Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

dhk

Member
Εξαρτάται πού θα μείνετε.

Σας είπαν οι εργαζόμενοι πως έχουν αρκετά πέσος; Γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρουν για αλλαγή σοβαρού ποσού.

Ποικίλλει πολύ. Πριν 10 μέρες ήταν 535. Πριν 5 μέρες έπεσε στα 420. Σήμερα έφτασε 490, αυτό δε σημαίνει πως όλοι δέχονται να στο αλλάξουν σε αυτές τις τιμές (συνήθως χάνεις/κερδίζεις ένα 2-8%), αλλά σου δίνει μια ιδέα.
Ευχαριστώ πολύ...θα μείνουμε σε ένα πενταστερο στη Μαλεκον... ελπίζω να μην χρειάζεται ανταπτορα... ή αν χρειάζεται να έχει το ξενοδοχείο...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ πολύ...θα μείνουμε σε ένα πενταστερο στη Μαλεκον... ελπίζω να μην χρειάζεται ανταπτορα... ή αν χρειάζεται να έχει το ξενοδοχείο...
Αν μας πεις το όνομα θα σου πω αν χρειάζεται αντάπτορας. Τα ξενοδοχεία δεν έχουν σχεδόν ποτέ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ... είμαστε 4 άτομα... για να πάμε από Αβάνα στο Varaderos πόσο θα κοστίσει ένα ταξί ή ένα collectivo ; Τα πληρώνουμε σε ευρώ ή πέσος;
Σε πεσι αν το πληρώσετε θα φάτε ξύλο, χαχα.

Περίπου 80-100 €/$ ανάλογα το όχημα, την ώρα και τη διαθεσιμότητα καυσίμων, one way.

Tα κολεκτίβος περίπου 20-25/ατομο και θα πάτε πιο στριμωχτα, πάρτε ένα ταξί. Όλα τα οχήματα πρακτικά ταξί είναι, μην περιοριστειτε στα κίτρινα, είναι ακριβότερα.

dhk

Member
Σε πεσι αν το πληρώσετε θα φάτε ξύλο, χαχα.

Περίπου 80-100 €/$ ανάλογα το όχημα, την ώρα και τη διαθεσιμότητα καυσίμων, one way.

Tα κολεκτίβος περίπου 20-25/ατομο και θα πάτε πιο στριμωχτα, πάρτε ένα ταξί. Όλα τα οχήματα πρακτικά ταξί είναι, μην περιοριστειτε στα κίτρινα, είναι ακριβότερα.
Ευχαριστώ πολύ... ήσουν κατατοπιστικοτατος!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θέλει πολλή προσοχή, το 85% των τσιμπηματων γίνεται νωρίς το πρωί με την ανατολή ή με τη δυση. Να βάζετε εντομοαπωθητικο. Ακόμη δεν εχω δει τουρίστα να εχει κολλήσει κι η κορύφωση εχει περάσει, ήταν Σεπτεμβρη-Οκτώβρη, όποιος κολλήσει αποκτά ανοσία (για το chinkungunya μιλάω που ειναι το "εκτακτο", dengue πάντα υπάρχει σε όλη την Καραϊβική Σεπ-Οκτ). Γενικώς ειναι σε ύφεση λόγω καιρού, όπως πάντα τέτοια εποχή, αφού πια ειναι χαμηλότερη η θερμοκρασία και δεν αντέχουν τα κουνούπια. Πάρε μαζί σου paracetamol γιατι δεν θα βρεις στην Κουβα.

Το αν θα πανικοβληθεις ειναι δική σου επιλογή, αλλα στη θέση σου απλά θα έπαιρνα εντομοαπωθητικο, δεν εξυπηρετεί σε κατι ο πανικός, ειδικα τώρα που υπαρχει μείωση των κρουσμάτων και μάλλον θα συνεχίσουν να μειώνονται. Πιθανότητες να κολλήσεις πάντα υπάρχουν βέβαια. Τα συμπτώματα διαρκουν συνήθως απο 3-8 μερες, αλλα μπορεί να κρατήσουν κι εβδομάδες, ειναι παρα πολυ σημαντική η ξεκούραση, οι ασκήσεις για την αρθρίτιδα και κυρίως η συνεχής ενυδάτωση. Περίπου το 70% όσων ξερω κόλλησαν ήδη chinkungunya. Άργησε παρα πολυ ο ψεκασμός φέτος λόγω οικονομικής δυσχερειας, τώρα ψεκαζουν πιο συστηματικά στην Αβάνα αλλα αφού κόλλησαν οι περισσότεροι. Η απόφαση δική σου βέβαια και συμβουλεύσου κανενα γιατρό, όχι τι γράφουμε εμείς εδώ.

RoulaMilos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα !!!!!!!!!!!!!!!!
Θέλει πολλή προσοχή, το 85% των τσιμπηματων γίνεται νωρίς το πρωί με την ανατολή ή με τη δυση. Να βάζετε εντομοαπωθητικο. Ακόμη δεν εχω δει τουρίστα να εχει κολλήσει κι η κορύφωση εχει περάσει, ήταν Σεπτεμβρη-Οκτώβρη, όποιος κολλήσει αποκτά ανοσία (για το chinkungunya μιλάω που ειναι το "εκτακτο", dengue πάντα υπάρχει σε όλη την Καραϊβική Σεπ-Οκτ). Γενικώς ειναι σε ύφεση λόγω καιρού, όπως πάντα τέτοια εποχή, αφού πια ειναι χαμηλότερη η θερμοκρασία και δεν αντέχουν τα κουνούπια. Πάρε μαζί σου paracetamol γιατι δεν θα βρεις στην Κουβα.

Το αν θα πανικοβληθεις ειναι δική σου επιλογή, αλλα στη θέση σου απλά θα έπαιρνα εντομοαπωθητικο, δεν εξυπηρετεί σε κατι ο πανικός, ειδικα τώρα που υπαρχει μείωση των κρουσμάτων και μάλλον θα συνεχίσουν να μειώνονται. Πιθανότητες να κολλήσεις πάντα υπάρχουν βέβαια. Τα συμπτώματα διαρκουν συνήθως απο 3-8 μερες, αλλα μπορεί να κρατήσουν κι εβδομάδες, ειναι παρα πολυ σημαντική η ξεκούραση, οι ασκήσεις για την αρθρίτιδα και κυρίως η συνεχής ενυδάτωση. Περίπου το 70% όσων ξερω κόλλησαν ήδη chinkungunya. Άργησε παρα πολυ ο ψεκασμός φέτος λόγω οικονομικής δυσχερειας, τώρα ψεκαζουν πιο συστηματικά στην Αβάνα αλλα αφού κόλλησαν οι περισσότεροι. Η απόφαση δική σου βέβαια και συμβουλεύσου κανενα γιατρό, όχι τι γράφουμε εμείς εδώ.
Σ᾽ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου !!!
το " Χριστέ μου , τι να κάνω ? να πανικοβληθώ ? " είναι μια ατάκα της αήμνηστης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα από μια παλιά χιουμοριστική σειρά, δεν το εννοούσα κυριολεκτικά , παρότι δεν σου κρύβω ότι δεν πανηγύρισα ακούγοντας την Υπουργό Υγείας της Κούβας να χαρακτηρίζει το γεγονός ως 2 ταυτόχρονες πανδημίες σε εξέλιξη ...
Θα προτιμούσα , για να είμαι ειλικρινής , να γνωρίσω την Κούβα πιο χαλαρή ... τώρα όμως, αν ακυρώσω το ταξίδι , τα ακυρωτικά θα είναι το 75% του συνολικού κόστους, άρα ...... καλώς να μας δεχτείτε !!!
Και πάλι θερμά ευχαριστώ !!!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σ᾽ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου !!!
το " Χριστέ μου , τι να κάνω ? να πανικοβληθώ ? " είναι μια ατάκα της αήμνηστης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα από μια παλιά χιουμοριστική σειρά, δεν το εννοούσα κυριολεκτικά , παρότι δεν σου κρύβω ότι δεν πανηγύρισα ακούγοντας την Υπουργό Υγείας της Κούβας να χαρακτηρίζει το γεγονός ως 2 ταυτόχρονες πανδημίες σε εξέλιξη ...
Θα προτιμούσα , για να είμαι ειλικρινής , να γνωρίσω την Κούβα πιο χαλαρή ... τώρα όμως, αν ακυρώσω το ταξίδι , τα ακυρωτικά θα είναι το 75% του συνολικού κόστους, άρα ...... καλώς να μας δεχτείτε !!!
Και πάλι θερμά ευχαριστώ !!!
Αν σε παρηγορεί απο τον Αύγουστο που ξεκίνησε το θεμα (πολυ πιο έντονα απο τωρα) μέχρι σήμερα εγώ μόνο εχω φιλοξενήσει/συνοδεύσει πανω απο 300 ξένους με 0 προβλήματα, συν όσους χιλιάδες ξέρω από συναδέλφους.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρεπει να προστατευθεις, υπάρχει επιδημία, αλλα λογο πανικού δε βλέπω. Ούτε για την Κωνστα.

EleniPs

New Member
Γεια σε όλους!
Είμαι η Ελένη και έχω διαβάσει τις περισσότερες συνομιλίες των τελευταίων ετών σε αυτό το thread και αυτό που καταλαβαίνω κάπως είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να φτάσει κανείς στο νησί.

Είμαστε 3 άτομα που φτάνουμε Αβάνα στις 18 Ιανουαρίου για δύο εβδομάδες.
Έχουμε χωρίσει τις μέρες μας ως εξής..
2 ή 3 μέρες Αβάνα
Μετά Cienfuegos για μια μέρα με διανυκτέρευση
Τρινιδάδ 2 μέρες - 2 διανυκτερεύσεις
πέρασμα από Σάντα Κλάρα και
Βαραδερο 2 μερες- 2 βραδιά (ή 3 αν αποφασίσουμε να πάμε Cayos Blancos)
Μετά επιστροφή Αβάνα πηγαίνοντας Βινιάλες για 2 μέρες με διανυκτέρευση
και πίσω Αβάνα τις τελευταίες μας 2-3 μέρες, αναλόγως..

Δεν έχουμε κλείσει κτ ακόμη για διαμονές και δραστηριότητες. Πιστεύω είμαστε οκ όμως ακόμα σε χρόνους. Τι λέτε?

Είναι ο κλασικός κύκλος που κάνουν αρκετοί ταξιδευτές απ' ότι έχω δει.

❓Απορίες τώρα.. πολλές απορίες.⁉

1. Πιστεύετε είναι εντάξει το προγραμμα? Προσπαθήσαμε να είμαστε Παρασκευή Σάββατο Τρινιδάδ, Κυριακή 25 Ιανουαρίου για μαυσωλείο.. (παίζει να είναι κάποια τοπική αργία μήπως??? - δε θα θέλαμε να το χάσουμε.. ), και να έχουμε και το τελευταίο πσκ στην Αβάνα. Είναι κάτι που έχουμε αφήσει εκτός και αξίζει να συμπεριληφθεί?

2. Το σενάριο για αμάξι συνεχίζει να είναι απαγορευτικό?

3. Πέρα από αυτοκίνητο τα λεωφορεία και τα κολεκτίβος είναι που θα χρειαστούμε αν έχω καταλάβει σωστά .Έχει κάποιος επικαιροποιημενο κατάλογο με τις διαδρομές- ώρες- τιμές λεωφορείων? Ή κολεκτίβος?

4. Είναι εποχή για μπάνιο και θάλασσα κλπ? Ή να κάνουμε σκιπ τις πολλές πολλές παραλίες και να επικεντρωθούμε στα χωριά? Δλδ να αφήναμε εκτός το cayo blanco?
➡Και βασικά θέλουμε καλοκαιρινά ρούχα για Ιανουάριο?

4. Στην κοιλάδα των χοίρων αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο πηγαίνοντας για cienfuegos? Είναι εκεί που κάνεις και βαρκάδα σε ένα ποτάμι, και συναντάς το χωριό των αυτοχθόνων? Αυτά κάπως δεν έχω καταλάβει που βρίσκονται ακριβώς. Αυτό πώς το προγραμματίζεις? Κλείνεις κάποιο τουρ? Ή απλώς σταματάς εκεί στο σημείο και πας?? 🫣 Δεν το έχω ψάξει καθολου αυτο.. Σορρυ αν είναι αφελής η ερώτηση.

*Επίσης να πω πως δε μας ενδιαφέρουν δραστηριότητες με ζώα.. κροκόδειλους, δελφίνια ή ότι άλλο..

5. Υπάρχει κάτι καινούριο όσον αφορά τα update της χώρας? Με ρεύμα, χρήματα, τουρισμό, ίντερνετ, νέες κρατικές αποφάσεις για κτ που τρέχει τώρα και χρειάζεται ίσως να ξέρουμε? Αν μπορέσεις Γιώργο να συνδράμεις εδώ θα ήμουν ευγνώμων🙏

6. Θα έχουμε μαζί μας έξτρα φάρμακα. Περισσότερο χρήσιμα είναι- αν έχω καταλάβει καλα- ιμπουπροφένη και παρακεταμόλη, ισχύει ακόμη αυτό? Είναι κτ αλλο που ίσως αξίζει να φέρουμε? Κάτι ίσως για παιδιά? 🤷‍♀️

7. Υπάρχει η δυνατότητα για ξενάγηση στην Αβάνα κάποια μέρα στα ελληνικά? Ξέρετε κάτι/κάποιον να προτείνετε? Πόσο κοστίζει ίσως? Έχει νόημα ή με τις μέρες που έχουμε θα τα δούμε/βρούμε μόνοι μας?

8. Έχω καταλάβει ότι κλείνοντας μεσω airbnb θα είμαστε οκ.. θέλει επαφή με το κατάλυμα για επιβεβαίωση? Ή η κράτηση είναι αρκετή? Γίνεται να έχουμε πληρώσει ηλεκτρονικά από εδώ ή τα περισσότερα δέχονται μόνο εκεί μετρητά?

9. Επίσης.. ξέρω ότι κινείσαι με ευρώ και δολάριο.. η βρετανική λίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ούτε να το σκεφτόμαστε?

10. Υπάρχει τον Ιανουάριο κάποιο event ή κάτι σημαντικό που συμβαίνει στην πόλη? Είδαμε για ένα φεστιβάλ τζαζ αν δεν κάνω λάθος.

Θα θέλαμε να κάνουμε ένα όσο το δυνατόν χαμηλού μπάτζετ ταξίδι χωρίς να χάσουμε όμως από τις εμπειρίες και την αληθινή ατμόσφαιρα της χώρας. Λέμε να μείνουμε σε casas επί το πλείστον και θέλουμε να επισκεφτούμε εστιατόρια και μαγαζιά ντόπιων, να υποστηρίξουμε όσο γίνεται τους κατοίκους. Να αναμειχθούμε αν είναι εφικτό με τους ντόπιους, να βιώσουμε την ζωή όπως είναι εκεί χωρίς να αποκλείσουμε βέβαια κλασικές δραστηριότητες.. (βόλτα με τα αμάξια κλπ)

Συγνώμη για το σεντόνι και τις ατέλειωτες ερωτήσεις και για οτιδήποτε άκυρο είπα.. (ότι έχω καταλάβει από ονλαιν αναζήτηση είναι)

Ότι χρήσιμο έχετε να προτείνετε είναι ευπρόσδεκτο. Όποια εμπειρία σας έμεινε αξέχαστη.. Κάποια τιπς ίσως, αγαπημένα μέρη με οικονομικά ποτά, φαγητά, δραστηριότητες, μουσικές... Ότι..

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!

Καλά ταξίδια!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.300
Μέλη
39.978
Νεότερο μέλος
kelvinwrithe63

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα