλάκισης σε ζευγάρι Βρετανών για δημόσιο φιλί στο Ντουμπάι

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην Ευρωπη πουθενα δεν απογορευεται οι γυναικες να ντυνονται οπως θελουν. Αυτες τις γελοιοτητες του Σαρκοζι δεν θα τις σχολιασω.
Για εμενα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το εκαναν για να προκαλεσουν, ηξεραν πολυ καλα που πηγαν, ηξεραν και τις συνεπειες. Ακομα ομως κι να μην το ηξεραν και να μην εγινε επιτηδες, αυτοι ειναι οι νομοι, με αυτους συμορφωνεσαι.
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Συμφωνώ με galat ως πρός το αυθόρμητο και την "αφέλεια"του νεαρού ζεύγους και οποιουδήποτε θα μπορούσε να βρεθεί στην θέση τους...
Δεν καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά θάπρεπε να γνωρίζουν ότι ένα φιλί απαγορεύεται δημόσια στη μουσουλμανική χώρα...ακόμα και σαν γνώση,σαν παπαγαλία να είναι ''καταγεγραμμένη"στον εγκέφαλο μας και να ξέρουμε πάνω κάτω τι ισχύει στις μουσουλμανικές χώρες άνθρωποι είμαστε.....
ένα ζευγάρι που πάει για τουρισμό για 5-6 μέρες και δεν έχει κάν το χρόνο να ενσωματωθεί να μάθει την τελείως διαφορετική κουλτούρα....
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Και μάλιστα που στο Ντουμπάι που συγγνώμη δηλ.αλλά θυμίζει σε τίποτε μια τυπική μουσουλμανική πόλη-κοινωνία,έχει καμιά ομοιότητα με πόλεις πχ της Ιορδανίας η του Μαρόκου κλπ,;έχεις την εντύπωση ότι είσαι σε "άλλο κόσμο",θεωρώ δηλ πολύ εύκολο κάποιος να "ξεχαστεί"και να παρασυρθεί,...και όχι να το κάνει από έλλειψη σεβασμού.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αν ρωτας εμενα, μπορει να μην συμφωνω με πολλους νομους αλλα αυτο δεν σημαινει πως οταν παρανομω δεν θα δεχτω την τιμωρια. Παραδειγμα οι ΗΠΑ, στο Σιατλ απογορευεται να χορευεις δημοσια (ηλιθιος νομος) αλλα τι να κανουμε. Παντου στον κοσμο μπορει να κανουμε κατι προσλητικο ή ακομα και παρανομο και να μην το καταλαβουμε, αυτο δεν σημαινει πως θα βγουμε και απο πανω. Απειρες φορες μου εχουν κανει παρατηρηση για κατι που εκανα χωρις να σκεφτω αλλα απολογιθηκα ευγενικα και τελειωσε το θεμα.
Ειδικα για γυναικα δεν δεχομαι πως δεν καταλαβε που βρισκεται, ουτε πως κανεις δεν την κοιταξε περιεργα.
Εχοντας ζησει σε μουσουλμανικη χωρα εμαθα να σεβομαι και αυτο που δεν μ αρεσει.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Και όχι μόνο αυτό. Η νομοθεσία της χώρας επίσης απαγορεύει την πορνεία, η οποία επισύρει βαριές ποινές και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Παρόλα αυτά τα ξενοδοχεία πολλών αστέρων είναι άνδρα συνευρέων με ιερόδουλες φερμένες από το εξωτερικό (το έχω δει με τα μάτια μου). Καταδίκες για πορνεία στους ντόπιους? Καμμία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επίσης από την στιγμή που αυοδιαφημίζονται ως προορισμός ζευγαριών, νιόπαντρων κλπ. τι προσδοκούν? Ας ρίξουν και λίγο νερό στο κρασί τους. Σε άλλα θέματα πως το κάνουν? Θα το θεωρούσα δίκαιο αν εφαρμόζονταν οι νόμοι ίσα και δίκαια για όλους. Το εν λόγω ζευγάρι έκανε έφεση η οποία απορρίφθηκε. Δηλαδή οι νόμοι τους δεν δείχνουν και καμμία επιείκια. Βασικό συστατικό δηλαδή οιουδήποτε δικαστηρίου. Αυτά
 
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Πουκετ
O σαρκοζι απαγορευσε καθε ειδους συμβολο απο διαφορετικη θρησκεια..Οχι οτι θα φορουσα εγω το πετραχιλι να παω στη Γαλλια,ομως δεν εχει καμια βαση αυτος ο νομος.αλλοι λενε θεσπιστηκε για την ασφαλεια(δεδομενου οτι η γυναικα οδηγοθσε φορωντας μπουργκα)αλλοι γιατι εχει θεμα το κρατος με τις θρησκειες.Και καποιοι για την καταπολέμηση των φονταμενταλιστικών τάσεων,κατι που δεν μπορει να σου απαγορευσει κανενας Σαρκοζι η οτι αλλο εφοσον δεν παραβιαζεις καποιο νομο κ δεν γινεσαι επικινδυνος...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κι εγω σκεφτομουν με το αγορι μου να παω Ντουμπαι ενα 5ημερο το καλοκαιρακι(αν δεν παμε....Ροδο(!)...)......Λετε να του προτεινω να παντρευτουμε για να μοιραστουμε το δωματιο:roll:????
(θα φτασει στη Ροδο κολυμπωντας..................)
Αυτα ειναι !Αυτα ειναι!
Βρεθηκε τροπος επιτελους να τυλιξει κανεις τον υποψηφιο συζυγο!
Και απο δω και περα παιδια μονο παντρεμενους θα δεχεται το Ντουμπαι.:D
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Σε κάποιες χώρες πας και ξέρεις ότι ισχύει κάτι παράλογο, όπως π.χ. είπε η Λύδα για το Σιάτλ (δεν το ήξερα!:shock:) ή όπως απαγορεύεται η τσίχλα στη Σιγκαπούρη. Πράγματι, αν δεν το ξέρεις και μασάς τσίχλα ή φτύσεις στο δρόμο θα φας πρόστιμο. Στην Ταϊλάνδη μού είχαν πει να μη χαϊδέψω παιδάκια στο κεφάλι (τελικά δεν έμαθα αν ισχύει ή αν με κορόιδευαν, πάντως δε χάιδεψα κανένα παιδάκι!)
Δεν πιστεύω όμως ότι ο κάθε ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τα πάντα για την κάθε χώρα που επισκέπτεται. Όσα περισσότερα μάθει τόσο το καλύτερο αλλά πόσο πιθανό είναι να μάθουμε όλους τους κανόνες κάθε χώρας ΠΡΙν την επισκεφτούμε;

Σύμφωνοι, κόσμιοι πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε πάντα, εδώ όμως μιλάμε για ένα φιλί σε κάποιο εστιατόριο -φαντάζομαι κυριλέ- και όχι μπαλαμούτιασμα σε μια μεντίνα ή σε ένα σουκ. Και όπως καλά λέει η romantic woman
Και μάλιστα που στο Ντουμπάι που συγγνώμη δηλ.αλλά θυμίζει σε τίποτε μια τυπική μουσουλμανική πόλη-κοινωνία
Αν δεν έχεις διαβάσει κάπου ρητά ότι "απαγορεύονται τα φιλιά δημοσίως στο Ντουμπάι" μάλλον δε θα πάει ο νους σου ότι δεν επιτρέπονται!
Οι ίδιοι πλασάρουν την εικόνα του μοντέρνου πολυπολιτισμικού κράτους που έχει φτιαχτεί για να υποδέχεται τουρίστες.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ετσι ειναι ακριβως !Δεν ειναι δυνατον καθε ταξιδιωτης να γνωριζει εκ των προτερων που δεν μπορει να μασαει τσιχλα,να χορευει δημοσια η να φιλιεται.Και στην τελικη αν θελουν και να αποτελουν τουριστικο προορισμο αλλα και να διατηρουν τα ηθη και τα εθιμα τους ,ας διανεμουν καποιες ταξιδιωτικες οδηγιες στους τουριστες τους κατα την εισοδο τους στην χωρα ωστε να ειναι ολοι καλυμενοι.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
<<Στην Ευρωπη πουθενα δεν απογορευεται οι γυναικες να ντυνονται οπως θελουν>>.
Αγαπητή Lida, ανακριβές. Στο Βέλγιο απαγορεύεται ήδη η ολόσωμη ισλαμική εμφάνιση. Η παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο ή ακόμα και με ποινή φυλάκισης έως 7 ημέρες. Σε παραπέμπω στο τvxs.gr για λεπτομέρειες. Η βασική ιδέα είναι ότι αφού μπορείς εσύ να δεις το πρόσωπό μου, εγώ γιατί όχι? Η Ισπανία(φανατική καθολική) είναι έτοιμη και αυτή να θεσπίσει παρόμοιους νόμους. Αν είναι σωστό ή όχι? Αγνοώ. Πολύπλοκα θέματα με πολλές προεκτάσεις.
 

Johnpro

Member
Μηνύματα
130
Likes
22
Μετά την αφήγηση του Johnpro που είχα αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά μια επίσκεψη , τώρα αρνούμαι... Όλα κι όλα!!Θα συμφωνήσω με τη renata!!
Sapienza φιλη μου , εκ πρωτης φασεως επειδη γνωριζω του αγγλους και ξερω ποσο σατυροι ειναι , σιγουρα δεν μεινανε στο φιλη αλλα κανανε και αλλα στον δρομο , μαλλον περασανε το ντουμπαι αγια ναπα (κυπρος) , δεν θα πω την λεξη καλα παθανε απλα ας προσεχανε , επεισης ολοκληρο ξενοδοχειο στον δρομο τους επιασε η ορμη ??? ειναι σαν αυτο που μου γραφουνε οι αλλοι χρηστες , να παω φαβελες και να εχω ρολεξ και καμερα , και επανερχομε ο καθε τοπος εχει τις ιδιαιτεροτητες του , ολες οι μουσουλμανικες χωρες εχουνε καποιοα μειον . και κατι ακομα ισως να μην ξερετε καποιοι οτι το 10 % απο τα ατομα που κυκλοφορουνε εξω στο ντουμπαι ειναι αστυνομικοι με πολιτικα και εχει το μερος ισως απο την μικροτερη εγκληματικοτητα παγκοσμιος . παντως εγω φιλουσα στον δρομο οταν ειμουνα 15 και 20 , τωρα προτημω ποιο πραιβατ και ξενοδοχειο και σαν επιλογος ... νο μορ σαλια την ζωη σου κανεις χαλια :lol:
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Sapienza φιλη μου , εκ πρωτης φασεως επειδη γνωριζω του αγγλους και ξερω ποσο σατυροι ειναι , σιγουρα δεν μεινανε στο φιλη αλλα κανανε και αλλα στον δρομο , μαλλον περασανε το ντουμπαι αγια ναπα (κυπρος) , δεν θα πω την λεξη καλα παθανε απλα ας προσεχανε , επεισης ολοκληρο ξενοδοχειο στον δρομο τους επιασε η ορμη ???
Κοίτα, κι εγώ με τον άντρα μου έχει τύχει να ανταλλάξουμε φιλί στο εστιατόριο. Είναι έκφραση οικειότητας, τρυφερότητας και αγάπης. Δεν ξέρω για άλλα που λες, ακόμα κι αυτή που τους κατηγόρησε ισχυρίστηκε ότι φιλήθηκαν στα χείλη και όχι ότι έκαναν έκτροπα στο δρόμο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.040
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom