Έτοιμος για γάμο, ταξίδι μέλιτος Περού ;

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.006
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα νυκτερινά λεωφορεία στη Χιλή είναι με θεσάρες που γίνονται πλήρες κρεβάτι, όπως δίπλα στην Αργεντινή? Και στις υπόλοιπες χώρες?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
spanishcaravan79 said:
πιασε το νιμα απο την αρχη. οχι δεν καταλαβες καλα.
Στην αρχή γράφει κάποιος που ζητά πληροφορίες για γαμήλιο στη Ν. Αμερική. Τον κόβεις να θέλει να κοιμάται με τη γυναίκα του σε διπλανές θέσεις του χιλιανού ΚΤΕΛ;
 
Μηνύματα
93
Likes
76
Στην αρχή γράφει κάποιος που ζητά πληροφορίες για γαμήλιο στη Ν. Αμερική. Τον κόβεις να θέλει να κοιμάται με τη γυναίκα του σε διπλανές θέσεις του χιλιανού ΚΤΕΛ;
ναι σωστα, αυτο προτεινα.μου αρεσει που διαβασες το νιμα...αν και δεν ειναι καθολου κακη ιδεα τελικα!
 
Μηνύματα
93
Likes
76
Τα νυκτερινά λεωφορεία στη Χιλή είναι με θεσάρες που γίνονται πλήρες κρεβάτι, όπως δίπλα στην Αργεντινή? Και στις υπόλοιπες χώρες?
δεν εχω παει Αργεντινη οπωτε δεν γνωριζω αν ειναι τα ιδια. Παντως στη Χιλη την εχεις αυτη την επιλογη...
:::::::::::::::FLOTA::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
https://www.turbus.cl/wtbus/indexCompra.jsf
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Τι κατάλαβα εγώ από όλο αυτό...

Κάποιος ζητάει πληροφορίες για ένα γαμήλιο ταξίδι στο Περού...

Από εκεί και μετά το απόλυτο μπάχαλο... ο "μπλουμ" καλά το ξεκίνησε αλλά οι υπόλοιποι άρχισαν να τον ρωτάνε τα δικά τους και το θεματάκι κατέληξε σε μπαχαλάκι...

Για να το ξεμπλέξω θα πω την δικιά μου γνώμη... προσοχή εγώ στο Περού ΔΕΝ έχω πάει, γιαυτό και δεν μπορώ να πω αν αξίζει για γαμήλιο ταξίδι ή όχι... προσωπικά θα το απέφευγα, γιατί έτσι όπως θα ήθελα να κάνω το δικό μου γαμήλιο, το κόστος θα ξέφευγε, αλλά γούστο του καθενός δεν μπορώ να γίνω ούτε κουμάντο στην τσέπη του να κάνω...

Ο φίλος μας λοιπόν δεν έχει ιδιαίτερη πείρα από ταξίδια γιαυτό και πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να πάει οργανωμένα, αλλά να μην φορτώσει ιδιαίτερα το πρόγραμμά του με το νησί του Πάσχα... υποθέτω ότι δεν θα ήθελε κάθε μέρα να αλλάζει ξενοδοχείο και αεροπλάνο ή λεωφορείο... η δεύτερη εναλλακτική λύση είναι να βγάλει μόνος τα εισιτήρια, να μελετήσει που θέλει να πάει και να κλείσει με ένα τοπικό γραφείο τις εκδρομές... αυτό χρειάζεται εκτός από μεράκι όμως, διάβασμα και πείρα... ας διαβάσει λοιπόν και μετά ας ρωτήσει κάποιους που έχουν πείρα από ταξίδια για να καταλήξει...

Τώρα, το πως κάνει τα ταξίδια του ο καθένας είναι δικό του θέμα... ο "Μπλουμ" π.χ έκανε σε 20 μέρες τον γύρο της Χιλής, του Περού και της Βολιβίας... έφαγε τον μισό χρόνο του σε λεωφορεία αλλά λέει πως πέρασε καλά και μαγκιά του... σωστά λοιπόν έγραψε το πρόγραμμα που ακολούθησε, για να πάρουν μια ιδέα τα μέλη τι παίζει και να ακολουθήσουν ή όχι τον τρόπο που ταξιδεύει... τώρα αν υπάρχουν μυστήριοι που γουστάρουν να κάνουν ένα τέτοιο γαμήλιο ταξίδι καλά να πάθουν...
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Τα αεροπορικα τωρα..Οι τιμες που βλεπεται για εσωτερικες πτησεις στο Περου δεν ισχυουν. Αν μπειτε στις σελιδες των αεροπορικων εταιριων με Περουβιανη ip θα βρειτε πιο χαμηλες τιμες απο αυτες που φαινονται απο εδω. Χοντρικα απο μια ερευνα για αγορα εισητηριου τελευταια στιγμη που καναμε οσο ειμασαν στο Περου ενα εισητηριο Κουσκο- Λιμα κοστιζει περιπου 80-100 ευρω, Κουσκο- Πουερτο Μ. περιπου 60 ευρω (one way). Στη Βολιβια one way διαδρομη κοστιζει απο 50-80 ευρω αναλογα με τον προορισμο.
Δίνεις λανθασμένες συμβουλές και πληροφορίες για κάτι που δεν γνωρίζεις.

Οι τιμές που βλέπει κάποιος είτε από Περουβιανή ΙΡ είτε ξένη είναι οι ίδιες. Αυτές που αναφέρεις εσύ (π.χ. LAN base fares) είναι για μόνιμους κάτοικους Περού (κάτι που ισχύει και για άλλες χώρες και αεροπορικές π.χ. Taca/AR/etc ή Αργεντινή). Αυτή τη τιμή μπορείς να τη δεις και απο το εξωτερικό.

Αν κάποιος καταφέρει και κλείσει (και αυτό είναι τεράστιο ΑΝ γιατι πλέον οι περισσότερες αεροπορικές για αυτούς τους ναύλους ζητούν ντόπια πιστωτική) εσωτερική πτήση με τιμές για μόνιμους κάτοικους να είσαι σίγουρος ότι στο check in/baggage drop στο αεροδρόμιο θα του ζητηθεί να αποδείξει μόνιμη κατοικία και θα αναγκαστεί να πληρώσει τη διαφορά.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Καλησπέρα σε όλους/ες!

Σκέφτομαστε για γαμήλιο ταξιδι τον Σεπτέμβριο του 2013 για Περού-Χιλή και (Βολιβία-Νησί του Πάσχα σαν επέκταση προγράμματος) από ταξιδιωτικό γραφείο σε ομαδικό πρόγραμμα. Αν έχει πάει κανείς με γραφείο προς τα μέρη εκεί ας μας συμβουλέψει. :)
Προσπαθώ να κάμψω την (μικρή αντίσταση )της δικιάς μου για παραλίες μόνο και τέτοια, γιατί έτσι προτιμάω να πάω κάπου στην Ελλάδα, παρά σε άλλα μέρη (χωρίς να τα έχω δει όλα), μόνο ότι ακούω και διαβάζω :).
Θέλω να έχω και λίγο το αίσθημα της ανακάλυψης και τις περιπέτειας και πιστεύω ότι τέτοιο ταξίδι καλύτερα να το κάνεις πιο νέος (29 είμαι ) παρά αργότερα που οι ευθύνες και οι προτεραιότητες αλλάζουν.
Βεβαίως θα εξαρτηθεί και από την τελική τιμή του πρακτορείου (δεν αναφέρω όνομα γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται)
Εναλλακτικά έχουμε σκεφτεί Μεξικό και Άγιο Δομίνικο (έχω δει τα άλλα θρεντς που υπάρχουν για αυτά).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
:xmas_biggrin::xmas_rolleyes::xmas_biggrin::xmas_biggrin:
1. Δεν θα είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι νεόνυμφοι που κάνουν το ταξίδι του μέλιτος τους στο Περού.

2. Θα έβγαζα το νησί το Πάσχα απο το πρόγραμμα μου. Είναι πανάκριβο και αρκετό δύσκολο να το φτάσεις για αυτό που προσφέρει. Αν κάποιος έχει ταξιδέψει αρκετά και το έχει βάλει σκοπό να το δει, τότε δεν θα διαφωνώ. Ίσως το χειρότερο value for money μέρος στο κόσμο.

3. Παραλίες υπάρχουν και στο Περού και με πολύ ωραία ξενοδοχεία μάλιστα. Είναι σχεδόν τυπικό πλέον τα ζευγάρια που κάνουν μήνα το μέλιτος στο Περού να καταλήγουν στις παραλίες του Βόρειου Περού. Οπότε μπορείς να κάνεις και την καλή σου ευτυχισμένη έτσι.

4. Άσχετο. Η ηλικία ποτέ δεν πρέπει να παίζει ρόλο. Στο Μάτσου Πίτσου συγκεκριμένα πέσαμε πάνω σε ένα γκρουπ 70+ χρονών Άγγλων που ταξίδευαν με την Saga (Αγγλικό πρακτορείο για την τρίτη ηλικία). Εκτός φυσικά και αν κάνετε το Inca Trail με τα πόδια (το έχουν κάνει φίλοι μου και έχασαν 10 κιλά - φοβερή εμπειρία).

5. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και ξένα γραφεία που ειδικεύονται στο Περού. Εμάς μας στοίχισε για ιδιωτικό τουρ όσο άλλοι χρέωναν το ομαδικό. Επίσης οι οδηγοί μας (απο τοπικά πρακτορεία) ήταν εξαιρετικοί. Στο Νησί του Πάσχα που κλείσαμε οδηγό μόνοι μας ήταν χάλια! Στις συζητήσεις μας με τους οδηγούς μας είπαν ότι δουλεύουν αποκλειστικά με τα 4-5 ελίτ Ευρωπαϊκά πρακτορεία. Γι'αυτό και ήταν τόσο καλοί. Υπάρχει συνεχώς ποιοτικός έλεγχος. Το να κλείσω μόνος μου ένα ντόπιο πρακτορείο που δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό, είναι κάτι που μετά απο διάφορες εμπειρίες δεν θέλω να ξανακάνω.

6. Το να χάσεις την εμπειρία του τραίνου απο το Κούζκο για το Πούνο για εμένα είναι έγκλημα... γούστα είναι αυτά όμως.
 

touristas_83

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΓΑΜΗΛΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ
Μετά από καιρό καταλήξαμε σε Σιγκαπούρη - Μπαλί καθώς έχω ξαναπάει στην SIN και θα σας γράψω εμπειρία από εκεί. Αν και έχουν ήδη γράψει αρκετά από ότι βλέπω :). Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.!! Καλά να περνάτε!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Η πλήρης απομυθοποίηση... από τους Ίνκας και το Ποτοσί στην πλαστική άνοια της Σιγκαπούρης και τα τουριστικά μπουγαδόνερα του Μπαλί!! Κρίμα και πάλι κρίμα...

Υ.Γ. Είμαι περίεργος μπάνιο που θα κάνει η καλή σου? Στο αίσχος του Μπαλί?
 

touristas_83

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΓΑΜΗΛΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ
Traveller, 1) Δεν απολογούμαι σε κανέναν γιατί είναι επιλογή μας και σίγουρα για ότι και να επέλεγα σε κάποιον κάτι δεν θα άρεσε.
2)Τα οικονομικό θέμα για Περού παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και χώρια από αυτό λόγω της εργασίας μου έχω την τύχη να πληρώσω μόνο τους φόρους για τα αεροπορικά εισιτήρια.
3) Στην Σιγκαπούρη είναι προσωπική σου άποψη καθώς έχω ζήσει μερικούς μήνες εκεί όχι σε ξενοδοχείο αλλά σε σπίτι με συναδέλφους Ινδούς και άλλες εθνικότητες και είναι ένα μέρος που και εγώ και η γυναίκα μου θέλει να δει.
4) Όσο για το θέμα παραλίες το γνωρίζω πολύ καλά ότι μπορεί να σου αρέσει μπορεί και όχι. Σαν την Ελλάδα για μένα πουθενά για μπάνιο, επομένως όπου και να πας θα ακούσει την ιστορία του καθενός για το αν του άρεσε ή όχι και για το αν το θεωρεί καλό ή όχι.
Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι στο φόρουμ εκτιμώ και τις πληροφορίες και τις γνώμες του καθένα που παίρνω εδώ,αλλά μερικές φορές ορισμένες απαντήσεις ή σχόλια είναι λίγο περιττά.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με όλο το θάρρος αλλά τα σχόλια δεν είναι καθόλου περιττά... εσύ ανέβασες το θέμα, εσύ ζήτησες γνώμες και συμβουλές και εσύ τα λούζεσαι τώρα...

1. Προσωπικά το ίδιο μου κάνει, είτε αν πας στην Σιγκαπούρη, είτε στην Χαβάη, είτε στην Σαλαμίνα, μια που εσύ θα πας και όχι εγώ. Απλά όταν ξεκινάς με Περού , Βολιβία, Νησί του Πάσχα και καταλήγεις στην Σιγκαπούρη και στο... Μπαλί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ενοχλεί ο σχολιασμός...
2. Για το οικονομικό που λες δεν σε καταλαβαίνω... τώρα ανακάλυψες ότι τα αεροπορικά για το Περού είναι πανάκριβα? Αν είχες δωρεάν εισιτήρια για Σιγκαπούρη τι το ήθελες το Περού? Για λεζάντα?
3. Για την Σιγκαπούρη έχεις δίκιο, αφού εσένα σου αρέσει εμένα μου περισσεύει.
4. Για το θέμα παραλίες... μας είπες ότι η γυναίκα σου γουστάρει ωραίες παραλίες... ε όποιον και να ρωτήσεις εδώ μέσα θα σου πει ότι οι παραλίες στο Μπαλί, στην καλύτερη περίπτωση είναι μέτριες και στην χειρότερη αίσχος... αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια, αν δεν θέλεις να την δεχθείς είναι άλλο... δυστυχώς όμως με αφορισμούς δεν φτιάχνουν οι ρημάδες οι παραλίες του Μπαλί...

Συνεπώς... πήγαινε με το καλό όπου θέλεις και σου εύχομαι να περάσεις καλά... απλά άλλη φορά, αν δεν θέλεις σχόλια, να φροντίσεις να μην ανεβάζεις θέματα ζητώντας την γνώμη των άλλων, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις αυτό που θέλεις...
 

touristas_83

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΓΑΜΗΛΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ
Χωρίς να ξέρεις μην κρίνεις πράγματα που δεν γνωρίζεις. Βεβαίως δεν είπα ποτέ ότι είμαι γνώστης, όταν ξεκίνησα και έβλεπα τιμές δεν είχα το αεροπορικό και είναι κάτι που προέκυψε αργότερα. Αλλά προφανώς είναι λεπτομέρειες για σένα αυτές.
Από την αρχή θεωρώ ότι δεν γνωρίζεις την διαφορά δίνω συμβουλές και γνώμες με το να προσβάλλεις κάποιον. Γιατί με το πρώτο μήνυμα σου μου δείχνεις αυτό το πράγμα. Εκεί με ενόχλησες περισσότερο. Αν κάνω λάθος και είναι θέμα υπολογιστή τότε πάω πάσο, αλλιώς το ύφος σου μου δείχνει άλλα πράγματα.
Καλά να περνάς και εσύ όπου και αν πας και αν δεν μου αρέσει κάποιος προορισμός σου δεν θα σου πω ποτέ ότι είναι μπανάλ, απολίτιστη ή όπως θες και να το λες. Απλά θα σου πω να περάσεις όμορφα και καλά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom