Πολωνία Αποριες για κρακοβια

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Βασικά θεωρώ κοροϊδία να χρεώνουν φωτογράφιση σε κλειστό, ως επί το πλείστον σκοτεινό χώρο που για να βγει καλή λήψη πρέπει να έχεις άνω του μετρίου κάμερα όταν έχεις ήδη πληρώσει ένα ακριβότατο εισιτήριο εισόδου. Δηλαδή τι έπρεπε να χρεώνουμε τους τουρίστες για να βγάζουν σέλφις στην Ακρόπολη; Ας προσθέσουν 1-2 ζλότυ σε όλα τα εισιτήρια να ρεφάρουν (και να είναι ελεύθερη η φωτογράφιση).
 

Katialondon

Member
Μηνύματα
97
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Σρι Λάνκα
Αυτό για τα αλατορυχεια δεν το είδα όταν εβγαλα εισιτήρια κ δεν με ρώτησαν αν ήθελα την έξτρα παροχή. Τωρα το διαβάζω...Έτσι, εβγαζα κανονικά φωτό αλλά χωρίς φλας, ο ξεναγός δεν μου είπε τίποτα πάντως!
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γειά σας παιδιά! Μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με την αγορά εισιτηριών για Αουσβιτς και Μπιρκεναου.. Γίνεται να παω την μέρα της επίσκεψης μου να τα αγοράσω επιτόπου? Σκεφτόμουν να πάω χωρίς ξεναγό και απλά να αγοράσω εναν οδηγό.. 'Ομως εχω μπερδευτεί λιγο στο επισημο σαιτ του Αουσβιτς σχετικα με το που μπορω να κανω κρατηση για εισιτηριο και ελεγα να τα αγορασω απο εκει. Υπαρχει περιπτωση να μην βρω ? Θα παω Αουσβιτς την αλλη Δευτερα 09/04.. Αν μπορει καποιος να βοηθησει ,του ειμαι ευγνωμων!
Κι εμείς θα πάμε 9/4 και έχω κλείσει για μεμονωμένη (δωρεάν) επίσκεψη στις 09:00 (εδώ και κάποιες βδομάδες) . Απ'ότι βλέπω στο site εχουν μείνει ωρες μόνο για γκρούπ Πολωνικών και Γερμανικών. Μιά απάντηση απο κάποιο πιό ειδικό θα μας βοηθούσε κι εμάς να μη ξυπνήσουμε απο τα χαράματα :bleh:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μπες με το πολωνικό γκρουπ που είναι και αρκετά φθηνότερο. Δε θα καταλαβαίνεις τι λέει ο ξεναγός σας αλλά δε λέει και κάτι σημαντικό. Άλλωστε αρκετοί τουρίστες κατεβαίνουν με πολωνικά γκρουπ γιατί έχουν καλύτερες συχνότητες απ' τα ξενόγλωσσα.
 

teoper

Member
Μηνύματα
88
Likes
135
Στα αλατωρυχεια πρεπει να μπεις με αγγλικο γκρουπ ή μπορεις να μπεις και με πολωνικο.? Υποψιν τα πολωνικα μου τεινουν στο μηδεν ενω τα αγγλικα μου ειναι απλα συνενοησεως μαζι με τις απαραιτητες χειρονομιες. Ρωταω διοτι εχουν και καποια διαφορα στην τιμη
 

Stav.ch

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Να ρωτήσω , ατομικά εισιτήρια πως κλείσατε ? Είναι απλά για την είσοδο σας στο Μουσείο σωστά?
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Βασικά, σκασίλα μου. Ξέρω περιπτώσεις που φτάνει και τα 10 ευρώ.
Απλά, το να κάνει τον Νίντζα Τσακ Νόρις, βγάγωντας φότος στα κρυφά για να γλύτωσεις 2 ευρώ, το θεωρώ ηλίθιο.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.161
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Αγαπητοί συμφορουμίτες...

Παρόλες τις πολλές πληροφορίες που έχουν γραφτεί στο παρόν forum εγώ συνεχίζω να έχω κάποιες απορίες σχετικά με το Αουσβιτς, αλλά και τα ορυχεία. Θα εκτιμούσα πολύ αν μπορεί κάποιος, που έχει πάει (και όχι κάποιος που έχει διαβάσει σχετικά) να με ενημερώσει.

Στο Αουσβιτς αν θελήσω να πάω χωρίς ξενάγηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αποφύγω τις ώρες των group; Αν πάω δηλ. 10:00 με 3:00 που είναι οι ώρες των group θα πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθώ σε κάποιο από αυτά; Ή έχω την επιλογή να περιηγηθώ μόνη μου (είτε 10 με 3, είτε μετά τις 3);

Αν μπω ανεξάρτητη στο στρατόπεδο (χωρίς ξενάγηση) έχω καταλάβει ότι η είσοδος είναι δωρεάν. Ισχύει; Χρειάζεται και σε αυτήν την περίπτωση να πάω στον γκισέ και να βγάλω μηδενικό ίσως εισιτήριο; Αν επιλέξω ξενάγηση …. πόσο κοστίζει; Εμείς είμαστε 5 άτομα και θα πρέπει να υπολογίσω …. το κόστος, αν αυτό είναι μεγάλο.

Αναφέρθηκε πολλές φορές ότι η είσοδος στο Bikernau είναι δωρεάν. Δηλαδή στο Αουσβιτς Ι δεν είναι;

Σχετικά με τα ορυχεία:
Το site των ορυχείων αναφέρει ότι υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Την tourist route και την miner’s route. Απ’ ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι ακολουθούν την tourist route. Υπάρχει κάποιος που έχει ακολουθήσει την miner’s να μας πει την εμπειρία του; Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδρομές, συναντιούνται κάπου και οι δύο, αξίζει τον κόπο;

Ευχαριστώ :)
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εχοντας επιστρέψει την Παρασκευή απαντώ σύμφωνα με αυτά που ξέρω/έπραξα εγώ

Στο Αουσβιτς πρέπει να κάνεις κράτηση για μεμονωμένα (που είναι δωρεάν) ή γκρούπ και αρκετά νωρίς γιατί εξαντλούνται γρήγορα. Τα μεμονωμένα διατίθενται μέχρι τις 10:00 αλλά εγώ δεν βρήκα για αργότερα απο τις 09:00 παρότι κοίταγα 1,5 μήνα πριν. Προφανώς αν δεν βρείς ή δεν σε βολεύουν οι ώρες κλείσε με κάποιο γκρούπ σε γλώσσα που καταλαβαίνεις και αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (εγώ προσπάθησα για Αγγλικά αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο τις ημέρες που ήθελα) , κλείσε γκρουπ για οποιαδήποτε γλωσσα και αγόρασε το Ελληνικό βιβλίο για να καταλαβαίνεις. Απλά το γκρουπ σε "τρέχει" αρκετά.

Το βιβλιο στα Ελληνικα το αγοραζεις ή πριν περάσεις τον έλεγχο στο βιβλιοπωλείο που έχει έξω είτε αφου περασεις τον ελεγχο και βγεις εξω σε ενα ξυλινο σπιτακι που γραφει bookstore και βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική και πολυφωτογραφημένη πύλη του στρατοπέδου.

Για να πάμε προτίμησα το λεωφορειο που σε αφήνει 2 λεπτά περπάτημα απο την είσοδο. Εφευγε απο το MDA που ειναι διπλα στο σταθμο του τραινου και θα πας στο info center να ρωτησεις για δρομολογια. Βγαλε μονο για να πας γιατί δεν ξέρεις πόση ώρα θα κάνεις. Αυτό για να μην περιμένεις το λεωφορείο της συγκεκριμένης εταιρείας (είναι 3-4 που κάνουν δρομολόγια) και αγοραζεις απο τον οδηγο του λεωφορείου για γυρισμο. Φροντισε να εχεις 14zlt/ατομο γιατί σε μας έτυχε λεωφορείο που δεν δεχόταν κάρτα. Για να φτάσει στον προορισμό του χρειάζεται 1,5 ώρα και φρόντισε να είσαι εκεί νωρίτερα 20-25 λεπτά.

Τα 2 στρατόπεδα τα ενώνει μεταξύ τους ενα μαύρο λεωφορείο που κάνει δωρεάν τις διαδρομές. Η είσοδος στο Μπιρκενάου είναι δωρεάν χωρίς να χρειάζεται κάποια κράτηση.

Για αλατωρυχεία δεν ξέρω γιατί δεν πήγα
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom