Βουλγαρία Ρουμανία Σερβία Ένα καραβάνι, σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Βελιγράδι. (Αύγουστος 2018)

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μόνο 2€ είναι τα διόδια απο το Ρούσε;;; :shock: Απο το Καλαφάτ τα διόδια της γέφυρας είναι 6€....




Περίμενα εσύ να είσαι τυχερός με τον καιρό....σε εμάς έβρεχε όλο το προηγούμενο βράδυ μέχρι και νωρίς το πρωί που ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε :(:(:(:(
IMG_20180920_154927.jpg
Αυτα απο την πλευρά της Βουλγαρίας προς Ρουμανία.
Δεν θυμάμαι ερχόμενος από Ρουμανία πόσο πληρώσαμε το 2015 γιατί φετος φύγαμε απο Σερβία.

Ας πούμε ότι ευχαριστηθηκαμε τη μιση διαβαση της Τρανσφαγκαρασαν.
Σύντομα η συνεχεια ;)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Αυτα απο την πλευρά της Βουλγαρίας προς Ρουμανία.
Εχεις κάποια φωτογραφία της γέφυρας;

Edit: Ένα είναι το κόστος των διοδίων για τις γέφυρες, αν δεν κάνω λάθος
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Απο το Καλαφάτ τα διόδια της γέφυρας είναι 6€....
Τσάμπα σε σχέση με τα €20 μπαξίς που ήθελε ο ρουμάνος τελωνειακός το 2008 στο ίδιο σημείο για να μας αφήσει να επιβιβαστούμε στο φέρρυ (τότε δεν υπήρχε γέφυρα).
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Και εγώ όταν είδα την Σόφια ,μετά από 20 χρόνια, δεν την αναγνώρισα, ειδικά τα περίχωρα της....

Είδα φώτο και της άλλης γέφυρας στο διαδίκτυο και κατάλαβα γιατί διαφέρει η τιμή.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 6η: Τρανσφαγκαρασάν - Σιμπίου

Το θέμα Τρανσφαγκαρασάν είχε γίνει λίγο σήριαλ για εμένα. Το 2015 που είχαμε ξαναεπισκεφτεί την Ρουμανία, είχα σχεδιάσει να περάσω από αυτόν τον δρόμο στην επιστροφή μου από το Σιμπίου, πηγαίνοντας για το Βουκουρέστι.
Η σύζυγός μου όμως είχε αντιρρήσεις, φοβούμενη ότι επειδή τα παιδιά ήταν μικρά θα είχαν ζαλάδες, εμετούς κτλ. και στο τέλος θα ταλαιπωρούμασταν και εμείς και τα παιδιά. (μάλλον φοβόταν πιστεύω, αλλά το έριξε στα παιδιά)

Σε αυτό το ταξίδι πριν ακόμη ξεκινήσουμε διαπίστωσα από κάποιους από την παρέα μία διστακτικότητα, οπότε ξεκαθάρισα πως, εγώ θα περνούσα την Τρανσφαγκαρασάν και όποιος ήθελε μπορούσε να πάει από άλλον, ευκολότερο δρόμο.

Και φτάνουμε παραμονή διάσχισης, το βράδυ. Η πρόβλεψη του καιρού δείχνει βροχές και καταιγίδες και ο φόβος επανέρχεται στις γυναίκες της ομάδας, οι οποίες από ότι φαίνεται έχουν πλάσει στην φαντασία τους τον δρόμο, σαν τον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου. :confused:o_O
Έτσι περιμένουμε να δούμε πως θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα για να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε.

Και ξημερώνει μία υπέροχη ημέρα στην εξοχή, με λαμπρό ήλιο και το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη μας - κυρίως τα δικά μου.:) Πήραμε μερικές επιπλέον πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη της πανσιόν και ξεκινήσαμε.

IMG_20180823_094724.jpg
IMG_20180823_094736.jpg


Τransfagarasan history: Στις 21 Αυγούστου του 1968 οι Σοβιετικοί με δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας, εισβάλλουν στην Τσεχοσλοβακία, την οποία εισβολή, ο τότε πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου καταδικάζει. Λόγω της ανεξάρτητης στάσης του απέναντι στην ΕΣΣΔ αλλά και της γενικότερης διάστασής του με αυτήν, θεωρεί πιθανή μια ανάλογη επίθεση στην Ρουμανία. Ο Τσαουσέσκου ήθελε να έχει μια στρατιωτική πρόσβαση σε διάφορα στρατηγικά σημεία, μέσω των βουνών, η οποία θα του επέτρεπε να πραγματοποιήσει ταχείς επιθετικούς αλλά και αμυντικούς ελιγμούς. Έτσι κατασκευάζει αυτόν τον δρόμο, στο ορεινό σύμπλεγμα των Καρπαθίων, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1970 και τελείωσε το 1974.

Οι εργασίες κρατούσαν μόνο λίγους μήνες τον χρόνο, ένεκα των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 6.000 τόνοι δυναμίτη τα οποία ανατίναξαν 3.800.000 m3 βράχων και το κόστος ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Οι εργασίες έγιναν σε μεγάλο ποσοστό από τις στρατιωτικές δυνάμεις και λέγεται πως κατά την κατασκευή του, έχασαν τη ζωή τους περίπου 40 στρατιώτες (έτσι αναφέρουν οι επίσημες πηγές, οι ανεπίσημες ανεβάζουν τον αριθμό σε 120). Ο δρόμος ανεβαίνει μέχρι τα 2.034 m υψόμετρο (κορυφή Moldoveanu) και o 7C θεωρείται ο δεύτερος υψηλότερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος της Ρουμανίας. Ο πρώτος είναι ο 67C ή Transalpina
(ο οποίος επίσης είναι μέσα στα άμεσα ταξιδιωτικά μου σχέδια).
Το πέρασμα του Transfagarasan είναι ταυτόχρονα ατραξιόν αλλά και μεγάλη πρόκληση για περιπατητές, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και όχι μόνο, λόγω της ιδιαιτερότητας του τοπίου.

8 (1).jpg


Από τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής το θέαμα μας καθήλωσε.

Υπήρξε μία σκέψη να ανεβούμε έως το Poenari Citadel, αλλά όταν ακούστηκε ο αριθμός 1.480 ( τα σκαλοπάτια που έπρεπε να ανεβούμε) υπήρξε άτακτη υποχώρηση:haha::haha:

από το διαδίκτυο
Cetatea-_Poenari-Citadel_8.jpg


και έτσι συνεχίσαμε έως τον επόμενο στόχο μας το φράγμα της λίμνης Vidraru.

1 (1).jpg
1 (2).jpg
2a (2).JPG
6 (1).JPG


Κάναμε μία μικρή βόλτα, ανεβήκαμε στον πύργο που υπάρχει δίπλα στο φράγμα, μπήκαμε στο δίλημμα εάν πρέπει να κάνουμε βόλτα με το καραβάκι στη λίμνη , επειδή όμως τα σύννεφα μαζεύονταν, αποφασίσαμε να φύγουμε μήπως και προλαβαίναμε να φτάσουμε στην κορυφή πριν πιάσει καμιά καταιγίδα.

2a (1).JPG
3.jpg
4a.jpg
5 (2).jpg
7.JPG


Το τοπίο συνέχισε να μας εκπλήσσει συνεχώς και μετά από κανένα μισάωρο ξεκίνησαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής. Κατά την διαδρομή μας υπήρχαν πολλές προειδοποιητικές πινακίδες για την ύπαρξη αρκούδων, όμως δυστυχώς δεν συναντήσαμε καμία.:rolleyes-80::rolleyes-80:

9 (2).JPG
9 (3).JPG
9 (1).JPG 9 (5).JPG

Και να που φτάνουμε σιγά - σιγά στην περιοχή όπου κυριαρχεί το αλπικό τοπίο. Στάση υπό βροχή στον καταρράκτη που υπάρχει δίπλα στον δρόμο, για φωτογραφίες και για να αγοράσουμε λίγα τοπικά προϊόντα. Η ένταση της βροχής μέχρι τώρα δεν είναι δυσάρεστη, αντιθέτως χαρίζει στο τοπίο μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

10 (1).jpg
11.jpg
10 (2).jpg
11a (2).JPG
11a (4).JPG
11a (1).JPG


Όμως δυστυχώς πλησιάζοντας στο τελευταίο τούνελ πριν από την λίμνη Balea, έπιασε καταρρακτώδης βροχή με ισχυρή χαλαζόπτωση, σε βαθμό που δεν έβλεπες μπροστά σου. Απογοήτευση στην ομάδα. Προφυλαχτήκαμε για λίγο στο τούνελ από το χαλάζι και έπειτα προχωρήσαμε έως το πάρκινγκ, με την ελπίδα ότι η βροχή θα σταματήσει.

13 (2).jpg


Αφού περιμέναμε κανένα μισάωρο και δεν φαινόταν να ανοίγει ο καιρός από πουθενά, αποφασίσαμε να αφήσουμε με βαριά καρδιά την λίμνη και την πεζοπορία που είχα σχεδιάσει να κάνουμε, αφού ούτως ή άλλως θα ήταν αδύνατο να πεζοπορήσουμε με τόση λάσπη.

13 (1).jpg


Και έτσι ξεκινήσαμε να κατηφορίζουμε σιγά- σιγά στην πολυφωτογραφημένη διαδρομή με τις πολλές συνεχόμενες φουρκέτες και το τελεφερίκ που έφερνε κόσμο στην κορυφή.

14 (2).jpg
14-4 (1).JPG
14-4 (2).JPG


Η βροχή σιγά – σιγά κοπάζει και εμείς κατευθυνόμαστε προς τον καταρράκτη που βρίσκεται λιγο παρακάτω. Ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται, αλλά δεν μπορώ να ρισκάρω μία επιστροφή, γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται στην κορυφή. Ο Τρανσφαγκαρασάν, μάλλον θα μας ξαναδεί.

15 (2).jpg
15 (6).jpg
15-8 (2).JPG
15 (3).jpg


Όταν βγήκε ο ήλιος και βρήκαμε ένα μεγάλο πλάτωμα, σταματήσαμε για να φάμε κάτι και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και έλεγαν τα καλύτερα για την διαδρομή αυτή.o_Oo_O
«Και τότε γιατί είχατε τις προηγούμενες ημέρες αυτή την αρνητική διάθεση;» ρώτησα.:mad::mad:
«Εσύ φταις, γιατί δεν μας τα περιέγραψες καλά και άφησες πολλά σκοτεινά σημεία» απάντησε η σύζυγός μου.o_Oo_O:icon_evil:

Η ώρα να συναντηθούμε με τους υπόλοιπους, οι οποίοι είχαν ήδη φτάσει στο Σιμπίου, πλησίαζε. Με μία μικρή καθυστέρηση, λόγω κίνησης, φτάσαμε στα δωμάτιά μας, ξεκουραστήκαμε και βγήκαμε, για μία χαλαρή βόλτα στην πόλη, καθώς την είχαμε εξερευνήσει ενδελεχώς παλιότερα.

17 (2).jpg
17 (3).jpg


Ξεκινήσαμε από τα τείχη της πόλης και τους προμαχώνες που έχουν απομείνει,

17 (4).jpg


προχωρήσαμε στον πεζόδρομο Nicolae Bălcescu που οδηγεί στην μεγάλη πλατεία,

18.jpg
19.jpg
20 (2).jpg
20 (1).jpg


περάσαμε κάτω από τον πύργο του συμβουλίου και βρεθήκαμε στην μικρή πλατεία και την γέφυρα των ψεμάτων,

21 (2).jpg
22.jpg
24.jpg


¨περικυκλώσαμε¨ τον καθεδρικό ναό και ξαναβρεθήκαμε στην μεγάλη πλατεία, όπου συναντήσαμε τους υπόλοιπους, που είχαν ξεκινήσει την βόλτα τους νωρίτερα.
Εν το μεταξύ, οι προετοιμασίες για το μεσαιωνικό φεστιβάλ που θα ξεκινούσε την επόμενη, καλά κρατούσαν

23.jpg

και οι νύφες συνεχίζουν την φωτογράφιση, μην ξεχνιόμαστε:lol:
25.jpg
26.jpg
27 (3).jpg
28 (2).jpg
29 (1).jpg


Ο σπιτονοικοκύρης μας, όταν τον ρωτήσαμε που θα μπορούσαμε να φάμε και οι 21 μαζί, μας πρότεινε το Music Pub το οποίο δυσκολευτήκαμε να βρούμε εκεί που ήταν χωμένο, αλλά τελικά τα καταφέραμε.
Το φαγητό του ήταν καλό, αλλά η δυνατή μουσική δεν μας άφησε να συζητήσουμε καθόλου, έτσι σχετικά σύντομα βγήκαμε για μία μικρή βραδινή βόλτα στην όμορφα φωτισμένη πόλη, με ένα παγωτό στο χέρι.

30 (2).jpg
 

Attachments

Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Μπράβο σας :clap: :clap:
Μια χαρά ήταν ο καιρός !!!! Ούτε του παπά μη το πεις :clap:
Εγώ είχα φτάσει στη λίμνη και δεν μπορούσα να την δω :(...τόσο χάλια ήταν με την ομίχλη! Και να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν.....όταν έφτασα στο κάστρο Ποιεναρι, με μεγάλη μου λύπη το βρήκα κλειστό!!! Και είχα τρελή όρεξη να τα ανέβω όλα αυτά τα σκαλιά!!!

Υ.Γ. Εγώ την διενυσα ανάποδα ,γιατί δεν μου έφταναν οι μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχα κάνει. Την επόμενη φορά όμως θα την διανυσω από νότο προς βορρά, όταν θα επισκεφθώ και τα βουνά Οραστιε! Πες μου ότι πήγατε και στα Οραστιε pleeeeeease :)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μια χαρά ήταν ο καιρός !!!! Ούτε του παπά μη το πεις :clap:
:):):)
Δεν παραπονιέμαι, ίσως ψάχνω να βρω μια δικαιολογία για να ξαναπεράσω από τον Τρανσφαγκαρασάν.
Την λίμνη την περπατήσαμε;; δεν την περπατήσαμε. Άρα επιβάλλεται να ξαναέρθουμε!:rolleyes-80::rolleyes-80:

Πες μου ότι πήγατε και στα Οραστιε pleeeeeease :)
Τώρα εδώ με πιάνεις αδιάβαστο.
Εάν εννοείς τα βουνά που διασχίζει ο Transalpina, τότε όχι, που να βάλω δύο ορεινά περάσματα στην σειρά, θα με τρώγανε ζωντανό. :)
Τώρα όμως που πήραν το βάπτισμα του πυρός, προσπαθώ να κολλήσω το Vršič Pass για του χρόνου.
Εάν δεν εννοείς τον Transalpina, τότε πρέπει να με ενημερώσεις να το βάλω στα SOS.
όταν έφτασα στο κάστρο Ποιεναρι, με μεγάλη μου λύπη το βρήκα κλειστό!!! Και είχα τρελή όρεξη να τα ανέβω όλα αυτά τα σκαλιά!!!
Δεν το είχα πολυψάξει, γιατί θεωρούσα ότι δεν το προλαβαίναμε μαζί με τα υπόλοιπα που πίστευα ότι θα κάναμε. Κάπου διάβασα ότι έχει μόνο δύο συνοδευόμενες επισκέψεις, στις 10 και τις 3.
Εσύ δεν κατάφερες να μπεις στο κάστρο ή δεν μπόρεσες να ανηφορίσεις καθόλου. Δηλ. η πρόσβαση ήταν κλειστή από κάτω;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Τώρα εδώ με πιάνεις αδιάβαστο.
Εάν εννοείς τα βουνά που διασχίζει ο Transalpina, τότε όχι, που να βάλω δύο ορεινά περάσματα στην σειρά, θα με τρώγανε ζωντανό. :)
Τώρα όμως που πήραν το βάπτισμα του πυρός, προσπαθώ να κολλήσω το Vršič Pass για του χρόνου.
Εάν δεν εννοείς τον Transalpina, τότε πρέπει να με ενημερώσεις να το βάλω στα SOS.
Εάν διασχίσεις την Transalpina απο νότο προς βορρά, τα βουνά Οράστιε βρίσκονται δυτικά της. Πρόκειται για τα ιερά βουνά των αρχαίων Δάκων! Υπάρχουν 6 (αν θυμάμαι καλά) Δακικά φρούρια με κορυφαίο αυτό του Sarmizegetusa! Αποτελούσε πρωτεύουσα αυτού του οικιστικού και αμυντικού σχηματισμού και γνώρισε μέγιστη ακμή επι βασιλείας Ντεσεμπάλους (το γλυπτό του οποίου βρίσκεται σε βράχο, στη πόλη Ορσόβα)!
Οι Ρουμάνοι καυχιούνται οτι έχουν το δικό τους "Stonehenge" :haha: Φυσικά το Stonehenge είναι ένα και μοναδικό, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Sarmizegetusa έχει τη δική του βαρύτητα!!! Τα βουνά Οράστιε αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco :) και ναι είναι SOSara!!!
Δείτε περισσότερα εδώ

Νομίζω οτι σου βρήκα μία άριστη δικαιολογία για να περάσετε ξανά και απο τη Τrasfagarasan αλλά και απο την Transalpina :haha::haha::haha:

Δεν το είχα πολυψάξει, γιατί θεωρούσα ότι δεν το προλαβαίναμε μαζί με τα υπόλοιπα που πίστευα ότι θα κάναμε. Κάπου διάβασα ότι έχει μόνο δύο συνοδευόμενες επισκέψεις, στις 10 και τις 3.
Εσύ δεν κατάφερες να μπεις στο κάστρο ή δεν μπόρεσες να ανηφορίσεις καθόλου. Δηλ. η πρόσβαση ήταν κλειστή από κάτω;
Η πρόσβαση ήταν κλειστή απο κάτω ανευ λόγου!!! Και δεν υπήρχε κανένας εκεί για να ρωτήσω το γιατί....:cry::cry::cry:
Βρήκα αυτό:

...απλά κλειστό...και όλα αυτά ένα μήνα πριν το δικό σας ταξίδι!

Και έμεινα με την όρεξη να το κοιτάζω απο κάτω....:cry::cry::cry:


Εκείνη η μέρα ήταν πολύ γκαντέμικη....οπότε έχω και εγώ δικαιολογία για να ξαναπάω και ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ! Εκκρεμούν και τα Οράστιε που όσο να και να το "τράβηξα"....δεν χωρούσαν πουθενά! Πόσα αξιοθέατα να χωρούσα σε 10 μέρες, όταν έχεις να περάσεις απο μία Βουλγαρία, που ο βορράς της και τα παράλια της είναι πανέμορφα, όταν η Ρουμανία έχει άπειρα φυσικά κάλλη και αξιοθέατα και όταν έχεις μία Ουκρανία όλο εκπλήξεις και ομορφιές;

Next time καλέ μου Βασίλη και να το πείς αυτό και στη αγαπητή σου σύζυγο!!! :):):)
 
Last edited by a moderator:

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Εάν διασχίσεις την Transalpina απο νότο προς βορρά, τα βουνά Οράστιε βρίσκονται δυτικά της.
Και από βορρά προς νότο να τη διασχίσεις πάλι δυτικά της βρίσκονται. :bleh:
Σοβαρά τώρα. Αν και διασχίσαμε την Transalpina δεν επισκεφτήκαμε τα βουνά Οράστιε γιατί δυστυχώς δεν τα γνωρίζαμε. Κρίμα όμως γιατί φαίνεται ότι είναι υπέροχη τοποθεσία. Ας ελπίσουμε ότι θα τα δούμε σε επόμενη επίσκεψή μας.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Και από βορρά προς νότο να τη διασχίσεις πάλι δυτικά της βρίσκονται. :bleh:
:haha::haha::haha::haha:

Σοβαρά τώρα. Αν και διασχίσαμε την Transalpina δεν επισκεφτήκαμε τα βουνά Οράστιε γιατί δυστυχώς δεν τα γνωρίζαμε. Κρίμα όμως γιατί φαίνεται ότι είναι υπέροχη τοποθεσία. Ας ελπίσουμε ότι θα τα δούμε σε επόμενη επίσκεψή μας.
Είπαμε, όλοι μας next time!!! :p
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
:haha::haha::haha::haha:


Είπαμε, όλοι μας next time!!! :p
Να δούμε ποιος θα προλάβει πρώτος.
Μάλλον εσένα βλεπω πρωτη. Μετά από δύο ταξίδια στη Ρουμανία, βλεπω να τριτωνει το ..."καλό":)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.497
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom