Αγιος Δομίνικος - all inclusive or not?

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.668
Likes
50.515
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πας Ρινκόν (από τις καλύτερες παραλίες στο κόσμο και σχεδόν άδεια, γυμνός κάνεις μπάνιο άμα θες) και στη Playita δίπλα στο Λας Γκαλέρας για α-πί-θα-νο ψάρι στη σχάρα που ψήνει η Isabelle σε καλύβα πάνω στην άμμο, η παραλία καλούτσικη είναι και μπορεί να έχει κόσμο, πήγαινε μόνο για το ψάρι. Όλα τα λεφτά η διαδρομή μέχρι τη Ρινκόν, φοβερά τοπία. Κι αν δεν έχεις δει φάλαινες, ιδού η ευκαιρία...
Πορνεία δεν είδα ούτε για δείγμα στη Σαμανά, όπως τα λες είναι. Για μένα η Πούντα Κάνα είναι χάσιμο χρόνου και αισθητικής, Σαμανά όλα τα λεφτά και η αποικιακή ζώνη στη πρωτεύουσα κούκλα.
Πήγαμε, πήγαμε. Όντως εξαιρετικά τοπία, για φάλαινες δεν είναι η εποχή, αλλά επειδή έχω ξαναδεί μάλλον δε θα πήγαινα. Ρινκόν όντως δεν είχε κόσμο, βασικά επειδή οι εκδρομείς έφευγαν την ώρα που πήγαμε εμείς, γιατί έχει οργανωμένες εκδρομές για εκεί. Πολύ ωραία παραλία, αλλά καόμη κι έτσι δε θα την έβαζα στο τοπ-10 μου, μάλλον έχουμε άλλα γούστα (ως παραλία έξοχη, αλλά τα νερά θολά, όπως σχεδόν πάντα στην Καραϊβική), εξακολουθώ να βρίσκω τη ΜΕσόγειο κλάσεις ανώτερη.

Πολύ ωραίο μπάνιο και μόνοι μας κάναμε και στον καταρράκτη στο Limon, πολύ ωραίο το τρεκ μέχρι εκεί (δε βρίσκω το λόγο να πας με άλογο, κόστο + άβολα + δε σταματάς όπου θες + όλοι φαίνεται να τσακώνονται με τους αλογάδες) και βρεθήκαμε μόνοι μας, φοβερά δροσερό το νερό κι έχω και αδυναμία στο γλυκό νερό, το αλάτι δεν είναι και η καλύτερή μου. Το τοπίο πραγματικά μαγικό. Πάλι όμως τυχεροί ήμασταν , όταν φτάσαμε έφευγαν κάποιοι λίγοι, κι όταν φεύγαμε κατέφθαναν καμιά 30αριά άλογα, μάλλον με κόσμο που ξέβρασε κάποιο κρουαζιερόπλοιο και πλακώσανε όλοι μαζί (ήταν και διαφορετικές εθνικότητες).
 
  • Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Μηνύματα
6.787
Likes
18.205
Τα νερα στη Ρινκον ηταν κρυσταλλο οταν ημουν εγω, μαλλον ατυχησες με το θεμα καιρος-κυμα, εγω θολα τα βρηκα στο Λας Τερρενας που εχει και καφε αμμο. Τροπικες θαλασσες ειναι και εχουν τα πανω και τα κατω τους, εχεις δει ελληνικη θαλασσα με κυματακι το χειμωνα; Το μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι η μεσογειος και ιδιως το Αιγαιο ειναι κλειστες θαλασσες, απλα. Στη Ρινκον ο λιγος κοσμος μαζευεται στο κολπακι, στη τεραστια ευθεια πριν και μετα το κολπακι δεν ειναι ψυχη κι η ομορφια ειναι αγρια και τα νερα ηταν γαλαζια σαν σε πισινα.
Στο Ελ Λιμον πηγα κι εγω περπατωντας, συμφωνω με σενα για τα αλογα, κατι ψωριασμενα ειναι και πρεπει να τα κακομεταχειριζονται κι ολας. Πετυχα κι εγω τον καταρρακτη για 10' μονος, μετα πλακωσε γκρουπ με ρωσσιδες με στρινγκ και τατουαζ και ποζαραν σαν εξωφυλλο του Κοσμοπολιταν. Εμενα συνολικα η Σαμανα δε με εντυπωσιασε σαν παραλιες, πλην Ρινκον που μπαινει στο τοπ 10 μου λογω αγριας ομορφιας. Virgin Islands-St John δεν ειναι, οκ.
Καλα να περνατε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.668
Likes
50.515
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"συμφωνω με σενα για τα αλογα, κατι ψωριασμενα ειναι και πρεπει να τα κακομεταχειριζονται κι ολας."

Από τις ουρές τα τραβάγανε τα δύσμοιρα, άσε που μου είχαν πει ότι μετά σου ζητάνε παραπάνω χρήματα, οπότε δε σε αφήνουν να κατέβεις κλπ. Κι εμάς όταν φτάσαμε πήγαν να μας μεταπείσουν ότι έχει λάσπες, είναι επικίνδυνα, θα χαθούμε κλπ, όλα τρίχες. Γενικά το ψέμμα πάει σύννεφο, ο δρόμος τίγκα στα λεωφορεία κι ο άλλος μας έλεγε να πάμε με ταξί "γιατί έχουν απεργία σήμερα" έλεος. Από Αργεντίνους τουρίστες έχω πολλά ανέκδοτα, αλλά τους αφήνω για άλλο ποστ. Είναι πάντως πια οι αγαπημένοι μου. Παλιά δεν είχα υπομονή να τους πιάνω κουβέντα και να εξηγώ τα αυτονόητα σαν σε πεντάχρονα, τώρα πια απλώς κάθομαι και τους ακούω είναι φανταστικοί. Η κοπέλα μου μάλιστα επιμένει όπου ακούμε αργεντίνικα να καθόμαστε δίπλα να ακούμε τι λένε.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.787
Likes
18.205
Για να τους αποφυγω τους κραχτες στο ελ λιμον σταματησα σε μια εισοδο που δεν ηταν ψυχη κι ετσι ουτε πολυ κοσμο συναντησα κ εφαγα κ παμφθηνα κ ωραια στην εξοδο σε ενα εστιατοριο πανω στο δρομο που ημασταν μονοι κ οι ανθρωποι ηταν ευγενεστατοι κ πολυ αξιοπρεπεις. Κριμα να μη ξερω Ισπανικα παντως, ειναι μειονεκτημα οταν περνας τον Ατλαντικο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.668
Likes
50.515
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μόλις γυρίσαμε από Ρινκόν, που πήγαμε μετά από την επιμονή του κ. GTS. Μία λέξη έχω να πω: μετανοώ! Επίσης η δικιά μου απαιτεί να μάθει ποιο είναι αυτό το φόρουμ που το "ακούω πιο πολύ από αυτήν", χαχαχα. Και για κλου, τρώμε ψαράκι δίπλα σε ένα ζευγάρι Αργεντίνων που μας είπαν ότι απορούν γιατί έχει τόσους μαύρους στη ΔΔ, δεν τους το είχαν πει από το πρακτορείο τους, δεν τους ενοχλεί "αλλά αυτά τα πράγματα έπρεπε να μας τα λένε γιατί υπάρχουν και ασθένειες". Απόλαυση!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.787
Likes
18.205
Μετανοειτε, ηγγικεν η παραλια των ουρανων. Τη πρωτη φορα που πηγα στη Ρινκον κοντεψα να βαλω τα κλαμματα γιατι ειχε κυμα κι ηταν τα νερα θολα. Δεν ειχα δει ουτε μια παραλια να μου αρεσει. 3Ωσπου μια επομενη μερα, βγαινω απο το δωματιο στο Τερρενας, βλεπω οτι η θαλασσα ηταν η πιο ηρεμη των τελευταιων ημερων, αλλαζω σχεδιο κ σε μια ωριτσα ημουν στο χωματοδρομο για Ρινκον. Τον κατεβηκα σκοτωμενος (παει το τζιπ:D) και ιδου, μετανοησα κι εγω μεχρι το βραδυ νηστευοντας αστακο. Πηγα αλλες 3 φορες και τα νερα ηταν απιθανα, η φυση απο πισω φανταστικη κ η περισσοτερη παραλια ερημη. Μαλιστα εκανα κ το εξης: τη τελευταια φορα πηγα στο τερμα της παραλιας μετα το κολπακι οπου εξερευνωντας κατι σπηλιες μια προηγουμενη μερα, ειχα προσεξει ενα μονοπατι στη ζουγκλα. Αν κ μου φανηκε ριψοκινδυνο κ τωρα που το σκεφτομαι επικινδυνο, το περπατησα μονος κ σε 25 περιπου λεπτα εφτασα σε μια διπλανη παραλια, παρθενα οσο δε παει, ιδια φυσικα με τη Ρινκον σε νερα κ αμμο. Στη Ρινκον κολλησα τη πρωτη φορα με το αμαξι στην αμμο (εφυγα απο το μονοπατι ο ανοητος) κ με βοηθησαν να ξεκολλησω κατι ντοπιοι, οι ανθρωποι ουτε λεφτα ζητησαν ουτε τιποτα κι εγω απο ευγνωμοσυνη τους εδωσα οτι ειχα πανω μου (απο λεφτα:D). Γενικως εχω να πω τα καλυτερα για τον κοσμο στη Σαμανα, πολυ ομορφο μερος.
Γιωργο, αν θες να ακουσεις, πηγαινε στη playita αγορι μου κ βρες τη καλυβα της Ιζαμπελ. Δεν εχεις ξαναφαει τετοιο ψαρι, εγω τουλαχιστον οχι (κι αν εχω φαει). Trust me.
Ωραιο χαβαλε εχει σε ενα χωριο πριν το Λιμον οπου εχει μια αυτοσχεδια πισινα διπλα στο δρομο κι οι ντοπιοι ειναι ολοι μεσα, με μουσικες κτλ. ομορφες εικονες, αυθεντικες. Παντου στο δρομο βλεπεις παιδακια με στολες να πηγαινουν σχολειο κ απιθανες κυριες με πολυχρωμα φορεματα κ μπικουτι στα μαλλια, κλασσικη Καραιβικη:)
Αααα, μου ρθε τωρα ορεξη για Γρεναδα κ Γρεναδινες κ μια ειναι κ Πασχα γι αυτον τον Αγιο τον Κιτς:D
Αν'αυτου, διαβαζω για τα τρενα στην Ινδια....ας ειναι:haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τι μήνα είχες πάει Gts?
Οκτώβρη που πήγα εγώ ήταν όνειρο οι παραλίες και τα νερά κρύσταλλο παντού. Το Λας Τερρένας φανταστικό, η playa Bonita όνομα και πράμα..Μόνο η Coson ήταν αγριεμένη και θολή να ακριβώς σαν τη φωτο
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.787
Likes
18.205
Φεβρουαριο, τελη. Εγω πετυχα κυμα στο Τερρενας, δυστυχως, ολες τις μερες. Αλλα κ πιο ηρεμα καπως που ηταν τα νερα, δεν ηταν πεντακαθαρα, οπως στη Ρινκον. Ημουν προφανως ατυχος, αυτα ομως εχουν τα τροπικα μερη:)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μαλιστα εκανα κ το εξης: τη τελευταια φορα πηγα στο τερμα της παραλιας μετα το κολπακι οπου εξερευνωντας κατι σπηλιες μια προηγουμενη μερα, ειχα προσεξει ενα μονοπατι στη ζουγκλα. Αν κ μου φανηκε ριψοκινδυνο κ τωρα που το σκεφτομαι επικινδυνο, το περπατησα μονος κ σε 25 περιπου λεπτα εφτασα σε μια διπλανη παραλια, παρθενα οσο δε παει, ιδια φυσικα με τη Ρινκον σε νερα κ αμμο.
Μήπως ήταν η playa Colorado? Φεύγοντας από Λας Γαλέρας ο βαρκάρης μας πέρασε από κει..ήταν ακριβώς πριν από τη Ρινκον. Είναι αυτή στο βίντεο στο 0:40 - 0:47

Έχει πολλά κρυφά παραλιάκια και κολπάκια η χερσόνησος, όρεξη να'χεις για πεζοπορία και εξερεύνηση :)
 

zaf21r

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Γεια χαρά σε όλους!!

Μόλις έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια!!:clap::clap::clap::clap::clap:

Πιστεύω παρά μα παρά πολύ καλή τιμή μιας και δεν είχα βρει χαμηλότερη. (1400 και οι δυο με air F.... Αθήνα-Παρίσι-πούντα κάνα άφιξη την ιδία μέρα 17.00). Ξενοδοχείο δεν έχω κλίσει ακόμα. Αναμένω ιδέες......

Από πούντα κάνα να πάω Σαμάνα είναι μεγάλη διαδρομή όμως.

Θέλω βοήθεια όσον αφορά βίζα (χρειάζεται?) και χρήματα να κάνω δολάρια η τοπικό νόμισμα και που.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.668
Likes
50.515
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βίζα δε θες αν έχεις ελληνικό διαβατήριο.Πέσος παίρνεις είτε από τράπεζα (δίνουν πολύ καλά rates), είτε από ΑΤΜ με την ελληνική σου cashcard (οριακά καλύτερο από τα μετρητά της τράπεζας), ενω και τα ανταλλακτήρια ελάχιστη διαφορά έχουν. Δολάρια άχρηστα τα βρίσκω.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ξενοδοχείο δεν έχω κλίσει ακόμα. Αναμένω ιδέες......
Ξενοδοχείο δε μπορώ να προτείνω. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι σε όποια περιοχή και να μένεις δεν κάνει μεγάλη διαφορά...Σε ένα all inclusive ξενοδοχείο θα μένεις που δίπλα θα υπάρχει άλλο all inclusive ξενοδοχείο.
Μια μικρή διαφορά θα έχει το να μείνεις προς την περιοχή El Cortecito/Las Corales. Είναι δύο συνεχόμενες παραλίες που έχουν ελεύθερη πρόσβαση για τον κόσμο.
Όταν πήγα εγώ ηταν η μόνη περιοχή που είχε κάποια χοτελ που δεν ήταν all inclusive και υπήρχαν μόνο 2-3 παλάπες που πουλούσαν πίνακες. Τώρα απ'ότι βλέπω έχει μεγαλώσει το χωριό , υπάρχουν περισσότερα μαγαζάκια σουβενιρ , σουπερ μαρκετ, μπαράκια και εστιατόρια πάνω στην παραλία. Το στυλ είναι τουριστικό και φαντάζομαι οι τιμές ανεβασμένες , αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε να ξεφύγετε λίγο από το ριζόρτ ακόμα και με τα πόδια παραλία - παραλία. Εμένα όσο ωραίο κι αν ήταν το ξενοδοχείο μου, θα μου άρεσε να έχω την επιλογή να φάω κάπου αλλού ένα βράδυ.
Εδώ είναι ένα βίντεο από το El Cortecito και η επιλογή δική σας :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.561
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom