Ιταλία Έχει και η Ρώμη τα στραβά της........!

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Καλέ μoυ φίλε Samion το συγκεκριμένο άρθρο δε το έγραψα για να κερδίσω κάποιον, πόσο μάλλον κάποιο που κουβαλά τη ταμπέλα του ιταλόφιλου και δικαίωμά σου να προσπαθείς να δικαιολογείς και την οποιαδήποτε ατέλεια της πόλης.
Αρχικά να σε ενημερώσω ότι για να γράψει κανείς μία ταξιδιωτική ιστορία δεν οφείλει και να έχει διαβάσει τις λοιπές του σάιτ, πόσο μάλλον αν είναι νέος σε αυτό( εκτός κι αν κάνω λάθος).
Ξεκινώ λοιπόν με το 14άρι κι όχι 8 ευρώ που πληρώσαμε έκαστος για το τραίνο, γιατί το άλλο με τόσες στάσεις θα αργεί πάρα πολύ και δε λέει...Φυσικά και συνέκρινα αυτό το μέσο με το αντίστοιχο δικό μας που ξεκινά από το Bενιζέλος (και πες το Express, πέστο Intercity, υπολείπεται τόσο σε τιμή, όσο σε ταχύτητα και άνεση του δικού μας).
Τώρα εαν σε ένα σταθμό μήκους εκατοντάδων μέτρων υπάρχει κάπου στο βάθος που καταλήγει το εν λόγω Express και μία αδιάφορη έξοδος κι ένα εκδοτήριο και μία σκάλα για το μετρό, για να πας στην αρχή του που ειναι τα ταξί,τα καταστήματα,τα τουριστικά λεωφορεία, η πλατεία Termini και πιο κάτω η Nazionalle θέλει πολύ περπάτημα...
Σίγουρα αν κάποιος ψαχτεί ή πάρει τη γνώμη κάποιων φίλων ή ενημερωθεί από το σάιτ, δεν αντιλέγω πως μπορεί να βρει πολύ καλές ευκαιρίες. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι η γενική εικόνα των ξενοδοχείων και τα χρήματα που ζητούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν είναι επιεικώς απαράδεκτη. Εδώ απλά να επισημάνω ότι το ταξίδι εκεί αποφασίστηκε μόλις 24 ώρες πριν την αναχώρηση.
Τώρα αν η πόλη ασφυκτιά με 20 ή 30 εκαττομύρια τουρίστες και δεν έχει σοβαρό δίκτυο μετρό λόγω αρχαίων παντού είναι όντως πολύ σωστό και πάλι όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό(αμφιβάλεις ή σοβαρά τώρα το πρόβλημα λύνεται με το να πάω χειμώνα εκεί;), Μάιο πήγα ότι είδα και δε μου άρεσε κατέγραψα φίλε μου...όπως και το να πω πως η Spagnia ήταν καθαρή θα πω ψέματα, αν τα μεσάνυχτα οι καθαριστές κάνουν την πόλη γυαλί δεν αμφιβάλλω, τη μέρα όμως με τόσες ορδές τουριστών;
Κανείς επίσης δεν είπε ότι ο περίπατος σε αυτή την πόλη δεν είναι απόλαυση, απλα η ανυπαρξία ολοκληρωμένου δικτύου μαζικής μεταφοράς δεν θα ήταν για να τον υποκαταστήσει αλλά για να κάνει ευκολότερες τις μετακινήσεις και την πρόσβαση σε μερικά μνημεία και σημεία της πόλης οπως πχ γίνεται στο εξίσσου όμορφο Παρίσι...
Όσον αφορά το απαράδεκτο της εκκλησιαστικής χλιδής και παπικής λατρείας που επικρατεί, αλήθεια ποιος είπε ότι δεν αποτελεί μείον, μόνο και μόνο επειδή και στη δική μας ορθόδοξη εκκλησία παρατηρούνται απίστευτα παρακμιακά φαινόμενα που πολλές φορές αγγίζουν τη γελοιότητα, έτερον εκάτερον, το μήνυμα μου έχει σαφή τίτλο , τα στραβά της Ρώμης κι όχι συγκριτικό κρας τεστ των δύο χωρών ή θρησκειών....
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Αρχικά να σε ενημερώσω ότι για να γράψει κανείς μία ταξιδιωτική ιστορία δεν οφείλει και να έχει διαβάσει τις λοιπές του σάιτ, πόσο μάλλον αν είναι νέος σε αυτό( εκτός κι αν κάνω λάθος).
2. γιατί το άλλο με τόσες στάσεις θα αργεί πάρα πολύ και δε λέει...Φυσικά και συνέκρινα αυτό το μέσο με το αντίστοιχο δικό μας που ξεκινά από το Bενιζέλος (και πες το Express, πέστο Intercity, υπολείπεται τόσο σε τιμή, όσο σε ταχύτητα και άνεση του δικού μας).
3. Τώρα εαν σε ένα σταθμό μήκους εκατοντάδων μέτρων υπάρχει κάπου στο βάθος που καταλήγει το εν λόγω Express και μία αδιάφορη έξοδος κι ένα εκδοτήριο και μία σκάλα για το μετρό, για να πας στην αρχή του που ειναι τα ταξί,τα καταστήματα,τα τουριστικά λεωφορεία, η πλατεία Termini και πιο κάτω η Nazionalle θέλει πολύ περπάτημα...
4. Σίγουρα αν κάποιος ψαχτεί ή πάρει τη γνώμη κάποιων φίλων ή ενημερωθεί από το σάιτ, δεν αντιλέγω πως μπορεί να βρει πολύ καλές ευκαιρίες. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι η γενική εικόνα των ξενοδοχείων και τα χρήματα που ζητούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν είναι επιεικώς απαράδεκτη. Εδώ απλά να επισημάνω ότι το ταξίδι εκεί αποφασίστηκε μόλις 24 ώρες πριν την αναχώρηση.
5. η ανυπαρξία ολοκληρωμένου δικτύου μαζικής μεταφοράς δεν θα ήταν για να τον υποκαταστήσει αλλά για να κάνει ευκολότερες τις μετακινήσεις και την πρόσβαση σε μερικά μνημεία και σημεία της πόλης οπως πχ γίνεται στο εξίσσου όμορφο Παρίσι...
1. φίλε MARCANGELO, δεν κάνεις λάθος αλλά δεν είναι ιστορία η δική σου, ένα άρθρο με τις εμπειρίες σου κ απ'ότι φαινεται από τον τίτλο με διάθεση χιούμορ, την ίδια που είχα κι εγώ ελπίζω. πάντα οι εμπειρίες όλων μας είναι πολύ χρήσιμες. τα σχόλια φαντάζομαι τα επιζητούμε όλοι.
2. έχουν 10' λεπτά διαφορά κ μάλιστα ο προαστιακός έχει κάθε 20' αναχώρηση αντί κάθε 30' του εξπρές. έχει αναφερθεί στίς σχετικές συζητήσεις κ οικομονικός τρόπος με 2Ε.
3. είπες για να πας έξω. η κοντινότερη έξοδος για έξω είναι μόνο μερικά μέτρα. αν δεν βολεύει για το ξενοδοχείο σου, άλλη υπόθεση. το εξπρές έχει δική του αποβαθρα για να εγγυηθεί την ακρίβεια στα δρομολόγια.
4. σε last minute κρατήσεις εχεις ρίσκο. η ζήτηση ξενοδοχείων στη Ρώμη είναι τεράστια τιο ίδιο όμως κ η προσφορά. φτηνά δεν είναι.
5. υπάρχει πολύ οργανωμένο δίκτυο μην το ξαναλέμε. το Παρίσι αξίζει μόνο επειδή ειναι κοντά στη Eurodisney.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
το καλείς με ένα τηλεφώνημα, έρχεται στην ώρα που σου έχουν πει και ζητάς αγγλομαθή. πολύ εξυπηρετικοί. κ γι αυτό πανάκριβοι..

Επειδή όπως πολύ σωστά έγραψες ο περίπατος στη Ρώμη, είναι ένας από τους πιο όμορφους στον κόσμο(φαντάζομαι), προσωπικά δεν χρειάστηκε να καλέσω ταξί παρά μόνο 2 φορές κατά την πολυήμερη διαμονή μου κι αυτό γιατί η ώρα ήταν περασμένη κι από εκεί που ήμουν ούτε τηλ είχα ούτε άλλο μέσο να επικοινωνήσω..Οπότε αυτό το service ας πούμε δεν το ξέρω. Μιλάω για τα ταξί που σταμάτησα στο δρόμο μαύρα μεσάνυχτα..Ευτυχώς για μένα μιλάω τη γλώσσα οπότε δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν στην αγγλική.
Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω ειδικά στη Ρώμη δεν το θες το ταξί παρά μόνο σε περιπτώσεις που έχεις ξεμείνει παραέξω...
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Ανέφερα τα 14 ευρώ ως υπερβολικό κόστος για κατ ευφημισμό τρένο Express(10 λεπτά διαφορά από το απλό όπως είπες), τώρα αν υπάρχει και με δύο ευρώ τρόπος να πας κέντρο, ακόμα καλύτερα, το χαράτσι πάντως των 14 ευρώ δε παύει να είναι από τα ...στραβά, όπως και η ύπαρξη αποβάθρας για το εν λόγω τρένο πολύ μακριά από τα ταξί, τα καταστήματα, την αποβάθρα του μετρό('οχι τη σκάλα), την πλατεία Termini, τα λεωφορεία και τα εκδοτήρια για Transit σε άλλη πόλη δε βολεύει...
Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι το value for money των τοπικών ξενοδοχείων είναι επίσης από τα ...στραβά και εννοείται πως προσυπογράφω για όλους τους φίλους να το ψάχνουν ιδιαίτερα, ...κλέβοντας εμπειρίες και εντυπώσεις των συμφορουμιτών(το έκανα στην Πράγα και σώθηκα και ήδη το κάνω για Κωνσταντινούπολη).
Από ότι κατάλαβα πάντως είσαι ταγμένος ...ιταλόφιλος, οπότε σου υπόσχομαι ότι θα κάνω το κάθε τι να μαζέψω τις εικόνες μου και να γράψω για όλα όσα με μάγεψαν στην Αιώνια Πόλη...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μιλάω για τα ταξί που σταμάτησα στο δρόμο μαύρα μεσάνυχτα..
ένα τετραψήφιο έχουν οι εταιρείες ταξί, εξυπηρετικότατοι. προσωπικά το χρησιμοποιώ αρκετά για κοντινές διαδρομές ιδίως το βράδυ. σε ενημερώνουν πχ. ότι έρχεται σε 6' το Ancona (όνομα που έχει το συγκκεκριμμένο όχημα) και ζητάς αν θέλεις αγγλομαθή.
1. Ανέφερα τα 14 ευρώ ως υπερβολικό κόστος για κατ ευφημισμό τρένο Express
2. Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι το value for money των τοπικών ξενοδοχείων είναι επίσης από τα ...στραβά
3. Από ότι κατάλαβα πάντως είσαι ταγμένος ...ιταλόφιλος,
1.είναι εξπρές γιατί είναι ο συντομοτερος τρόπος να πας κέντρο. μαζί με το Malpensa express του Μιλανου και το Trinacria express του Παλέρμο είναι τα 3 μοναδικά τραινα στην Ιταλία από αεροδρόμιο-κέντρο με εγγυημενη ακρίβεια στην εκτέλεση δρομολογίων ακόμα κ σε απεργίες. αυτό πληρώνεται..
2. στο ιστορικό κέντρο δεν υπάρχουν μεγαθήρια. τύπου Sheraton, Marriott κλπ. αυτά έχουν πολύ λογικές τιμές αλλά είναι εκτός κέντρου.
3. εννοείται..αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θεωρώ τον εαυτό μου "αυθεντία" (σικ, με το πνεύμα της εποχής του σόσιαλ) ούτε κάνω επίδειξη σε κανέναν ούτε έχω καμμία ανάγκη. απλά θεωρώ τη Ρώμη 2ο σπίτι μου στην Ιταλία , την ωραιότερη πόλη στον κόσμο και προσπαθώ να δίνω ινφο να περναμε όλοι μας καλά όταν πάμε.
κι εγώ συνεχώς μαθαίνω για τη Ρώμη.
 

lillac

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ηνωμένο Βασίλειο???
Ταξίδι-Όνειρο
Aργεντινή
με την τελευταία φράση σου με κέρδισες κ ελπίζω να πάρεις καλόπιστα τα σχόλιά μου που δεν είναι κ προσωπικά εξάλλου..
1. μη νομίζουμε αν πάμε σε 1-2 gate ότι ξέρουμε κ το αεροδρόμιο. προφανώς δεν το γύρισες, ούτε στους πάνω ορόφους πήγες, ούτε καν το άγαλμα του Λεονάρντο δεν ειδες..


at3_gstatic_com_images_36e4528a31db749fc29057cb3ebbc1ca._.jpg
έχεις δίκιο με μία φορά και σε ένα τερμινάλ δεν μπορείς να έχεις άποψη για όλο το αεροδρόμιο, αλλά να μην έχει και ένα μαγάζι της προκοπής με τουριστικά είδη είναι λιγάκι άσχημο! Θα μου πεις βέβαια φταίω κι εγώ που σκέφτηκα να τα πάρω όλα απο το αεροδρόμιο για να μην τα κουβαλάω στη βαλίτσα, αλλά όπως και να έχει το γεγονός ότι δεν κατάφερα να πάρω ένα δώρακι της προκοπής μου στοίχισε κάπως :(
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
έχεις δίκιο με μία φορά και σε ένα τερμινάλ δεν μπορείς να έχεις άποψη για όλο το αεροδρόμιο, αλλά να μην έχει και ένα μαγάζι της προκοπής με τουριστικά είδη είναι λιγάκι άσχημο!
αν και σέβομαι τα γούστα του καθένα από μας, επιμένω ότι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στο Fiumicino. από παγωτό του San Crispino έως τις αντιπροσωπευτικότερες ιταλικές φίρμες. και αρκετά με τουριστικά είδη.
προφανως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα. δες τη γκάμα εδώ:
Aeroporti di Roma - Rome Airports Shopping Gallery
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
έχεις δίκιο με μία φορά και σε ένα τερμινάλ δεν μπορείς να έχεις άποψη για όλο το αεροδρόμιο, αλλά να μην έχει και ένα μαγάζι της προκοπής με τουριστικά είδη είναι λιγάκι άσχημο! Θα μου πεις βέβαια φταίω κι εγώ που σκέφτηκα να τα πάρω όλα απο το αεροδρόμιο για να μην τα κουβαλάω στη βαλίτσα, αλλά όπως και να έχει το γεγονός ότι δεν κατάφερα να πάρω ένα δώρακι της προκοπής μου στοίχισε κάπως :(
Τι ενοοείς τουριστικά είδη; Αν εννοείς αγαλματάκια με το Πιετά και το Κολοσσαίο δεν έχει, αλλά δε φαντάζομαι ότι θα ήθελες κάτι τέτοιο :haha:
Πάντως έχει ένα μαγαζί με υπέροχες γαστρονομικές επιλογές για όσους -κακώς- δεν τα ψώνισαν από πριν (λέω κακώς γιατί έχει υπερδιπλάσιες τιμές από ένα ιταλικό μπακάλικο ή σούπερ μάρκετ): ζυμαρικά διαφόρων ειδών, αλλαντικά, τυριά, παραδοσιακά μπισκότα, κρασιά, λικέρ κλπ
Αυτά και μόνο αξίζουν για δώρο πολύ περισσότερο από σουβενίρ, αρκεί να τα σηκώνει η τσέπη σου.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τι ενοοείς τουριστικά είδη; Αν εννοείς αγαλματάκια με το Πιετά και το Κολοσσαίο δεν έχει, αλλά δε φαντάζομαι ότι θα ήθελες κάτι τέτοιο
Πάντως έχει ένα μαγαζί με υπέροχες γαστρονομικές επιλογές για όσους -κακώς- δεν τα ψώνισαν από πριν (λέω κακώς γιατί έχει υπερδιπλάσιες τιμές από ένα ιταλικό μπακάλικο ή σούπερ μάρκετ): ζυμαρικά διαφόρων ειδών, αλλαντικά, τυριά, παραδοσιακά μπισκότα, κρασιά, λικέρ κλπ
Αυτά και μόνο αξίζουν για δώρο πολύ περισσότερο από σουβενίρ, αρκεί να τα σηκώνει η τσέπη σου.
και όμως έχει αγαλματάκια..:haha: και η Feltrinelli, και το Good Buy Roma..
δείτε το χάρτη κ την επόμενη φορά ενημερωμένοι.
για τις γαστρονομικές επιλογές επικροτώ..
 

lillac

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ηνωμένο Βασίλειο???
Ταξίδι-Όνειρο
Aργεντινή
Τι ενοοείς τουριστικά είδη; Αν εννοείς αγαλματάκια με το Πιετά και το Κολοσσαίο δεν έχει, αλλά δε φαντάζομαι ότι θα ήθελες κάτι τέτοιο :haha:
Πάντως έχει ένα μαγαζί με υπέροχες γαστρονομικές επιλογές για όσους -κακώς- δεν τα ψώνισαν από πριν (λέω κακώς γιατί έχει υπερδιπλάσιες τιμές από ένα ιταλικό μπακάλικο ή σούπερ μάρκετ): ζυμαρικά διαφόρων ειδών, αλλαντικά, τυριά, παραδοσιακά μπισκότα, κρασιά, λικέρ κλπ
Αυτά και μόνο αξίζουν για δώρο πολύ περισσότερο από σουβενίρ, αρκεί να τα σηκώνει η τσέπη σου.
Ευτυχώς όλα τα εδώδιμα σουβενίρ τα είχαμε αγοράσει από πριν, θέλαμε απλά μερικά μπιχλιμπιδάκια και το μόνο μαγαζί με αναμνηστικά που υπήρχε (επαναλαμβάνω) στο τέρμιναλ που ήμουν εγώ ήταν πολύ μικρό και χωρίς καθόλου ποικιλία και εκτός απο αυτό η κούπα που τελικά αποφασίσα να αγοράσω μόλις την έπλυνα χάλασε και έφυγαν όλα τα σχέδια :mad:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με βρισκεις σχεδον συμφωνω με εξαιρεση το τελευταιο κομματι της ιστοριας σου που μαλλον διαφωνωα και με την τελευταια προταση που σιγουρα διαφωνω.
Η Ρωμη υπηρξε η μεγαλυτερη απογοητευση απο καθε αλλο ταξιδι που εχω κανει. Ειχα μεγαλες προσδοκιες και επεσα απο τα συννεφα. Βεβαια υπαρχουν τρεις παραγοντες που συνεβαλαν ιδιαιτερα σ'αυτο:

1. Την επισκεφθηκα χειμωνα (οπως και ολα τα μερη που εχω παει τα τελευταια 10-15 χρονια.
2. Δεν μου αρεσουν σχεδον καθολου τα αρχαια (αγαλματα, σιντριβανια κλπ) της. Τα βρισκω πολυ φορτωμενα και κακογουστα.
3. Βαριεμαι υπερβολικα τα μουσεια με πινακες και αγαλματα, τα παλατια, τις εκκλησιες, τα καστρα. Αν και θελω να τα ριξω μια ματια δεν αντεχω περισσοτερο απο 15 αντε 20 λεπτα στο καθενα.

Αυτα για οποιον εχει τις δικες μου ιδιοτροπιες.

Δεν με χαλασαν καθολου οι πολλοι τουριστες. Μπορω να πω πως μου αρεσε κιολας. Χωρις αυτους θα εβρισκα την πολη εξαιρετικα πληκτικη και αδιαφορη αφου η εικονα που μου εδωσαν οι κατοικοι της ηταν υποτονικη.

Για την ψαροσουπα δεν τα ξαναλεω...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.808
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom