Ανασκόπηση ταξιδιών 2020

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.769
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ευτυχώς το 2020 δεν ήταν μια χρόνια αποχής από τα ταξίδια, αλλά περισσότερο μια χρονιά προσαρμογής των ταξιδιωτικών σχεδίων στα νέα δεδομένα. Αυτό θα σήμαινε περισσότερα ταξίδια στην Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο ταξιδέψαμε στην Αυστρία για ένα ΠΣΚ με σκοπό αυτή τη φορά να δούμε το Γκρατς. Αυτό ήταν και το μόνο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε πέρσι στο εξωτερικό.

Τον Ιούνιο που είχαν πια επιτραπεί οι μετακινήσεις εκτός νομού και πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό περάσαμε 4 μέρες στη Μάνη.

Στην εκπνοή του καλοκαιριού περάσαμε 4 μέρες στη Σαντορίνη.

Κατά τα άλλα το καλοκαίρι εμπλουτίστηκε με μονοήμερες εκδρομές στο Αγκίστρι, στο Λουτράκι και το Ηραίο και στο Ναύπλιο, καθώς και με ένα Σαββατοκύριακο στη Βάρκιζα.

Τα Κύθηρα, η Σκύρος, η Κεφαλονιά και όσα άλλα δεν πραγματοποιήθηκαν πέρσι έχουν ήδη μπει στην bucket list του 2021 μαζί με ένα σωρό ιδέες για ταξίδια στην Ευρώπη.

Καλή χρονιά!
 
Last edited:

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ξεκίνησα το 2020 με μεγάλα σχέδια, είχα μόλις γυρίσει από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μου στην Αυστραλία και ετοιμαζόμουν πυρετωδώς για το Μαρόκο τον Μάρτιο, ένα ταξίδι που είχα κλείσει πόσους μήνες πριν...Φυσικά δεν πήγα ποτέ..
Πρόλαβα όμως να πάω εξωτερικό και αυτή την μαύρη χρονιά, ένα ΠΣΚ Σόφια στα τέλη Φλεβάρη, δύο εβδομάδες πριν το λοκνταουν.
Τα υπόλοιπα ταξίδια μου ήταν στο εσωτερικό, όπου είχα την ευκαιρία να πάω σε μέρη που ήθελα χρόνια: Ένα 4μερο Τήνο τον Ιούλιο, μια εβδομάδα Σαμοθράκη-Έβρο τον Αύγουστο, και τέλος road trip Τρίκαλα-Πρέσπες-Φλώρινα-Νυμφαίο τέλη Οκτώβρη, λίγο πριν το 2ο λοκνταουν.
Ε, και φυσικά διάφορες εξορμήσεις στην Αργολίδα που δεν τις πιάνω καν γιατί είναι ο τόπος καταγωγής μας και πηγαίνουμε συχνά.

Καλή (ταξιδιωτική) χρονιά :)
 

Andreas Gov

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Οπουδήποτε
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο
Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ωστόσο νωρίς νωρίς μας έδειξε τα δόντια του...το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας επισκέφθηκα την Καστοριά, από την οποία ουσιαστικά εντός ολίγων ημερών ξέσπασε έντονο κύμα κρουσμάτων. Κάνοντας υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, τον Αύγουστο έκανα μια σύντομη "κυκλική" διαδρομή Πάτρα-Πήλιο-Αίγινα-Πάτρα διάρκειας περίπου 8 ημερών. Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, μέσα στην όλη κλεισούρα ανακάλυψα το site και είπα να κάνω και εγώ το ντεμπούτο μου. Καλή χρονιά και πολλά ταξίδια για το νέο έτος!
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
587
Likes
2.384
Εγω και αλλο ενα ατομο που γνωριζω, χασαμε κ ενα διαφορετικο κανονισμενο 'ταξιδι', για μονιμη εγκατασταση στην Ασια λογω δουλειας. Ευκαιριες για ταξιδια θα ερθουν, σιγα μη γκρινιαξω για αυτα. Αλλα σπανιες επαγγελματικες ευκαιριες που χανονται, πολυ δυσκολα ξαναβρισκονται.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.223
Φεβρουάριος Κάρντιφ
Μάρτιος Ισλανδία

Βλέπω συχνάκις φώτος από τα τότες ταξίδια όλως οφθαλμοπορνικώς και πονιάρικοι του νόστου, αναστεναγμοὶ μπερδεύονται και κάνουν περισσότερο μπάσες τις εκπνεόμενες αναπνοές.
 

jimkGR

Member
Μηνύματα
63
Likes
299
Ένα μόνο ταξίδι φέτος σε Βιέννη-Μπρατισλάβα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ίσα ίσα που προλάβαμε. Μια ακυρωμένη Ρώμη-Μπολόνια και μία Καλιφόρνια, αλλά καλά να είμαστε και θα τα κάνουμε κάποια στιγμή!
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Κανένα ταξίδι εξωτερικό φέτος, αλλά τον Ιούνιο πήγα στην Αλμερία (Cabo de Gata-Nijar) και πέρασα υπέροχα και είμαι ευτυχισμένη και με αυτό. Πήγα και δύο φορές Ελλάδα, μία τον Ιούλιο (ολόκληρο, πλην της πρώτης βδομάδας) όπου εκτός από Θεσσαλονίκη/Τρίκαλα, πήγα ένα διήμερο στο Βόλο και ένα 4ημερο (για γάμο φίλου) στην Κατερίνη και μία τον Δεκέμβριο.
Από κει και πέρα, φέτος εκτίμησα λίγο περισσότερο τη Βαλένθια και τα τριγύρω μέρη κι επίσης πέρασα πρώτη φορά καλά χωρίς να βγαίνω έξω μέχρι το πρωί (μάλλον μεγάλωσα).
Α, δε ξέρω αν πρέπει να πιάσω και τη Μαδριτουλα <3 , την επισκέφτηκα αρκετές φορές (την πόλη και κάποια τριγύρω χωριουδάκια) μες στο χρόνο.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Ακυρώθηκαν δύο ταξίδια, σε Ρώμη και Κροατία...
Προλάβαμε ένα ωραίο τριήμερο στο Βελιγράδι τον Μάρτιο λίγο πριν επιβληθούν τα πρώτα μέτρα στην χώρα μας. Ζωντανή πόλη, προσιτή οικονομικά σε γενικές γραμμές, πολλές επιλογές σε εστιατόρια και μπαράκια, μιά χαρά επιλογή για ένα χαλαρό τριήμερο...
Τον Ιούλιο πέντε βράδυα στον Παλαιό Παντελεήμονα στην Πιερία. Περίμενα ότι θα ήταν καλά αλλά ότι θα πέρναγα τόσο ωραία δεν το περίμενα.
Εξαιρετική θέα,πολύ όμορφη αρχιτεκτονική ιδανικές θερμοκρασίες, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση(με αυτοκίνητο) στην θάλασσα, η διαδρομή για την Καλλιπεύκη καταπληκτική(από φυσική ομορφιά).Είχα πολλά χρόνια να κάνω τόσο όμορφη διαδρομή.Στον Παλαιό Παντελεήμονα, αν και το χωριό είναι τουριστικό, το φαγητό ήταν πολύ καλό και σε καλές τιμές.
Η θέση του ευνοεί και ενδιαφέρουσες κοντινές ημερήσιες εκδρομές.
Τον Οκτώβριο ένα τετραήμερο στην Μάνη.
Όσες φορές και να πας έχει πάντα κάτι να σου δώσει.
Σκληρή αλλά πανέμορφη η μικρή πεζοπορία στο ακρωτήριο Τηγάνι, Αθέατο διαμάντι το Σταυρί, σκηνικό από ταινία, αν ήταν σε άλλη περιοχή θα γνώριζε μεγάλες δόξες. Εξαιρετική και η Κοίτα. Αξίζει να βγεις λίγο από τον κεντρικό δρόμο και να την επισκεφθείς. Η Αρεόπολη κορυφαία επιλογή. Ονειρικά χαλαρωτικό το Λιμένι και με καλό φαγητό. Πήγαμε και Οίτυλο. Εξαιρετικό το παλαιό κομματι του χωριού. Διαμαντάκι η μονή Δεκούλων. Είναι ένα μικρό ιδιωτικό μοναστήρι. Το εκκλησάκι της μονής έχει εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Υ.Γ Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και εύχομαι φέτος να κάνετε τα ταξίδια που αναγκαστήκατε να ακυρώσετε πέρυσι...:)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.894
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ιανουάριος. Γερμανία (Dortmund, Κολωνία, Rosrath, Aachen, Dusseldorf, Ludenscheid). 8 ημέρες.
Αύγουστος. Ήπειρος (Λούτσα – Βράχος, Λευκάδα, Πάργα, Γιάννενα). 7 ημέρες.
Σεπτέμβριος. Αθήνα. 3 ημέρες.
Οκτώβριος. Γερμανία (Dortmund, Dusseldorf, Gelsenkirchen). 8 ημέρες.
Νοέμβριος. Αθήνα. 2 ημέρες.

Ακυρωμένα:
Μάρτιος. Αιδηψός.
Μάιος. Παρίσι.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Μια απογοητευτική χρονιά στην οποία ήρθε και έδεσε η γέννηση του μπέμπη μας κατακαλόκαιρι, που μας έκανε να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί και διστακτικοί στο να ταξιδέψουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μέτσοβο, Αυστρία για σκι (μάλιστα περάσαμε και από το Ischgl και το Saint Anton, ήταν τα χιονοδρομικά από τα οποία εξαπλώθηκε η πανδημία στην Ευρώπη, λίμνη Πλαστήρα, Πιερία, Ναύπλιο. Εύχομαι το 2021 να είναι για όλους καλύτερο! 🙏
Την καλύτερη χρονιά ήρθε ο μικρούλης σας, να έχετε φουλ απασχόληση χωρίς να σκέφτεστε ότι χάνετε ταξίδια. ;) Να τον χαίρεστε κάθε μέρα, και όποτε εχείς νιώθετε άνετα, να χαρείτε και ταξίδια μαζί του!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.198
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom