Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σε αυτο μας δίνω συνολικά συγχαρητήρια.
Έγω πάλι όχι, γιατί αυτή την νέα διάλεκτο τη βλέπω σαν μάστιγα. Έχουμε γίνει σχεδόν κύπριοι και γεμίσαμε δυσλεκτικούς που δε μπορούν να εκφραστούν επαρκώς πλέον στα Ελληνικά, όπου -μεταξύ μας- ισως πρέπει να θεωρείται ξεπερασμένη γλώσσα.
Ειδικά με τους ανόητους στα βιντεάκια του tiktok, insta κτλ τα τελευταία χρόνια ξέφυγε η κατάσταση, ακόμη περισσότερο στους πιο νέους.
Θα μου πεις ως αποικία που είμαστε αργά η γρήγορα θα γινόταν αυτό και ίσως είναι ο μόνος τρόπος μιας κι αλλιώς δεν υπάρχουν επιλογές.

Το κλέινω εδώ γιατί ξεφύγαμε εντελώς απ' το νήμα, η δική μου παρατήρηση πάντως μετά και την τελευταία φορά στην Ανδαλουσία είχε να κάνει με τη λιγοστή έως ανύπαρκτη διάθεση που έδειχναν για συνεννόηση, όχι με το αν γνωρίζουν Αγγλικά.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
η δική μου παρατήρηση πάντως μετά και την τελευταία φορά στην Ανδαλουσία είχε να κάνει με τη λιγοστή έως ανύπαρκτη διάθεση που έδειχναν για συνεννόηση, όχι με το αν γνωρίζουν Αγγλικά.
Πες τα. Και για μένα αυτό μετράει. Η διάθεση για συνεννόηση. Αν και στην Ανδαλουσία εισέπραξα το αντίθετο, δηλαδή υπήρχε διάθεση για επικοινωνία με κάθε τρόπο. Στην Μαδρίτη πχ όχι - αλλά είχα πάει παλιά.

agmi

Member
@psilos3 καλα τα'γραψες θα το κλεισω κ'γω γιατι παρατραβαει. Οτι ειδα σε χωρα της δυτικης ευρωπης που αναμεσα στην τοπικη πετουσανε τ'εγγλεζικα, πριν να υπαρξει το facebook, utube, κλπ γινεται το ιδιο εδω! Σα πατερας 15 χρονου που προσπαθω να δελεασω το κοπελι να διαβασει κανα Καζαντζακη, Λουντεμη, Καρκαβιτσα, Παπαδιαμαντη κ'τοσοι αλλοι εστω και κλασσικοι αλλοδαποι και δεν τα εχω καταφερει!

αντον

Member
@psilos3 καλα τα'γραψες θα το κλεισω κ'γω γιατι παρατραβαει. Οτι ειδα σε χωρα της δυτικης ευρωπης που αναμεσα στην τοπικη πετουσανε τ'εγγλεζικα, πριν να υπαρξει το facebook, utube, κλπ γινεται το ιδιο εδω! Σα πατερας 15 χρονου που προσπαθω να δελεασω το κοπελι να διαβασει κανα Καζαντζακη, Λουντεμη, Καρκαβιτσα, Παπαδιαμαντη κ'τοσοι αλλοι εστω και κλασσικοι αλλοδαποι και δεν τα εχω καταφερει!
Πώς φαίνεσαι ότι είσαι Κρητικός

paefstra

Member
@psilos3 Σα πατερας 15 χρονου που προσπαθω να δελεασω το κοπελι να διαβασει κανα Καζαντζακη, Λουντεμη, Καρκαβιτσα, Παπαδιαμαντη κ'τοσοι αλλοι εστω και κλασσικοι αλλοδαποι και δεν τα εχω καταφερει!
Πονταρε στους αλλοδαπους. Τους εγχωριους θα τους φαει στη μαπα στο σχολειο στο μαθημα της λογοτεχνιας και ειναι στημενο το κολπο να τους μισησει.

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Καλημέρα στην παρέα.

Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές ΔΕΝ πάω πουθενά αν πριν δεν συμβουλευτώ τους φίλους-σχετικούς εδώ και την φιλοξενία του μοναδικού travelstories . 🤞

Τον Σεπτέμβρη μεριά λοιπόν, έχω κλείσει αεροπορικά για επίσκεψη στην νότια Ισπανία στις Πόλεις που αναφέρω στον τίτλο του θέματος.
Παρακαλώ την βοήθειά σας για το πόσες μέρες παραμονή στην κάθε πόλη αξίζει να επισκεφθούμε σύμφωνα πάντα με τα όποια "αξιοθέατα" διαθέτει.
Βέβαια δεν θα έλεγα όχι :p αν προτείνατε τα πιο "ενδιαφέροντα" σημεία της κάθε περιοχής ή και ποιο είναι το παραδοσιακό φαγητό .... (Εκτός από μουσεία please :D) ... Νομίζω ότι οι 11 μέρες που έχω στην διάθεσή μου είναι αρκετές ...

Ευχαριστώ ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.054
Μέλη
39.777
Νεότερο μέλος
alexanderd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα