Απαραίτητα έγγραφα για ταξίδι με παιδί

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
με παλια ταυτοτητα ταξιδευεις εσωτερικο?και τι χαρτια χρειαζετε παιδι 9 χρονων για να ταξιδεψει(εσωτερικο)?

DRIVER

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
με ταυτοτητα που δεν ειναι τα στοιχεια της με λατινικους χαρακτηρες η εναι κομενη δεν μπορεις να ταξιδεψεις.οσο για το παιδι νομιζω οτι ταυτοτητα βγαζουν σε μεγαλητερη ηλικια οποτε θα πρεπει να του βγαλεις διαβατηριο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
με παλια ταυτοτητα ταξιδευεις εσωτερικο?και τι χαρτια χρειαζετε παιδι 9 χρονων για να ταξιδεψει(εσωτερικο)?
Για ταξίδι εσωτερικού δεν υπάρχει ανάγκη για ταξιδιωτικό έγγραφο. Αν ταξιδεύεις με πλοίο, τρένο, αυτοκίνητο, κτελ κλπ δε χρειάζεται τίποτα (ούτε για τον ενήλικα ούτε για το παιδί). Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, και πάλι οι δημόσιες αρχές δεν ζητούν τίποτα, αλλά ζητάει η αεροπορική εταιρία (έχουν υποχρέωση να ταυτοποιήσουν τους επιβάτες τους). Πρέπει να ρωτήσεις στην αεροπορική εταιρία που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τι έγγραφο τους αρκεί για την ταυτοποίηση.

DRIVER

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Λιγο μπερδεμενα τα λες. Μηπως εννοεις εξωτερικο και οχι εσωτερικο?
και εγω λαθος καταλαβα αλλα για εσωτερικο ενοεις με αεροπλανο ? γιατι δεν νομιζω να χρειαζεσαι κανενα χαρτι για το παιδι.

PAPTAS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία - Βέλγιο.
Ταξίδι-Όνειρο
Ευρώπη με το αυτοκίνητο
και εγω λαθος καταλαβα αλλα για εσωτερικο ενοεις με αεροπλανο ? γιατι δεν νομιζω να χρειαζεσαι κανενα χαρτι για το παιδι.
Πριν μία βδομάδα ταξίδεψα στη Μυτιλήνη με Agean και για τα παιδιά χρειάστηκαν τα μπλε βιβλιάρια υγείας.

Grisom

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Με ταυτότητες που έχουν λατινικούς χαρακτήρες μπορείς να ταξιδέψεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και όταν έχουν το Φ μπροστά από τον αριθμό. Επίσης μπορείς να ταξιδέψεις και στην Τουρκία. Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν δέχονται στα οδικά σύνορα τις ταυτότητες με το Φ. Αεροπορικώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα παιδιά μπορούν να βγάλουν ταυτότητα από 12 χρονών.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
χρειαζεται το βιβλιαριο υγειας του παιδιου για να πιστοποιηθει το ονομα του εισητηριου.
το γνωριζω απο την αδελφή μου που ταξιδευει συχνα απο χανια για αθηνα με 1 παιδι 10 χρόνων και ενα μικροτερο...μια φορά ξεχασε να παρει τα βιβλιαρια και στο αεροδρομιο των χανιων της δημιουργησαν προβλημα...την αφησαν τελικά να πεταξει λεγοντας της οτι απο αθηνα δεν υπαρχει περιτσωση να πεταξει πισω χωρις βιβλιαρια των παιδιων...αναγκαστηκε ο γαμπρος μου να τα στειλει στην αθηνα..

Πριν μία βδομάδα ταξίδεψα στη Μυτιλήνη με Agean και για τα παιδιά χρειάστηκαν τα μπλε βιβλιάρια υγείας.
σωστα..ετσι είναι..χρειαζονται βιβλιαρια υγειας....

varioAthens

Member
Για εσωτερικό ταξιδεύεις και με παλιά ταυτότητα! Για το παιδί εμάς μας ζήτησαν βιβλιάριο υγείας ή πιστοποιητικό γέννησης.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Το βάζω εδώ γιατί έχει και δεν έχει σχέση με ταξίδια.
Λοιπόοοον... τον Αύγουστο θα πάω Πράγα με τον ανηψιό μου, ετών 12. Ρώτησα στο αεροδρόμιο και στην Swiss και μου είπαν ότι, καλό θα ήταν, μιας και ο ανηψιός μου είναι ανήλικος, να έχω μαζί μου μια δήλωση των γονιών του, ότι του επιτρέπουν να ταξιδέψει. Μου έκανε λοιπόν μια υπεύθυνη δήλωση η αδερφή μου.
Η ερώτηση τώρα είναι η εξής: μπορώ αυτή τη δήλωση να τη μεταφράσω στα αγγλικά και να την επικυρώσω σε έναν δικηγόρο ή θα πρέπει να τρέχω στην μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών για επίσημη μετάφραση κι επικύρωση?? Στα ΚΕΠ μου είπαν ότι δε γίνεται και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν για τον δικηγόρο.
(Θέλω να το μεταφράσω γιατί από την Swiss μου είπαν ότι οι Ελβετοί είναι λίγο περίεργοι και καλού κακού να έχω και μεταφρασμένη δήλωση).

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το βάζω εδώ γιατί έχει και δεν έχει σχέση με ταξίδια.
Λοιπόοοον... τον Αύγουστο θα πάω Πράγα με τον ανηψιό μου, ετών 12. Ρώτησα στο αεροδρόμιο και στην Swiss και μου είπαν ότι, καλό θα ήταν, μιας και ο ανηψιός μου είναι ανήλικος, να έχω μαζί μου μια δήλωση των γονιών του, ότι του επιτρέπουν να ταξιδέψει. Μου έκανε λοιπόν μια υπεύθυνη δήλωση η αδερφή μου.
Η ερώτηση τώρα είναι η εξής: μπορώ αυτή τη δήλωση να τη μεταφράσω στα αγγλικά και να την επικυρώσω σε έναν δικηγόρο ή θα πρέπει να τρέχω στην μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών για επίσημη μετάφραση κι επικύρωση?? Στα ΚΕΠ μου είπαν ότι δε γίνεται και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν για τον δικηγόρο.
(Θέλω να το μεταφράσω γιατί από την Swiss μου είπαν ότι οι Ελβετοί είναι λίγο περίεργοι και καλού κακού να έχω και μεταφρασμένη δήλωση).

Οι μεταφράσεις που κάνουν οι δικηγόροι θεωρούνται επίσημες και δε χρειάζεται να πας στο Υπουργείο εξωτερικών. Θα σου επικυρώσουν το ελληνικό έγγραφο (με επικυρώσημο καφέ χρώματος ονομαστικής αξίας 2?) και στο ξένο θα βάλουν μια σφραγίδα η οποία θα λέει ότι ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι το έντυπο αποτελεί μετάφραση του συνημμένου εγγράφου (ελληνικό) και το οποίο μετέφρασε και θα βάλει και ένα ειδικό ένσημο (πορτοκαλί χρώματος ονομαστικής αξίας 1,15?). Αυτό ισχύει για κάθε σελίδα.
Το ποσόν που θα πληρώσεις για την παροχή υπηρεσίας δεν το γνωρίζω.

'Ισως τα γράφω λίγο μπακαλίστικα, οι δικηγόροι ας τα πουν καλύτερα. Πάντως σίγουρα μπορεί να το κάνει δικηγόρος.

Επίσης, επειδή στην προκειμένη περίπτωση το αρχικό έγγραφο είναι υπεύθυνη δήλωση, φαντάζομαι ότι θα είναι επικυρωμένο από τα ΚΕΠ για το γνήσιο υπογραφής, άρα δε χρειάζεται επικύρωση από το δικηγόρο. Μόνο τη μετάφραση θα πιστοποιήσει.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Το ελληνικό έγγραφο είναι ήδη επικυρωμένο από την αστυνομία.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.093
Μέλη
39.838
Νεότερο μέλος
StellaRom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα