Αμερικάνικες και άλλες ξένες σειρές!!

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.741
Homeland πολύ καλή αν και η διπολική πράκτωρ κάποιες στιγμές σε τρέλαινε με το παίξιμό της τόσο που νομίζεις ότι πραγματικά έχει πρόβλημα..
Τελείωσα την πρώτη σεζόν.Όλες οι σεζόν για τον λοχία είναι;
 

8avos

Member
Μηνύματα
653
Likes
6.421
Διαβαζοντας το νημα,οι προτασεις σειρων των τελευταιων σελιδων περιστρεφονται γυρω απο μια πλατφορμα.Ειναι αραγε το Netflix μια τετοια ωστε να αξιζει να δεις ταινιες;Σε καμμια περιπτωση,πεταμενα λεφτα.Σε σειρες τι γινεται;Αξιζει;Ειναι αν οχι η κορυφαια,απ τις κορυφαιες και αυτο το καταλαβαινεις απ το :

The Last Dance ,οπου ποιος ανθρωπος δεν ακουσε για τον θρυλο του μπασκετ Michael Jordan? Κανανε σειρα μια απο τις πετυχημενες ομαδες μπασκετ του ΝΒΑ με τον πιο αριστουργηματικο τροπο.Σε βαζει μεσα στ αποδυτηρια,στις αποστολες,στο παρκε,σαν ενα big brother εν ολιγοις,μονο που μετραει απ το 1980 και κατι.
Να ακους το 2020 οτι το 1982 η nike ηταν μια νεοφερμενη ασημη εταιρεια οπου εψαχνε να βρει την θεση της στο χωρο και πλεον ειναι μια απ τις κορυφαιες εταιρειες στο χωρο.
Ασχετως μπασκετικου ενδιαφεροντος ειναι μια σειρα μεγαλειο,κυριως γιατι οι περισσοτεροι ζησαμε καποιες απ τις εποχες που περιγραφει κ με νοσταλγια μας επιστρεφει κ ο αθλητης Τζορνταν ειναι ο λογος που ξερουμε ασχετοι οπως κ του λογου μου ,καποια πραγματα για το μπασκετ.

10 επεισοδια π βλεπονται το ενα πισω απ το αλλο.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
4 σειρές που μου έκαναν εντύπωση τελευταία

Wolf Hall. Η ιστορία του Τόμας Κρόμγουελ, του συμβουλάτορα του Ενρίκου του 8ου, αυτού με τις πολλές γυναίκες. Αγγλία του 16ου αιώνα. Η Άννα (Μπολέυν) πολύ ανακατώστρα! Τοπ σκηνοθεσία, ερμηνείες, αναγεννησιακή μουσική, τοπ σειρά γενικώς. Έξι επεισόδια.

The Devil's Whore. Η ιστορία του Όλιβερ Κρόμγουελ και του Αγγλικού εμφυλίου. Αγγλία του 17ου αιώνα. Πολύ ενδιαφέροντα προτεσταντικά/αναρχικά κινήματα, από κοινοκτημοσύνη μέχρι ελέυθερο έρωτα. Καλές ερμηνείες, σενάριο, λίγο μέτρια σκηνοθεσία. Τέσσερα επεισόδια. Έχει και ένα σίκουελ το New Worlds που διαδραματίζεται εν μέρη στην Αμερική που δεν με ενθουσίασε.

Harlots. Ιστορία στους οίκους ανοχής του Λονδίνου του 18ου αιώνα. Υπήρχε μέχρι και στήλη σε περιοδικό που έβαζε κριτικές στις εργαζόμενες και περιέγραφε τα προσόντα τους. Καλές ερμηνίες, ροκ σάουντρακ και μια ανάλαφρη σκηνοθεσία που κρατάει το ενδιαφέρον. 24 επεισόδια, είμαι στην πρώτη σεζόν.

The English Game. Η ιστορία του Σκοτσέζου Φέργκους Σούτερ, ενός από τους πρώτους ποδοσφαιρικούς στάρς τον 19ο αιώνα. Ιστορία ενηλικίωσης που δείχνει και την πάλη των τάξεων και πως καθρεπτιζόταν στο άθλημα. Προσεγμένο, δημιουργεί αυξανόμενο ενδιαφέρον όσο περνάν τα επεισόδια. Έξι συνολικά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κοίταξε, είμαι μεγάλος φαν των πειρατικών ταινιών/σειρών, οπότε δεν είμαι τόσο αντικειμενικός. Η πρώτη σαιζόν ήταν κακογυρισμένη/κακό σενάριο/σκηνοθεσία, μέχρι το προτελευταίο της επεισόδιο, όπου απογειώθηκε και έκτοτε γαμούσε. Φοβερή σειρά εν κατακλείδι.
Ξέχασα να πω στα αρνητικά της σειράς τους ανουσιους διαλόγους. Μεγάλες συνομιλίες, σχεδόν πάντα ψιθυριστά που έχουν ως στόχο να εξηγήσουν τα κίνητρα του καθενός με μπόλικη αμπελοφιλοσοφια. Πολύ κουραστικές για μένα. Ξαναλέω για μένα η σειρά αξίζει τον κόπο για τα εφέ, για την καθημερινότητα της εποχής, για να δεις πώς ζούσε ο κόσμος (Ο πειρατής, ο αποικιοκράτης, ο σκλάβος, ο έμπορος) την εποχή εκείνη, σε αυτό διαπρέπει.

Ένσταση και στα τοπία, Καραϊβική δε θυμίζουν καθόλου, λογικό αφού γυρίστηκε στη νότιο Αφρική.
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Κάποιες από τις σειρές που είδα/ολοκλήρωσα μέσα στην καραντίνα

The Last Dance: Αθλητικό ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων αφιερωμένο στον Michael Jordan και στους Chicago Bulls, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Jordan μέχρι το τελευταίο επικό πρωτάθλημα το ’98 και το δεύτερο 3-peat. Αν πρέπει όπως και δήποτε να πω ένα μειονέκτημα για τη σειρά, θα ήταν ότι μερικά σημεία δεν παρουσιάζονται εκτενώς. Πχ η μόνη ομάδα που βρέθηκε να αποκλείσει τους Bulls τους Jordan σε σειρά playoffs από το ’91 μέχρι το ’98 ήταν το Orlando το ’95 και το περνάνε στο ντούκου, δεν υπάρχει καν ο Shaquille για να πει δύο κουβέντες σχετικά με τους αγώνες (ίσως στο συγκεκριμένο να παίζει ρόλο ότι o O’Neal εργάζεται στο ΤΝΤ, αντίπαλο κανάλι του ESPN). Επίσης όλα παρουσιάζονται από την οπτική του Jordan (απόλυτα λογικό βέβαια, γι'αυτόν είναι το ντοκιμαντέρ) και δε θίγουν ιδιαίτερα τις κουτσουκέλες που έκανε ή τις προστριβές που είχε με άλλα πρόσωπα. Πχ τη σχέση του με τον τζόγο και κυρίως τις σχέσεις με άλλους παίκτες όπως ο Thomas ή ο Grant ή τη σχέση του με τον general manager της ομάδας. Δεν είμαι και ο πιο ειδικός για να μιλήσω μιας και δεν την έζησα αυτήν την εποχή παρά μόνο έβλεπα τους αγώνες σε κασέτες και βίντεο πολύ αργότερα, αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ΕΠΟΣ, σε μεταφέρει υπέροχα στο τι γινόταν στα 90s στο ΝΒΑ.

Brooklyn Nine-Nine: Κωμωδία με 7 σεζόν, έρχεται και 8η. Η σειρά ακολουθεί την επαγγελματική πορεία ενός αστυνομικού σταθμού της Νέας Υόρκης και βασίζεται σε ένα άψογο cast χαρακτήρων με τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Andy Samberg στον ρόλο του Jake Peralta, ενός ανώριμου αλλά εξαιρετικού ντετέκτιβ, είναι απίθανος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι είναι εξίσου πολύ καλοί! Η σειρά είναι γενικά απίθανη και είναι πολύ περισσότερα από 2 μαύροι, 2 λευκοί, 2 λατίνες και 2 χοντροί, απορώ πως θέλησαν να την κόψουν κάποια στιγμή. Είδα και την τελευταία σεζόν η οποία προβλήθηκε φέτος και γενικά έχω να πω ότι έχει έξυπνο χιούμορ, περνάει ωραία μηνύματα και είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες κωμωδίες που υπάρχουν. Συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Historia de un Crimen-Luis Andres Colmenares: Αν δεν κάνω λάθος έχει αναφερθεί παλαιότερα στο thread, αλλά την επαναφέρω. Σειρά 8 επεισοδίων, βασισμένη σε αληθινή ιστορία (Caso Colmenares). Μπογκοτά, 31 Οκτώβρη 2010. Ο φοιτητής Luis Andres Colmenares, μετά από ένα πάρτι για το Halloween όπου διασκέδαζε με φίλους του, εξαφανίζεται μυστηριωδώς και βρίσκεται νεκρός. Ήταν ατύχημα ή δολοφονία;
Μου άρεσε πάρα πολύ, κρατάει συνεχώς σε αγωνία, ενώ αν την δείτε, αξίζει να διαβάσετε για την αληθινή ιστορία και να δείτε συνεντεύξεις στο YouTube των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Επίσης credits στο Netflix γιατί σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί εμφανισιακά μοιάζουν πολύ με τους αληθινούς χαρακτήρες. Ιδιαίτερη μνεία στην ηθοποιό Laura Osma, γιατί εκτός από γυναικάρα, παίζει εξαιρετικά το ρόλο της Laura Moreno. Παρακολούθησα μερικές συνεντεύξεις της Moreno όταν μιλούσε τότε στα μέσα και πραγματικά η ηθοποιός έχει πιάσει υπέροχα όλες τις εκφράσεις και τον τρόπο που μιλάει.

La Casa de Papel: Συνεχίζει να έχει καλά εφέ και καλή σκηνοθεσία αλλά σεναριακά κι η 4η σεζόν μπάζει. Ισχύει βέβαια ότι όλες οι ισπανικές σειρές το απλώνουν πολύ το σενάριο όσο περνάνε οι σεζόν, αλλά εδώ ίσως το παράκαναν. Πιστεύω θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να γίνει μία σειρά prequel βασισμένη στον προφεσόρ και τον Berlin και προσθέτοντας παράλληλα τον de la Serna, δείχνοντας το παρελθόν τους πριν τη ληστεία που έγινε στις πρώτες δύο σεζόν.

Chernobyl: Πίστευα τόσο καιρό ότι δεν θα μου αρέσει και δεν είχα καθίσει να την δω μιας και έχω μαύρα μεσάνυχτα σε ό,τι σχετίζεται με Σοβιετική Ένωση. Καθαρά αντικειμενικά η σειρά είναι τουλάχιστον για 9/10, ατμόσφαιρα και ρεαλισμός σε άλλο επίπεδο. Μου άρεσε πολύ ότι το κράτησαν στα 5 επεισόδια και δεν φόρτωσαν τη σειρά. Must-watch από όλους.

Better Call Saul: Είχα γράψει στο παρελθόν για τη σειρά η οποία αποτελεί prequel του πασίγνωστου Breaking Bad, αλλά μιας και τέλειωσε πριν ένα μήνα η 5η σεζόν θα την ξανά αναφέρω. Η σειρά εστιάζει στη ζωή του Jimmy McGill, ενός καπάτσου δικηγόρου, και δείχνει το πώς ξεκίνησε την καριέρα του, το που έφτασε και με ποιον τρόπο. Εκπληκτικός ο Bob Odenkirk στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπέροχη κι η Rhea Seehorn στον ρόλο της Kim Wexler, από τους καλύτερους γυναικείους ρόλους που υπάρχουν. Εξαιρετικό χτίσιμο χαρακτήρων, παρουσιάζεται με τέλειο αργό ρεαλιστικό βασανιστικό τρόπο η μετάλλαξη ενός συμπαθή δικηγόρου σε έναν διεφθαρμένο μέσα από την αλλοίωση των γεγονότων και τα ψέματα που επινοεί. Η 5η σεζόν ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής για μένα και πλέον είμαστε εν αναμονή της έκτης σεζόν!

Επίσης μου κάνει εντύπωση πως δεν έκανε μεγάλο γκελ το Tiger King στην Ελλάδα, αφού σε γενικές γραμμές τραβάει πολύ το ριάλιτι στοιχείο στη χώρα. Και αυτή έχει αναφερθεί ξανά εδώ στο thread. Η σειρά ακροβατεί ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ και ριάλιτι και αφορά την τεράστια μπίζνα εκτροφής και πώλησης άγριων ζώων (κυρίως τίγρεων) στην Αμερική και τον πόλεμο ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ζωολογικών πάρκων. Ήρωες υπαρκτά πρόσωπα, ως επί το πλείστον άνθρωποι μεγαλομανείς που έχουν δημιουργήσει κατά κάποιο τρόπο το δικό τους σύμπαν και ζουν με τους δικούς τους κανόνες, και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Joe Exotic, έναν gay πολυγαμικό με extreme ντύσιμο cowboy. Trashίλα στα καλύτερα της! Αν γουστάρετε αμερικανιά και θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, δείτε το.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Ξέχασα να πω στα αρνητικά της σειράς τους ανουσιους διαλόγους. Μεγάλες συνομιλίες, σχεδόν πάντα ψιθυριστά που έχουν ως στόχο να εξηγήσουν τα κίνητρα του καθενός με μπόλικη αμπελοφιλοσοφια. Πολύ κουραστικές για μένα. .
ακριβώς για αυτό και εγώ είδα μόνο 4-5 επεισόδια. Περίμενα πειρατές καράβια μάχες θάλασσα κανόνια νησιά και αντί αυτού είδα πειρατές στην στεριά να κουβεντιάζουν ακατάπαυστα. Μετά το τέταρτο - πέμπτο επεισόδιο δείχνει τους πειρατές στο φυσικό τους περιβάλλον στο καράβι να ταξιδεύουν?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ακριβώς για αυτό και εγώ είδα μόνο 4-5 επεισόδια. Περίμενα πειρατές καράβια μάχες θάλασσα κανόνια νησιά και αντί αυτού είδα πειρατές στην στεριά να κουβεντιάζουν ακατάπαυστα. Μετά το τέταρτο - πέμπτο επεισόδιο δείχνει τους πειρατές στο φυσικό τους περιβάλλον στο καράβι να ταξιδεύουν?
Nαι έχει πολλές μάχες, ειδικά μετά τη δεύτερη σαιζόν. Ενδιάμεσα πάντως το παρασυζητάνε. Ρε βγάλε τη χατζάρα και κόψτου το κεφάλι που θα συζητήσετε πειρατές άνθρωποι για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη ματαιότητα του κοινού σκοπού να ούμε.
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Εγώ πάντως έχω τρέλα με την Ινδία (τους ηθοποιούς της αλλά και τα γεωπολιτικά της και πολλά άλλα) και μ' αρέσουν οι σειρές κατασκοπείας οπότε συνιστώ το The Family Man με την ηθοποιάρα το Manoj Bajpayee που είναι στο Amazon Prime (αλλά κυκλοφορεί και σε torrents). ;) Για να δούμε, θα ψήσω κανέναν;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ πάντως έχω τρέλα με την Ινδία (τους ηθοποιούς της αλλά και τα γεωπολιτικά της και πολλά άλλα) και μ' αρέσουν οι σειρές κατασκοπείας οπότε συνιστώ το The Family Man με την ηθοποιάρα το Manoj Bajpayee που είναι στο Amazon Prime (αλλά κυκλοφορεί και σε torrents). ;) Για να δούμε, θα ψήσω κανέναν;
ε πες κι εσύ δυο λόγια παραπάνω.. Σε τι εποχή εκτυλίσσεται, πόσες σαιζόν, είναι αυτοτελή, τι το κάνει ξεχωριστό;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom