Σκόπελος Αξίζει η Σκόπελος για διακοπές?

teodoulke

Member
Μηνύματα
19
Likes
6
Kαταλαβα, οποτε καλο θα ηταν να το μοιρασουμε 5 αλοννησο και 5 σκοπελο , μιας και βλεπω οτι τα ακτοπλοικα απο το ενα νησι στο αλλο ειναι αρκετα φθηνα (2 ατομα + αμαξι), 22ε.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Έχω επισκεφθεί 2 φορές τη Σκόπελο και μάλιστα την πρώτη είχα κάτσει 8 ημέρες, τη δε δεύτερη 5. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορείς άνετα να αράξεις και να χαλαρώσεις 1 εβδομάδα. Πέρα από τη γραφικότατη Χώρα, υπάρχει και το όμορφο χωριό της Γλώσσας στην άλλη άκρη του νησιού, με απίστευτη θέα, υπάρχει το εκκλησάκι που γυρίστηκε το Mamma Mia, αλλά και κάποιοι άλλοι μικρότεροι οικισμοί. Γενικά έχει διαδρομές το νησί, κα- το σημαντικότερο- πολλές παραλίες για κάθε γούστο. Προσωπικές μου αγαπημένες μου το Λιμνονάρι και το Καστάνι. Πάντως αφού θα έχετε 10 ημέρες στη διάθεσή σας ίσως να αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα και την Αλόννησο. Δεν έχω πάει, αλλά όσα ζευγάρια που γνωρίζω και έχουν πάει μου έχουν πει καλά λόγια. Ισως 6 ημέρες Σκόπελο και 4 ημέρες Αλόνησσο να ήταν ένας ωραίος χαλαρός συνδυασμός
 
Last edited:

lunatic333

New Member
Μηνύματα
2
Likes
7
Λοιπόν εγώ θα σου πώ οτι μπορείς να πας σκόπελο να κατσεις ολες τις ημερες και να κανεις μονοημερη με καραβακι. Θα την ευχαριστηθείς πολύ παραπάνω αν οι μέρες σου ειναι πιο χαλαρές και δεν είσαι στο τρεξιμο να τα κανεις ολα σε 5 μερες.
Τωρα αν αποφασίσετε να πατε θα σου πω τα εξης:

Που να μεινετε

Γενικα να μεινετε οσο πιο κοντα στο λιμανι. Μην κανετε το ''λαθος'' να μεινετε μακρια πχ κοντα σε καποια παραλια γιατι θα χρειαζεστε συνεχεια το αυτοκινητο για να κατεβειτε στο λιμανι και ειναι κριμα να χασετε το περπατημα μεσα στα σοκακια. Γενικα ειναι πολυ μικρη η χωρα της Σκοπελου (το λιμανι) και αξιζει απο το ξενοδοχειο να πηγαινοερχεστε με τα ποδια.

Που να φατε/πιειτε

Για σουβλακι να πατε ειτε στο MAGALI ειτε στην καντινα που υπαρχει στην παραλια. Δεν θα σας προτεινα να φατε στον Πλατανο.

La Nostra για πολυ καλη πιτσα με το μετρο.

Απο ταβερνες προτεινω την Κυρατσώ που εχει και μαγειρευτα παραδοσιακα φαγητα και ψαρικα και αν θελετε μονο ψαρικα θα πατε στο Κοραλι στον αγνωντα. Υπάρχει και το ''Στου Δημητρακη'' αλλα μια χρονια ειναι καλα την αλλη μπορει να μην ειναι οποτε ειναι λιγο ρισκο.

Στο καστρο της σκοπελου ειναι ο Ξυνταρης οπου καλυτερα να μην πατε πεινασμενοι αλλα για να τσιμπισετε ενα μεζε με κρασι και μουσικη καθως οι τιμες ειναι ακριβουτσικες.(μην πατε οταν εχει αερα και γενικα παρτε ζακετα μαζι.)

Τελος κατω απο τον Ξυνταρη και πριν ανεβειτε στο καστρο ειναι ο Μυλος που εχει κρεατικα.

Σκοπελιτικη τυροπιτα στου Μιχαλη.

Για παγωτο βαφλα κρεπα θα πατε στις baramares.

Ενα πρωινο σιγουρα να πατε να φατε στην Κανελα η μπορειτε να πατε πριν την παραλια και να παρετε πακετο και να τα απολαυσετε με το μπανακι.

Για ποτο θα σας προτεινα την SKALA (δοκιμαστε το cocktail nirvana), το Mercurius, το La Costa (εχει και εναν τρελουλι μπαρμαν που βαζει φωτιες στους τοιχους), το PLATANOS JAZZ BAR αν σας αρεσει και η τζαζ μουσικη, τον Βραχο (βρισκετε ακριβως πανω απο την SKALA) και τελος το Σουελ που ειναι λιγο πιο αποκεντρα αλλα εχει ωραια τραπεζακια διπλα στην θαλασσα.

*extra credit για φαγητο να σταματησετε στο SKOPELOS EXPERIENCE STREET FOOD το οποιο βρισκεται στον δρομο γυρνωντας απο παραλια(το εχει και στο google maps). Ειναι φαση street food αλλα πιο περιποιημενο και μεσα στη φυση.*

Που να κανετε μπανιο

Γενικα η Σκοπελος θελει αυτοκινητο η μηχανακι. Εχει λεωφορεια κλιματιζουμενα αλλα συγκεκριμενες ωρες, οι τιμες ειναι λιγο αυξημενες και τελος δεν σε αφηνει μπροστα απο την παραλια αλλα θα εχεις και λιγο περπατημα για να πας.

Απο παραλιες αυτες που θα σου προτεινα ειναι:

Ο Σταφυλος που ειναι απο τις λιγες παραλιες που εχει αμμο.

Το Βελανιο που για να πας πρεπει να διασχισεις την παραλια του Σταφυλου και να ανεβοκατεβεις ενα μικρο λοφακι. Γενικα ρωτηστε τους ντοπιους για να μην πατε οταν εχει κυμα γιατι δεν θα το ευχαριστηθειτε.

Αγνωντα να πατε μονο για τις ψαροταβερνες αλλα δεν θα προτεινα για κολυμπι. Οχι οτι δεν ειναι καθαρα, δηλαδη μπορεις να βουτηξεις απλα συγκριτικα με τις αλλες ειναι λιγο κατωτερη.

Λιμνοναρι για απιστευτα πεντακαθαρα νερα και τρομερο γαλαζοπρασινο τοπιο. Εχει και μπαρ με πισινα και ενα ταβερνακι στο οποιο ομως δεν εχω φαει. Να πατε να κατσετε απο την μερια που ειναι το μπαρακι με την πισινα.Μην σας φοβισει η αηδιασει η μεγαλη πετρα που υπαρχει στην αρχη της θαλασσας. Μολις της περασετε εχει φουλ αμμο. Εξτρα τιπ να κατσετε να δειτε το ηλιοβασιλεμα.

Ο Πανορμος που εχει αρκετα μεγαλο μηκος αλλα προτεινω να κατσετε προς το κεντρο και αριστερα της παραλιας. Κατω εχει βοτσαλο, τα νερα ειναι αρκετα δροσερα και βαθαινουν αποτομα. Ισως απο τις καθαροτερες και πιο ηρεμες σε μερες αερα παραλια. Επισης ειναι λιγο πιο οικογενειακη παραλια.

Οι Αντρινες που θα σε δυσκολεψουν λιγο να βρεις πως να πας γιατι πρεπει να παρκαρεις το αμαξι στον δρομο και να κατεβεις με τα ποδια. Ειναι βραχωδης αλλα εχει καποιους μικρους κολπισκους για να μπεις η απλα πηδας απο τα βραχια.

Η Μηλια που και αυτη εχει μεγαλο μηκος.Θα προτεινα να ερπατησετε και να πατε να κατσετε στην ακρη της παραλιας απο την αριστερη μερια δλδ.Τα νερα και εκει ειναι πεντακαθαρα απλα αναλογα τον καιρο καμια φορα πιανει κυμα.

Η Καστανη aka η παραλια που γυριστηκε το mama mia οπου θα ελεγε οτι ειναι και η πιο νεανικη παραλια με ωραιο γκαζον και ξαπλωστρες.

Υπαρχει και το γλυστερι που ειναι πολυ κοντα στο λιμανι.Εχει πολυ ωραιο μπαρ και πολυ ποιοτικα φαγητα και ποτα αλλα η θαλασσα δεν συγκρινεται καθολου με τις παραπανω παραλιες.

Υπαρχουν και αλλες παραλιες περα απο αυτες που σου ειπα αλλα συνηθως δεν πηγαινω γιατι ειναι πιο μακρια απο την χωρα της σκοπελου αλλα θα προτεινα να ψαξετε αν θελετε να πατε και σε καμια αλλη οπως πχ το Χοβολο.

Ειμαι απο Σκοπελο και πηγαινω καθε χρονο εκει οποτε αν εχεις καποια αλλη απορια για το οτιδηποτε μην διστασεις να ρωτησεις.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
το La Costa (εχει και εναν τρελουλι μπαρμαν που βαζει φωτιες στους τοιχους),
Τί μου θύμισες τώρα! :D Και πριν 5 χρόνια που είχα πάει Σκόπελο ήταν ο τρελάρας! Σταθερή αξία ο τύπος βλέπω.
Γενικά την αγάπησα πρέπει να σου πω τη Σκόπελο και τις 2 φορές που ήρθα (μία στα μακρινά late 90s και μια πριν 5 χρόνια). Και τις 2 φορές είχα περάσει πολύ καλά
 

alexiam

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Τί μου θύμισες τώρα! :D Και πριν 5 χρόνια που είχα πάει Σκόπελο ήταν ο τρελάρας! Σταθερή αξία ο τύπος βλέπω.
Γενικά την αγάπησα πρέπει να σου πω τη Σκόπελο και τις 2 φορές που ήρθα (μία στα μακρινά late 90s και μια πριν 5 χρόνια). Και τις 2 φορές είχα περάσει πολύ καλά
Η σκοπελος εχει νυχτερινη ζωη;
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Νομίζω ο/η lunatic333 στο post 75 πιο πάνω τα γράφει όλα και πολύ ωραία και επικαιροποιημενα. Γενικά έχει χαλαρή νυχτερινή ζωή, αλλά 2- 3 μπαρακια όπως το la Costa η η Ανατολή του Ξηνταρη το τραβάνε μέχρι αργά. Περιέργως στα 90s την πρώτη φορά που πήγα στο νησί μου είχε φανεί κάπως πιο έντονη η βραδινή ζωή σε σχέση με τα mid-10s που πήγα για δεύτερη φορά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.776
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom