• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Απορίες για κράτηση στο Booking.com

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Τουλάχιστον ενημέρωσε τη booking ότι το κατάλυμα σου ζητάει την κάρτα. Και δώσε μια προπληρωμενη αν έχεις, όχι πιστωτική.

(Μα τι μέθοδοι είναι αυτές, αν είναι δυνατόν...)

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Μου έκαναν ακριβώς το ίδιο σε κράτηση μέσα στις γιορτές στο Ταλίν. Ζήτησαν online check-in με στοιχεία ταυτότητας κλπ. και κάρτα για την περίπτωση που προκύψουν έξτρα χρεώσεις. Βέβαια ήταν μεγάλη αλυσίδα και θεώρησα ότι είναι δυσκολότερο να γίνει απάτη.

adiaforos

Member
All guests must send via email passports photos and credit card details in order to receive the access code, Ai Patrizi di Venezia reserve the right to verify validity of your credit card making a pre-authorization, we need a valid credit card as guarantee in case of any damage/incidentals in the apartment. At AI Patrizi di Venezia is in force SELF CHECK-IN.

αυτό πάντως λέει και στην κράτηση που έχω κανει στην σελιδα της Booking για το κατάλυμα .
Τωρα τον αριθμο της καρτας δεν ξερω αν θα τον εδινα ετσι χυμα από την στιγμη που προφανως τον εχουν διαθεσιμο μεσω της κράτησης στη booking
Δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ αριθμό κάρτας σε οποιαδήποτε κράτηση έχω κάνει που χρειάζεται απομακρισμένο check in. Μόνο στοιχεία ταυτοποίησης και ίσως τηλέφωνο. Κάρτα δεν θα έδινα! Ειδικά αν μου λέει οτι μέσω booking δεν είναι ορατά τα στοιχεία...

Θα έκανα μήνυμα στη booking και θα περίμενα να δω τι θα μου πει.
Η διαμονή πληρώνεται στη Booking, οπότε το κατάλυμα δεν έχει πρόσβαση στην πιστωτική κάρτα της κράτησης. Και αφού ο φόρος πληρώνεται στο κατάλυμα, η Booking δεν έχει καμία εμπλοκή για τον τρόπο πληρωμής του.
Απλά το όλο θέμα δείχνει αντιεπαγγελματισμό, και η εναλλακτική του διοικητικού τέλους των 30€ για αποστολή link είναι απαράδεκτη, θα επέλεγα αλλού, αν είχα τη δυνατότητα. Τώρα, απλά θα έκανα μια νύξη να πληρώσω σε εκπρόσωπο δηλώνοντας "concern about security" και πιθανή ακύρωση, και αν έτρωγα άκυρο, θα έστελνα στοιχεία προπληρωμένης κάρτας με χαμηλό υπόλοιπο, αφού εναλλακτική τελευταία στιγμή θα είναι δύσκολο να βρεθεί.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Το περίεργο είναι ότι ζητά ΕΓΚΥΡΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, όπως στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ενώ στη σελίδα του στο booking δεν αναφέρεται πουθενά.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μου έκαναν ακριβώς το ίδιο σε κράτηση μέσα στις γιορτές στο Ταλίν. Ζήτησαν online check-in με στοιχεία ταυτότητας κλπ. και κάρτα για την περίπτωση που προκύψουν έξτρα χρεώσεις. Βέβαια ήταν μεγάλη αλυσίδα και θεώρησα ότι είναι δυσκολότερο να γίνει απάτη.
Εντάξει για τα στοιχεία, το δέχομαι αλλά για ζημιές κλπ. δεν παίζει μέσω booking;

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
αυτό θα κανω θα δηλωσω να πληρώσω σε εκπρόσωπο αλλιως προπληρωμενη με χαμηλό υπόλοιπο .
στην σελιδα του στο Booking Το αναφερει στα ψιλα γράμματα .

Ψιλά γράμματα

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το κατάλυμα
Δείτε διαθεσιμότητα

Please note that the property is located in a building with no lift.
All guests must send via email passports photos and credit card details (number and expiration date) in order to receive the access code,
Ai Patrizi di Venezia reserve the right to verify validity of your credit card making a pre-authorization, we need a valid credit card as guarantee in case of any damage/incidentals in the apartment.
Without these information Ai Patrizi di Venezia cannot guarantee the access to the property.

μου κάνει εντυπωση πως η Booking το επιτρέπει ενω σε προτρέπει για το αντίθετο .

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
αυτό θα κανω θα δηλωσω να πληρώσω σε εκπρόσωπο αλλιως προπληρωμενη με χαμηλό υπόλοιπο .
στην σελιδα του στο Booking Το αναφερει στα ψιλα γράμματα .

Ψιλά γράμματα

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το κατάλυμα
Δείτε διαθεσιμότητα

Please note that the property is located in a building with no lift.
All guests must send via email passports photos and credit card details (number and expiration date) in order to receive the access code,
Ai Patrizi di Venezia reserve the right to verify validity of your credit card making a pre-authorization, we need a valid credit card as guarantee in case of any damage/incidentals in the apartment.
Without these information Ai Patrizi di Venezia cannot guarantee the access to the property.

μου κάνει εντυπωση πως η Booking το επιτρέπει ενω σε προτρέπει για το αντίθετο .
Υποθέτω ότι δεν θα το δεχθούν.
Στη θέση σου θα το ακύρωνα και θα έκλεινα στο Μέστρε που βλέπω έχει τετράστερα σε πιο οικονομικες τιμές.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η διαμονή πληρώνεται στη Booking, οπότε το κατάλυμα δεν έχει πρόσβαση στην πιστωτική κάρτα της κράτησης. Και αφού ο φόρος πληρώνεται στο κατάλυμα, η Booking δεν έχει καμία εμπλοκή για τον τρόπο πληρωμής του.
Όχι απαραίτητα. Στη Booking πληρώνεται όταν δεν υπάρχει επιλογή για πληρωμή στο κατάλυμα. Σχετικά με τους φόρους, ναι πάντα πληρώνονται στο κατάλυμα, είτε με κάρτα είτε με μετρητά. Απο κει και πέρα όταν ένα κατάλυμα δεν έχει καμία επαφή με τον πελάτη κατα το check in και check out, τότε θα πρέπει οι φόροι να πληρώνονται μέσω Booking και όχι να ζητάει τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα στοιχεία της κάρτας μου σε κάποιους που δεν έχω καμία επαφή! Και σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα πλήρη στοιχεία της κάρτας μου (CVV) ακόμα και σε αυτούς που έρχομαι σε επαφή (υπάλληλοι στη reception). Είναι αδιαπραγμάτευτο αυτό για μένα!

Απλά το όλο θέμα δείχνει αντιεπαγγελματισμό, και η εναλλακτική του διοικητικού τέλους των 30€ για αποστολή link είναι απαράδεκτη, θα επέλεγα αλλού, αν είχα τη δυνατότητα. Τώρα, απλά θα έκανα μια νύξη να πληρώσω σε εκπρόσωπο δηλώνοντας "concern about security" και πιθανή ακύρωση, και αν έτρωγα άκυρο, θα έστελνα στοιχεία προπληρωμένης κάρτας με χαμηλό υπόλοιπο, αφού εναλλακτική τελευταία στιγμή θα είναι δύσκολο να βρεθεί.
Συμφωνώ είναι αντιεπαγγελματικό (απορώ υπάρχουν άτομα που κάνουν αδιαμαρτύρητα αυτή τη διαδικασία;...) και οι λύσεις που έχουν προταθεί για χρήση prepaid ή και ακόμα για αλλαγή καταλύματος έστω και πιο απομακρυσμένο με βρίσκουν σύμφωνη! Αν αρχίσουμε να δεχόμαστε να παραχωρούμε τέτοια προσωπικά δεδομένα στον καθένα, καήκαμε!

ΥΓ. Σε περίπτωση λαμογιάς η prepaid θα χρειαστεί ακύρωση μετά...

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι δεν θα έστελνα τα στοιχεία της κάρτας μου αν και τελικά όλα ήταν ξεκάθαρα και προβλέπονταν από την κράτηση.
Έχω όμως την εξής απορία σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων...
Πριν χρόνια κάθε φορά που πηγαίναμε σε καλό ξενοδοχείο μας ζητούσαν πιστωτική κάρτα υποχρεωτικά ως εγγύηση, άσχετα εάν είχαμε ήδη εξωφλήσει τη διαμονή.
Τους δίναμε την πιστωτική και σημείωναν όλα τα στοιχεία της όση ώρα την είχαν στα χέρια τους. Είμαι σίγουρη ότι σημείωναν και το. CVV. Τότε δεν είχαμε καν smart phones με τραπεζικές εφαρμογές που ειδοποιούν άμεσα για τυχόν τραπεζικές συναλλαγές.
Σας έτυχε ποτέ να σας κάνουν χρέωση που δεν έπρεπε εν αγνοία σας; Εμένα ποτέ!

Ακόμη και πέρσι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κοπεγχάγη δώσαμε όλοι πιστωτικές κάρτες κατά το check in ενώ ήδη είχε εξοφληθεί η διαμονή μας και οι τοπικοί φόροι από πρακτορείο.

Επίσης, αν ένα κατάλυμα έχει τα στοιχεία της κάρτας μας μπορεί να κάνει συναλλαγή πλέον αν δεν δώσουμε έγκριση από το κινητό μας;
Αν γίνει κάτι τέτοιο και μας γίνει οποιαδήποτε μη νόμιμη χρέωση δεν μορούμε να κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγής εφόσον εμείς δεν εγκρίναμε ποτέ τη συναλλαγή μέσω κάποιας ειδοποίησης που στέλνει η κάθε τράπεζα;
Σε μένα πάντως στην Alpha δεν μπορεί να γίνει τέτοια ηλεκτρονική συναλλαγή αν δεν την εγκρίνω με push up notification που μου στέλνεται.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Απορία για κράτηση σε διαμέρισμα στο Παρίσι μέσω Booking.
Θέλω να κάνω κράτηση σε διαμέρισμα και όποιο ωραίο βρίσκω θέλει εγγύηση 400-500€ που θα κρατηθεί από την πιστωτική μου και θα μου επιστραφεί μετά από 7 μέρες.
1. Είναι συνηθισμένη πρακτική στη Γαλλία ή απλά έτυχε; Στις Βρυξέλλες δεν μου ζητήθηκε πότε εγγύηση σε διαμέρισμα και τις 2 φορές που έκλεισα.
2. Στην πλατφόρμα AIRBNB ζητάνε και εκεί μεγάλες εγγυήσεις ή όχι; Δεν έχω κλείσει ποτέ εκεί.
3. Σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα αναφέρουν ότι κατά το check in θα μου ζητηθεί ταυτότητα και πιστωτική κάρτα. Εφόσον το check in θα γίνει με παραλαβή κλειδιού από θυρίδα αυτό σημαίνει θα πρέπει να τα στείλω με email όλα τα σχετικά έγγραφα και τα στοιχεία της κάρτας μου!

Δεν με προβληματίζει το ποσό της εγγύησης, αλλά το πώς θα αποδείξω μετά ότι δεν έγινε μια μικρή ζημιά ή δεν έσπασε κάτι η καθαρίστρια μετά την αναχώρηση μας.
Πάντα τραβάω φωτογραφίες σε κάποιο διαμέρισμα εάν εντοπίσω ζημιές που υπάρχουν, αλλά βαριέμαι να κάνω και ενδελεχή καταγραφή κατά την αναχώρηση μου...
Σε ένα διαμερίσμα "απειλούσαν" με χρέωση έως και 200€ εάν άφηνες άπλυτα πιάτα!! Έβγαλα και εγώ φωτογραφίες τον νεροχύτη και δίπλα τα πλυμένα ποτήρια. 🙃😂

Γενικά δεν είμαι fun των διαμερισμάτων, αλλά τώρα θα είμαστε 3 άτομα και θα ήθελα κάποια ευρυχωρία που δεν την βρίσκω στα τρίκλινα των ξενοδοχείων.

Last edited:

adiaforos

Member
Όχι απαραίτητα. Στη Booking πληρώνεται όταν δεν υπάρχει επιλογή για πληρωμή στο κατάλυμα.
Μα αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κατάλυμα, όχι γενικά, στο συγκεκριμένο η πληρωμή γίνεται μέσω Booking.
Απο κει και πέρα όταν ένα κατάλυμα δεν έχει καμία επαφή με τον πελάτη κατα το check in και check out, τότε θα πρέπει οι φόροι να πληρώνονται μέσω Booking και όχι να ζητάει τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!
Οι φόροι λόγω νομοθεσίας στις περισσότερες χώρες δεν δύναται να προπληρωθούν ή αν αυτό γίνει, σε περίπτωση no-show/ακύρωσης θα πρέπει να επιστραφούν (ασχέτως αν είναι μη επιστρέψιμη η κράτηση). Εφόσον η πληρωμή γίνεται μέσω Booking, είναι αδύνατη η μεμονωμένη επιστροφή των φόρων, γι' αυτό ζητείται η πληρωμή τους στο κατάλυμα. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα στοιχεία της κάρτας μου σε κάποιους που δεν έχω καμία επαφή! Και σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα πλήρη στοιχεία της κάρτας μου (CVV) ακόμα και σε αυτούς που έρχομαι σε επαφή (υπάλληλοι στη reception). Είναι αδιαπραγμάτευτο αυτό για μένα!
Αυτό είναι αυτονόητο. To CVV έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται να το γνωστοποιήσεις σε οποιονδήποτε, όπως και το PIN. Για συναλλαγή όμως σε επιχειρήσεις τύπου καταλυμάτων δεν είναι απαραίτητο το CVV, εξάλλου δεν ζητείται από το κατάλυμα που αναφερόμαστε. Όμως και η αποστολή μόνο του αριθμού κάρτας με e-mail δεν είναι ασφαλής καθώς μπορεί πολύ εύκολα να υποκλαπεί (εκτός και αν τα δύο μέρη χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση) και δεν θα έπρεπε να ζητείται εξαρχής.
Επίσης, αν ένα κατάλυμα έχει τα στοιχεία της κάρτας μας μπορεί να κάνει συναλλαγή πλέον αν δεν δώσουμε έγκριση από το κινητό μας;
Αν γίνει κάτι τέτοιο και μας γίνει οποιαδήποτε μη νόμιμη χρέωση δεν μορούμε να κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγής εφόσον εμείς δεν εγκρίναμε ποτέ τη συναλλαγή μέσω κάποιας ειδοποίησης που στέλνει η κάθε τράπεζα;
Σε μένα πάντως στην Alpha δεν μπορεί να γίνει τέτοια ηλεκτρονική συναλλαγή αν δεν την εγκρίνω με push up notification που μου στέλνεται.
Η έγκριση της συναλλαγής που αναφέρεσαι με Push Up/OTP αφορά ηλεκτρονική αγορά (π.χ. από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου). Αν έχουν τα στοιχεία της κάρτας που ζητούν ως εγγύηση (αριθμό και ημερομηνία λήξης), τα ξενοδοχεία μπορούν να την χρεώσουν, δεν απαιτείται κάτι επιπλέον. Για αυτό και τα καταλύματα που έχουν ως τρόπο πληρωμής το ίδιο το κατάλυμα, στο Booking συνήθως γράφουν στους όρους ότι μπορούν να χρεώσουν ένα ποσό ή το σύνολο για έλεγχο της κάρτας, το οποίο θα επιστραφεί. Για φυσική παρουσία θα ζητηθεί PIN. Αν η κάρτα χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα, μπορείς πάντα να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής.
Απορία για κράτηση σε διαμέρισμα στο Παρίσι μέσω Booking.
Θέλω να κάνω κράτηση σε διαμέρισμα και όποιο ωραίο βρίσκω θέλει εγγύηση 400-500€ που θα κρατηθεί από την πιστωτική μου και θα μου επιστραφεί μετά από 7 μέρες.
1. Είναι συνηθισμένη πρακτική στη Γαλλία ή απλά έτυχε; Στις Βρυξέλλες δεν μου ζητήθηκε πότε εγγύηση σε διαμέρισμα και τις 2 φορές που έκλεισα.
Το συναντώ πολύ συχνά σε διάφορες χώρες, συνήθως από πρακτορεία που αναλαμβάνουν την ενοικίαση διαμερισμάτων, πρακτική ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Γαλλία. Σε κάθε περίπτωση το αποφεύγω, θα είναι πάντα η έσχατη επιλογή μου γιατί δεν μου αρέσει καθόλου ως πρακτική. Και συνήθως στα σχόλια υπάρχει πλήθος παραπόνων, π.χ. χρέωση για μικροζημιές προηγούμενων ενοικιαστών (που διέφυγαν όταν έγινε έλεγχος και έγιναν αντιληπτές από τον "manager" σε επόμενη ή μεθεπόμενη ενοικίαση, άντε βγάλε άκρη), αλλά πιο συχνά αυθαίρετη παρακράτηση της εγγύησης επί μακρόν με τη μούφα δικαιολογία ότι την έχουν αποδεσμεύσει και φταίει η τράπεζά σου.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Τους δίναμε την πιστωτική και σημείωναν όλα τα στοιχεία της όση ώρα την είχαν στα χέρια τους. Είμαι σίγουρη ότι σημείωναν και το. CVV. Τότε δεν είχαμε καν smart phones με τραπεζικές εφαρμογές που ειδοποιούν άμεσα για τυχόν τραπεζικές συναλλαγές.
Σας έτυχε ποτέ να σας κάνουν χρέωση που δεν έπρεπε εν αγνοία σας; Εμένα ποτέ!

Ακόμη και πέρσι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κοπεγχάγη δώσαμε όλοι πιστωτικές κάρτες κατά το check in ενώ ήδη είχε εξοφληθεί η διαμονή μας και οι τοπικοί φόροι από πρακτορείο.

Σε ξενοδοχείο οχι, αλλά από ενοικιαση αυτοκινητου που ειχα δει οτι ειχαν σημειωσει ολα τα στοιχεια, μετά απο λίγες μέρες αρχισαν να με χρεωνουν και με ενημέρωσε η τραπεζα για απατη. Βεβαια ήταν του υπαλλήλου θέμα και όχι της εταιρειας.
Το ξενοδοχείο μπορει να σε χρεωσει εξτρα χωρις ειδοποίηση...και εμένα μου έκανε εντυπωση. Σε κράτηση στην booking Που ειχα δωσει τα στοιχεια μου, οταν πήγα εκει προεκυψαν καποια εξτρα κόστη, τα οποια τα τραβηξαν απο την καρτα που ειχα δωσει για εγγυηση, χωρις να χρειαστει καποια επιπλεον εγκριση απο πλευρας μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.357
Μέλη
40.007
Νεότερο μέλος
johnsfik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom