Αναγκαστική αλλαγή θέσης σε αεροπλάνο

bandit650

Member
Πώς όμως θεωρείται μια θέση χειρότερη; Αν αγοράσεις την θέση με την χαμηλότερη τιμή για να καθίσεις παράθυρο ή διάδρομο ουσιαστικά δεν έχει χειρότερη.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Στο site της Aegean αναφέρει αυτό, άρα υπάρχει κάποιου είδους αποζημίωση αν σε βάλουν σε χειρότερη θέση.

Αλλαγή θέσης

Εάν η AEGEAN τοποθετήσει επιβάτη σε θέση κατώτερη από εκείνη για την οποία αγοράσθηκε το εισιτήριο, επιστρέφει εντός επτά ημερών:

• Το 30% της τιμής του εισιτηρίου για όλες τις πτήσεις έως 1500 χιλιομέτρων,
  • Το 50% της τιμής του εισιτηρίου για όλες ενδοκοινοτικές πτήσεις, πλην των πτήσεων μεταξύ της ευρωπαϊκής επικράτειας των κρατών μελών και των γαλλικών υπερπόντιων διαμερισμάτων, και για όλες τις άλλες πτήσεις μεταξύ 1500 και 3500 χιλιομέτρων, ή
  • Το 75% της τιμής του εισιτηρίου για όλες τις πτήσεις που δεν εμπίπτουν στα παραπάνω στοιχεία 1 και 2, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων μεταξύ της ευρωπαϊκής επικράτειας των κρατών μελών και των γαλλικών υπερπόντιων διαμερισμάτων.
Νομίζω ότι δεν αναφέρεται στην καρέκλα, αναφέρεται στην κατηγορία θέσης, έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μου 🧐

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Είναι θράσος να ζητήσεις από κάποιον που κάθεται παράθυρο ή διάδρομο να καθίσει σε μεσαία θέση.
Εγώ ως μαμά μια και μοναδική φορά ζήτησα να αλλάξει θέση ή κυρία που καθόταν στο διάδρομο διπλα μας με τον τότε έφηβο γιο μου ο οποίος καθόταν πάλι διάδρομο αλλά 3 σειρές πιο μπροστά και το δέχτηκε γιατί δεν έκανε διαφορά. Ήταν μόνη της η γυναίκα χωρίς παρέα σε παρακειμενες θέσεις.
Σε άλλη περίπτωση δεν είναι σωστό να ζητάς από άλλον άνθρωπο να αλλάξει θέση ακόμη και αν δεν την έχει πληρώσει.

adiaforos

Member
Το μόνο που βρήκα σχετικά με ακούσια αλλαγή θέσης στην Aegean είναι αυτό:
Για ακούσιες αλλαγές θέσεων, που προκαλούνται από επιχειρησιακούς παράγοντες (όπως αλλαγή αεροσκάφους ή άλλους λόγους ασφαλείας), αυτομάτως θα σας δοθεί μία ισάξια νέα θέση. Ωστόσο στην περίπτωση που μια τέτοια αλλαγή θέσης δεν είναι εφικτή, θα λάβετε την αντίστοιχη αποζημίωση.

Πάντως, δεν συνιστά ακούσια αλλαγή θέσης όταν έχεις συναινέσει, δηλαδή όταν σε ρωτήσει το πλήρωμα της Aegean και πεις ναι. Να σε υποχρεώσει το πλήρωμα νομίζω είναι δύσκολο, οι υποχρεωτικές αλλαγές χτυπούν κατά τη σάρωση της κάρτας επιβίβασης στη διάρκεια του boarding.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Νομίζω ότι δεν αναφέρεται στην καρέκλα, αναφέρεται στην κατηγορία θέσης, έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μου 🧐
Πολύ σωστά. Σκέφτηκα ότι αν έχεις πληρώσει θέση αυτόματα θεωρείται ότι σε βάζουν σε κατώτερη αλλά χλωμό να ισχύει αυτό. Επίσης αν δεν έχεις εισιτήριο με τη νέα θέση δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.

Χρειάζεται διευκρίνηση.

Ειδικά για το αν έχουν δικαίωμα να σου αλλάξουν θέση οι αεροσυνοδοί λόγω παιδιών.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Απ'οσο ξέρω ούτως ή άλλως οι αεροπορικές βαζουν τα ανήλικα (ή μέχρι κάποιας ηλικίας) παιδιά δίπλα στον κηδεμόνα τους (μέχρι δύο παιδιά ανά κηδεμόνα). Επομένως δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να εχουν εκδοθεί διαφορετικές θέσεις (εκτός κι αν κάνεις αυτό που είπε η @paefstra, που σε αυτή την περίπτωση ίσως όντως είσαι υποχρεωμένη να δώσεις τη θέση σου αλλά διαφωνώ κάθετα και μου φαίνεται τρελή γαϊδουριά).

Απ την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί κατα το τσεκαρισμα του εισιτηρίου σου στην επιβίβαση να σου έχει αλλάξει η θέση (και αν αρνηθείς, είτε την έχεις πληρώσει είτε οχι, δικαιουσαι αυτή την επιστροφή άρα;)
Επίσης αυτό ισχύει για την aegean, για τις άλλες αεροπορικές;

Billouk

Member
Φέτος, πρώτη φορά, φώναζαν το επίθετο μου στο αεροδρόμιο της Σητείας και σήκωσα αναγκαστικά το χέρι! Μου λένε σας αλλάξαμε θέση για να κάτσει μια οικογένεια μαζί. Εντάξει λέω αλλά από εδώ είναι η σύζυγος μου, θα κάτσουμε μαζί;; Όχι, δεν είστε στην ίδια κράτηση! Όντως, είχα βάλει τα κουπόνια από το Next και έκανα 2 κρατήσεις αλλά φρόντισα όταν άνοιξε το check in, να δεσμεύσω γρήγορα τις θέσεις μας.
Τελικά, δεν υπήρχε άλλη θέση και κάτσαμε μπροστά -πισω. Δεν ασχολήθηκα με το αν έχω κάποιο δικαίωμα αλλά ξενέρωσα! Είναι από τους λόγους που πληρώνω flex.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κι εμάς μας άλλαξαν θέσεις φέτος στο Πόρτο Αθήνα με aegean, μας εκτύπωσαν νέες boarding pass στον τελευταίο ελεγχο και μας εβαλαν στην τελευταία σειρά του αεροπλάνου αλλά πάλι καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο να αρνηθούμε

Georgie

Member
Τωρα που το σκεφτομαι νομιζω ότι κάτι τέτοιο στη Ryan Air δε θα συνέβαινε ποτέ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.168
Μέλη
39.903
Νεότερο μέλος
nicopap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom