Aegean Airlines Αποσκευές και χειραποσκευές Aegean

adiaforos

Member
Άλλο θέλει να πει, ότι η Aegean ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγε τον καταχρηστικό όρο με τα ψώνια από τα duty free να συμπεριλαμβάνονται στο όριο της χειραποσκευής. Τώρα μπορεί κάποιοι να το νιώθουν ως νόρμα, με την paefstra μεταξύ αυτών περιέργως, αλλά είχε δημιουργήσει πολύ αρνητική εντύπωση. Βέβαια δεν το εφάρμοζε αρχικά και οι επιβάτες το πέρασαν στο ντούκου... τώρα αν υπάρχει επιπλέον ανοχή στη Θεσσαλονίκη για πελάτες συγκεκριμένων καταστημάτων, ποιος ξέρει;

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Άλλο θέλει να πει, ότι η Aegean ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγε τον καταχρηστικό όρο με τα ψώνια από τα duty free να συμπεριλαμβάνονται στο όριο της χειραποσκευής. Τώρα μπορεί κάποιοι να το νιώθουν ως νόρμα, με την paefstra μεταξύ αυτών περιέργως, αλλά είχε δημιουργήσει πολύ αρνητική εντύπωση. Βέβαια δεν το εφάρμοζε αρχικά και οι πελάτες το πέρασαν στο ντούκου... τώρα αν υπάρχει επιπλέον ανοχή στη Θεσσαλονίκη για πελάτες συγκεκριμένου καταστήματος, ποιος ξέρει;
Αυτό ίσως να εφαρμόστηκε για λίγο διάστημα αλλά δεν νομίζω να ισχύει πλέον πουθενά.
Πώς γίνεται να το επιτρέπει η Ryanair και να μην το επιτρέπει η Aegean με εισιτήριο διπλάσιας αξίας;
Δηλαδή κάποιος που θα αγοράσει μια μεγάλη τσάντα από το αεροδρόμιο θα πρέπει να την βάλει μέσα στο προσωπικό του αντικείμενο ή στην χειραποσκευή;

adiaforos

Member
Αυτό ίσως να εφαρμόστηκε για λίγο διάστημα αλλά δεν νομίζω να ισχύει πλέον πουθενά.
Πώς γίνεται να το επιτρέπει η Ryanair και να μην το επιτρέπει η Aegean με εισιτήριο διπλάσιας αξίας;
Δηλαδή κάποιος που θα αγοράσει μια μεγάλη τσάντα από το αεροδρόμιο θα πρέπει να την βάλει μέσα στο προσωπικό του αντικείμενο ή στην χειραποσκευή;
Ναι, πλέον δεν υπάρχει στους όρους της Aegean, έχει ξεμείνει μόνο στους όρους της Olympic Air αλλά το βρίσκεις ακόμα σε αναφορές σε ταξιδιωτικά site που δεν έχουν κάνει update τους όρους, όπου στα ελληνικά αναγραφόταν: «Όλα τα επιπλέον αντικείμενα όπως παλτό, ομπρέλα, μικρή κάμερα ή σακούλα με αγορές από τα καταστήματα των Duty Free θα πρέπει να μεταφέρονται μέσα στη χειραποσκευή ή το προσωπικό σου αντικείμενο». Πρέπει να άλλαξε σχετικά πρόσφατα, όταν στους όρους στα Light εισιτήρια προστέθηκε η σημείωση: «Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα χρειαστεί να παραδώσετε δωρεάν την χειραποσκευή σας κατά την επιβίβαση». Ένα βήμα επαγγελματισμού για την Aegean, η προηγούμενη λογική ήταν πολύ μικρόπνοη, ούτε οι low cost δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.
Πάντως, σε παλαιότερη συζήτηση το 2023, είχε αναφερθεί ότι πέρα από τις σακούλες duty free σε κάποιες πτήσεις δεν επέτρεψαν παλτό στο ντουλάπι και διάφορα άλλα κουλά. Προφανώς δεν συνεχίστηκε, αλλά αναρωτιέμαι ποιος πάει και τα σκέφτεται όλα αυτά....

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι, πλέον δεν υπάρχει στους όρους της Aegean, έχει ξεμείνει μόνο στους όρους της Olympic Air αλλά το βρίσκεις ακόμα σε αναφορές σε ταξιδιωτικά site που δεν έχουν κάνει update τους όρους, όπου στα ελληνικά αναγραφόταν: «Όλα τα επιπλέον αντικείμενα όπως παλτό, ομπρέλα, μικρή κάμερα ή σακούλα με αγορές από τα καταστήματα των Duty Free θα πρέπει να μεταφέρονται μέσα στη χειραποσκευή ή το προσωπικό σου αντικείμενο». Πρέπει να άλλαξε σχετικά πρόσφατα, όταν στους όρους στα Light εισιτήρια προστέθηκε η σημείωση: «Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα χρειαστεί να παραδώσετε δωρεάν την χειραποσκευή σας κατά την επιβίβαση». Ένα βήμα επαγγελματισμού για την Aegean, η προηγούμενη λογική ήταν πολύ μικρόπνοη, ούτε οι low cost δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.
Πάντως, σε παλαιότερη συζήτηση το 2023, είχε αναφερθεί ότι πέρα από τις σακούλες duty free σε κάποιες πτήσεις δεν επέτρεψαν παλτό στο ντουλάπι και διάφορα άλλα κουλά. Προφανώς δεν συνεχίστηκε, αλλά αναρωτιέμαι ποιος πάει και τα σκέφτεται όλα αυτά....
Παλτό σε ντουλάπι γενικώς δεν επιτρέπεται. Το τελευταίο δίμηνο με 4 διαφορετικές εταιρείες το απαγόρευαν και οι 4.

pan82

Member
Κι όμως κάποιες εταιρίες,κ η Aegean είναι μέσα σ' αυτές, το επιτρέπουν
Παλτό σε ντουλάπι γενικώς δεν επιτρέπεται. Το τελευταίο δίμηνο με 4 διαφορετικές εταιρείες το απαγόρευαν και οι 4.
Εγώ πάντως σε όλες τις φετινές πτήσεις με aegean τα μπουφάν τα βάλαμε στα ντουλάπια και μάλιστα οι κόπολες βοήθησαν κι όλας στις τοποθετήσεις. Παλιά όντως μου είχε τύχει να φωνάζαν να μη τα τοποθετούμε αλλά νομίζω αν δε πέσεις σε στρατούς δεν έχουν θέμα εκτός αν πια δεν υπάρχει καθόλου χώρος να μπουν οι αποσκευές όλων

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το πρόβλημα δεν είναι τα τσουρέκια που κουβαλάει καθένας, αλλά το γεγονός πως τις περισσότερες φορές τα βλέπουμε στα ντουλάπια του αεροσκάφους μαζί με τα παλτά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Πέραν του γεγονότος πως μιλάμε για απαίδευτο και επιεικώς απαράδεκτο επιβατικό κοινό, υπάρχει κι ένα τραγικό σύστημα από πλευράς αεροπορικής που το επιβραβέυει όλο αυτό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί κάθε φορά το αεροπλάν για τα παλτά και τα τσουρέκια, με το πλήρωμα να τρέχει και να μη προλαβαίνει να εξυπηρετήσει.
Τσουρέκια με τα τσουρέκια, κάπου φτάνει δηλαδή.
Δε γίνεται να πληρώνω Flex ναύλο, να με επιβιβάζεις στο γκρουπ 4 και να ψάχνομαι πέρα δώθε στο αεροπλάνο που θα βάλω την αποσκευή μου καθυστερώντας τους υπόλοιπους επειδή μπήκαν οι πρώτοι με σύστημα «γιούργια στο ταβλά με τα κουλούρια» διότι η αεροπορική δε τηρεί καμία λογική πέρα από το να επιβιβάσει τους Business και τις οικογένειες.
Δε το γράφω γι' αστείο, έχει παραγίνει η κατάσταση.

paefstra

Member
Χθες πηρα διαλυμενο το φερμουαρ παραδοτεας. Εγινε αιτημα και περιμενω την υπηρεσια απο το σπιτι να την παρουν αν διορθωνεται. Για να δουμε. Ειδα κι επαθα μην ανοιξει και χυθουν τα πραγματα μεχρι να παω σπιτι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ πάντως σε όλες τις φετινές πτήσεις με aegean τα μπουφάν τα βάλαμε στα ντουλάπια και μάλιστα οι κόπολες βοήθησαν κι όλας στις τοποθετήσεις. Παλιά όντως μου είχε τύχει να φωνάζαν να μη τα τοποθετούμε αλλά νομίζω αν δε πέσεις σε στρατούς δεν έχουν θέμα εκτός αν πια δεν υπάρχει καθόλου χώρος να μπουν οι αποσκευές όλων
Ε ναι πια με τις πτήσεις να ειναι πίτα σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει χώρος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.326
Μέλη
39.986
Νεότερο μέλος
Ariel90

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom