Απογοήτευση στην Πορταριά Πηλίου

Είσαστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες στη Πορταριά Πηλίου?


  • Total voters
    27

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας πω και εγώ την ιστορία μου σχετικά με ένα ταξίδι που πήγα πρόσφατα.
Ξεκίνησα λοιπόν να πάω στην Πορταριά Πηλίου. Είχα κλείσει δωμάτιο 140 Ευρώ σε έναν ξενώνα που υποτίθεται ότι θα είχε πρωινό με πηλιορείτικες γεύσεις ομελέτες, φρέσκα αυγά κ.τ.λ. Φυσικά όλα αυτά μόνο μέσα στο site, γιατί δεν υπήρχε τίποτα το φρέσκο, ένα κεικ μπαγιάτικο, μια μαρμελάδα που μάλλον LIDL θα ήτανε ομελέτα δεν υπήρξε ποτέ, αυγά επίσης, πίτες όπως έλεγε το site υπήρχε, ήτανε μία σπανακόπιτα που ήτανε φτιαγμένη πριν 5 ημέρες. Το δωμάτιο εκ πρώτης όψεως όταν μπήκα ήτανε πολύ ωραίο, στη συνέχεια διαπίστωσα ότι το μπάνιο ήτανε τόσο μικρό που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις μπάνιο μέσα εκεί. Επίσης θα ήθελα να θίξω και τις όμορφες αράχνες που υπήρχαν στα πολύφωτα και στο τζάκι.
Σεντόνια δεν αλλάχτηκαν καμία από τις ημέρες που μείναμε εκεί. Και όλα αυτά επειδή το βάφτισαν ξενώνα και κοπανήσανε μία τιμή 140 ευρώ. Με αυτήν την τιμή σε ξενοδοχείο τουλάχιστον θα υπήρχε καθαριότητα.
Θα συνεχίσω λοιπόν για να πάω την πρώτη ημέρα για φαγητό σε ένα από τα γνωστά εστιατόρια στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το συγκεκριμένο είναι εστιατόριο και ξενοδοχείο. Καθίσαμε στις 12:30 μεσημέρι και περιμέναμε, στης 12:45 ρώτησα αν σερβίρουνε και μου είπανε ότι η κουζίνα ανοίγει στις 1:00. Αφού λοιπόν ήρθε το γκαρσόνι στις 1:05 μας έδωσε ένα πανάκριβο μενού που είχε για εκείνη την ημέρα. Νομίζαμε και εμείς ότι ΟΚ αυτό το menu έχει, ας παραγγείλουμε (εμείς θέλαμε να φάμε πηλιορείτικο φαγητό αλλά αυτό ήτανε αθηναϊκό), οι τιμές ήτανε το λιγότερο το πιάτο 10 ευρώ και άθλιο φαγητό. Πριν φύγουμε με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στα άλλα τραπέζια υπήρχαν και άλλα εδέσματα όπως κολοκυθοκεφτέδες, πίτες κ.τ.λ τα οποία το γκαρσόνι δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει.
Όσο για τον καφέ, όποιος πιστεύει ότι θα πιεί καφέ ελληνικό μερακλήδικο σε χωριό του βουνού καλύτερα να πάρει από καμιά καντίνα του βόλου. Ο καφές ήτανε άθλιος ελληνικός φτιαγμένος μάλλον σε μηχανή.
Δυστυχώς η Πορταριά είναι ένα ωραίο χωριό, έχει όμως ανθρώπους που σε βλέπουνε σαν χρήμα και μόνο, δεν τους νοιάζει να ξανά πάς στον τόπο τους γιατί ξέρουν ότι θα περάσουμε όλοι από εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει να δώσουνε στον κόσμο τουλάχιστον αυτό που πληρώνει. Υπάρχει αντίθεση με την γραφικότητα του συγκεκριμένου χωριού και με τα υποτιθέμενα αρχοντικά - ξενώνες και με τα κυριλέ εστιατόρια που νομίζεις ότι τρως στο κολωνάκι. Δεν υπήρχε ούτε η γραφική ταβέρνα ούτε ο άνθρωπος που θα σου χαμογελάσει για να σε εξυπηρετήσει και να σε κερδίσει έτσι ώστε να πεις ότι θα ξαναπάω για να δω αυτόν τον κόσμο, να νοιώσω την ζεστασιά του χωριού και του κόσμου της.

Αυτά σας τα γράφω γιατί πραγματικά θα ήθελα να αποτρέψω κάποιον που θέλει να πάει να ξεκουραστεί σε ένα παραδοσιακό χωριό του βουνού, λάθος θα είσαστε στην ΑΘΗΝΑ (και χειρότερα) του ΠΗΛΙΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην φάτε στην πλατεία του χωριού.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θλιβερό, αλλά θα άξιζε κανείς να κάνει καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες.
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
στην πορταριά είχα πάει τον περασμένο Νοέμβριο, είχαμε μείνει σε ξενοδοχείο με 60 ευρώ καί μείναμε πολύ ικανοποιημένες.
από φαγητό δεν βρήκαμε σπουδαία πράγματα αλλά η κοντινή Μακρυνίτσα μας έδωσε πολύ όμορφες καί γραφικές ταβέρνες, όπως η παραδοσιακή "θεόφιλος"
δεν μπορούμε να καταδικάσουμε έναν τόπο από τις κακές υπηρεσίες ενός συγκεκριμένου καταλύματος ή ενός συγκεκριμένου εστιατορίου.
Η Πορταριά καί γενικά το Πήλιο, είναι εξαιρετικός προορισμός, από τούς πιό γραφικούς της Ελλάδας.
δεν είχε τίποτε άλλο να απολαύσεις εκεί? ούτε την φύση, ούτε την υπέροχη αρχιτεκτονική, ούτε τις όμορφες πεζοπορίες?
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Δηλαδή αν εγώ κάνω μια άσχημη επιλογή σε ξενοδοχείο και εστιατόριο π.χ. στο Ναύπλιο σημαίνει ότι δεν αξίζει το Ναύπλιο σαν προορισμός.
Αντί να αποτρέπεις τον κόσμο να επισκεφθεί την Πορταριά, κάνε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες για το απαράδεκτο ξενοδοχείο που γράφεις.
Παρεπιμπτόντως καλώς ήρθες και ελπίζουμε να έχεις να μας διηγηθείς πιο ευχάριστες εμπειρίες από άλλα σου ταξίδια.
 
Μηνύματα
107
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
gkarag, λυπάμαι πολύ για την εμπειρία σου, πραγματικά! Εγω πήγα πέρυσι στο Πήλιο, ξεκινώντας απο την Πορταριά. Η αλήθεια είναι οτι στην καφετέρια που πήγαμε για καφέ στην Πορταριά, δεν έμεινα ευχαριστημένη, όμως στη βόλτα που κάναμε στα διάφορα καταστήματα, οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι με χαμόγελο και μας καλομιλούσαν ακόμα κι αν δεν ψωνίζαμε τίποτα. Στη συνέχεια, πήγαμε στη Μακρυνίτσα που σαφώς μου άρεσε περισσότερο. Κι εκει το ίδιο σκηνικό: πολύ ευγενικοί καταστηματάρχες, απαντούσαν με ευγένεια στις ερωτήσεις μας , μας έδιναν πληροφορίες και ήταν χαμογελαστοί. Τις ίδιες θετικές εντυπώσεις έχω και απο το εστιατόριο που φάγαμε στη Μακρυνίτσα και το καφεδάκι που ήπιαμε σε ένα παραδοσιακό καφέ στις Μηλιές! Κι εγω συμφωνώ νε τους υπόλοιπους οτι καλό θα ήταν να καταγγείλεις το συγκεκριμένο ξενώνα ή τουλάχιστον, πες μας ποιός είναι να μην ξαναπατήσει κανείς μας!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
ή τουλάχιστον, πες μας ποιός είναι να μην ξαναπατήσει κανείς μας!

Τα έχουμε πει αυτά. Δε γράφουμε τίποτα δυσφημιστικό στο φόρουμ για κανέναν επαγγελματία του χώρου, για να μην μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες οι υπεύθυνοι.
Υπάρχουν πάρα πολλές Άρχές που μπορεί να προσφύγει ο φίλος-η και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αντιγράφω λοιπόν άπό τους όρους χρήσης του φόρουμ για όσους δεν τους έχουν διαβάσει.

3. Απαγορεύονται αυστηρά καταγγελίες ή δυσφημιστικά μηνύματα στο forum, προς επαγγελματίες του ταξιδιωτικού αλλά και οποιουδήποτε άλλου χώρου. Όσα μέλη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα μπορούν να τα καταγγείλουν επώνυμα στους αρμόδιους φορείς.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καταρχήν, Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Η Πορταριά είναι πολύ όμορφο χωριό και κρίμα που είχες αυτή την άσχημη εμπειρία!
Μην ξαναδώσεις τόσα λεφτά για ένα δωμάτιο. Τουλάχιστον, αν δεν είναι καλό δεν θα σε πειράξει τόσο πολύ αν δεν το έχεις χρυσοπληρώσει!

 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
και εγω θα συμφωνησω με τους υπολοιπους..
νομιζω οτι απογοητευτηκες απο την επιλογη του ξενοδοχειου και μετα τα εβλεπες ολα μαυρα!!!

το πηλιο ειναι ωραιοτατο, εχει γραφικες γωνιες, προσεγμενους ξενωνες και καλο φαγητο!!οκ, η πορταρια ειναι το πιο "κοσμικο" χωριο, γιαυτο ισως την πατησατε..ομως η μακρυνιτσα, οι μηλιες (με τον υπεροχο σταθμο του τρενου), η βυζιτσα, η τσαγκαραδα κλπ εχουν πολλες ομορφες εικονες να προσφερουν στους επισκεπτες...

στις πηγες μανας (μονοπατι του κενταυρου) πηγατε??
στην αλεκα (στην τσαγκαραδα) φαγατε???εκει να δεις κατι πιττες...
αχ..και ο σουπερ φουρνος στην διασταυρωση για μηλιες δινει ρεστα!!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Λίγο πολύ θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους...η Πορταριά είναι πολύ γραφική και έτυχε να έχεις αυτές τις άσχημες εμπειρίες,που όμως καλά κάνεις και τις μοιράζεσαι μαζί μας,δε θα γράφουμε μόνο τα θετικά,πρέπει να ακούγονται και τα άσχημα και τα αρνητικά ενός ταξιδιού...,θα συμφωνήσω με Μarydim που είπε να αποφεύγουμε να δίνουμε τόσα!λεφτά για ξενοδοχείο έτσι ώστε και να απογοητευθούμε τουλάχιστον να μην τα κλαίμε...
Σου εύχομαι την επόμενη φορά να είσαι πιό τυχερός,ίσως σε ένα άλλο χωριό του Πηλίου όπως αναφέρθηκαν από τους υπόλοιπους για να δώσεις ακόμα μιά ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει τον πανέμορφο αυτό τόπο..
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Βασικά να ξεκινάς με θετική διάθεση και να μη σε ρίχνουν, πράγματα του τύπου...ο καφές ήταν μηχανής, η μαρμελάδα από το λιντλ, το μπάνιο ήταν μικρό, δεν άλλαζαν τα σεντόνια, οι άνθρωποι δε χαμογελούσαν, γιατί έτσι χαλάς τη ζαχαρένια σου και τις διακοπές σου.Είναι μικρά και άσημα αυτά, κατά τη γνώμη μου!Εμένα θα μ'έτσουζε μόνο το γεγονός οτι πλήρωσα πανάκριβα το ξενοδοχείο και δε το ευχαριστήθηκα. Γι' αυτό το δικό μου πρόγραμμα περιλαμβάνει οικονομικά καταλύματα.Εξάλλου πόσο μένει κανείς στο ξενοδοχείο;
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Συμφωνώ και εγώ με τους περισσότερους ότι δε φταίει το μέρος, αλλά το γεγονός ότι δυστυχώς κακόπεσες. Δεν μπορεί να κακοχαρακτηρίζεται μια ολόκληρη περιοχή από έναν - δύο κακούς επαγγελματίες.

Προσωπικά έχω μόνο καλές εντυπώσεις από την περιοχή, εκτός ίσως από το φαγητό που πουθενά δεν ένιωσα να με απογειώνει.
Θεωρώ ότι αυτή η πλευρά του Πηλίου δεν έχει τα πολύ καλά φαγάδικα με τους απόλυτους πηλιορίτικους μεζέδες που ενδεχομένως όλοι μας να περιμένουμε να γευτούμε.

Όποτε πηγαίνουμε, προτιμάμε να τρώμε είτε στη Μακρυνίτσα, είτε στο Βόλο. Για διαμονή δε, συνήθως μένουμε σε ένα πολύ απλό (όχι παραδοσιακό) ξενώνα στην Πορταριά, ο οποίος και οικονομικός είναι και ωραία θέα προς το Βόλο έχει και πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι είναι οι ιδιοκτήτες του.
 

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Παιδιά καλημέρα. Το ξέρω ότι το έθαψα το μέρος, αλλά πραγματικά όπου και να πήγα μέσα στην Πορταριά από τους επαγγελματίες έμεινα δυσαρεστημένος σε σχέση με φαγητό - καφέ. Είπα και στο αρχικό mail ότι η Πορταριά είναι ένα πολύ ωραίο χωριό, κυρίως μου άρεσε ότι όπου πήγαινα άκουγα τις παραδοσιακές πέτρινες πηγές να τρέχουν, αυτό με ξετρέλανε. Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα το mail, μιλάμε για ένα τόσο ωραίο μέρος που άμα συνεχίσουν έτσι κάποιοι δυστυχώς δεν θα πατάει κανείς. Αυτό είναι που με στεναχωρεί. Επίσης με στεναχωρεί η αντιμετώπιση των Ελλήνων τουριστών που νομίζω ότι πραγματικά εμείς που πάμε διακοπές στην όμορφη Ελλάδα αφήνουμε στους επαγγελματίες του χώρου πολύ περισσότερα από τους ξένους. Άραγε ποιός ξένος θα πήγαινε να αγοράσει 10 βαζάκια παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, χυλοπίτες κ.τ.λ.
Επίσης στο φαγητό δεν νομίζω ότι κάποιος που θα πήγαινε στο Πήλιο θα σκεφτότανε να μην πάει το μεσημέρι να φάει σε ταβέρνα και ότι θα την έβγαζε με μπισκότα και τοστ, οι ξένοι όμως το κάνουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom