Ιταλία Αμάλφι, Κάπρι

agmi

Member
Μηνύματα
494
Likes
2.288
Δεν ξερω ποτε σταματουν τα καραβακια. Αν εχει μεχρι τελος Οκτωβριου, εμεις ειχαμε ενα πακετο απο το Sorrento, τιμη δεν μπορω να σου δωσω, γιατι ειχαμε διπλη εκπτωση. Το κανει και το booking μεσω του Αcampora Travel, απλως ειναι εισητηριο μετ'επιστροφης στο Sorrento με τα πλοια, γεματη μερα, με μια σταση στο Ποσιτανο και μετα στην Αμάλφι με επιστροφή. Βεβαια το δρομολογιο με τον κ'καλα προαστειακο Circumvesuviana ειναι πονος και η 1ωρα και 15' διαρκεια απο τη Napoli Garibaldi δεν στεκει και εχει παρα πολλες στασεις, αμετρητες! Υπαρχει κ'εναλλακτικος με Trenitalia απο Ναπολη>Σαλερνο, η @Grerena iσως ξερει γιατι προσφατα επηγε μεσω αυτης της οδου.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Τα φώτα σας...
Για ημερήσια εκδρομή στην κοστιέρα τι θεωρείτε προτιμότερο τέτοια εποχή;
(θεωρώντας ότι πιθανότατα δεν θα υπάρχουν οι ορδές του καλοκαιριού)
Το δημόσιο λεωφορείο είναι ασφαλώς η οικονομικότερη επιλογή αλλά είναι συνεπές; Και εύχρηστο; Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος από ποιό σημείο της Νάπολι το παίρνεις; (αν και λογικά θα το βρω εύκολα αυτό)
Η @thalia tsif μου πρότεινε ιδιωτικό βανάκι που ναι μεν είναι προφανώς πρακτικό αλλά είναι σχετικά ακριβό.
Επόμενη λύση η ενοικίαση αυτοκινήτου που θα προτιμούσα να αποφύγω-αν και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά προυποθέτουν μετάβαση απο/προς αεροδρόμιο και μέσα στη Νάπολι μου είναι άχρηστο.
Ευπρόσδεκτη επίσης η υπόδειξη για το τι θα μπορούσα να δω μέσα σε μία μέρα αν και από όσα διάβασα στις προηγούμενες σελίδες θα ήταν πιο συνετό να προτιμήσω Ποζιτάνο κ Αμάλφι για να μη γίνει αγώνας δρόμου και να προλάβω να απολαύσω κάτι από τις δύο όμορφες πόλεις.
Ευχαριστώ!

Επέστρεψα πολύ πρόσφατα από Νάπολη. Πήγα μέσα στο Σεπτέμβριο που ήταν ακόμα καλοκαίρι. Από Νάπολη πήγα ημερήσια στο Αμάλφι. Δεν ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο, κυρίως γιατί φοβήθηκα την κίνηση και το παρκάρισμα στην ακτογραμμή της amalfitana.
Οι περισσότεροι παίρνουν τρένο και πάνε μέχρι το Sorento και στη συνέχεια λεωφορείο ως το Ποζιτάνο ή το Αμάλφι.

Εμείς νομίζω όμως ότι βρήκαμε καλύτερο και γρηγορότερο τρόπο για να πάμε μέχρι το Αμάλφι. Πήραμε τρένο ως το Salerno και από εκεί καραβάκι ως το Αμάλφι. Υπάρχουν αρκετά τρένα που κάνουν διάφορους χρόνους και κοστίζουν διάφορες τιμές. Αν ψάξεις στο πρόγραμμα της trenitalia μπορείς να βρεις τρένο που κάνει 40' ως το Salerno και κοστίζει 4,70€. Από εκεί το καραβάκι κάνει άλλα 40' και κοστίζει 9€. Εμείς πήγαμε με αυτόν τον τρόπο ως το Αμάλφι και με τον ίδιο γυρίσαμε πίσω. Πήραμε αρκετά πρωινό τρένο, προλάβαμε το καραβάκι των 9:30 για Αμάλφι, κάναμε βόλτα, φάγαμε, ψωνίσαμε, ήπιαμε καφέ, κάναμε και μπάνιο και άνετα θα μπορούσαμε να πάμε και Ποζιτάνο αν δεν βιαζόμασταν να επιστρέψουμε πίσω στη Νάπολη σχετικά νωρίς (5:00 είμαστε πίσω), γιατί είχαμε κλείσει όπερα το βράδυ. Μας κόστισε 28€ το πήγαινε έλα το άτομο.

Βγαίνει να πας άνετα και Αμάλφι και Ποζιτάνο ημερήσια και νομίζω και οικονομικά. Ψάξε λίγο όμως τα δρομολόγια στα καραβάκια. Οκτώβριο μήνα ενδεχομένως να είναι πιο αραιά τα δρομολόγια. Στις 19 Σεπτεμβρίου που ήμουν εγώ εκεί ...

20210919_103015.jpg


Ελπίζω να βοήθησα λίγο. :)

Edit: @agmi με "κάρφωσες" βλέπω. Παρα τρίχα απάντησα... :) :cool: ;)
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.606
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ελπίζω να βοήθησα λίγο. :)

Βοήθησες πολύ! ευχαριστώ πολύ θα τα τσεκάρω όλα και θα αποφασίσω. Απλά το περίμενα λιγότερο πολύπλοκο δεδομένου το πόσο τουριστική είναι η περιοχή
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.923
Likes
40.760
Βοήθησες πολύ! ευχαριστώ πολύ θα τα τσεκάρω όλα και θα αποφασίσω. Απλά το περίμενα λιγότερο πολύπλοκο δεδομένου το πόσο τουριστική είναι η περιοχή
Εχει και απλο τροπο: καραβακι απο Ναπολη. Οι τιμες ομως ειναι πολλαπλασιες απο τον τροπο που προτεινει η @Grerena και χανεις το bonus να δεις λιγο και το Σαλερνο.
 
Last edited by a moderator:

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.606
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ας καταθέσω και γω λοιπόν την εμπερία μου...
Ακολούθησα τη συμβουλή της @Grerena και την ευχαριστώ πολύ γιατί αποδείχθηκε εξαιρετική, πήγαμε με το τρένο από Νάπολι ως το Σαλέρνο και από κει με καραβάκι στην κοστιέρα..Κατεβήκαμε Αμάλφι το οποίο μου φάνηκε πολύ κατώτερο των προσδοκιών και σε σχετική παρακμή...Από κει ξαναμπήκαμε σε καραβάκι προς Σαλέρνο (9 ευρώ η κάθε διαδρομή) χαζέψαμε όλη την ομορφιά της ακτής από τη θάλασσα και βγήκαμε στο Ποζιτάνο το οποίο μου πήρε τα μυαλά! Αμφιθεατρικό, υπέροχο κ αρχοντικό με έντονο άρωμα Ιταλίας κ επίσης πεντακάθαρο με ελάχιστους τουρίστες και δεν έχω λόγια!
Ανεβήκαμε έως πάνω για να πάρουμε λεωφορείο για την επιστροφή κ η θέα σου έκοβε την ανάσα...μέχρι κ γω που είμαι άσχετη έβγαλα υπέροχες φωτογραφίες.
Για το λεωφορείο της επιστροφής γράφεις άνετα ξεχωριστό κεφάλαιο. Φόρτωσε όσο κόσμο μπορούσε-γιατί εντάξει οφσήζον είμαστε αλλά δεν είναι και ερημιά. περνάει και αραιά οπότε μαζευόταν ο κόσμος. Καθήσαμε παστωμένοι και πήρε κ όσους όρθιους χωρούσε και ξεκίνησε το μαρτύριο...Ο δρόμος στενός με συνεχείς στροφές κ αυτός πατημένος με μπατιές και το χέρι κολλημένο στην κόρνα...Στα 5 λεπτά ανακατευόμουν και στο τέλος αφού ένιωθα ότι θα πεθάνω από τη ναυτία τα έβγαλα όλα (σόρυ για το άκομψο) -από παιδάκι είχε να μου συμβεί...τόσο χάλια η κατάσταση. Βέβαια σε παρόμοια φάση ήταν οι περισσότεροι οπότε υπήρξε συμπόνοια! Κάποτε φτάσαμε στο Σορέντο το οποίο ήταν επίσης πανέμορφο και γραφικό, εγώ ήμουν χλωμή και παραπατούσα από τη ζαλάδα αλλά έστω κ έτσι το περπάτησα όσο μπορούσα και εντέλει γυρίσαμε Νάπολι με το τελευταίο τρένο, το εκπληκτικό Circumvesuviana-έναν απίστευτο καρβουνιάρη που μας κοπανούσε αλύπητα για μιάμισι και πλέον ώρα που έκανε για να φτάσει. Μπόνους φακτ η πιτσιρικαρία 14-16 χρονών που μπούκαρε στο τρένο κατά δεκάδες για τη σαββατοβραδυνή έξοδο και χαλούσαν τον κόσμο από τις φωνές, ευτυχώς που δεν είχα τίποτε άλλο να βγάλω οπότε ένιωθα απλά μόνο σαν φάντασμα.
Για να μην αποθαρρύνω κόσμο....σαφέστατα και αξίζει όλη η ταλαιπωρία, μιλάμε για τα φιλέτα του κόσμου. Θα έπρεπε να υπάρχει πιο άνετος τρόπος να τα δεις σε λογική τιμή αλλά έστω κ έτσι θεωρώ πως είναι άχαστο!
Ωστόσο δε θέλω ούτε να σκεφτώ πως είναι η εμπειρία κατακαλόκαιρο με κάψα και ορδές τουριστών....
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Θεωρητικά μιλώντας,χωρίς αυτοκίνητο/μηχανάκι που πρέπει να μείνεις για να απολαύσεις την ακτή; Άφιξη αεροπορικώς στη Νάπολη για εποχή καλοκαιριού.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.606
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Θεωρητικά μιλώντας,χωρίς αυτοκίνητο/μηχανάκι που πρέπει να μείνεις για να απολαύσεις την ακτή; Άφιξη αεροπορικώς στη Νάπολη για εποχή καλοκαιριού.
Δύσκολο να απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι θέλεις να απολαύσεις! Μια καλή ιδέα θα ήταν να μείνεις Σορέντο και να παίρνεις από κει καραβάκι.
 

fantina

Member
Μηνύματα
62
Likes
111
Καταρχήν να ξεκινήσουμε από τα βασικά... Η περιοχή είναι και το εννοώ, από τα ομορφότερα μέρη του σύμπαντος αλλά... Το μεγάλο αλλά είναι ότι είναι απαγορευτική κατά τον μήνα Αύγουστο και λόγω κόστους (είναι πολλά τα λεφτά Άρη), αλλά και λόγω κόσμου (είναι πολλοί οι τουρίστες Ρίτσα). Ή μέχρι 20-25 Ιουλίου λοιπόν και μακρυά από Σαββατοκύριακα ή μετά της 25 Αυγούστου...

Ο τρόπος μετάβασης είναι κλασσικότατος ή με αεροπλανάκι στη Ρώμη και από εκεί νοικιάζεις αυτοκίνητο και κατεβαίνεις προς Νάπολη μεριά αφού κάνεις μια στάση στη Sperlonga και περιδρομιάσεις μια alle vongole ή με το αυτοκίνητο σου από Πάτρα για Μπάρι και μετά γραμμή στη bella Napoli... Ως εναλλακτική προτείνεται το αεροσκάφος της Air One και η απευθείας πτήση της προς την Νεάπολη ή η χρήση του τραίνου από Ρώμη προς Νάπολη... Εγώ προσωπικά και τις 3 φορές που ταξίδεψα σε αυτά τα θεία μέρη νοίκιασα αυτοκίνητο από Ρώμη, δυό ωρίτσες και κάτι είναι η διαδρομή...

Αφού λοιπόν κάτσεις στη Napoli τουλάχιστον 2 βράδια να την φχαριστηθείς, γιατί η ρουφιάνα δεν παίζεται, παίρνεις το καραβάκι για απέναντι όπου απέναντι το πέραν πάσης περιγραφής Κάπρι... Το ιδανικό θα ήταν να μην πάρετε το αυτοκίνητο στο νησί γιατί και οι δρόμοι είναι χάλια και το parking προβληματικό όπως επίσης και να επιδιώξετε να κοιμηθείτε στο νησί γιατί και το βράδυ το μέρος είναι μαγικό...

Το δεύτερο και εξίσου απίθανο μέρος της διαδρομής είναι costiera Amalfitana... Εδώ το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο χωρίς αυτό είσαστε χαμένοι... Αφού λοιπόν κάνετε την απαραίτητη στάση στην Πομπηία αν δεν την έχετε δει ως ημερήσια εκδρομή από την Νάπολη θα πάρετε τον δρόμο προς Σορέντο που μάλλον είναι το λιγότερο όμορφο μέρος της περιοχής και αυτό για να μην σας έρθει ξαφνικά το τοπίο και πάθετε κανένα κακό... O δρόμος από το Sorento στο Positano είναι καμιά ώρα αλλά από τις τόσες φορές που θα σταματήσετε σας κόβω για το διπλάσιο. Στο Positano αξίζει να μείνετε κανα μήνα για να το εμπεδώσετε αλλά επειδή δεν θα σας φτάσουν τα λεφτά καθήστε 2 βράδια και τραβήξτε για Αμάλφι...Για την διαδρομή δεν λέω τίποτε, ούτε για την μυθική γρανίτα από λεμόνι και το λιμοντσέλο που θα δοκιμάσετε... Προσπαθήστε να αντισταθείτε στην ακαταμάχητη γοητεία του Αμάλφι και μην κοιμηθείτε στην πόλη, προτιμήστε το Ravello το χωριό που είναι από πάνω του και ζήστε μια εμπειρία ζωής... Σας το υπογράφω το Ravello δεν πρόκειτε να το ξεπεράσετε ποτέ...

Όταν θα γυρίσετε στην Αθήνα και διαπιστώσετε τι αφήσατε πίσω σας μην πανικοβληθείτε... Αντιμετωπίστε ψύχραιμα την κατάσταση... Ένας καλός ψυχίατρος ίσως σας βοηθήσει... Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα σας γίνει έμμονη ιδέα το μέρος και θα θέλετε να το ξαναδείτε επειγόντως...
Επειδή ετοιμάζω ταξίδι νότια Ιταλία τέλη Ιουνίου και από ότι διαβάζω το κατέχεις το άθλημα, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα και θα ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσες.
Σκέφτομαι να πάω Νάπολη από Αθήνα με αεροπλάνο, να μείνω εκεί κανα δυο μέρες, και μετά να κατέβω ακτή Αμάλφι και Κάπρι με μια στάση στην Πομπηία. Με βάση τα όσα διάβασα, θέλει αμάξι για το Αμάλφι αλλά είναι και ζόρι λόγω της κίνησης. Θα έπαιζε κάτι σε τύπου σκούτερ για κοντινά μεταξύ τους χωριά της ακτής; Δηλαδή να πάω με τρένο πχ Σορέντο, Σαλέρνο ή Ραβέλλο για να μείνουμε και εκεί να μετακινούμαστε με σκουτεράκι για ευκολία. Δεν θέλω να έχω το άγχος ενός αυτοκινήτου, που θα το παρκάρεις, μποτιλιάρισμα κτλ... Βέβαια από την άλλη εγώ ήθελα μετά το Αμάλφι να κατευθυνθούμε προς Μπάρι με στάσεις Αλμπερομπέλο, Ματέρα και Πούλια. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θέλει σίγουρα αμάξι. Υπολογίζω 10-12 μέρες και διαμονή Νάπολη, Ραβέλο (ή σε κάποιο άλλο χωριό), Κάπρι, Ματέρα, Λέτσε και αναχώρηση από Μπάρι με easyjet. Οποιαδήποτε βοήθεια στον σχεδιασμό ή αν έχεις κάποια άλλα μέρη να μου προτείνεις θα εκτιμηθεί. Επίσης ξέρουμε κάτι για Ίσκια;
 

iAkis

Member
Μηνύματα
127
Likes
275
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Ο παραλιακός δρόμος που ενώνει τα χωριά σε όλο τον κόλπο είναι στενός και με αρκετές στροφές. Σε πολλά σημεία του οριακά χωράνε 2 αυτοκίνητα (ένα από κάθε κατεύθυνση). Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι με σκουτεράκι χρειάζεται πολύ πολύ πολύ μεγάλη προσοχή στις προσπεράσεις (όπου επιτρέπονται και χωράς). Από την άλλη σου λύνει το θέμα του πάρκιγκ που είναι μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή. Σε καμία περίπτωση πάντως οδήγηση στην Νάπολη! Δεν έχω δει χειρότερη οδηγική συμπεριφορά πουθενά (ούτε στη Σμύρνη!)

Κατά τα άλλα μην παραλήψεις το Positano που είναι παραμυθένιο, τη villa Cimbrone στο Ραβέλο και το Κάπρι αν προλαβαίνετε.
 

fantina

Member
Μηνύματα
62
Likes
111
Καλησπέρα! Μόλις έκλεισα αεροπορικό για Νάπολη 8 Ιουλίου. Θα ήθελα να δω Πομπηία, Κάπρι, Αμάλφι, Ποζιτάνο και γενικά την κοστιέρα αμαλφιτάνα και μετά να φύγω προς Μπάρι περνώντας από Πούλια, Ματέρα και Αλμπερομπέλλο. Δεν θα έχουμε αυτοκίνητο. Υπάρχει βέβαια η επιλογή της ενοικίασης που θα το κάνουμε ούτως ή άλλως για να πάμε από κοστιέρα προς Μπάρι. Απλά με όλα αυτά που έχω διαβάσει το σκέφτομαι πολύ να νοικιάσουμε και για την κοστιέρα. Έλεγα λοιπόν να μείνω αρχικά Νάπολη για να την δούμε με μια ημερήσια στην Πομπηία και μετά να φύγουμε για Σορέντο ή Ραβέλλο που θα μείνουμε ως βάση για να δούμε την Αμαλφιτάνα. Ποιο κατά την άποψή σας εξυπηρετεί καλύτερα; Από εκεί μπορούμε να δούμε τα άλλα εύκολα με ΜΜΜ ή θέλει οπωσδήποτε μέσο; (τρέμω την ιδέα του μποτιλιαρίσματος και του πάρκινγκ μέσα στην ζέστη). Σκεφτόμουν την ιδέα του σκούτερ επίσης αλλά είδα κάτι τρελές τιμές. Γενικά οποιαδήποτε βοήθεια (φαγητό, αξιοθέατα, tips) από κάποιον που έχει πάει πρόσφατα είναι ευπρόσδεκτη. Στο Ραβέλλο το φτηνότερο δωμάτιο που έχω βρει είναι το il rifugio del poeta με 85 ευρώ την μέρα και καλή βαθμολογία στην booking. Το ξέρει κάποιος;
 

Saida

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους !! Μετα το πασχα
Ακριβος Θα κάνουμε ένα road trip με τον σύζυγο μου κ τον μικρό μας 2,5χρονων .. αφετηρία μπαρι κ από κει Νάπολη για 4 μέρες θελουμε όμως μα κάνουμε μονοήμερη να δούμε αμαλφι… θα έχουμε αμάξι ..
ερωτήσεις ;;
Μονοήμερη θα προλάβουμε να δούμε τίποτα;
Σε ποιο σημείο ακριβώς αξίζει να πάμε ;;
Πάρκινγκ ;; (20€ την μέρα)
Φαγητό -γλυκό έχετε κάποιο να πρότεινε ( καλοφαγάς ο άντρας μου)
Έχει παραααα πολύ περπάτημα;; Με το καρότσι για τον μικρό θα τα καταφέρουμε ; ( είναι αρκετά συνεργάσιμος ο μικρός έχουμε ξανά κάνει αρκετά ταξιδάκια αλλά ποτέ τόσες μέρες ..( μετά θα συνεχίσουμε Ρώμη - φλωρεντια - Ανκόνα ) …
Βοηθειααα για να το οργανώσω όσο πιο καλά μπορούμε ώστε να τα καταφέρουμε με τον μικρό μας
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Καλησπέρα σε όλους !! Μετα το πασχα
Ακριβος Θα κάνουμε ένα road trip με τον σύζυγο μου κ τον μικρό μας 2,5χρονων .. αφετηρία μπαρι κ από κει Νάπολη για 4 μέρες θελουμε όμως μα κάνουμε μονοήμερη να δούμε αμαλφι… θα έχουμε αμάξι ..
ερωτήσεις ;;
Μονοήμερη θα προλάβουμε να δούμε τίποτα;
Σε ποιο σημείο ακριβώς αξίζει να πάμε ;;
Πάρκινγκ ;; (20€ την μέρα)
Φαγητό -γλυκό έχετε κάποιο να πρότεινε ( καλοφαγάς ο άντρας μου)
Έχει παραααα πολύ περπάτημα;; Με το καρότσι για τον μικρό θα τα καταφέρουμε ; ( είναι αρκετά συνεργάσιμος ο μικρός έχουμε ξανά κάνει αρκετά ταξιδάκια αλλά ποτέ τόσες μέρες ..( μετά θα συνεχίσουμε Ρώμη - φλωρεντια - Ανκόνα ) …
Βοηθειααα για να το οργανώσω όσο πιο καλά μπορούμε ώστε να τα καταφέρουμε με τον μικρό μας
Καλησπέρα. Αξίζει να φτάσετε με το αυτοκίνητο έως το Ραβέλο. Αξίζει εκεί να κάνετε μια στάση και στο Ποζιτάνο (και στο Αμάλφι θα έλεγα εγώ, αλλά μάλλον θέλετε να κάνετε λίγες στάσεις λόγω πάρκινγκ). Μην κανονίσετε αυτήν την εκδρομή σαββατοκύριακο ή αργία: πολυκοσμία και μποτιλιάρισμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.565
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom