Πολωνία Αποριες για κρακοβια

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...

CHRISTINE S.

Member
Πρωινό και brunch στα gossip cafe, wesola cafe, cafe camelot και στα milk bar οπως το Tomasza. Στα milk bar μπορείτε να φάτε και απλό πολωνικό και οικονομικό φαγητό. Εστιατόρια καλά είναι το pod aniolami, pod wawelem, morskie oko, pod zlota pipa, kuchnia babci maliny, starka, czarna kaczka δηλαδή μαύρη πάπια και αν δεν κάνω λάθος στο τελευταίο ο υπεύθυνος του εστιατορίου είναι Έλληνας.

CHRISTINE S.

Member
Τώρα συνεργάζεται με το toursPoland που το έχει ένας Έλληνας.
Πήγε η κόρη μου τον Φλεβαρη με τις φίλες της και είπε ότι ήταν εξαιρετική η ξενάγηση!!!

ΞΕΝΑΓΟΣ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Νομίζω κάνει ξεναγήσεις και μόνη της. Με το tourspoland είχαμε πάει, πριν 3 χρόνια, που αν θυμάμαι το έχει ένας κύριος από την Κύπρο. όπως και να έχει η Άνια είναι εξαιρετική σε όλα.

retzi

Member
Ποια η γνώμη σας για το Κάστρο της Βαβέλ? Αξίζει την επίσκεψη και αν ναι που γιατί έχει διάφορες επιλογές για να επισκεφτείς. Επίσης με το Graduation Tower στα Αλατωρυχεία τι ακριβώς παίζει? Αξίζει την επίσκεψη ή είναι χάσιμο χρόνου? Τέλος εντός της Κρακοβίας, πέρα από το Κάστρο Βαβέλ, υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει την επίσκεψη και να θέλει εισιτήριο? Το ρωτάω γιατί θέλω να τα κλείσω ηλεκτρονικά ώστε να μην έχουμε αναμονές για εισιτήρια κλπ. Και κάτι τελευταιο.. Για τις μετακινησεις με τα ΜΜΜ υπαρχει καμια καρτα που να συμφερει η γενικα δεν αξιζει η μετακινηση με αυτα (πχ μικρες αποστασεις κλπ.) Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Last edited:

connosp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Ποια η γνώμη σας για το Κάστρο της Βαβέλ? Αξίζει την επίσκεψη και αν ναι που γιατί έχει διάφορες επιλογές για να επισκεφτείς. Επίσης με το Graduation Tower στα Αλατωρυχεία τι ακριβώς παίζει? Αξίζει την επίσκεψη ή είναι χάσιμο χρόνου? Τέλος εντός της Κρακοβίας, πέρα από το Κάστρο Βαβέλ, υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει την επίσκεψη και να θέλει εισιτήριο? Το ρωτάω γιατί θέλω να τα κλείσω ηλεκτρονικά ώστε να μην έχουμε αναμονές για εισιτήρια κλπ. Και κάτι τελευταιο.. Για τις μετακινησεις με τα ΜΜΜ υπαρχει καμια καρτα που να συμφερει η γενικα δεν αξιζει η μετακινηση με αυτα (πχ μικρες αποστασεις κλπ.) Ευχαριστώ προκαταβολικά!
εδώ μπορείς να δεις όλα τα μουσεία Museum of Krakow , προσωπικά με άρεσε η υπόγεια Κρακοβία θέαμα ξεχωριστό https://maps.app.goo.gl/zb4Zw79dpXH2N1i99
Για Graduation Tower δεν έχω άποψη, δεν πήγα, τα αλατωρυχεία αξίζουν. Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι στο κέντρο, λίγο πιο μακριά η εβραϊκή συνοικία και το εργοστάσιο Schindler.

IrisAthens

Member
Νομίζω πιο εντυπωσιακό είναι από έξω παρά στα εσώτερα. Θυμάμαι πολύ να μου αρέσει η βόλτα αλλά μετάνιωσα κάπως που αγόρασα εισιτήριο και για τους άλλους χώρους. Νομίζω όταν έχεις δει διάφορα τέτοια παρόμοια μνημεία καταντάει λίγο βαρετό. Αλλά ως εκεί βόλτα να πας αξίζει!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μπες στον καθεδρικό ναό κι ακολούθησε τις πινακίδες στα υπόγεια με τα φέρετρα διασήμων μεταξύ αυτών του Σοπέν κ.α.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Πήγα Κρακοβία πριν 15 χρόνια περίπου .. Πόσο απλά ήταν τα πράγματα.Ειχα παει πρωί στην κεντρική πλατεία και βρήκα μια θέση σε λεωφορείο που έκανε tour σε Άουσβιτς και αλατωρυχεια.Μπορει να είχα δώσει κάνα 20ευρω συνολικά....Είναι να πάω ξανά το επόμενο ΣΚ,το άφησα λίγο είναι αλήθεια το θέμα της οργάνωσης αλλά δεν περίμενα να έχουν αλλάξει τοσο πολύ τα πράγματα.Στα 63 ευρώ σύνολο βρίσκω πλέον την εκδρομή μόνο για Άουσβιτς,δεν υπάρχει κάτι άλλο...Ακόμη και για το εργοστάσιο του Σίντλερ εξαντλημένα είναι τα εισιτήρια από το official site που βγαίνουν γύρω στα 14 ευρώ .Από get your guide βρίσκεις 10 ευρώ πάνω...Δε ξέρω αν δεν κλείσω τίποτα και εμφανιστω απλά και ότι γίνει...🤔🤔

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Πήγα Κρακοβία πριν 15 χρόνια περίπου .. Πόσο απλά ήταν τα πράγματα.Ειχα παει πρωί στην κεντρική πλατεία και βρήκα μια θέση σε λεωφορείο που έκανε tour σε Άουσβιτς και αλατωρυχεια.Μπορει να είχα δώσει κάνα 20ευρω συνολικά....Είναι να πάω ξανά το επόμενο ΣΚ,το άφησα λίγο είναι αλήθεια το θέμα της οργάνωσης αλλά δεν περίμενα να έχουν αλλάξει τοσο πολύ τα πράγματα.Στα 63 ευρώ σύνολο βρίσκω πλέον την εκδρομή μόνο για Άουσβιτς,δεν υπάρχει κάτι άλλο...Ακόμη και για το εργοστάσιο του Σίντλερ εξαντλημένα είναι τα εισιτήρια από το official site που βγαίνουν γύρω στα 14 ευρώ .Από get your guide βρίσκεις 10 ευρώ πάνω...Δε ξέρω αν δεν κλείσω τίποτα και εμφανιστω απλά και ότι γίνει...🤔🤔
Εάν θέλεις να ξαναπάς στο Άουσβιτς υπάρχει και το toursPoland με τον Θανάση και ξενάγηση στα ελληνικά. Το κόστος με μεταφορά στο στρατόπεδο ήταν στα 50 € πριν λίγους μήνες.
Πήγε η κόρη μου και ενθουσιάστηκε με την ξενάγηση! Χωρίς μεταφορά είναι πιο φθηνά και έχει λεωφορείο για εκεί.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ποιο είναι το σάιτ για τα αλατωρυχεία;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα