Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μαρία καλημέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Η Γρανάδα έχει σχέση μορφολογικά με το Τολέδο?? ( αν έχεις πάει και μπορείς να κάνεις σύγκριση). Ποιες άλλες πόλεις η μικρότερα χωριά θα πρότεινες για επίσκεψη στην περιοχή ή ακόμη αν αξίζει και κάπου για διανυκτέρευση.
Αν θυμάμαι καλά το Τολέδο έχει μεγαλύτερη έκταση με μεγάλη κλίση και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα μέσα στην παλιά πόλη. Στη Γρανάδα έχει το παλάτι της Αλάμπρα που πηγαίνει αυτοκίνητο και τα στενά του Αλμπαιθίν στα οποία κυκλοφορούν μικρά λεωφορεία άρα το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο.
Για άλλες πόλεις δυστυχώς δεν έχω άποψη.

alexpr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-ΤΟΚΙΟ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Ήμασταν στην Ανδαλουσία όταν έγινε η καταστροφή στην Βαλένθια και έχω να πώ τα παρακάτω:
Καιρός Σεββίλη 20c Γρανάδα 4c Κόρδοβα 15c Μάλαγα 10c με πολύ βροχή απο την κακοκαιρία.
Σεββίλη δεν χρειάζεται αυτοκίνητο.Είναι προσβάσιμη ευκολα με τα πόδια και φτηνό uber.
Κόρδοβα περπατιέται εύκολα Γρανάδα ανηφόρες αλλά όχι δύσκολες.
Μάλαγα ελαφρά ανηφόρική αλλά όχι κάτι σπουδαίο.
Το πρόγραμμα μας ήταν:
Σεββίλη 3 μερες (με εκδρομή με τρένο στην Κόρδοβα).
Με αυτοκίνητο απο εδω και πέρα.
Κάντιθ-Γιβραλταρ
Λευκά χωριά - Γραναδα
Γρανάδα - Μάλαγα 2 μέρες.
Τα parking είναι πολυ στενά και πρέπει να προσέχεις πολύ.
Επλίζω να βοήθησα.

Georgie

Member
Καλημερα
3 μερες εμειναν για τη 4η επισκεψη στη μαγικη Ανδαλουσια και εχω ακομα 2 για αλλαγη πλανου.
Εχω κλεισει 1 διανυκτερευση Σεβιλλη και μετα 3 Ροντα και 3 Cadiz.
Οι 3 στη Ροντα μου φαινονται πολλες.
Σκεφτομαι να κανω 2 Nerja 2 Poντα και 2 Cadiz .
Tο μονο που μου καθεται λιγο βαρυ ειναι οι σχεδον 3 ωρες στο αυτοκινητο απο Σεβιλλη στη Nerja που θα ειναι η πρωτη σταση.
Το εχει κανει αλλος?
Βεβαια ειχα γυρισει και απο Γραναδα στη Σεβιλλη το Δεκεμβριο και δε θυμαμαι να ειχα κουραστει ιδιαιτερα

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλημέρα! Καθώς η ημερομηνία αναχώρησής μας πλησιάζει, καιρός να δούμε και κάποιες πρακτικές λεπτομέρειες! Υπάρχει μια κάρτα η Tarjeta de Transporte Metropolitano de Andalucía. Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος; Θα με βόλευε να έχω μια κάρτα για όλα τα ΜΜΜ στην Ανδαλουσία, εντός πόλεων εννοώ, να μη τρώω χρόνο κάθε φορά για την έκδοση εισιτηρίου. Βγάζω αυτή ή υπάρχει και κάποια άλλη;

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλησπέρα και πάλι! 2 μόλις μέρες από την επιστροφή μου από Ανδαλουσία και πριν αρχίσω να ξεχνάω τις λεπτομέρειες, είπα να παραθέσω κι εγώ κάποιες από τις εμπειρίες μου μήπως φανούν χρήσιμες σε κάποιον μελλοντικό επισκέπτη αυτής της περιοχής. Το θεωρώ άλλωστε υποχρέωσή μου καθώς βοηθήθηκα κι εγώ από το forum στην οργάνωση του ταξιδιού μου. Λοιπόν:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 10 βραδια 1Μάλαγα, 3 Σεβίλλη, 2Κορδοβα, 3Γραναδα, 1Μάλαγα. Ενοικίαση αυτοκινήτου από την περιοχή του αεροδρομίου της Μάλαγα απο τη MALAGACARS.COM. Full κάλυψη, χωρίς καμμία εγγύηση 223€. Ο μόνος όρος πληρωμή με κάρτα και όχι μετρητά. Το μόνο που τσέκαραν στην επιστροφή ήταν η βενζίνη. Πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το έκλεισα περίπου 1.5 μήνες πριν.
ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των Ισπανών πολύ καλή αρκεί να μην "ξεχνιέσαι" στην αριστερή λωρίδα;).
Θα κολλήσουν πίσω σου μέχρι να πας δεξιά....
Μέσα στις πόλεις δεν χρησιμοποιήσαμε αυτοκίνητο. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα πόδια μας. Tarjeta de Transporte Metropolitano de Andalucía. ΠΡΟΣΟΧΗ VERDE(πράσινη). Μια κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, σε όλη την Ανδαλουσία. Βγάζεις μία κάρτα για όλους, τη φορτώνεις όσα χρήματα θέλεις και τη χρησιμοποιείς παντού. Επίσης χρησιμοποιώντας την κάρτα πληρώνεις το κάθε εισιτήριο στο 1/3 της τιμής του.
ΓΛΩΣΣΑ/ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: Εντάξει, οι άνθρωποι δεν το έχουν με τα Αγγλικά. Και τείνω να συμπεράνω (3 φορές Ισπανία και 1 Αργεντινή) ότι δε θέλουν να μιλήσουν Αγγλικά. Εγώ ισπανικά δεν ξέρω. Εμαθα να χρησιμοποιω 5 λεξεις και άλλες 5 προτάσεις στα ισπανικά και ξαφνικά αλλάζει όλος ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν. Προσπαθούν αυτοί να επικοινωνήσουν και να σε βοηθήσουν.
ΜΑΛΑΓΑ η ευχάριστη έκπληξη του ταξιδιού. Αξίζει 2 βράδια και μάλιστα όχι σπαστά όπως τα έκανα εγώ. Κατά τη γνώμη μου τον έχουμε υποτιμήσει σαν προορισμό. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το χρόνο που διαθέτεις.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ άχρωμο και άοσμο αλλά θέλαμε να το δουμε το βράχο μιας και ήταν στο δρόμο μας. Τώρα ξέρουμε....Πάντως αν θελήσετε να πάτε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι πληρωμές μέσα στο Γιβραλτάρ γίνονται σε Αγγλικές Λιρες και αν κάπου δέχονται Ευρώ η ισοτιμία που δίνουν είναι τραγική. REVOLUT λοιπόν για το γιβραλτάρ.
Στο δρόμο όμως για το Γιβραλταρ μπήκαμε στην Estepona. Διαμαντάκι. Πανέμορφη
TO BE CONTINUED...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και τείνω να συμπεράνω (3 φορές Ισπανία και 1 Αργεντινή) ότι δε θέλουν να μιλήσουν Αγγλικά.
Δεν μπορούν και ντρέπονται. Ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται τα Αγγλικά στον ισπανόφωνο κόσμο είναι μεσαιωνικός, του στιλ: επαναλάβετε όλοι μετά από μένα "this is a green house". Αν τους ρωτήσεις πως είναι το "πρασινο" στα Αγγλικά δεν ξέρουν, έμαθαν απλά να επαναλαμβανουν μια φράση. Οι καθηγητές Αγγλικών στην Ισπανία είναι στην πλειοψηφία τους αστείοι, στην Ελλάδα θα τους έκοβαν στις εξετάσεις του δημοτικού. Δεν είναι ότι δε θέλουν, τους είναι δύσκολο γιατί τα μαθαίνουν λάθος και τους φαίνονται και δύσκολα, έχουν μάθει σε μια γλώσσα πολύ πιο απλή φωνητικά και ορθογραφικά (αυτό που αλλά γράφεις κι άλλα προφέρεις στα Αγγλικά τους φαίνεται βουνό, ακατανόητο, αδυνατον), οι ταινίες τους ειναι μεταγλωτισμενες, ο,τι πηγή θέλουν τη βρίσκουν στα Ισπανικά, τιποτε από αυτά δε βοηθάει.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Δεν μπορούν και ντρέπονται. Ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται τα Αγγλικά στον ισπανόφωνο κόσμο είναι μεσαιωνικός, του στιλ: επαναλάβετε όλοι μετά από μένα "this is a green house". Αν τους ρωτήσεις πως είναι το "πρασινο" στα Αγγλικά δεν ξέρουν, έμαθαν απλά να επαναλαμβανουν μια φράση. Οι καθηγητές Αγγλικών στην Ισπανία είναι στην πλειοψηφία τους αστείοι, στην Ελλάδα θα τους έκοβαν στις εξετάσεις του δημοτικού. Δεν είναι ότι δε θέλουν, τους είναι δύσκολο γιατί τα μαθαίνουν λάθος και τους φαίνονται και δύσκολα, έχουν μάθει σε μια γλώσσα πολύ πιο απλή φωνητικά και ορθογραφικά (αυτό που αλλά γράφεις κι άλλα προφέρεις στα Αγγλικά τους φαίνεται βουνό, ακατανόητο, αδυνατον), οι ταινίες τους ειναι μεταγλωτισμενες, ο,τι πηγή θέλουν τη βρίσκουν στα Ισπανικά, τιποτε από αυτά δε βοηθάει.
Πόσο δίκιο έχεις! Αυτό ακριβώς είχα δει στην Αργεντινή. Στην προσπάθεια μου να συνεννοηθω μου πετούσαν κάποιες αγγλικές λέξεις για να με βοηθήσουν οι άνθρωποι. Μέχρι εκει. Κι εμένα το μυαλό μου έκανε ΤΟΥΣ συνειρμούς ... Εντάξει αυτό για Λατινικη Αμερική το βλέπω αλλα για Ισπανία δε θα το φανταζόμουν.
Να πω βέβαια ότι και τα δικα μου Αγγλικά δεν είναι ανωτάτου επιπέδου. Ισως γιαυτό συνεννοηθήκαμε μια χαρά:):):)
Θα κάτσω να μάθω κι άλλα ισπανικά λοιπόν!

Georgie

Member
Έχουν ενα πρόγραμμα στην Ισπανία που στέλνουν το καλοκαίρι παιδια στην εφηβια σε αγγλοφωνες χώρες για να διδαχθούν αγγλικα. Κάτι φίλοι μου φιλοξενούν κάθε καλοκαιρι παιδια απο Ισπανία. Κάποιο αντίτιμο το παίρνουν βέβαια απο το πρόγραμμα.
Αντε να σου κάτσει Ισπανός με Ιρλανδική προφορά μετα ! Άστο.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην εξυπηρέτηση σε μαγαζιά κλπ.
Είναι στις υπηρεσίες οταν και αν χρειαστούν.
Και είναι τεράστιο.
Οταν με ψειρισαν στη Βαρκελώνη καλυτερα να μη πήγαινα στο αστυνομικό τμήμα.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Και συνεχίζω...
ΣΕΒΙΛΛΗ πιο κοσμοπολίτισσα, αρχοντική. 3 βράδια της ανήκουν δικαιωματικά. Ειλικρινά δεν μπορω να βρω κάτι περισσοτερο να πρόσθέσω στις προηγούμενες περιγραφές και τις ιστορίες κάποιων μελών του forum. Απλά προσυπογράφω.
Γ.jpg

ΚΟΡΔΟΒΑ ατμοσφαιρική, το χαλαρό κομματι του ταξιδιού. Γνώμη μου πάντα: Η πόλη δεν είναι για μια απλή ημερήσια εκδρομή. Εντάξει ίσως προλάβεις να δεις τρέχοντας όλα τα αξιοθέατα αλλα το βραδυ είναι αλλιώς. Ακόμη και τα αξιοθέατα της το απόγευμα φαίνοντα αλλιως. Ο φωτισμός, οι χαλαρές βόλτες στα χωρίς συνωστισμό σοκάκια, βραδινά κρασάκια στις πλατείες ή δίπλα στο ποτάμι, οι μουσικές που ακούγονται παντου από πλανόδιους εξαιρετικούς μουσικούς που εμφανίζονται με τη δύση του ήλιου... Σε παίρνει μαζί της η πόλη αν αφεθείς. Χαλάλι της τα 2 βράδια...
Β.jpg

ΓΡΑΝΑΔΑ η πιο μποέμ νομίζω. Άχαστη. Τι να σχολιάσω τώρα; Την Αλάμπρα; Θα περιοριστω σε κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Κάπου διάβασα μια ερώτηση για την κλίση της πόλης σε συγκριση με το Toledo. Καμμία σχέση. Οντως υπάρχουν ανηφορίτσες αλλά τα μικρά λεωφορεία που κινούνται μέσα στην πόλη φτάνουν παντού. Οπότε οι ανηφόρες μπορουν να γίνουν εύκολα κατηφόρες:). Επίσης υπάρχει ένα τρενάκι hop on-hop off που σε γυρνάει σε όλη την πόλη. Φτάνει και στην Αλάμπρα.
Όσον αφορά τις παραστάσεις FLAMENGO είδαμε σε θέατρο στη Σεβίλλη κάτι εντελώς διαφορετικό. Ηταν ολόκληρο μπαλλετο 15 άτομα και 11 μουσικοί. Δυστυχώς μια και μοναδική παρασταση. Αλλά και στη Γρανάδα σε Tablao. Δεν κάναμε καμμία κράτηση. Είχα βάλει στο μάτι ένα συγκεκριμένο, πήγαμε σε ώρα που είχε παράσταση, διαλέξαμε το τραπέζι μας από αυτα που είχε διαθέσιμα και παρακολουθήσαμε την παράσταση.
Σε γενικές γραμμές ένα υπέροχο ταξίδι. Η Ισπανία θα επαναληφθεί σίγουρα, γεροί να είμαστε.
2 μικρά tips: Πιστεύω ότι η Ανδαλουσία είναι ένας προορισμός πολύ δύσκολος για καλοκαίρι για να μην πω και για Σεπτεμβριο και φανω υπερβολικη, λογω θερμοκρασιών.
Σάββατο 17/5 Σεβίλλη
Α.jpg
Δ.jpg

Tip No 2: Αν είστε λάτρεις του καφέ πάρτε σέικερ και καφεδάκι μαζί σας! Δύσκολα τα πράγματα. Για κρύο καφέ σου κάνουν έναν ζεστό και σου φέρνουν κι ένα ποτήρι με πάγο.
Αυτά από μένα. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλά ταξίδια με υγεία για όλους!

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Έχουν ενα πρόγραμμα στην Ισπανία που στέλνουν το καλοκαίρι παιδια στην εφηβια σε αγγλοφωνες χώρες για να διδαχθούν αγγλικα. Κάτι φίλοι μου φιλοξενούν κάθε καλοκαιρι παιδια απο Ισπανία. Κάποιο αντίτιμο το παίρνουν βέβαια απο το πρόγραμμα.
Αντε να σου κάτσει Ισπανός με Ιρλανδική προφορά μετα ! Άστο.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην εξυπηρέτηση σε μαγαζιά κλπ.
Είναι στις υπηρεσίες οταν και αν χρειαστούν.
Και είναι τεράστιο.
Οταν με ψειρισαν στη Βαρκελώνη καλυτερα να μη πήγαινα στο αστυνομικό τμήμα.
χα! ΧΑ! ΧΑ! Δεύτερη μέρα στο Μπουενος Αιρες μου σήκωσαν όλη την τσάντα. Την είχα κρεμάσει στην πλάτη της καρέκλας, μέσα σε STARBUCKS. Από έξω αραγμένο περιπολικό. Βγαίνω, τους εξηγώ όπως όπως, μπαίνουν ρωτάνε τους υπαλλήλους... τίποτα. Ξεκινάμε όλοι μαζί για το τμήμα να κάνουμε δήλωση :bleh:. Ηταν και Σάββατο. Υπήρχε ένας αστυνομικός που ήξερε αγγλικά αλλά ήταν στο σπίτι του ο άνθρωπος σαββατιάτικα. Τον πήραν τηλέφωνο και ήρθε. Και κάναμε και τη δήλωση. Και ήθελε να μας πάρει μαζί του στο σπίτι του όταν έφευγε να φάμε όλοι μαζί. Τόσο ασχημα ένιωσε.Το τι χάζι έκανα μια ώρα στο τμήμα όσο τον περιμέναμε δεν μπορω να το περιγράψω:xalara::xalara::xalara:. Ευτυχώς βέβαια δεν ήταν μεγάλη η ζημιά και το ταξίδι συνεχίστηκε ομαλά

Last edited:

Sevro

Member
Αυτο με τον κρυο καφε στην Ισπανια επιβεβαιωνω, νομιζουν οτι κρυος καφες = ζεστος+παγακια. Αδιανοητο για Μεσογειακο λαο να μην πινει σωστο κρυο καφε!

Αυτα που λεει ο @Yorgos για τα Αγγλικα τους ισχυουν, αλλα η νεοτερη γενια αλλαζει αυτο το στερεοτυπο, γιατι λογω οικονομικης καταστασης ψαχνονται να δουλεψουν σε αλλες χωρες της ΕΕ, ετσι μαθαινουν καλυτερα Αγγλικα. Βεβαια το ποσοστο παραμενει μικροτερο απο τις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες.

Αυτο που τους φαινονται δυσκολα τα Αγγλικα ως γλωσσα λογω οτι δεν προφερονται οπως γραφονται ειναι αστειο. Οι περισσοτερες γλωσσες εχουν τμημα του λεξιλογιου που δεν προφερεται οπως γραφεται. Και τα Γαλλικα το εχουν με τα φωνηεντα ας πουμε. Τα Ισπανικα ειναι η εξαιρεση εδω. Επισης γραμματικα τα Αγγλικα ειναι πανευκολα σε σχεση με τις λατινικες γλωσσες.

Απλα ως κοινωνιες/κρατη δεν ασχοληθηκαν ποτε αρκετα σοβαρα με σωστη διδασκαλια Αγγλικων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.046
Μέλη
39.765
Νεότερο μέλος
savpap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα