vasiliss
Member
- Μηνύματα
- 984
- Likes
- 9.107
- Επόμενο Ταξίδι
- ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Πάργα και φαγητό.
Ένα απογευματοβράδυ, είπαμε να μην κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα και να το αφιερώσουμε στην εξερεύνηση της Πάργας. Στην Πάργα είχαμε πάει πάλι πριν από 20 χρόνια και την θυμόμαστε σαν μια μικρή όμορφη και ήσυχη παραθαλάσσια πόλη. Η βαφτιστήρα της γυναίκας μου που είχε πάει εκεί λίγο πριν τον 15Αύγουστο, μας μίλησε για πάρα πολύ κόσμο. Εγώ όμως είπα μέσα μου: “Τέλος Αυγούστου, εν μέσω κορονοκρίσης, πόσο κόσμο να έχει πια;”
Κατηφορίζοντας τον δρόμο για την πόλη, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για πολλά χιλιόμετρα πριν, μου έδειξαν πως μάλλον είχα υπολογίσει λάθος. Αφού με δυσκολία βρήκαμε να παρκάρουμε κάπου, πήραμε τον δρόμο για το κέντρο της πόλης. Όσο πλησιάζαμε, τόσο ο κόσμος πλήθαινε. Χαζέψαμε λίγο στα παραλιακά, αλλά όταν πήγαμε να μπούμε στα στενά της πόλης οπισθοχωρήσαμε. Είχαμε και σε έναν γάμο να πάμε την επόμενη ημέρα και δεν θέλαμε να μας γράψουν στις ειδήσεις ότι κολλήσαμε τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους. Οπότε πήραμε γρήγορα γρήγορα ένα παγωτό στο χέρι και αφήσαμε την περιήγηση και το βραδινό φαγητό στην πόλη για μιαν άλλη φορά. Πολύ στεναχωρήθηκα πάντως που δεν καταφέραμε να εξερευνήσουμε την τόσο όμορφη πόλη.
Φαγητό.
Όσο ακόμη αντέχει η τσέπη μας, το βραδινό φαγητό έξω είναι μία απόλαυση που αποτελεί κι αυτή μέρος του ταξιδιού. Στα Γιάννενα βέβαια φάγαμε σπιτικό φαγητό, αλλά εδώ φάγαμε σε τρεις ταβέρνες αρκετά καλά.
Καρβούνης στην Πέρδικα. Μεγάλη ποικιλία, καλό σχετικά φαγητό, αρκετός κόσμος, οικονομικές τιμές και μέτρα κατά του covid.
Το περιβόλι, λίγο πριν φτάσεις στον Καραβοστάσι.
Αφού ψάξαμε στον Καραβοστάσι για φαγητό και δεν βρήκαμε τίποτα ανοιχτό, καταλήξαμε εδώ σχεδόν στην τύχη. Το περιβάλλον ήταν όμορφο και δροσερό. Αν και δεν είχε κόσμο, ότι φάγαμε ήταν φρέσκο και νόστιμο, ενώ οι τιμές του ήταν φυσιολογικές. Αποστάσεις και μέτρα για τον covid υπήρχαν.
Ταβέρνα Βασίλης, στην Ανθούσα.
Αφού φύγαμε άρον - άρον από την Πάργα, καταλήξαμε στην Ανθούσα. Δύο ήταν οι επιλογές μας στο χωριό, αλλά περισσότερο κόσμο είχε ο “Βασίλης”. Πολύ όμορφη η αυλή του, πολύ καλό το φαγητό και οι τιμές φυσιολογικές. Αλλά σαν να είδα μια αδιαφορία για τον covid. Πάντως από τις τρεις ταβέρνες που φάγαμε αυτά τα τρία βράδια, ήταν η καλύτερη.
Πηγαίνοντας να πάρουμε το αυτοκίνητο, μέσα στην ησυχία της νύχτας, ακούγαμε τον καταρράκτη της Ανθούσας που δεν ήταν πολύ μακριά. Αναρωτηθήκαμε αν θα βλέπαμε κάτι μες την νύχτα, αλλά τελικά δεν πήραμε τον δρόμο προς τα εκεί και έτσι μείναμε με την απορία.
Αν και δεν ανήκουν στο πλάνο της εκδρομής μας αλλά του γάμου στη Θεσσαλονίκη, αφού μιλάω για φαγητό, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο φαγητό του “Ζύθος - Ντορέ” και σε αυτό που φάγαμε στο “Κτήμα Περέκ” στο Μονοπήγαδο όπου έγινε το τραπέζι του γάμου, που ήταν και στα δύο εξαιρετικό.
Η επιστροφή μας στα πάτρια, έκλεισε με μια σύντομη επίσκεψη στην Άρτα (χρόνια περνάμε απ’ έξω και ποτέ δεν είχαμε μπει μέσα) και στο ιστορικό γεφύρι της. Κάναμε μια στάση για περπάτημα στο γεφύρι και έπειτα με το αυτοκίνητο περιηγηθήκαμε στους δρόμους της πόλης. Ήταν μεσημέρι κι όλοι φαντάζομαι απολάμβαναν την μεσημεριανή τους σιέστα, οπότε ελάχιστο κόσμο συναντήσαμε. Δεν καταφέραμε να βρούμε και κανένα φούρνο ανοιχτό για να φάμε κάτι. Ίσως την αδικώ, αλλά τελικά μας φάνηκε πολύ αδιάφορη πόλη.
Έτσι τελείωσε και αυτό το “για αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει” οδικό.
Με χλιαρές έως πολύ παγωμένες ελπίδες, αναμένουμε την ευκαιρία μήπως πραγματοποιήσουμε καμιά σύντομη εξόρμηση τον Χειμώνα.
Καλό κουράγιο και καλό χειμώνα εύχομαι σε όλους και κυρίως με υγεία.
...................................................................................................ΤΕΛΟΣ..........................................................................................................
Ένα απογευματοβράδυ, είπαμε να μην κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα και να το αφιερώσουμε στην εξερεύνηση της Πάργας. Στην Πάργα είχαμε πάει πάλι πριν από 20 χρόνια και την θυμόμαστε σαν μια μικρή όμορφη και ήσυχη παραθαλάσσια πόλη. Η βαφτιστήρα της γυναίκας μου που είχε πάει εκεί λίγο πριν τον 15Αύγουστο, μας μίλησε για πάρα πολύ κόσμο. Εγώ όμως είπα μέσα μου: “Τέλος Αυγούστου, εν μέσω κορονοκρίσης, πόσο κόσμο να έχει πια;”

Κατηφορίζοντας τον δρόμο για την πόλη, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για πολλά χιλιόμετρα πριν, μου έδειξαν πως μάλλον είχα υπολογίσει λάθος. Αφού με δυσκολία βρήκαμε να παρκάρουμε κάπου, πήραμε τον δρόμο για το κέντρο της πόλης. Όσο πλησιάζαμε, τόσο ο κόσμος πλήθαινε. Χαζέψαμε λίγο στα παραλιακά, αλλά όταν πήγαμε να μπούμε στα στενά της πόλης οπισθοχωρήσαμε. Είχαμε και σε έναν γάμο να πάμε την επόμενη ημέρα και δεν θέλαμε να μας γράψουν στις ειδήσεις ότι κολλήσαμε τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους. Οπότε πήραμε γρήγορα γρήγορα ένα παγωτό στο χέρι και αφήσαμε την περιήγηση και το βραδινό φαγητό στην πόλη για μιαν άλλη φορά. Πολύ στεναχωρήθηκα πάντως που δεν καταφέραμε να εξερευνήσουμε την τόσο όμορφη πόλη.





Φαγητό.
Όσο ακόμη αντέχει η τσέπη μας, το βραδινό φαγητό έξω είναι μία απόλαυση που αποτελεί κι αυτή μέρος του ταξιδιού. Στα Γιάννενα βέβαια φάγαμε σπιτικό φαγητό, αλλά εδώ φάγαμε σε τρεις ταβέρνες αρκετά καλά.
Καρβούνης στην Πέρδικα. Μεγάλη ποικιλία, καλό σχετικά φαγητό, αρκετός κόσμος, οικονομικές τιμές και μέτρα κατά του covid.
Το περιβόλι, λίγο πριν φτάσεις στον Καραβοστάσι.
Αφού ψάξαμε στον Καραβοστάσι για φαγητό και δεν βρήκαμε τίποτα ανοιχτό, καταλήξαμε εδώ σχεδόν στην τύχη. Το περιβάλλον ήταν όμορφο και δροσερό. Αν και δεν είχε κόσμο, ότι φάγαμε ήταν φρέσκο και νόστιμο, ενώ οι τιμές του ήταν φυσιολογικές. Αποστάσεις και μέτρα για τον covid υπήρχαν.
Ταβέρνα Βασίλης, στην Ανθούσα.
Αφού φύγαμε άρον - άρον από την Πάργα, καταλήξαμε στην Ανθούσα. Δύο ήταν οι επιλογές μας στο χωριό, αλλά περισσότερο κόσμο είχε ο “Βασίλης”. Πολύ όμορφη η αυλή του, πολύ καλό το φαγητό και οι τιμές φυσιολογικές. Αλλά σαν να είδα μια αδιαφορία για τον covid. Πάντως από τις τρεις ταβέρνες που φάγαμε αυτά τα τρία βράδια, ήταν η καλύτερη.
Πηγαίνοντας να πάρουμε το αυτοκίνητο, μέσα στην ησυχία της νύχτας, ακούγαμε τον καταρράκτη της Ανθούσας που δεν ήταν πολύ μακριά. Αναρωτηθήκαμε αν θα βλέπαμε κάτι μες την νύχτα, αλλά τελικά δεν πήραμε τον δρόμο προς τα εκεί και έτσι μείναμε με την απορία.
Αν και δεν ανήκουν στο πλάνο της εκδρομής μας αλλά του γάμου στη Θεσσαλονίκη, αφού μιλάω για φαγητό, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο φαγητό του “Ζύθος - Ντορέ” και σε αυτό που φάγαμε στο “Κτήμα Περέκ” στο Μονοπήγαδο όπου έγινε το τραπέζι του γάμου, που ήταν και στα δύο εξαιρετικό.
Η επιστροφή μας στα πάτρια, έκλεισε με μια σύντομη επίσκεψη στην Άρτα (χρόνια περνάμε απ’ έξω και ποτέ δεν είχαμε μπει μέσα) και στο ιστορικό γεφύρι της. Κάναμε μια στάση για περπάτημα στο γεφύρι και έπειτα με το αυτοκίνητο περιηγηθήκαμε στους δρόμους της πόλης. Ήταν μεσημέρι κι όλοι φαντάζομαι απολάμβαναν την μεσημεριανή τους σιέστα, οπότε ελάχιστο κόσμο συναντήσαμε. Δεν καταφέραμε να βρούμε και κανένα φούρνο ανοιχτό για να φάμε κάτι. Ίσως την αδικώ, αλλά τελικά μας φάνηκε πολύ αδιάφορη πόλη.


Έτσι τελείωσε και αυτό το “για αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει” οδικό.
Με χλιαρές έως πολύ παγωμένες ελπίδες, αναμένουμε την ευκαιρία μήπως πραγματοποιήσουμε καμιά σύντομη εξόρμηση τον Χειμώνα.
Καλό κουράγιο και καλό χειμώνα εύχομαι σε όλους και κυρίως με υγεία.
...................................................................................................ΤΕΛΟΣ..........................................................................................................
Last edited: