Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.530
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή η βίζα που βγάζουν τα συνεργαζόμενα ελληνικά γραφεία ταξιδιών είναι ανώνυμη;
Ναι, εσύ τη συμπληρώνεις.
Είναι σαν αυτές τις φόρμες που συμπληρώνεις στο αεροπλάνο: όνομα, επίθετο, αριθμός διαβατηρίου κλπ
 

nineta

Member
Μηνύματα
19
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
μάλι
Κρίμα αλλά δεν έχω .
χμμμμ..νόμιζα πως είχες μία ρε γμτ!! σόρυ για το πρήξιμο στο μήνυμα #692.. @Yorgos πετάω στις 28/1, αλλιώς θα αγόραζα τη δικιά σου! Εεε, θα το κλάψω λιγάκι το 70άρι που θα δώσω, αλλά απ'οτι φαίνεται, δεν υπάρχει άλλη λύση.
 

woodripp3r

Member
Μηνύματα
84
Likes
75
Καλημέρα και καλή χρονιά! Έχω μερικές ερωτησούλες σχετικά με δίαφορα πραματάκια.

  1. Στα casas particulares υπάρχει η δυνατότητα να μας δώσουν 2 ζευγάρια κλειδιά λόγω του ότι θα είμαστε μεγάλη παρέα και δε θα συγχρονιζομαστε; Προφανώς και θα ρωτήσω στο casa αλλά ρωτάω αν έχει τύχει σε κάναν άλλον αντίστοιχη περίπτωση.
  2. Αν κάποιος κινείται στην πόλη αργά το βράδυ(3-4 τα ξημερώματα) με τα πόδια υπάρχει κάποια επικινδυνότητα; Υπάρχουν περιοχές που ως τουρίστας θα πρέπει να αποφύγω;
  3. Από που προτείνετε να αγοράσουμε πούρα; (Αβάνα, Βινιάλες, Τρινιδάδ, Κάμαγουει, Ρεμέδιος)
  4. Πώς μπορούμε να συνενοούμαστε μεταξύ μας αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να χωριστουμε; Να πάρουμε ο καθένας από μια κουβανική σιμ; Γνωριζετε τι χρεώσεις έχει για να καλέσεις από κουβανική σιμ σε άλλη κουβανική;
  5. Για το νερό/παγάκια διάβασα ότι μπορεί να μας πειράξει. Είδα υπάρχουν κάτι παγούρια που φιλτράρουν το νερό, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο ή θεωρείτε ότι είναι υπερβολή;
  6. Για τις μετακινήσεις είδα ότι είναι πολύ βολικά τα almendrones για μέσα στην Αβάνα. Ξέρουμε μέχρι που πάνε αυτά? Γνωρίζω ότι έχουν συγκεκριμένες διαδομές τα συγκεκριμένα. Άν θέλω για παράδειγμα να πάω στο Finca Vigía, θα πρέπει να πάρω ταξί κανονικό ή υπάρχει almendrone που πάει προς τα εκεί?
  7. Για διασκέδαση διάβασα ότι τα διάσημα καμπαρέ που έχει (Tropicana κλπ) δεν αξίζουν, διάβασα ότι υπάρχουν μαγαζιά που πάνε μόνο ντόπιοι. Έχετε να προτείνετε κάποια μαγαζία/δρόμους?
 
Μηνύματα
210
Likes
859
Καλή χρονιά! Να απαντήσω για να ξεκουράσω τον Γιώργο ή θα τον κουράσω περισσότερο???? θα πω τελοσπάντων ό,τι μπορώ!

1. Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Εμείς δεν είχαμε πάρει όταν ζητήσαμε γιατί τα παιδιά (οι οικοδεσπότες) μας είπαν ότι θα είναι συνέχεια εκεί, και έτσι έγινε.
2. Κίνδυνο ή έστω την παραμικρή υποψία δεν συναντήσαμε πουθενά. Μέρα, νύχτα ή ξημέρωμα! Περπατήσαμε πολύ.
3. Πούρα εμείς πήραμε από το Βινιάλες (25 CUC τα 10) αλλά αν είσαι φανατικός του είδους ψάξε και κάποιο cigar house στην Αβάνα, είναι ωραία κατάσταση.
4. Πάω στο 5.
5. Και εμείς έτσι είχαμε ακούσει αλλά δεν κάναμε κάτι και γενικά ήπιαμε πολλούς χυμούς και ποτά με παγάκια. Αν αισθάνεσαι εσύ καλύτερα με το παγούρι πάρτο.
6. Αξίζει νομίζω να δοκιμάσεις όλα τα μέσα μεταφοράς στην Αβάνα! Για το συγκεκριμένο που λες δες εδώ:
7. Σε καμπαρέ δεν πήγαμε αλλά από μουσική και χορό δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος νομίζω.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.530
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
  1. Στα casas particulares υπάρχει η δυνατότητα να μας δώσουν 2 ζευγάρια κλειδιά λόγω του ότι θα είμαστε μεγάλη παρέα και δε θα συγχρονιζομαστε; Προφανώς και θα ρωτήσω στο casa αλλά ρωτάω αν έχει τύχει σε κάναν άλλον αντίστοιχη περίπτωση.

Συνηθως γίνεται.
  1. Αν κάποιος κινείται στην πόλη αργά το βράδυ(3-4 τα ξημερώματα) με τα πόδια υπάρχει κάποια επικινδυνότητα; Υπάρχουν περιοχές που ως τουρίστας θα πρέπει να αποφύγω;
Λίγη προσοχή στο centro Habana.


  1. Από που προτείνετε να αγοράσουμε πούρα; (Αβάνα, Βινιάλες, Τρινιδάδ, Κάμαγουει, Ρεμέδιος)

Από όποιο κατάστημα κι αν πάρετε, ίδιες είναι οι τιμές. Από πλανόδιους θα είναι ψεύτικα, η ποιότητα ποικίλλει.
  1. Πώς μπορούμε να συνενοούμαστε μεταξύ μας αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να χωριστουμε; Να πάρουμε ο καθένας από μια κουβανική σιμ; Γνωριζετε τι χρεώσεις έχει για να καλέσεις από κουβανική σιμ σε άλλη κουβανική;

Κάθε αίμα στοιχίζει 3 Κουκ ανά ημέρα συν ο,τι ξοδέψεις. Πλέον με το νέο πρόγραμμα από κουβανικό σε κουβανικό είναι 0,22 το λεπτό.



  1. Για το νερό/παγάκια διάβασα ότι μπορεί να μας πειράξει. Είδα υπάρχουν κάτι παγούρια που φιλτράρουν το νερό, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο ή θεωρείτε ότι είναι υπερβολή;
Πάρτε εμφιαλωμένο.

  1. Για τις μετακινήσεις είδα ότι είναι πολύ βολικά τα almendrones για μέσα στην Αβάνα. Ξέρουμε μέχρι που πάνε αυτά? Γνωρίζω ότι έχουν συγκεκριμένες διαδομές τα συγκεκριμένα. Άν θέλω για παράδειγμα να πάω στο Finca Vigía, θα πρέπει να πάρω ταξί κανονικό ή υπάρχει almendrone που πάει προς τα εκεί?
Ανάλογα με το που μένεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις almendron.



  1. Για διασκέδαση διάβασα ότι τα διάσημα καμπαρέ που έχει (Tropicana κλπ) δεν αξίζουν, διάβασα ότι υπάρχουν μαγαζιά που πάνε μόνο ντόπιοι. Έχετε να προτείνετε κάποια μαγαζία/δρόμους?
Εξαρτάται από το ποιος Παίζει, όχι από το κλαμπ. Το ίδιο κλαμπ έχει τη μία μέρα τζαζ, την άλλη πλέξιμο, μετά παιδικό πάρτι και την άλλη χέβι μέταλ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.763
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom