Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Μεχρι τωρα δεν εχω απογοητευτει απο τις πολεις που επισκεφτηκα. Μονο το Βελιγραδι μου φανηκε καπως "λιγο" ομως οι εντυπωσεις εξισσορροπηθηκαν απολυτα απο τη θετικη εντυπωση που μου αφησαν οι Σερβοι.
Θα αναφερω μονο τους προορισμους που επισκεφτηκα για δευτερη φορα και ηταν κατωτερη απο την πρωτη: Λισαβωνα και Βαρκελωνη. Υπερτουριστικες πια το καλοκαιρι, ουρες παντου, η Βαρκελωνη ειδικα και υπερτιμημενη ως προς τις τιμες των αξιοθεατων.
Πολυ πιο πανω απο τις προσδοκιες μου η Ριγα. Περιμενα οτι το Ταλιν θα ηταν το χαιλαιτ των Βαλτικων αλλα ανατραπηκε.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
πώς πήγες στήν Βοσν - Ερζ;
Είχα κάνει ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι backpacking στα Δυτικά Βαλκάνια προ τριετίας. Οι πτήσεις ήταν προς/από Ντουμπρόβνικ, το οποίο αποτελεί καλή αφετηρία για την εξερεύνηση της περιοχής.
 

billstamaniac

Member
Μηνύματα
71
Likes
86
για μένα μακράν η Λουμπλιανα πριν τρια χρόνα παρόλο που είχα παει ηδη σε πολλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν ξερω έχει μια μαγεια διαφορετικη ίσως που είναι μικρη ίσως που είχα παέι Χριστούγεννα κ ήταν όλα στολισμένα .Πάντως ξαναπήγα και πέρσι κα άνετα αμα βρεθει στο δρόμο θα ξαναπήγαινα . Τι να πεις το κεντρο τα παρκα , η λίμνη μπλεντ τα σπηλαια κτλ
 

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.265
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Για μένα το Στρασβούργο ήταν κ είναι μια πόλη που εκπλήρωσε κάθε μου προσδοκία. Πριν την πρώτη μου επίσκεψη σκεφτόμουν πως θα είναι ιδιαίτερη πόλη αλλά μετά από τη δεύτερη την έχω αγαπήσει. Έχει κάτι γραφικό κ σύγχρονο ευρωπαϊκό φοιτητικό κ κοσμοπολίτικο. Είναι στα σύνορα δυο χωρών κ σου βγάζει κ τις δυο χώρες ταυτόχρονα.
Τώρα η πόλη που πίστευα πως θα με αφήσει με το στόμα ανοιχτό ιδιαίτερα για την εποχή που την επισκέφθηκα ήταν η Κρακοβία .Μου άρεσε αλλά θεωρώ οτι δεν μου έδωσε όλα αυτά που διάβασα εδώ κ γενικά στα ψαχουλέματα μου για την πόλη. Μια πόλη στην Πολωνία που πραγματικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το Κατοβίτσε αφού μου έδειξε τον χαρακτήρα της χώρας. Γραφικές πλατείες, γραμμές του τραμ, σύγχρονα κτίρια από την άλλη μεριά της πόλης, μικρά κ προσεγμένα καφέ, πλούσιο street food.
Αλλά γενικά πιστεύω οτι κάθε πόλη σου δίνει στο τέλος κάτι. Αξίζει να αναφέρω οτι κάποια από τα ταξίδια μου έγιναν μέσω προγραμμάτων Erasmus + άρα είχαν ξεκινήσει ήδη με τους καλύτερους οιωνους....
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αν σκεφτώ πόλεις που είχα υψηλές προσδοκίες και με απογοήτευσαν 4 μου έρχονται αμέσως στο μυαλό.
Trinidad, Cuba, είχα ακούσει τα καλύτερα και οι προσδοκίες ήταν στο Θεό. Πολύ όμορφο μέρος, αλλά το κέντρο του ήταν ακριβό σε επίπεδα Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί απ'το μέρος οι Κουβανοί. Οι λίγοι ντόπιοι που υπάρχουν είναι για να τραβάνε κόσμο στα μαγαζιά. Το δε κλαμπ σπηλιά το οποίο πρότεινουν πολλοί έχει ακριβά ποτά (και τα χειρότερα που ήπια στην Κουβα) και μουσική για να ψευτοχορεύουν οι βορειοευρωπαίοι. Καθόλου cubaton:( Κατάλειψη από τουρίστες λοιπόν κι αν ήθελα να δω κάτι τέτοιο έμενα Ευρώπη.

Viñales, ίδια περίπτωση με Trinidad, μόνο που εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα. Φοβερό σα τοποθεσία αλλά τουριστοπαγίδα απ'τις λίγες! Όλα τα σπίτια είναι casas particulares που σημάινει ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι λευκοί (στα περισσότερα casas particulares μένουν λευκοί και είναι σπιταρώνες, σε αρκετές περιπτώσεις στο σπίτι μαύρες δουλεύουν σαν υπηρέτριες. Αν νομίζατε ότι στην Κούβα υπάρχει κοινωνική ισότητα σας έχω άσχημα νέα, τις καλές θέσεις και τα λεφτά τα έχουν λευκοί, αυτή η διαπίστωση ήταν η μεγαλύτερη μου απογοήτευση στην Κούβα), πολλά χιπστερομάγαζα και εδώ νιώθεις ότι είσαι στην Ευρώπη. Το μοναδικό μέρος στην Κούβα που είδα και θα προτιμούσα να έκανα απλά ένα πέρασμα χωρίς διανυκτέρευση.

Η Ισπανία μ'αρέσει πολύ σα χώρα κι έχοντας δει αρκετές πόλεις η Μαδρίτη είναι αυτή που μου αρέσει λιγότερο. Για την ακρίβεια δε μου αρέσει! Με εξαίρεση τη νυχτερινή ζωή που όντως είναι φοβερή δεν έχω να πω κάτι άλλο θετικό για την πόλη.

Λονδίνο, δεν είναι ότι δε μου αρέσει καθόλου απλά μου φάνηκαν υπερβολικά αυτά που είχα ακούσει. Ειδικά όταν κάποιοι μιλάνε για αριστοκρατικό μέρος τη στιγμή που υπάρχει τόσο κιτς. Madame Tussauds, London Dungeon και η λίστα με τις τουριστοπαγίδες δεν τελειώνει.


Πόλεις που δεν περίμενα να μου αρέσουν και εντυπωσιάστηκα.
Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Γάνδη. Σίγουρα στο τοπ5 μου με Ευρωπαϊκές πόλεις. Όλες οι πόλεις που έχω δει στο Βέλγιο μου αρέσουν αλλα με τη συγκεκριμένη έπαθα πλάκα. Απ΄τα πιο ωραία κέντρα πόλης που έχω δει.

Η άλλη είναι η Λισσαβώνα που επίσης σίγουρα είναι στο τοπ5 μου με Ευρωπαϊκές πόλεις. Πολύ όμορφη πόλη με εξαιρετικό φαγητό (churrascaria και ξερό ψωμί!) και το πιο συμπαθητικό λαό που έχω γνωρίσει.
 
Last edited:

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Σαν πρωτη εντυπωση,επειδη ισως εμεινα λιγο και γιατι ειχα υψηλες προσδοκιες πιθανως, ηταν το Παρισι. Μπορει επειδη ειναι και μεγαλη πολη, με πολλη κινηση και αυτοκινητα στο κεντρο της, ισως οτι τα γραφικα της σημεια ειναι διασπαρτα στην πολη, δεν ξερω... παντως περιμενα περισσοτερα.
Αντιθετως η Κρακοβια ηταν μεγαλη θετικη εκπληξη,που ευκολα θα ξαναπηγαινα
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.213
Likes
25.773
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Πόλεις που δεν περίμενα να μου αρέσουν και εντυπωσιάστηκα.
Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Γάνδη. Σίγουρα στο τοπ5 μου με Ευρωπαϊκές πόλεις. Όλες οι πόλεις που έχω δει στο Βέλγιο μου αρέσουν αλλα με τη συγκεκριμένη έπαθα πλάκα. Απ΄τα πιο ωραία κέντρα πόλης που έχω δει.
Για να σε φτιάξω λίγο, πάρε μια μικρή τζούρα Γάνδης.
Η φωτό είναι τραβηγμένη πριν λίγες ώρες

γανδη 20.jpeg
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
E ναι! Δυστυχώς ή ευτυχώς ή δυστυχώς μένω στη Δουνκέρκη και είναι εύκολο να πηγαίνω στη Γανδη και στο Βέλγιο γενικά. Νόμιζα ότι θα ήταν μια βαρετή χώρα, αλλά τελικά έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Συν οτι οι Βέλγοι είναι πολύ συμπαθητικός λαός, δεν περίμενα να είναι τόσο φιλικοί και χαβαλέδες!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Trinidad, Cuba, είχα ακούσει τα καλύτερα και οι προσδοκίες ήταν στο Θεό. Πολύ όμορφο μέρος, αλλά το κέντρο του ήταν ακριβό σε επίπεδα Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί απ'το μέρος οι Κουβανοί.
Ε; Τα περισσότερα μαγαζιαά δε χρεώνουν τίποτε, στην κεντρική πλατεία η είσοδος είναι 0,90€ (οι Κουβανοί συνήθως δεν πληρώνουν ούτε καν αυτό) και τα ποτά είναι τα φτηνότερα στην Κούβα (μοχίτο με 1€ δεν ξέρω πού αλλού στον κόσμο έχει). Αν υπάρχει ένα μέρος στην Κούβα που βγαίνουν οι Κουβανοί κάθε βράδυ, είναι το Τρινιδάδ.
Οι λίγοι ντόπιοι που υπάρχουν είναι για να τραβάνε κόσμο στα μαγαζιά.
Πρώτη φορά το ακούω. Και πάω αρκετές φορές το μήνα...
Το δε κλαμπ σπηλιά το οποίο πρότεινουν πολλοί έχει ακριβά ποτά (και τα χειρότερα που ήπια στην Κουβα) και μουσική για να ψευτοχορεύουν οι βορειοευρωπαίοι. Καθόλου cubaton:( Κατάλειψη από τουρίστες λοιπόν κι αν ήθελα να δω κάτι τέτοιο έμενα Ευρώπη.
Τα ποτά στη σπηλιά κάνουν 2cuc, αν σας κορόιδεψαν είναι άλλο πράγμα. Γενικώς οι Κουβανοί δεν πολυπάνε στην σπηλιά γιατί είναι όλοι στο κέντρο... Βασικά επειδή το κλαμπ στη σπηλιά ανήκει στο διπλανό ξενοδοχείο και είναι μακριά από την πόλη, πάνε μόνο οι θαμώνες του ξενοδοχείου, για τον ίδιο ΄λόγο που στη ντίσκο του Κλαμπ Μεντ στο Λαγονήσι δε θα δεις κανένα ντόπιο.
Όλα τα σπίτια είναι casas particulares που σημάινει ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι λευκοί (στα περισσότερα casas particulares μένουν λευκοί και είναι σπιταρώνες,
Το ότι είναι λευκοί οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στο Βινιάλες δεν έχει κάποια σχέση με το ποιος έχει λεφτά ή όχι. Το Βινιάλες (και γενικά το Πινάρ ντελ Ρίο) είναι η μόνη επαρχία χωρίς ζαχαροκάλαμα, καθαρά καπνοπαραγωγός περιοχή. Επειδή ο καπνός ήταν ανέκαθεν μικροκαλλιέργειες κι όχι τσιφλίκι μεγαλοκτηματιών, ήταν οικογενειακή υπόθεση. Κοινώς δεν υπήρχαν σκλάβοι, άρα δεν υπήρχαν και μαύροι ποτέ. Ακόμη κι όταν το Βινιάλες ήταν ένα απλό καπνοχώρι, μόνο λευκούς είχε, αφού κανείς δεν είχε τα χρήματα και την ανάγκη να έχει σκλάβους (σκλάβοι υπήρχαν στις μεγάλες φυτείες). Μετά το 2000 οπότε και ο τουρισμό έφερε οικονομική έκρηξη στο Βινιάλες, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από τα 800 άτομα στις 11.000, αφού εκεί υπήρχε χρήμα. Από αυτούς τους 10.000 οι περισσότεροι ήταν συγγενείς των αρχικών κατοίκων, αφού έπρεπε να έχεις πρόσκληση από συγγενή για να μετακομίσεις εκεί. Υπάρχουν και εσωτερικοί μετανάστες, οι περισσότεροι λευκοί και κάποιοι μάυροι, που αντί για ιδιοκτήτες είναι σερβιτόροι, ξεναγοί, καθαριστές κλπ. Η ιδέα ότι οι υπηρέτες είναι μάυροι, είναι λάθος.
σε αρκετές περιπτώσεις στο σπίτι μαύρες δουλεύουν σαν υπηρέτριες.
Και σε περιθσσότερες, λευκές δουλευουν σαν υπηρέτριες. Από τα 11 σπίτια με τα οποία συνεργαζομαι στο Βινιάλες, υπηρέτριες έχουν μόνο τα 6. Και στα 6 είναι λευκές. Κάπου θα υπάρχουν και μαύρες φαντάζομαι.
Αν νομίζατε ότι στην Κούβα υπάρχει κοινωνική ισότητα σας έχω άσχημα νέα, τις καλές θέσεις και τα λεφτά τα έχουν λευκοί
Αυτό είναι γενικώς σωστό, αλλά για άλλους λόγους. Π.χ. το Βινιάλες ήταν ανέκαθεν περιοχή λευκών κι έτυχε λόγω πούρων και τουρισμού να γίνει πλούσιο. Όπως καταλαβαίνεις, το να φύγουν οι λευκοί επειδή ξαφνικά έβρεξε χρήμα δεν είναι εφικτό.

Πάντως, στην Αβάνα για παράδειγμα οι μαύροι έχουν καλύτερα σπίτια. Επειδή τα καλά τα είχαν οι πλούσιοι λευκοί και οι περισσότεροι έφυγαν ή τους εξεδίωξε η επανάσταση, τα σπίτια πέρασαν στο κράτος που τα μοίρασε σε άστεγους και φτωχούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μάυροι. Στο Βεδάδο για παράδειγμα που είναι και πάρα πολλά τα αρχοντικά, είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μαύρων από τους λευκούς, παρότι στη χώρα οι μαύροι είναι μειοψηφία.
Η Ισπανία μ'αρέσει πολύ σα χώρα κι έχοντας δει αρκετές πόλεις η Μαδρίτη είναι αυτή που μου αρέσει λιγότερο. Για την ακρίβεια δε μου αρέσει! Με εξαίρεση τη νυχτερινή ζωή που όντως είναι φοβερή δεν έχω να πω κάτι άλλο θετικό για την πόλη.
Συμφωνώ.

Πόλεις που δεν περίμενα να μου αρέσουν και εντυπωσιάστηκα.
Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Γάνδη. Σίγουρα στο τοπ5 μου με Ευρωπαϊκές πόλεις. Όλες οι πόλεις που έχω δει στο Βέλγιο μου αρέσουν αλλα με τη συγκεκριμένη έπαθα πλάκα. Απ΄τα πιο ωραία κέντρα πόλης που έχω δει.
Κι εδώ συμφωνώ.
Η άλλη είναι η Λισσαβώνα που επίσης σίγουρα είναι στο τοπ5 μου με Ευρωπαϊκές πόλεις. Πολύ όμορφη πόλη με εξαιρετικό φαγητό (churrascaria και ξερό ψωμί!) και το πιο συμπαθητικό λαό που έχω γνωρίσει.
Και ξανασυμφωνώ...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
E ναι! Δυστυχώς ή ευτυχώς ή δυστυχώς μένω στη Δουνκέρκη
Merde! Έχεις τη συμπόνια μου... (Αν και ξεπέρασε για λίγο τις μηδενικές προσδοκίες που είχα, για να μείνουμε στο θέμα).
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ε; Τα περισσότερα μαγαζιαά δε χρεώνουν τίποτε, στην κεντρική πλατεία η είσοδος είναι 0,90€ (οι Κουβανοί συνήθως δεν πληρώνουν ούτε καν αυτό) και τα ποτά είναι τα φτηνότερα στην Κούβα (μοχίτο με 1€ δεν ξέρω πού αλλού στον κόσμο έχει). Αν υπάρχει ένα μέρος στην Κούβα που βγαίνουν οι Κουβανοί κάθε βράδυ, είναι το Τρινιδάδ.

Πρώτη φορά το ακούω. Και πάω αρκετές φορές το μήνα...

Τα ποτά στη σπηλιά κάνουν 2cuc, αν σας κορόιδεψαν είναι άλλο πράγμα. Γενικώς οι Κουβανοί δεν πολυπάνε στην σπηλιά γιατί είναι όλοι στο κέντρο... Βασικά επειδή το κλαμπ στη σπηλιά ανήκει στο διπλανό ξενοδοχείο και είναι μακριά από την πόλη, πάνε μόνο οι θαμώνες του ξενοδοχείου, για τον ίδιο ΄λόγο που στη ντίσκο του Κλαμπ Μεντ στο Λαγονήσι δε θα δεις κανένα ντόπιο.

Το ότι είναι λευκοί οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στο Βινιάλες δεν έχει κάποια σχέση με το ποιος έχει λεφτά ή όχι. Το Βινιάλες (και γενικά το Πινάρ ντελ Ρίο) είναι η μόνη επαρχία χωρίς ζαχαροκάλαμα, καθαρά καπνοπαραγωγός περιοχή. Επειδή ο καπνός ήταν ανέκαθεν μικροκαλλιέργειες κι όχι τσιφλίκι μεγαλοκτηματιών, ήταν οικογενειακή υπόθεση. Κοινώς δεν υπήρχαν σκλάβοι, άρα δεν υπήρχαν και μαύροι ποτέ. Ακόμη κι όταν το Βινιάλες ήταν ένα απλό καπνοχώρι, μόνο λευκούς είχε, αφού κανείς δεν είχε τα χρήματα και την ανάγκη να έχει σκλάβους (σκλάβοι υπήρχαν στις μεγάλες φυτείες). Μετά το 2000 οπότε και ο τουρισμό έφερε οικονομική έκρηξη στο Βινιάλες, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από τα 800 άτομα στις 11.000, αφού εκεί υπήρχε χρήμα. Από αυτούς τους 10.000 οι περισσότεροι ήταν συγγενείς των αρχικών κατοίκων, αφού έπρεπε να έχεις πρόσκληση από συγγενή για να μετακομίσεις εκεί. Υπάρχουν και εσωτερικοί μετανάστες, οι περισσότεροι λευκοί και κάποιοι μάυροι, που αντί για ιδιοκτήτες είναι σερβιτόροι, ξεναγοί, καθαριστές κλπ. Η ιδέα ότι οι υπηρέτες είναι μάυροι, είναι λάθος.

Και σε περιθσσότερες, λευκές δουλευουν σαν υπηρέτριες. Από τα 11 σπίτια με τα οποία συνεργαζομαι στο Βινιάλες, υπηρέτριες έχουν μόνο τα 6. Και στα 6 είναι λευκές. Κάπου θα υπάρχουν και μαύρες φαντάζομαι.

Αυτό είναι γενικώς σωστό, αλλά για άλλους λόγους. Π.χ. το Βινιάλες ήταν ανέκαθεν περιοχή λευκών κι έτυχε λόγω πούρων και τουρισμού να γίνει πλούσιο. Όπως καταλαβαίνεις, το να φύγουν οι λευκοί επειδή ξαφνικά έβρεξε χρήμα δεν είναι εφικτό.

Πάντως, στην Αβάνα για παράδειγμα οι μαύροι έχουν καλύτερα σπίτια. Επειδή τα καλά τα είχαν οι πλούσιοι λευκοί και οι περισσότεροι έφυγαν ή τους εξεδίωξε η επανάσταση, τα σπίτια πέρασαν στο κράτος που τα μοίρασε σε άστεγους και φτωχούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μάυροι. Στο Βεδάδο για παράδειγμα που είναι και πάρα πολλά τα αρχοντικά, είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μαύρων από τους λευκούς, παρότι στη χώρα οι μαύροι είναι μειοψηφία.

Συμφωνώ.


Κι εδώ συμφωνώ.

Και ξανασυμφωνώ...
Καταρχήν ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που δίνεις για προορισμούς που πας. Σκέφτομαι να πάω Περού το καλοκαίρι και τις πληροφορίες σου θα τις έχω ευαγγέλιο!

Στο τρινιδαδ η είσοδος πχ σε casa de la musicam casa de la troba και rey de salsa αν θυμάμαι καλά ηταν όντως 1cuc αλλά τα ποτά σίγουρα γύρω στα 3. Δε θυμάμαι να είδα ντόπιους. Ήμουν αυγουστο εκει ισως παίζει ρόλο. Όλοι οι κουβανοι μαζευονταν σε μια πλατεία μακρυά απ'το κέντρο. Για τη σπηλια μου είχε πει ένας φιλος μου κουβανος που είχε να πάει καποια χρόνια. Τη θυμοταν ως το μέρος που μαζευονταν μισοί κουβανοι μισοι τουριστες και ήταν ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους λαούς. Η είσοδος είχε 3cuc και τα ποτα αλλα 3. 2cuc είχε η μπυρα νομίζω. Παρεμπιπτόντως αυτός είναι λευκός κι έχουμε ήδη κανει κουβέντα για τον ρατσισμό στην Κούβα κι αν μαύροι είναι εύκολο να ανεβουν ιεραρχία στο κόμμα κλπ. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή ομως και θα βγουμε πολύ οφτοπικ.

Από 9 casas particulares που μείναμε οι 4 είχαν μαύρες υπηρετριες. Και γενικα δε βρισκαμε σπίτια με μαύρους ιδιοκτήτες. Μακαρι τα πράγματα να ειναι όπως τα λες!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Από 9 casas particulares που μείναμε οι 4 είχαν μαύρες υπηρετριες.
E, λογικό ποσοστό.
Τη θυμοταν ως το μέρος που μαζευονταν μισοί κουβανοι μισοι τουριστες και ήταν ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους λαούς.
Πριν πολλά χρόνια ίσως, από τότε που την πήρε το ξενοδοχείο, όχι πια.

Στο τρινιδαδ η είσοδος πχ σε casa de la musicam casa de la troba και rey de salsa αν θυμάμαι καλά ηταν όντως 1cuc αλλά τα ποτά σίγουρα γύρω στα 3. Δε θυμάμαι να είδα ντόπιους
Οι Κουβανοί δεν πίνουν κοκτέιλ, ποτέ δεν έπιναν. Όλα τα κοκτέιλ της Κούβας που επινοήθηκαν επί αμερικανοκρατίας (mojito, daiquiri, pina colada κλπ) για τους Κουβανούς είναι "αδερφίστικα", οι Κουβανοί πίνουν μπύρα και ρούμι, και τα δύο είναι φθηνότερα στο Τρινιδάδ από οπουδήποτε σχεδόν στη χώρα. Γενικώς το κόστος για να βγει κανείς στο Τρινιδάδ είναι πολύ χαμηλό, αφού δε χρειάζεται να πληρώσεις τίποτε, σε αντίθεση με την Αβάνα. Ακόμη και η είσοδος του 1cuc πρακτικά σε ντόπιους δε χρεώνεται ποτέ (εδώ δεν την πληρώνω εγώ που δεν είμαι και trinitario).

Αύγουστο μήνα είναι ο κόσμος διακοπές και το Τρινιδάδ είναι δημοφιλέστατος προορισμός για τους κουβανούς τουρίστες, μου κάνει εντύπωση που δεν είδατε Κουβανούς. Ενδεχομένως να είχε άλλα happennings και να μαζεύτηκαν αλλού. Π.χ. ειδικά το καλοκαίρι έχει πολλές συναυλίες στην πλατεία του Iberostar μακριά από το κέντρο του ιστορικού κέντρου, πολλά beach parties και πολλές συναυλίες στη Botija και τη Santa Ana, που γεμίζουν με Κουβανούς.
Σκέφτομαι να πάω Περού το καλοκαίρι και τις πληροφορίες σου θα τις έχω ευαγγέλιο!
Τώρα νιώθω υπεύθυνος, φάση θα έχει να μη σου αρέσει και να σε βρούμε σε αυτό το τόπικ με τις απογοητεύσεις!

Καλά ταξίδια!:xalara:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom