Γενικά Καραϊβική Αναζήτηση προορισμού Καραϊβική

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Αυτό το 5 νησιά σε 8 ημέρες το εννοείς σοβαρά;
Εν πάσει περιπτώσει, ανάλογα με τις ορέξεις και τους ρυθμούς σου μάλλον γίνεται, σιγά τα μεγάλα νησιά
ένα μιξ από αυτά τα νησιά, όχι απαραίτητα όλα. Βάση μεγεθών, αποστάσεων και δρομολογίων που έχω τσεκάρει μπορώ να πω πως βγαίνει εύκολα τουλάχιστον τα 4 από αυτά.

Αντέχω όλη μέρα έξω ούτως ή άλλως, δεν έχω θέμα.

Saba, επειδή θες να βγάλεις σέλφι στην επιγραφή "The Bottom" να υποθέσω; :) :) :)
Φίλος από τη Μαρτινίκα επιμένει ότι έχει υπέροχα μικρά hikes με φοβερή θέα, για αυτό υπάρχει ως σκέψη

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μέσα Νοέμβρη θα βρίσκομαι Άγιο Μαρτίνο για ένα πρότζεκτ. Έχω 8 καθαρές μέρες ελεύθερες για να τριγυρίσω στη γειτονιά εκεί. Τον Μάρτιο που μας πέρασε είχα αντίστοιχο δίλημμα με βάση τη Μαρτινίκα και εν τέλη πήγα τρεις ημέρες Αγία Λουκία και μία εβδομάδα Ντομινίκα (σύντομα ιστορία με πληροφορίες αναλυτικά).

Δεδομένα για τώρα: i) είμαι μόνος μου ii) δεν με ενδιαφέρουν τα σούπερ λούξ καταλύματα, στα φθηνότερα διαθέσιμα πάω iii) οδηγάω iv) δεν έχω ιδιαίτερο περιορισμό στο budget v) Anguilla θα πάω μονοήμερο από Άγιο Μαρτίνο άρα δεν μας απασχολεί για τις ελεύθερες μέρες vi) υπάρχουν μίλια για συνδυασμούς με Copa, Avianca, United αλλά δεν βλέπω τρελά πράγματα σε διαθεσιμότητα

Επιλογές:
i) combo Saint Kitts Nevis, Saba και Antigua Barbuda
ii) Republica Dominicana
iii) Miami
iv) ένα τουρλού που δεν έχω σκεφτεί ακόμα

Θεωρητικά και πρακτικά μπορώ να πάω οπουδήποτε στην περιοχή γιατί το αεροδρόμιο SXM βολεύει πολύ, έχει πτήσεις για παντού. Υπάρχουν και οι επιλογές των πλοίων, βολεύουν επίσης αρκετά για κάποια δρομολόγια.

Θα ήθελα να δω παραλιάρες γιατί στα νησιά που πήγα ήταν ψόφια τα πράγματα (λογικά κερδίζει εδώ η Αντίγκουα). Φύση όπου και να πάω δεν θα αγγίζει Ντομινίκα αλλά ωραίες πεζοπορίες είναι μεγάλο συν αν υπάρχουν. Πολύ διαφορετικές εικόνες σε σύγκριση με Αγία Λουκία και Ντομινίκα δε νομίζω ότι θα δω.

Να πάω στην προφανή επιλογή με το πρώτο κόμπο μιας και είναι ευκαιρία αφού βρίσκομαι στην περιοχή;

Τι θα προτείνατε;
Ωραία φύση, ωραία νερά και πολύ ενδιαφέρον (σε αντίθεση με την πλειοψηφία της Καραϊβικής) έχει η Τζαμάικα. Θα προσέχεις ως λευκός σόλο, αλλά είναι ωραία και το νησί είναι μικρό, αν αφαιρέσεις και τα ριζόρτ θα δεις πως εύκολα το γυρίζεις. Θα ήταν η πρώτη μου επιλογή εκτός Κούβας αν έψαχνα λίγο απ΄ όλα.

Πολύ πράσινη και με κάμποσα πράγματα να κάνεις είναι η Δομινικανή Δημοκρατία, όντως. Δες τι γίνεται με τα φύκια, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ήταν δράμα.

Η πιο ωραία φύση μετά τη Ντομινίκα (αυτή όντως δεν πιάνεται και το κακό είναι ότι έχεις πάει και Αγία Λουκία) για μένα είναι στο Τομπάγκο. Ασύλληπτη ομορφιά (με τα δικά μου κριτήρια: πράσινο με χαράδρες και "ξαφνικές" θέες στη θάλασσα) σε μια χώρα που λόγω πετρελαίου δεν έχουν ασχοληθεί με τον τουρισμό. Το Τρίνινταντ λιγότερο, το Τομπάγκο τα σπάει. Αν επέλεγα να κάνω διάφορες χώρες (2-3), το Τομπάγκο θα ήταν ο πιο ισχυρός υποψήφιος.

Από χώρες ΟΗΕ έχω πάει σε όλες πλην του Σεν Κιτς. Μου άρεσαν οι Μπαχάμες (πανάκριβες όμως) για θάλασσα μακριά από ριζόρτ και ωραία είναι ο Άγιος Βικέντιος με τις Γρεναδίνες γιατί έχει και μικρότερα νησιά, κάπως πιο ξεχασμένα. Κάτι Σεντ Μαρτέν, Αντίγκουες, Μπαρμπάντος κλπ για μένα χωρίς χαρακτήρα. Παντού ωραία περνάς, μην παρεξηγηθώ, ράνκινγκ κάνω.

Γουαδελούπη πήγες; Για μένα σαφώς πάνω από τη Μαρτινίκα σε φύση και από παραλίες έχει πράγμα, χωρίς να είναι πνιγμένη στα ριζόρτ. Δεν εχω πάει ΠΑρθένες Νήσους όπου οι παραλίες θεωρούνται τοπ, οπότε αξίζουν μια αναφορά και είναι και κάπως πιο μαζεμένα σε σχέση με τα ριζορτονήσια.

To Miami έχει πράγματα να κάνεις/δεις και συνδυάζεται με όλα σχεδόν. Ακόμη και με 2 μέρες βλέπεις αρκετά, 3 ακόμη καλύτερα. Oπότε για συνδυασμό με Μπαχάμες είναι σούπερ. Στις Μπαχάμες θα επέλεγα για παραλιάρα το Harbour ISland, εμείς μείναμε σε ξύλινη βίλα πάνω στο Pink Beach φοβερά, και επίσης το Bimini με τα σοβαρά plus του Sapona (εγκαταλελειμένο πλοίο στη θάλασσα με ενδιαφέρουσα ιστορία και καλό σνόρκελινγκ, φοβερό θέαμα, το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι εκτός νερού) και το κολυμπι με καρχαρίες. Άρα έχεις παραλίες και δραστηριότητες. Μείον: ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, ειδικά οι διαμονές αν και πας σε εποχή όχι τόσο τραγική.

Bέβαι απ' όλα αυτά η εύκολη επιλογή για παραλίες + φύση - ριζόρτ (όσο γίνεται) είναι το St Barth + Saba. Δεν έχω πάει, αλλά το πρώτο φημίζεται για παραλίες, το δεύτερο για τρεκς.

Ελπίζω να σε μπέρδεψα!

varioAthens

Member
@Yorgos μιας και γνωριζεις θα ηθελα να σε ρωτησω τα εξης για Τζαμαικα: 1)για λογους ασφαλειας ειναι καλυτερο να κανεις οργανωμενες εκδρομες μεσω πρακτορειων τυπου viator? 2)δεν θελω να φανω Ελενη Λουκα ΑΛΛΑ οι βαρκαδες με το κανο όπου κατι ντοπιοι προσφερουν σε λευκες κυριες υπηρεσιες παρεμφερεις με σεξουαλικες, ειναι σε τοσο μεγαλο βαθμο και τοσο ενοχλητικο οσο βλεπω στα σοσιαλ μιντια;

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Ωραία φύση, ωραία νερά και πολύ ενδιαφέρον (σε αντίθεση με την πλειοψηφία της Καραϊβικής) έχει η Τζαμάικα.
Τζαμάικα την έβγαλα εκτός γιατί δεν βολεύει από/προς Σεντ Μαρτέν. Έχει απευθείας με Caribbean αλλά όχι τις ημέρες που θέλω, οπότε για 3-4 ημέρες μόνο δεν αξίζει.

Πολύ πράσινη και με κάμποσα πράγματα να κάνεις είναι η Δομινικανή Δημοκρατία, όντως. Δες τι γίνεται με τα φύκια, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ήταν δράμα.
Είναι μία από τις βασικές επιλογές, καθημερινή σύνδεση με Άγιο Μαρτίνο σχετικά οικονομικά. Και λογικά είναι και η πιο ξεκούραστη επιλογή, πολύ πιο εύκολο στην οργάνωση.

Η πιο ωραία φύση μετά τη Ντομινίκα για μένα είναι στο Τομπάγκο. Το Τρίνινταντ λιγότερο, το Τομπάγκο τα σπάει.
Ήταν η νο1 επιλογή μου για το Μάρτιο που ήμουν εκεί επειδή ήταν η περίοδος καρναβαλιού και λέω θα ναι άχαστο. Απελπίστηκα γιατί ήταν όλα εξωφρενικά ακριβά, τύπου φθηνότερα καταλύματα τρύπες 230 ευρώ (last minute βέβαια), και λέω το αφήνω για άλλη φορά.

Έχει όντως ωραίο συνδυασμό πρασινάδας με πολύ τίμιες παραλίες. Έχει και καλές συνδέσεις με μίλια.

Κάτι Σεντ Μαρτέν, Αντίγκουες, Μπαρμπάντος κλπ για μένα χωρίς χαρακτήρα. Παντού ωραία περνάς, μην παρεξηγηθώ, ράνκινγκ κάνω.
St Maarten δεν αλλάζει, είναι εντός προγράμματος. Ο φίλος από Μαρτινίκα που έχει γυρίσει την Καραϊβική άπειρες φορές, το κράζει ανελέητα και λέει είναι μόνο για μπαρμπάδες που ξημεροβραδιάζονται στα καζίνο. Έχει καλές παραλίες από ότι βλέπω πάντως, καλά θα ναι, δεν έχω τρελές προσδοκίες.

Αντίγκουα βολεύει τρελά λόγω απόστασης και σύνδεσης από Αγ.Μαρτίνο, έχει πολλές και καλές παραλίες, τίποτα το ιδιαίτερο από πρασινάδα. Μπαρμπάντος βγαίνει εκτός.

Γουαδελούπη πήγες; Για μένα σαφώς πάνω από τη Μαρτινίκα σε φύση και από παραλίες έχει πράγμα, χωρίς να είναι πνιγμένη στα ριζόρτ.
Γουαδελούπη έχει πολύ πράσινο, καταρράκτες, είναι και πιο μεγάλο νησί. Δεν πήγα, την έχω βγάλει εκτός και για τώρα αν και συνδυάζεται εύκολα. Μάλλον έπαθα overdose από Γάλλους γιατί και στη Ντομινίκα είχε φουλ. Πολλές καθημερινές απευθείας πτήσεις με Άγιο Μαρτίνο (γαλλική πλευρά, όχι Φίλιπσμπουργκ).

Δεν εχω πάει ΠΑρθένες Νήσους όπου οι παραλίες θεωρούνται τοπ, οπότε αξίζουν μια αναφορά και είναι και κάπως πιο μαζεμένα σε σχέση με τα ριζορτονήσια.
Ισχύει, αλλά δε βολεύει στην παρούσα φάση. Από ΗΠΑ είναι λουκούμι όμως, έχει φθηνές απευθείας.

To Miami έχει πράγματα να κάνεις/δεις και συνδυάζεται με όλα σχεδόν. Ακόμη και με 2 μέρες βλέπεις αρκετά, 3 ακόμη καλύτερα. Oπότε για συνδυασμό με Μπαχάμες είναι σούπερ.
Και μία εβδομάδα μόνο Miami το άκουγα να ξέρεις για κάτι πιο χαλαρό. Μπαχάμες σούπερ, έβλεπα φωτογραφίες από Exuma Cays από φίλους ζευγάρι που πήγαν πρόσφατα, ασύλληπτο μέρος. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου για μένα τώρα, με διαόλισες. Πάω να κάνω έρευνα για κόστη, πτήσεις από Μαϊάμι είναι φθηνές τουλάχιστον.

Bέβαι απ' όλα αυτά η εύκολη επιλογή για παραλίες + φύση - ριζόρτ (όσο γίνεται) είναι το St Barth + Saba. Δεν έχω πάει, αλλά το πρώτο φημίζεται για παραλίες, το δεύτερο για τρεκς.
Saba βολεύει ακραία, 1 ώρα και 10 λεπτά με το ferry από Philipsburg. Και από εκεί επίσης με ferry πας είτε Statia ή Μπαστέρ (St Kitts). Καθημερινή σύνδεση κιόλας με την εταιρία ονόματι Makana.

Ελπίζω να σε μπέρδεψα!
Σε ευχαριστώ Γιώργο, φοβερός! Έχω λίγες μέρες να αποφασίσω, είναι όλα πολύ ωραία!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
@Yorgos μιας και γνωριζεις θα ηθελα να σε ρωτησω τα εξης για Τζαμαικα: 1)για λογους ασφαλειας ειναι καλυτερο να κανεις οργανωμενες εκδρομες μεσω πρακτορειων τυπου viator? 2)δεν θελω να φανω Ελενη Λουκα ΑΛΛΑ οι βαρκαδες με το κανο όπου κατι ντοπιοι προσφερουν σε λευκες κυριες υπηρεσιες παρεμφερεις με σεξουαλικες, ειναι σε τοσο μεγαλο βαθμο και τοσο ενοχλητικο οσο βλεπω στα σοσιαλ μιντια;
Πιο ασφαλείς είναι σίγουρα οι εκδρομές αν πας με πρακτορείο αλλά εξαρτάται και την εκδρομή: άλλο να πας στο Blue Lagoon (πήγαμε μισή ώρα πριν κλείσει, ήμασταν μόνοι μας, ΜΑ-ΓΙ-ΚΑ), άλλο να πας στα Blue Mountains για τρεκ ή στις φαβέλες του Κίνγκστον. Θεωρώ πως και για τα εύκολα μια χαρά παει και μια γυναίκα μόνη της.

Ε καλά είναι λίγο έως πολύ πέφτουλες οι Τζαμαϊκανοί (και στα αστικά κέντρα ΠΟΛΥ βίαιοι απέναντι σε ομοφυλόφιλους και λοιπές σεξουαλικές μειονότητες, δεν είναι καθόλου αστείο αυτό) και συνηθισμένοι σε κυρίες που πάνε για "πολιτιστική βύθιση" αλλά δεν ξέρω τι βλέπεις και στα σόσιαλ μύδια. Θυμάμαι "ξεναγό" στο σπίτι του Μπομπ Μάρλεϊ που έλεγε κάτι όμορφα σε κάτι κυριούλες ("εδώ πήδαγε ο Μπομπ κι έκανε τόσα παιδιά, εσείς κυριούλες δε θέλετε να δείτε το πουλάκι του ράσταμαν;" ) κι αυτές το έφεραν βαρέως "αχ τον ξεδιάντροπο, τι είναι αυτά που λέει" αλλά προσωπικά δεν έχω δει τίποτε που να ξεπερνά την απλή προφορική βλακεία, κάποια είναι ως και γελοία περιστατικά. Καλύτερα να ρωτήσεις καμιά γυναίκα, αυτό που εγώ βλέπω ως γελοίο, βλακώδες, χαριτωμένο ή απλά ενοχλητικό άλλος μπορεί να το θεωρησει έως απειλητικό, αλλιώς το εκλαμβάνουν οι γυναίκες (και όχι όλες το ίδιο μεταξύ τους, η Κινέζα που συνταξιδεύαμε το βρήκε "άξιο μελέτης"). Και φαντάζομαι ότι θα έχουν υπάρξει και βαριά περιστατικά, βεβαίως. Τώρα αν είναι τόσα που να λειτουργούν αποτρεπτικά, εσύ το κρίνεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.202
Μέλη
39.919
Νεότερο μέλος
Stavroula & Nikos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom