Ανάβαση στον Ολυμπο

Katerinaboby

Member
Μηνύματα
88
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Νότια Αμερική,
το μονος δεν με ενοχλει ουτε με φοβιζει φιλε μου, εχω κανει πολλα τρελλα μονος μου, απλα η απορια μου ειναι καθαρα στο εαν μπορω μονος μου να βρω το μονοπατι και μονο :)
Επειδή τυχαίνει να είμαι από το Λιτόχωρο, ξέρω πως κάθε χρόνο υπάρχουν αγνοούμενοι και νεκροί ακόμη. Ο Όλυμπος δεν είναι για...τρέλες! Θέλει σύνεση και ενημέρωση. Πρέπει να το σεβαστείς το βουνό, για να σε σεβαστεί. Θεωρώ ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ενημερωθείς από τους αρμόδιους συλλόγους. Πρώτον για την δική σου ασφάλεια και δεύτερον, ας μην ξεχνάμε ότι σε κάθε ατύχημα, που γίνεται ή για κάθε άνθρωπο, που αγνοείται, κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός! Δεν μιλάω μόνο για το οικονομικό κόστος (που κι αυτό δεν είναι ευκαταφρόνητο)αλλά και για το ανθρώπινο. Βάζουν άνθρωποι την ζωή τους σε κίνδυνο, σε αντίξοες συνθήκες (ομίχλη, καταιγίδα, χιονόπτωση)να διασώσουν άλλους, που απλά .....υπερτίμησαν τις ικανότητές τους. Ίσως έχεις ήδη ανέβει. Έχε τα όμως αυτά υπόψιν σου και διέδωσέ τα. Πολύ φιλικά σου τα λέω. Κατερίνα.
 
Μηνύματα
50
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλησπερα . Ανεβηκα Όλυμπο ιουλιο του 2017 και βρήκαμε χιόνια σε ρεματιές καθώς και κάτω από το θρόνο του Δια. Τα μονοπάτια καθαρά βέβαια αλλα Μάι λογικά θα έχει χιόνι ανάλογα τον καιρό. Εμείς κάναμε το εξής : (πρωτη φορα στον Όλυμπα για μένα αλα είχα παρέα έμπειρι πεζοπόρο ορειβάτη ) . Από αθήνα ξεκινησαμε 2 το μεσημέρι φτάσαμε στο πάρκινγκΓκορτσια όπου παρκάρουν και τα μουλάρια . Αφήσαμε αυτοκίνητο και αρχίσαμε ανάβαση στις 7 το απόγευμα . το μονοπάτι απιστευτα καθαρό αδυνατο να χαθεί καποιος 10 παρά φτάσαμε στο καταφύγιο της πετρόστρουγγα (2000 μ) με το τελευταίο φως . στήσαμε σκηνη φάγαμε και ύπνο.
την επόμενη μέρα καφεδάκι πετροστρουγγα και αναβαση μεχρι τον κάκκαλο 2650 μ σε 2 ώρες περιπου οπου στήσαμε σκηνη αφήσαμε περιττο βάρος και φύγαμε για μύτικα όπου κάναμε περίπου 2 ώρες ανέβα κατέβα . (στο λούκι θέλει απαραίτητα κράνος είναι επικινδυνο θελει προσοχη ) απολαυσαμε την κορυφή και επιστρεψαμε καταφύγιο οπου χαλαρώσαμε όλο το απόγευμα και κάναμε μια μικρή διαδρομή μεχρι την κορυφή του προφήη Ηλία.
Την επόμενη μέρα κατάβαση από το μονοπάτι προς το καταφύγιο αγαπητού σύντομη στάση και μετά πριόνια . Από τα πριόνια φύγαμε με τα πόδια μέχρι την γκορτσια και με λίγο οτοστοπ (περιπου 10 Κμ) . η κατάβαση διηρκησε περιπου 3,5 ώρες . ελπίζω να βοήθησα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom