• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Απορίες για κράτηση στο Booking.com

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μα αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κατάλυμα, όχι γενικά, στο συγκεκριμένο η πληρωμή γίνεται μέσω Booking.
Οκ, μιλαμε για το συγκεκριμένο τότε. Απο τη στιγμή που η κράτηση πληρώνεται στη booking για πιο λόγο να μην πληρωθούν και τυχόν ζημιές μέσω της booking. Τι πάει να πει "στείλτε μας τα στοιχεία της κάρτας σας επειδή οι πληροφορίες δεν θα είναι ευανάγνωστες/ορατές μέσω της booking"; Δηλαδή τη πληρωμή για το κατάλυμα μπορεί να τη λάβει μέσω booking ενώ τη πληρωμή για τις ζημιές (αφού το θέτει και σαν όρο μέσω της booking) δεν μπορεί...

Οι φόροι λόγω νομοθεσίας στις περισσότερες χώρες δεν δύναται να προπληρωθούν ή αν αυτό γίνει, σε περίπτωση no-show/ακύρωσης θα πρέπει να επιστραφούν (ασχέτως αν είναι μη επιστρέψιμη η κράτηση). Εφόσον η πληρωμή γίνεται μέσω Booking, είναι αδύνατη η μεμονωμένη επιστροφή των φόρων, γι' αυτό ζητείται η πληρωμή τους στο κατάλυμα. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.
Ποιος το λέει αυτό; Γιατί να μην μπορούν να προπληρωθούν. Πάρα πολλές φορές οι φόροι είναι ενσωματωμένοι στη τελική τιμή. Αν περάσει το διάστημα της ακύρωσης τότε σου λένε οτι σου χρεώνουν το ποσό χωρίς τους φόρους αν ακυρώσεις. Δεν ξέρω τι ισχύει για τους φόρους διαμονής σε κάθε χώρα, αλλά αν ισχύει κάτι συγκεκριμένο τότε αυτό θα πρέπει να γράφεται "ευανάγνωστα" (όπως το λέει και συγκεκριμένο κατάλυμα) στους όρους κράτησης! Δεν είναι δυνατόν ο κάθε πελάτης να ψάχνει την νομοθεσία για διαμονή της κάθε χώρας που θέλει να επισκεφτεί. Αυτό είναι υποχρέωση των καταλυμάτων και του κάθε μεσάζοντα (ίσως) να το κάνει!
To CVV έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται να το γνωστοποιήσεις σε οποιονδήποτε, όπως και το PIN.
Δεν απαγορεύεται, συνιστάται. Είναι ατομική μας ευθύνη να μην τα γνωστοποιούμε!

Για συναλλαγή όμως σε επιχειρήσεις τύπου καταλυμάτων δεν είναι απαραίτητο το CVV, εξάλλου δεν ζητείται από το κατάλυμα που αναφερόμαστε. Όμως και η αποστολή μόνο του αριθμού κάρτας με e-mail δεν είναι ασφαλής καθώς μπορεί πολύ εύκολα να υποκλαπεί (εκτός και αν τα δύο μέρη χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση) και δεν θα έπρεπε να ζητείται εξαρχής.
Το CVV δεν το ζητάνε γιατί το έχουν μέσω της booking αν χρειαστεί, για το συγκεκριμένο κατάλυμα. Γενικά, όταν κάνεις κράτηση, είτε δίνεις τα πλήρη στοιχεία της κάρτας μέσω κάποιας πλατφόρμας, είτε τα δίνεις ηλεκτρονικά στο ίδιο το κατάλυμα ως προϋπόθεση εγγύησης πληρώνοντας μία προκαταβολή ή και όχι, είτε όταν είσαι στο κατάλυμα και πληρώσεις τη διαμονή σου με κάρτα σε κάποιο pos τους καταλύματος. Τότε το κατάλυμα μπορεί να σε χρεώσει εκ των υστέρων για τυχόν ζημιές, καθάρισμα και δεν ξέρω γω τι άλλο, αλλά θα πρέπει να σε ενημερώσει πρώτα και να σου αποδειξει οτι έχεις κάνει ζημιές. Δεν μπορεί ο καθένας να χρεώνει ότι θέλει!

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
αυτό θα κανω θα δηλωσω να πληρώσω σε εκπρόσωπο αλλιως προπληρωμενη με χαμηλό υπόλοιπο .
στην σελιδα του στο Booking Το αναφερει στα ψιλα γράμματα .

Ψιλά γράμματα

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το κατάλυμα
Δείτε διαθεσιμότητα

Please note that the property is located in a building with no lift.
All guests must send via email passports photos and credit card details (number and expiration date) in order to receive the access code,
Ai Patrizi di Venezia reserve the right to verify validity of your credit card making a pre-authorization, we need a valid credit card as guarantee in case of any damage/incidentals in the apartment.
Without these information Ai Patrizi di Venezia cannot guarantee the access to the property.

μου κάνει εντυπωση πως η Booking το επιτρέπει ενω σε προτρέπει για το αντίθετο .
Βρήκες άκρη τελικά;

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εντάξει για τα στοιχεία, το δέχομαι αλλά για ζημιές κλπ. δεν παίζει μέσω booking;
Από τη στιγμή που έχουν δικό τους σύστημα check-in (κάτι που το booking δε διαθέτει) θεωρώ ότι είμαστε λίγο "δεμένοι". Κι εγώ σου λέω αν δεν ήταν μεγάλη αλυσίδα λογικά θα ακύρωνα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πριν χρόνια κάθε φορά που πηγαίναμε σε καλό ξενοδοχείο μας ζητούσαν πιστωτική κάρτα υποχρεωτικά ως εγγύηση, άσχετα εάν είχαμε ήδη εξωφλήσει τη διαμονή.
Τους δίναμε την πιστωτική και σημείωναν όλα τα στοιχεία της όση ώρα την είχαν στα χέρια τους. Είμαι σίγουρη ότι σημείωναν και το. CVV. Τότε δεν είχαμε καν smart phones με τραπεζικές εφαρμογές που ειδοποιούν άμεσα για τυχόν τραπεζικές συναλλαγές.
Σας έτυχε ποτέ να σας κάνουν χρέωση που δεν έπρεπε εν αγνοία σας; Εμένα ποτέ!
Μα και σήμερα τα δίνουμε τα στοιχεία της κάρτας ως εγγύηση, όταν αυτό υπάρχει στους όρους της κράτησης και τους αποδεχόμαστε! Το κάνουμε ηλεκτρονικά, είτε πληρώνοντας στο κατάλυμα μέσω pos, είτε ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας του καταλύματος ή καποιας πλατφόρμας. Όταν όμως έχεις δώσει τα στοιχεία σου στη booking και μετά στα ζητάει το κατάλυμα δήθεν γιατί δεν τα βλέπει μέσω της booking τότε κάτι παίζει με τη booking και το κατάλυμα ή έστω μόνο με το κατάλυμα. Αν και για μένα έχει ευθύνη και η booking!
Επίσης, αν ένα κατάλυμα έχει τα στοιχεία της κάρτας μας μπορεί να κάνει συναλλαγή πλέον αν δεν δώσουμε έγκριση από το κινητό μας;
Αν γίνει κάτι τέτοιο και μας γίνει οποιαδήποτε μη νόμιμη χρέωση δεν μορούμε να κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγής εφόσον εμείς δεν εγκρίναμε ποτέ τη συναλλαγή μέσω κάποιας ειδοποίησης που στέλνει η κάθε τράπεζα;
Σε μένα πάντως στην Alpha δεν μπορεί να γίνει τέτοια ηλεκτρονική συναλλαγή αν δεν την εγκρίνω με push up notification που μου στέλνεται.
Για όλα αυτά που ρωτάς έχει σημασία και τι όρους έχουμε δεχθεί κάνοντας κράτηση σ εένα κατάλυμα. Τα ψιλά γραμματα που λέμε. Για μεταγενέστερες χρεώσεις όμως θα πρέπει και να σου αποδεικνύει γιατί σε χρεώνει...
Θέλω να κάνω κράτηση σε διαμέρισμα και όποιο ωραίο βρίσκω θέλει εγγύηση 400-500€ που θα κρατηθεί από την πιστωτική μου και θα μου επιστραφεί μετά από 7 μέρες.
1. Είναι συνηθισμένη πρακτική στη Γαλλία ή απλά έτυχε; Στις Βρυξέλλες δεν μου ζητήθηκε πότε εγγύηση σε διαμέρισμα και τις 2 φορές που έκλεισα.
2. Στην πλατφόρμα AIRBNB ζητάνε και εκεί μεγάλες εγγυήσεις ή όχι; Δεν έχω κλείσει ποτέ εκεί.
3. Σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα αναφέρουν ότι κατά το check in θα μου ζητηθεί ταυτότητα και πιστωτική κάρτα. Εφόσον το check in θα γίνει με παραλαβή κλειδιού από θυρίδα αυτό σημαίνει θα πρέπει να τα στείλω με email όλα τα σχετικά έγγραφα και τα στοιχεία της κάρτας μου!
1. Ο καθένας πριν τη κράτηση μπορεί να ζητάει παπάδες! Το θέμα είναι εμείς τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.
3. Πως θα κάνεις ακριβώς τη κράτηση σε αυτά τα διαμερίσματα, δεν έχω καταλάβει; Μέσω πλατφόρμας, μέσω σαιτ του, πως;

adiaforos

Member
Επειδή μάλλον με παρεξήγησες, θα επισημάνω δύο-τρία πράγματα.
Το CVV δεν το ζητάνε γιατί το έχουν μέσω της booking αν χρειαστεί, για το συγκεκριμένο κατάλυμα.
To CVV δεν αποθηκεύεται. Δεν το γνωρίζει το Booking ούτε οποιοσδήποτε άλλος για να το στείλει σε τρίτον.
Οκ, μιλαμε για το συγκεκριμένο τότε. Απο τη στιγμή που η κράτηση πληρώνεται στη booking για πιο λόγο να μην πληρωθούν και τυχόν ζημιές μέσω της booking.
Φαντάζομαι επειδή οι ζημιές αποτελούν αστική διαφορά και δεν έχει λόγο να εμπλακεί η Booking, ούτε να αναμιχθεί σε αμφισβητήσεις συναλλαγών.
Τι πάει να πει "στείλτε μας τα στοιχεία της κάρτας σας επειδή οι πληροφορίες δεν θα είναι ευανάγνωστες/ορατές μέσω της booking"; Δηλαδή τη πληρωμή για το κατάλυμα μπορεί να τη λάβει μέσω booking ενώ τη πληρωμή για τις ζημιές (αφού το θέτει και σαν όρο μέσω της booking) δεν μπορεί...
Μα είναι η τρίτη φορά που γράφω ότι είναι απαράδεκτο να ζητούνται στοιχεία μέσω e-mail. Οι σοβαρές εταιρείες έχουν δική τους πλατφόρμα χωρίς να ζητάν αποτρεπτικό "διοικητικό τέλος" ή στέλνουν εκπρόσωπο στο κατάλυμα.
Ποιος το λέει αυτό; Γιατί να μην μπορούν να προπληρωθούν.
Δεν είναι ότι δεν μπορούν να πληρωθούν, είναι ότι εφόσον δεν μείνεις στο κατάλυμα οφείλουν να τον επιστρέψουν, είναι φόρος υπέρ τρίτων και δεν αποδίδεται στο Δήμο ή στο κράτος ή στον φορέα αν δεν πραγματοποιηθεί η διαμονή. Τώρα αν μπορεί να γίνει αλυσιδωτά μέσω καταλύματος και Booking και μετά μέσω Booking και πελάτη, μάλλον υπάρχουν θέματα και δεν γίνεται, δεν το ξέρω αυτό.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Επειδή μάλλον με παρεξήγησες
Καθόλου! Απεναντίας με ενδιαφέρει η συζήτηση και μπορεί να με βοηθήσει σε επόμενες κρατήσεις ή και να μάθω πράγματα που δεν ξέρω.
To CVV δεν αποθηκεύεται. Δεν το γνωρίζει το Booking ούτε οποιοσδήποτε άλλος για να το στείλει σε τρίτον.
Όταν κάνω κράτηση στη booking και η πληρωμή είναι μεταχρονολογημένη μου ζητάει τα στοιχεία της κάρτας μου και φυσικά ζητάει το CVV. Κατευθείαν έρχεται απο τη τράπεζα ενημέρωση να το δεχτώ. Στην ουσία δεν πληρώνω κάτι αλλά εγκρίνω να γίνει η συναλλαγή αργότερα. Πως γίνεται να μην έχει το CVV αυτός που θα με χρεώσει μετά, δλδ η booking;

Οι όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων ουσιαστικά λένε οτι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που δεχόμαστε να τους δώσουμε, αλλά δεν μπορούν να τα δίνουν σε άλλους χωρίς την έγκριση μας ή να κάνουν κακή χρήση αυτών.
Φαντάζομαι επειδή οι ζημιές αποτελούν αστική διαφορά και δεν έχει λόγο να εμπλακεί η Booking, ούτε να αναμιχθεί σε αμφισβητήσεις συναλλαγών.
Δεν γνωρίζω τους όρους που βάζει η booking στους κατόχους καταλυμάτων και δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι πάνω σε αυτό
Μα είναι η τρίτη φορά που γράφω ότι είναι απαράδεκτο να ζητούνται στοιχεία μέσω e-mail. Οι σοβαρές εταιρείες έχουν δική τους πλατφόρμα χωρίς να ζητάν αποτρεπτικό "διοικητικό τέλος" ή στέλνουν εκπρόσωπο στο κατάλυμα.
Έχω συμφωνήσει ήδη σε αυτό :)

adiaforos

Member
Όταν κάνω κράτηση στη booking και η πληρωμή είναι μεταχρονολογημένη μου ζητάει τα στοιχεία της κάρτας μου και φυσικά ζητάει το CVV. Κατευθείαν έρχεται απο τη τράπεζα ενημέρωση να το δεχτώ. Στην ουσία δεν πληρώνω κάτι αλλά εγκρίνω να γίνει η συναλλαγή αργότερα. Πως γίνεται να μην έχει το CVV αυτός που θα με χρεώσει μετά, δλδ η booking;
Με την έγκριση της συναλλαγή επαληθεύεται με το CVV ότι έχεις στην κατοχή σου την κάρτα. Η έγκριση γίνεται με απευθείας επικοινωνία με την Τράπεζα και το CVV δεν διατίθεται στον έμπορα, ούτε δύναται να αποθηκευτεί στους servers του. Σε περίπτωση προπληρωμής έχει καλώς, χρεώνεται το ποσό, σε περίπτωση πληρωμής σε μεταγενέστερη ημερομηνία απλά γίνεται επαλήθευση της κάρτας. Δεν απαιτείται το CVV τη στιγμή που θα γίνει μετά η χρέωση, θα γίνει τότε βάσει του αριθμού της και της ημερομηνίας λήξης (ισχύει για όλον τον ξενοδοχειακό κλάδο, δεν ξέρω αν είναι θέμα MCC ή άλλου σχεδιασμού). Το Booking όμως έχει ήδη διασφαλίσει ότι η κάρτα είναι δική σου.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
1. Ο καθένας πριν τη κράτηση μπορεί να ζητάει παπάδες! Το θέμα είναι εμείς τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.
3. Πως θα κάνεις ακριβώς τη κράτηση σε αυτά τα διαμερίσματα, δεν έχω καταλάβει; Μέσω πλατφόρμας, μέσω σαιτ του, πως;
Θέλω να κάνω άμεσα κράτηση σε διαμέρισμα μέσω της booking στο Παρίσι.
Για αυτό ρώτησα τι παίζει με άλλες πλατφόρμες, εάν δηλαδή είναι συνηθισμένη πρακτική η κράτηση εγγύησης 400-500€.
Επίσης, όλα τα καλά διαμερίσματα αναφέρουν στα ψιλά γράμματα ότι θα στείλω με email τα στοιχεία της ταυτότητας μου και της πιστωτικής μου πριν το check in
Άρα διαπιστώνω ότι βρισκόμαστε στην απαρχή εφαρμογής νέων πρακτικών που θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε...

Άρα τι κάνουμε; Να πάω στην Arbnb ή και εκεί θα ζητάνε εγγυήσεις;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Με την έγκριση της συναλλαγή επαληθεύεται με το CVV ότι έχεις στην κατοχή σου την κάρτα. Η έγκριση γίνεται με απευθείας επικοινωνία με την Τράπεζα και το CVV δεν διατίθεται στον έμπορα, ούτε δύναται να αποθηκευτεί στους servers του. Σε περίπτωση προπληρωμής έχει καλώς, χρεώνεται το ποσό, σε περίπτωση πληρωμής σε μεταγενέστερη ημερομηνία απλά γίνεται επαλήθευση της κάρτας. Δεν απαιτείται το CVV τη στιγμή που θα γίνει μετά η χρέωση, θα γίνει τότε βάσει του αριθμού της και της ημερομηνίας λήξης (ισχύει για όλον τον ξενοδοχειακό κλάδο, δεν ξέρω αν είναι θέμα MCC ή άλλου σχεδιασμού). Το Booking όμως έχει ήδη διασφαλίσει ότι η κάρτα είναι δική σου.
Η αλήθεια είναι οτι όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής αργότερα, αυτή φαίνεται κατευθείαν στη κάρτα χωρίς να δώσεις ξανά έγκριση. Η κάρτα χρεώνεται απευθείας. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται επειδή έχουν το CVV μας ήδη ή υπάρχει κάποια διαδικασία, να το πωέτσι, μέσω της τράπεζας. Τουλάχιστον εγώ δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό που έχω διαβάσει όμως είναι οτι τα προσωπικά δεδομένα που δίνουμε κρατούνται απο τον εκάστοτε έμπορο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και μετά σβήνονται. Η κακή χρήση τους διώκεται!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για αυτό ρώτησα τι παίζει με άλλες πλατφόρμες, εάν δηλαδή είναι συνηθισμένη πρακτική η κράτηση εγγύησης 400-500€.
Επίσης, όλα τα καλά διαμερίσματα αναφέρουν στα ψιλά γράμματα ότι θα στείλω με email τα στοιχεία της ταυτότητας μου και της πιστωτικής μου πριν το check in
Άρα διαπιστώνω ότι βρισκόμαστε στην απαρχή εφαρμογής νέων πρακτικών που θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε...

Δεν το έχω συναντήσει σε κάποια κράτηση αυτό. Σκέψου όμως οτι οι ιδιώτες θέλουν να εξασφαλίσουν την περιουσία τους απο βανδαλισμούς. Δεν είναι τελείως παράλογο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το ίδιο συμβαίνει με την ενοικίαση των αυτοκινήτων. Απο κει και πέρα δεν ξέρω τι ασφάλεια μπορείς να κάνεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αν και αυτό θα ανέβαζε αυτόματα την τιμή που θα το έδινες, οπότε (ίσως) θεωρούν καλύτερη λύση να ζητούν εγγύηση. Αν η νομοθεσία τους καλύπτει μπορούν να το ζητήσουν. Πριν απο οποιαδήποτε κράτηση μπορούν να ζητήσουν ότι θέλουν. Αν έχεις λάβει ενημέρωση εκ των προτέρων, έχεις και την επιλογή να δεχθείς ή όχι.

Με την Airbnb δεν έχω κάνει κράτηση εως τώρα και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!

Άσχετο με αυτό που συζητάτε αλλά το ίδιο διαμέρισμα δείτε σε τι τιμή το έχει η Rbnb. Στο Παρίσι τα ίδια δωμάτια είναι πολύ πιο φτηνά εκεί σε σχέση με την booking

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Απορία για κράτηση σε διαμέρισμα στο Παρίσι μέσω Booking.
Θέλω να κάνω κράτηση σε διαμέρισμα και όποιο ωραίο βρίσκω θέλει εγγύηση 400-500€ που θα κρατηθεί από την πιστωτική μου και θα μου επιστραφεί μετά από 7 μέρες.
1. Είναι συνηθισμένη πρακτική στη Γαλλία ή απλά έτυχε; Στις Βρυξέλλες δεν μου ζητήθηκε πότε εγγύηση σε διαμέρισμα και τις 2 φορές που έκλεισα.
2. Στην πλατφόρμα AIRBNB ζητάνε και εκεί μεγάλες εγγυήσεις ή όχι; Δεν έχω κλείσει ποτέ εκεί.
3. Σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα αναφέρουν ότι κατά το check in θα μου ζητηθεί ταυτότητα και πιστωτική κάρτα. Εφόσον το check in θα γίνει με παραλαβή κλειδιού από θυρίδα αυτό σημαίνει θα πρέπει να τα στείλω με email όλα τα σχετικά έγγραφα και τα στοιχεία της κάρτας μου!

Δεν με προβληματίζει το ποσό της εγγύησης, αλλά το πώς θα αποδείξω μετά ότι δεν έγινε μια μικρή ζημιά ή δεν έσπασε κάτι η καθαρίστρια μετά την αναχώρηση μας.
Πάντα τραβάω φωτογραφίες σε κάποιο διαμέρισμα εάν εντοπίσω ζημιές που υπάρχουν, αλλά βαριέμαι να κάνω και ενδελεχή καταγραφή κατά την αναχώρηση μου...
Σε ένα διαμερίσμα "απειλούσαν" με χρέωση έως και 200€ εάν άφηνες άπλυτα πιάτα!! Έβγαλα και εγώ φωτογραφίες τον νεροχύτη και δίπλα τα πλυμένα ποτήρια. 🙃😂

Γενικά δεν είμαι fun των διαμερισμάτων, αλλά τώρα θα είμαστε 3 άτομα και θα ήθελα κάποια ευρυχωρία που δεν την βρίσκω στα τρίκλινα των ξενοδοχείων.
1. Θα έλεγα ότι είναι συνηθισμένη πρακτική στη Γαλλία ή τουλάχιστον στο Παρίσι. Δεν μου έχει τύχει σε άλλες χώρες.
2. Όσες φορές έχω κλείσει διαμέρισμα από Airbnb ως επισκέπτης ή κοιτούσα να κλείσω δεν ζητούσε εγγύηση κάποιο κατάλυμα. Ως host επίσης δεν ζητάω εγγύηση, δεν χρειάστηκε και ποτέ καθώς οι επισκέπτες δεν έκαναν κάποια ζημιά.
3. Συνήθως η αποστολή στοιχείων γίνεται είτε από email είτε με μηνύματα στην πλατφόρμα. Δεν θυμάμαι να μου έχει ζητηθεί ποτέ να στείλω στοιχεία κάρτας, αλλά χρησιμοποιώ προπληρωμένη κάρτα την οποία φορτίζω αρκετά ώστε να πληρώσω το κατάλυμα συν τους φόρους. Να επισημάνω πάντως ότι μερικές φορές έχω πληρώσει είτε σε ξενοδοχείο είτε σε διαμέρισμα τους φόρους με μετρητά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.356
Μέλη
40.007
Νεότερο μέλος
johnsfik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα