Αλόννησος η γαλήνια και οδηγός επιβίωσης

altaba

Member
Μηνύματα
13
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη, Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με τραίνο παντού
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε λόγω covid, είναι δύσκολες ,επικίνδυνες, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, , και αφού εμβολιαστήκαμε, ξέροντας οτι διανύουμε τον τελευταίο μήνα αναστολής εργασίας, αποφασισαμε να επισκευτουμε την Αλόννησο.
Στο νησί αυτό μπορείς να απόλαυσης πολλές καλές, οικονομικές και συγκλονιστικές εμπειρίες.
Η κοντινή απόσταση το κάνει δελεαστικό, από Αθήνα το Μαντουδι είναι κοντά σχετικά με αυτοκίνητο η γιατί όχι και με λεωφορείο. τα εισιτήρια του πλοίου προσιτά, 23 ευρό το άτομο και 58 ευρό το αυτοκίνητο, 104 ευρό σύνολο για να πας και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο, γιατι πριν την Αλόννησο πιάνει πρωτα Σκοπελο, ενω η επιστροφη παει κατευθειαν Μαντουδι σε 2 ωρες.
Συγκριτικά τα ναύλα με άλλα νησιά νομίζω οτι είναι πιο προσιτά
Εδώ θα ήθελα να θυμίσω προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με την περσινή μας επίσκεψη στο νησί,
το κείμενο που γράφω είναι μια συνέχεια της περσινής μας επίσκεψης σε αυτό το φανταστικό νησί των Σποράδων,
και εξηγούμε.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, πρωτόγνωροι, επικίνδυνοι, λόγω covid, οπότε θέλει κατ αρχάς προγραμματισμό, και σωστούς χειρισμούς.
Μετά από 6 μήνες περίπου αναστολής εργασίας, διανύουμε τον Ιούνιο, σίγουρα δεν περιμένουμε να πάρουμε άδεια τον Αύγουστο, οπότε αποφασίσαμε να κινηθούμε γρήγορα , τηλέφωνο στην κα Αγγελικη, sτudios Ηρω

ΗΡΩ

έχοντάς την περσινή μας διαμονή στα εν λόγω δωμάτια, την υπεράξια της γνωριμίας , καταφέραμε να διαπραγματευτούμε και να πετύχουμε μια πολύ οικονομική τιμή, αφού έτσι κι αλλιώς τα δωμάτια θα ηταν κλειστά, η σαιζόν στο νησιά ξεκινά μέσα Ιουλίου.
Δεν θα γράψω για τα δωμάτια, έχω κάνει εκτενή αναφορά στην προηγούμενη ανάρτηση μου για την Αλόννησο,
όμως εδώ θα ήθελα να αναφέρω για το συγκλονιστική περίοδο του Ιουνιου, στο νησι της γαληνης.
Το να βρεθείς Ιούνιο στο νησι της Φωκιας ειναι κατι το συγκλονιστικό, απολαμβανεις την φυση σε ολο της το μεγαλειο, απολαυανεις τις εξωτικες παραλιες της μονος σου σαν ναυαγος, οπως οταν θελουν να σου δειξουν την ομορφια μια παραλιας, δεν την φωτογραφιζουν με κοσμο, αποτυπονουν απο που θελει να σε δελεασει χωρις κοσμο, εκει ειναι και η μαγεια, λιγος εκλεκτος κοσμος, χωρις συνοστισμους, ανθρωπινα , μαγευτικα, συγλονιστικα, πολυ τυχεροι αυτοι που μπορουν να κανουν διακοπες εκτος Αυγουστου.
Η φύση στην Αλοννησο ειναι επιθετική, είναι παντού παρούσα να ομορφύνει το βλέμμα σου, και οχι μονον,
λιγο να κοιταξης προσεκτικότερα, θα βρεις Φασκομηλο, Ριγανη, Μεντα , Θυμαρι, Καπαρη, λιγη ενημέρωση απο ντόπιους για το πως θα επεξεργαστείς αυτα τα υπέροχα δώρα της φύσης , και εχεις τα καλυτερα βοτανα να τα απολαυσης με τους φιλους σου και την οικογενεια σου.
Οπως και στην προηγούμενη ανάρτηση μου για την Αλόννησο, ακολουθήσαμε την ίδια συνταγή, καλή προετοιμασία των πραγμάτων που θα πάρουμε μαζι μας.
Το δωματιο στο studio, ειναι πολυ ευρύχωρο, με φανταστικό μπαλκόνι στο Αιγαιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζινα, αυτο μας εβαλε στην διαδικασία να πάρουμε μαζι μας ολα τα απαραίτητα υλικά , ωστε να μπορούμε να απολαύσουμε στο υπέροχο μπαλκόνι μας την μαγεία της γεύσης φρέσκου ψαριού , θέας , συντροφιάς, συγκλονιστικά ολα !!!
Η περσινή γνωριμία μας με τον Χρήστο τον ψαρά , στην Στενη Βαλα, μας επέτρεψε να έχουμε καθημερινή πρωινή συνάντηση, βλέποντας και σχολιάζοντας την ψαριά, και ψωνίζοντας βέβαια για το μεγειρεμα μας,
Αυτήν την εποχή η θάλασσα, προσφέρει απλόχερα Σκορπινες, Σκαρους, Περκες, Χταποδια , Σουπιες, σε απίστευτα οικονομικές τιμές, αλλα και Αστακούς και πιο πρωτα ψαρια Σαργους Φαφκρια κλπ.
Η περιήγηση στο νησί, ειναι απολαυστική, εχει πολλές φανταστκες διαδρομές, ολες με θεα στο Αιγαιο, στα βόρεια του νησιού συναντάς και κοπάδια κατσικάκια, εαν το επιδιώξεις , εμεις το καναμε, γνωριστήκαμε με τον Γιαννη και την Λίτσα, εχουν κοπαδι και αυτα τα υπεροχα ζωα, και φτιάχνουν πολυ ωραιο κατσικίσιο τυρι, αφου η γνωριμια ηταν απο την περασμενη χρονια, επιδιώξαμε τους επισκευαστήκαμε , μας υποδέχτηκαν με χαρα, και μεσα σε λιγα λεπτα, η οικοδέσποινα ετοίμασε αυτο που λεμε συγκλονιστική τυρόπιτα Αλοννησου, δεν περιγράφεται η μαγεία και η μοναδικότητα της γευσης, τη γευση απογειωνε το τυρι, που ηταν φρέσκο, απολαυστικό, μοναδικό.
Οπως θα εχετε καταλάβει, όποιος εχει την υπομονή να διαβάσει μέχρι εδώ το κείμενό, ο χρονος περνα εδω, μαγικά, με πολυ ενδιαφέρον.
Γιατι να πας στην Αλοννησο ? μα για ολα αυτα που αναφέρω πιο πανω , αλλα και γιατι εχει, πανέμορφη μαγική Χώρα, πολλές φανταστικές παραλίες,πολλα beach bar, για όσους ενδιαφερονται, μαγικά νερά, πολύ καλό φαγητό, , κοντά στην Αθήνα, με προσιτά έξοδα για να ελθης, θέλεις κι άλλα ?
ε πρεπει να ελθης να τα ανακαλύψεις μόνος σου.
Αύριο μας έχουν τραπέζι με κατσικάκι τα παιδιά, οπότε όπως καταλαβαίνεται το οδοιπορικό συνεχίζεται ...............
DSC_0035.JPG
Παραλία Αγ.Δημητριος
DSC_0052.JPG
DSC_0035.JPG
DSC_0017.JPG
DSC_0052.JPG
DSC_0135.JPG
DSC_0058.JPG
DSC_0176.JPG
DSC_0266.JPG
DSC_0270.JPG
DSC_0273.JPG
DSC_0320.JPG
IMG_20210611_185437.jpg
IMG_20210611_185452.jpg
IMG_20210611_200623.jpg
IMG_20210611_205206.jpg
IMG_20210613_114131.jpg
IMG_20210614_190126.jpg
IMG_20210615_144015.jpg
DSC_0002.JPG
DSC_0150.JPG
 
Last edited:

altaba

Member
Μηνύματα
13
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη, Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με τραίνο παντού
Συνεχίζω τον οδηγό επιβίωσης
σε χρονιά covid και συνεχόμενων χρόνων λιτότητας.
Κάποτε , όπως λένε πολλοί, επι Πασοκ χαχαχα , χαριτολογώντας, κάναμε διακοπές πολλών ημερών , ανέμελα, χωρίς να σκεπτόμαστε και να υπολογίζουμε τα έξοδα,, χρόνος μας έλειπε, όσο χρόνο είχαμε, τον διαθέταμε για να κάνουμε διακοπές, και ταξίδια.
Τώρα, δυστυχώς τα περιθώρια στένεψαν, τα οικονομικά μας συρρικνώθηκαν,
πολλοί συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, που όμως αναγκαστικά λιγόστεψαν τις ημέρες των διακοπών , ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις των διακοπών.
Εδώ λοιπόν, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια άλλη πρόταση, προσπαθούμε να δώσουμε μια άλλη ευκαιρία, ώστε να μπορέσουμε να επιμηκύνουμε τις τόσο πολύτιμες διακοπές που όλοι χρειαζόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τον χειμώνα που έρχεται , λογω covid, αμείλικτος.
Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, εαν μπορούμε να διαθέσουμε 100 ευρω ημερησίως , χωρίς να υπολογίσουμε εισιτήρια , βενζίνες , διόδια, τα μεταφορικά, είμαστε σε καλό δρόμο,
τι κάνουμε εαν αυτά τα χρήματα μας φτάνουν μόνο για 5 ημέρες ας πούμε?
Γίνεται με αυτά τα χρήματα νε επιμηκύνω τις διακοπές μου ? αυτό θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε σε αυτό το κείμενο, ίσως με επιτυχία ίσως όχι, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε.
Σε πολλά μικρά νησιά η περίοδος η καλοκαιρινή ξεκινά μέσα Ιουλίου, τα δωμάτια τα έχουν κλειστά, εαν έχουμε μείνει και προηγούμενες χρονιές και υπάρχει και προσωπική γνωριμία ακόμα καλύτερα,
διαπραγματευόμαστε την τιμή, προτείνουμε, οτι μπορούμε να διαθέσουμε 250 ευρώ για 10 ημέρες, μαύρα, χωρίς να χρειάζεται να μας καθαρίζουν το δωμάτιο, να μην ασχοληθουν καθόλου, και να πάρουν τα χρήματα , ξεκούραστα, εκει που ετσι κι αλλιώς θα το είχαν κλειστό.
Ενα αλλο παράδειγμα , προτείναμε με 400 ευρώ να μείνουμε 17 ημέρες, και το δέχτηκαν.
Χρειαζόμαστε ακόμα εναν μικρο προγραμματισμό, ώστε ρίχνοντας ακόμα τα καθημερινά έξοδα για φαγητό, πετυχαίνουμε
αυτο που προσπαθούμε να καταφέρουμε, να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και μας έχουν στριμώξει.
Το δωμάτιο, έχει κουζινα, οπότε παίρνουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα υλικά, ώστε ψωνίζοντας απο τον ψαρά του νησιού , σε τιμές απίστευτα οικονομικές σε σχέση με της Αθηνας, έχουμε πετύχει, μαγικό συνδυασμό, φρέσκο ψάρι, οικονομικό, στο πανέμορφο μπαλκόνι μας, η τέλος πάντων , μαγειρεύοντας στο δωμάτιο, αφού τα λαδια και τα ξίδια τα πήραμε απο το σπίτι μας, να απολαύσουμε τις διακοπές, που τόσο χρειαζόμαστε, σε διπλάσιο χρόνο από πριν.
Εαν δε έχουμε την δυνατότητα, να διαθέσουμε χρήματα για την χειμερινή μας διατροφή, εχω να προτείνω και μερικές εύκολες λύσεις, ώστε το χειμώνα να απολαύσουμε πολύ καλή ποιότητα πρώτης ύλης , που στην Αθηνα θα την βρης σε διπλάσια τιμή, χωρις να ξέρεις απο που προέρχεται.
Στην Αλόννησο, τα κατσίκια είναι ελεύθερα στην φύση, ξέρεις οτι εαν το παρης , θα απόλαυσης ποιότητα,
εαν σου αρέσει το κατσικίσιο τυρί, άπαχο, υγιεινού εδώ θα το βρεις, σε πολύ καλή τιμή, ενώ λοιπόν είσαι σε διακοπές, μια βόλτα απο την στάνη, το που , ρωτώντας πας στην πόλη, , η μπορώ και εγω να δώσω πληροφορίες, βρισκεις τους βοσκους, ενημερώνεις την ημέρα αναχώρησης , και σου το εχουν έτοιμο το κατσικι, κομμενο σε μαγειριές, παγωμένο και τακτοποιημένο, όπως και την μυτζήθρα, το τυρί, αυγα κλπ., μια εδεικτικη τιμη ειναι 6,5 ευρώ το κιλό, για αυτην την φανταστική ποιότητα κρέατος,
όσο για τα ψάρια , με 10 ευρω το κιλό, παίρνεις φρέσκα ψάρια, Σκορπινες, Σκαρους, πιο φτηνα Σουπιες, Χταποδια, χθες πηρα 5,5 κιλα Σκαρους και Σαλουβαρδους 35 ευρω η τα τρως στο δωμάτιο η τα καταψυχης και τα παίρνεις μαζι σου, και τις επόμενες μέρες αφού έχεις γυρίσει στην βαση σου , τρως απίστευτη ποιότητα σε ανθρώπινες τιμές,
είπαμε, οχι μόνο χρειάζεται αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
καλή δύναμή, οι διακοπές συνεχίζονται...............
Ξέχασα να αναφερθώ και στην απίστευτη ποικιλία βοτάνων που είναι παντού σε αυτό το καταπληκτικής ομορφιάς νησί, σε κάθε βόλτα μας , βλέπαμε παντού Φασκόμηλα, οπότε διαθέσαμε λίγο χρόνο, και μαζέψαμε,κόβεις μόνο τις κορυφές αυτο το ευεργετικό βότανο, το αποξυραινουμε στο δωματιο, και θα εχουμε ενα ομοφωτατο τσαι για τις κρυες μερες του χειμωνα,
πηγαίνοντας να βρούμε τον βοσκό, κοντα στον Αγιο Κωνσταντίνο, βρήκαμε Ρίγανη, ασχοληθήκαμε και μαζέψαμε και την αποξηραίνουμε επίσης, , σε μια αλλη παραλια, αλλα και στο λιμανι, μαζεψαμε φοβερη Καπαρη, γκουγκλαραμε και την φτιαξαμε ,
IMG_20210611_181722.jpg
IMG_20210611_185437.jpg
IMG_20210611_200554.jpg
IMG_20210611_205224.jpg
δεν ξερω αλλα εδω δεν ασχολουνται με αυτα , οποτε θα γυρισουμε με προιοντα της Αλοννησου, τι καλυτερο ?
 

Attachments

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο σου.. μπραβο και σε οσους λογω συνθηκων εβαλαν κατω και σκεφτηκαν με ψυχη και καρδια.....εδω παντως στα Χανια ουτε να σκεφτεις να προτεινεις κατι τετοιο..η μονη περιπτωση να τη περασεις οικονομικα απο φαγητο παντα γιατι η διαμονη δεν παιζει , ειναι αν επιτραπουν τα πανυγηρια , γαμοι και τα μνημοσυνα.....εδω οι συμπολιτες μου κατι παιρνουν και δεν το μαρτυρουν...
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Για οικονομικές διακοπές σημαντικό είναι να ξέρουμε τι θέλουμε από ένα κατάλυμα.
Θέλουμε έναν ύπνο, ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Να το νοικιάσουμε θέλουμε και όχι να το αγοράσουμε!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.113
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
προτείνουμε, οτι μπορούμε να διαθέσουμε 250 ευρώ για 10 ημέρες, μαύρα, χωρίς να χρειάζεται να μας καθαρίζουν το δωμάτιο, να μην ασχοληθουν καθόλου, και να πάρουν τα χρήματα , ξεκούραστα, εκει που ετσι κι αλλιώς θα το είχαν κλειστό.
Αυτό λέγεται φοροδιαφυγή!
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Αυτό λέγεται φοροδιαφυγή!
Και φοροκλοπη!
Απ' ότι γνωρίζω οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων ανήκουν στις μικρές επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, επομένως τα μαύρα δεν τους ωφελούν ιδιαίτερα.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.113
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Και φοροκλοπη!
Απ' ότι γνωρίζω οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων ανήκουν στις μικρές επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, επομένως τα μαύρα δεν τους ωφελούν ιδιαίτερα.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία που επικρατεί, μπας και δούμε κάποια στιγμή άσπρη μέρα σε αυτή τη χώρα....Δεν θα κάτσω τώρα να αναλύσω το φορολογικό κώδικα της Ελλάδας!
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.363
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
προτείνουμε, οτι μπορούμε να διαθέσουμε 250 ευρώ για 10 ημέρες, μαύρα, χωρίς να χρειάζεται να μας καθαρίζουν το δωμάτιο, να μην ασχοληθουν καθόλου, και να πάρουν τα χρήματα , ξεκούραστα, εκει που ετσι κι αλλιώς θα το είχαν κλειστό.
Είναι απαράδεκτο, όχι μόνο να επικροτείς κάτι τέτοιο, αλλά να προτείνεις και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Δε νομίζεις ότι αυτή η πληγή πρέπει κάποτε να σταματήσει και αυτή η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα; Πότε θα απαλλαγούμε επιτέλους από τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες;
 

altaba

Member
Μηνύματα
13
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη, Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με τραίνο παντού
Αγαπητοί-ες , καταλαβαίνω πολύ καλά τις αγνές προθέσεις σας και ποιο είναι το σωστό, και πιο είναι το ηθικό για την χώρα μου , όμως, θεωρώ ότι μου έχουν κλέψει την ζωή , ύστερα από 45 χρόνια εργασίας και φυσικά πληρώνοντας εισφορές, τα χρήματα που μου δίνουν, δυστυχώς δεν φτάνουν να ζήσω αξιοπρεπώς,
θεωρώ ότι δεν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι έχουμε 10 χρόνια λιτότητα , οτι χρεοκοπήσαμε σαν χώρα, διότι δεν έδωσε ο φούρνος απόδειξη,
και να σας ρωτήσω και κάτι σημαντικό αν μου επιτρέπεται,
η όμορφη χώρα μας πτώχευσε, ξερεται να μου πειται γιατί ? ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της χρεωκοπίας ? γιατι δεν τιμωρηθηκαν ? τα χρηματα που 45 χρονια μου κρατούσαν τα έφαγαν, τα έκλεψαν, και ασφαλώς οχι μόνον τα δικά μου, οπότε όταν μάθετε ποιοι ειναι οι υπεύθυνοι, και τιμωρηθούν, ασφαλώς και εγω να εισται σίγουροι θα πράξω τα δέοντα.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.113
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Το οτι θεωρείς δικαίωση να ενεργείς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις και να τον προτείνεις κιόλας σε άλλους, δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στις νέες γενιές που προσπαθούν να αποτινάξουν απο πάνω τους αυτή τη ρετσινιά του "αδικημένου" που τα έκανε όλα σωστά και για όλα φταίνε οι άλλοι!
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Αγαπητοί-ες , καταλαβαίνω πολύ καλά τις αγνές προθέσεις σας και ποιο είναι το σωστό, και πιο είναι το ηθικό για την χώρα μου , όμως, θεωρώ ότι μου έχουν κλέψει την ζωή , ύστερα από 45 χρόνια εργασίας και φυσικά πληρώνοντας εισφορές, τα χρήματα που μου δίνουν, δυστυχώς δεν φτάνουν να ζήσω αξιοπρεπώς,
θεωρώ ότι δεν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι έχουμε 10 χρόνια λιτότητα , οτι χρεοκοπήσαμε σαν χώρα, διότι δεν έδωσε ο φούρνος απόδειξη,
και να σας ρωτήσω και κάτι σημαντικό αν μου επιτρέπεται,
η όμορφη χώρα μας πτώχευσε, ξερεται να μου πειται γιατί ? ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της χρεωκοπίας ? γιατι δεν τιμωρηθηκαν ? τα χρηματα που 45 χρονια μου κρατούσαν τα έφαγαν, τα έκλεψαν, και ασφαλώς οχι μόνον τα δικά μου, οπότε όταν μάθετε ποιοι ειναι οι υπεύθυνοι, και τιμωρηθούν, ασφαλώς και εγω να εισται σίγουροι θα πράξω τα δέοντα.
Όλα αυτά σωστά αλλά δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
 

altaba

Member
Μηνύματα
13
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη, Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με τραίνο παντού
Τελευταία ανταπόκριση απο αυτό το πανέμορφο νησί των σποραδων,
να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση για το νησί της Φώκιας,
στο Πατητήρι , που είναι και το λιμάνι του νησιου μπορείς να απολαυσης το θέαμα αυτου του θηλαστικού, λιάζεται πολύ συχνά εκεί γύρω συνήθως στις εξέδρες των κότερων,
Παραλίες έχει πολλές, θεωρώ οτι ο κάθε επισκέπτης θα τις απολαύσει όλες,
δυνατή παραλία είναι αυτή του Αγ.Δημητρίου, βοτσαλάκι, μεγάλη,φαρδιά, φανταστικά νερά, ξαπλώστρες, χώρος και για αυτούς που δεν θέλουν να πληρώνουν 6 και 8 ευρω για ξαπλώστρα,
υπάρχουν και παραλίες με ωραία παραλιακά μπαρ, Λευτος Γιαλος , Χρυση Μηλια, Μηλια, Κοκκινοκαστρο, ολες φανταστικές αλλα καταλαμβάνονται πλήρως απο ξαπλώστρες, και θα πρέπει να καταβάλεις αντίτιμον
υπάρχουν και άλλες που καλό είναι να τις ανακαλυψετε και μονοι σας,
άφησα τελειυταία την παραλια του Τζωρτζη Γιαλος, εχει φανταστικα νερα, εχει εξωτικη ομορφια, εχει ισως το πιο ωραιο παραλιακο ταβερνακι, ενα αρνητικο ειναι οτι εχει μεγαλα βοτσαλα, και δεν ειναι φαρδια παραλια, ομως γιαυτον τον λογο δεν μαζευει πολυ κοσμο, ειναι ανθρωπινα, ειναι η Ελλαδα που χανεται,
Η τιμές στη διαμονή είναι λογικές, στο Πατητήρι , Ρουσουμ, και Βοτση, ειναι λιγο άναρχα δομημένα τα κτίσματα, υπάρχει πολυκοσμία, χωρις χρωμα νησιωτικο,
η χώρα ειναι μια κούκλα, φανταστική, συναρπαστική, κυκλαδίτικη, με πολυ ομορφα δωματια,
και ασφαλώς έξω απο τον οικισμό του λιμανιού υπάρχουν φανταστικά δωμάτια, με θέα που σου κόβει την ανάσα, που ασφαλώς προτείνω ανεπιφύλακτα,
Iro Studios σε Aghios Petros Alonissos, Greece - Lets Book Hotel

στο νησί υπάρχουν πολύ σπουδαία πράγματα να κάνεις,
υπάρχει έκθεση στο λιμανι οπου μπορεις να ενημερωθεις για τις φωκιες,
στο λιμάνι επίσης υπάρχει και μουσείο όπου μπορείς να δεις τα ενδύματα τα εργαλεία και γενικά την ζωή στο νησί πολλών χρόνων πριν, και φυσικά ολα τα σχετικά με τους πειρατές που είχαν το νησί για ορμητήριο,
στο νησί απέναντι στην Περιστέρα, πριν 2500 χρόνια εγινε ενα ναυαγιο, σε βαθος 25 με 30 μετρα ,υπαρχουν σχολες οπου μπορεις να εκπεδευτεις και με συνοδια δυτη , να επισκευτεις το ναυαγιο , αν ομως θελεις να δεις χωρις να μπεις σε αυτην την διαδηκασια, υπαρχει έκθεση στην Χωρα, δωρεαν, οπου εικονικα μπορεις να κατεβεις να το εξερευνησεις,
υπάρχει καΐκι , που κάνει κρουαζιέρα στο νησάκι της Κυρα Παναγιάς, όπου υπάρχει ενα πανέμορφο μοναστήρι, ο καπετάνιος ο Πακης είναι φοβερός, σε ξεναγεί σε ενημερώνει για όλα, αρνητικο ειναι οτι ειναι λιγο αλμηρο το ναυλο, 45 ευρω το ατομο τωρα, και πρεπει να φτιαξει λιγο τις τουαλετες της Γοργονας , το ονομα του καικιου,
το φαγητό είναι σε πολύ καλά επίπεδα, σχεδόν ολες οι ταβέρνες έχουν μποστάνι και καλλιεργούν προϊόντα ζαρζαβατικά εχουν δικα τους κατσικια, , για ψαρακι ειναι ωραια στα Καλαμακια, στης Μαργαριτας, εχει τον γιο της ψαρα, οπου καθημερινα την προμηθευει ψαρια, στην Στενη Βαλα της Τασιας κι αυτο καλο εστιατοριο, στο λιμανι για ποτο στον Μαυρο Γατο,
αν ψαχτείς θα βρείς Κρίταμο, Ρίγανη, Θυμάρι, Κάπαρη να μαζεψεις, να φτιάξεις αχινοσαλατα, θα βρεις αφθονους αχινους στην Μηλια, στον Αγ,Δημητριο, αλλα και παντου,
Αυτά τα ολίγα , εύχομαι σε όλους να έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές,
καλό καλοκαίρι
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom