Ανασκαφές πλούσιες σε ευρήματα

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.354
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Αριστοκρατική ρωμαϊκή βίλα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη
Σε περιοχή της πόλης Νιμ στη Νότια Γαλλία.

Μπροστά σε έναν αληθινό θησαυρό βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι, ανασκάπτοντας σε περιοχή της πόλης Νιμ στη Νότια Γαλλία, σε ένα μέρος που προοριζόταν για να χτιστεί πολυκατοικία.

Τα ερείπια μιας πλούσιας διακοσμημένης ρωμαϊκής βίλας από την αυτοκρατορική εποχή ήρθαν στο φως, ενώ η ανασκαφή ανακάλυψε τμήματα και μιας δεύτερης, που και αυτή χρονολογείται από τον 1ο έως τον 2ο αιώνα.

Η ανασκαφή αποκάλυψε ένα δωμάτιο πλούσια διακοσμημένο με ένα εξαιρετικό πάτωμα και μαρμάρινα εξάγωνα πλακάκια σε σχήμα κερήθρας. Το μωσαϊκό χαλί έχει κατασκευαστεί από διαφορετικά πολύχρωμα μάρμαρα σαν ντόμινο, που προέρχονται από όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ήταν μόδα ανάμεσα στους εύπορους της εποχής. Το μέρος στο οποίο βρέθηκε το μοτίβο ήταν πιθανότατα χώρος υποδοχής.

Συνέχεια: Αριστοκρατική ρωμαϊκή βίλα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.354
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
11χρονο αγόρι ανακάλυψε ένα αρχαίο φυλαχτό γονιμότητας στην έρημο του Ισραήλ.

Το κεραμικό ειδώλιο 2.500 ετών πιθανότατα δημιουργήθηκε για να παρέχει προστασία και βοήθεια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συνέχεια:11χρονο αγόρι ανακάλυψε ένα αρχαίο φυλαχτό γονιμότητας στην έρημο του Ισραήλ | LiFO
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.354
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Πάπυρος με αρχαιοελληνική γραφή ανακαλύφθηκε στη Νεκρά Θάλασσα.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι, οι οποίοι όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη βρήκαν δεκάδες κομμάτια περγαμηνών της Νεκράς Θάλασσας στα οποία είναι γραμμένο ένα βιβλικό κείμενο που είχε βρεθεί σε ένα έρημο σπήλαιο. Πιστεύεται ότι ήταν κρυμμένο εκεί κατά τη διάρκεια του τρίτου ιουδαϊκού πολέμου, μιας εβραϊκής εξέγερσης εναντίον της Ρώμης πριν από 1.900 χρόνια.

Πάνω στα θραύσματα της περγαμηνής έχουν γραφτεί ελληνικά κείμενα από τα βιβλία του Ζαχαρία, ενώ σε αυτά υπάρχει και μέρος του ονόματος του Θεού γραμμένο στα αρχαία εβραϊκά, και στίχους του Ναούμ που χρονολογούνται γύρω στον πρώτο αιώνα με βάση το στυλ γραφής, σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Είναι οι πρώτες περγαμηνές που βρέθηκαν σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην έρημο νότια της Ιερουσαλήμ τα τελευταία 60 χρόνια.


Ιστορική ανασκαφή: Πάπυρος με αρχαιοελληνική γραφή ανακαλύφθηκε στη Νεκρά Θάλασσα
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.354
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Επιστήμονες ανακάλυψαν δεινόσαυρο καθισμένο σε φωλιά αυγών με απολιθωμένα έμβρυα.
Το απολίθωμα του Οβιραπτορόσαυρου αποκαλύφθηκε σε βράχους ηλικίας 70 εκατομμυρίων ετών.

Τουλάχιστον τρία από αυτά ήταν ορατά. Το απολίθωμα του Οβιραπτορόσαυρου αποκαλύφθηκε σε βράχους ηλικίας 70 εκατομμυρίων ετών στην πόλη Ganzhou της Κίνας, δήλωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Carnegie (CMNH) σε δελτίο τύπου τον Ιανουάριο. Οι Οβιραπτορόσυροι ήταν μέρος μιας διαφορετικής ομάδας φτερωτών δεινοσαύρων, που ζούσαν κατά την κρητιδική περίοδο.

«Οι δεινόσαυροι που διατηρούνται στις φωλιές τους είναι σπάνιοι, όπως και τα έμβρυα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας δεινόσαυρος που δεν ανήκει στα πτηνά βρέθηκε να κάθεται σε μια φωλιά με αυγά, που διατηρούν μέσα τα έμβρυα. Ένα μοναδικό, θεαματικό δείγμα», δήλωσε ο Shundong Bi, Ερευνητής και καθηγητής του CMNH στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα της Πενσυλβανίας.

Επιστήμονες ανακάλυψαν δεινόσαυρο καθισμένο σε φωλιά αυγών με απολιθωμένα έμβρυα | LiFO
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.492
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom