Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απογοητεύσεις:

Μεγάλη απογοήτευση ήταν η Αυστραλία. Και πανάκριβη, αλλά αυτό το ήξερα εκ των προτέρων, απλά αν δε σε ικανοποιεί ο προορισμός και τα έσπρωξες και χοντρά, πονάει περισσότερο.

Τρελή απογοήτευση ήταν το Πουέρτο Ρίκο, πραγματικά χρήσιμο ήταν ως μέτρο σύγκρισης με την Κούβα, είναι πολύ δόκιμο παράδειγμα για το πώς θα ζούσε ο μέσος Κουβανός αν δεν είχε γίνει η Επανάσταση του '59, αλλά ως τουριστικός προορισμός δεν είχε απολύτως τίποτε να μου δώσει: κατεστραμένη αρχιτεκτονική, άναρχη δόμηση, σχεδόν τίποτε από φύση, καμία τοπική κουλτούρα, μέτριο φαγητό, ακόμη πιο μέτριες παραλίες, κανένα χρώμα.

Από τη Γουαμ δεν είχα καμία απαίτηση, αλλά κι έτσι κατάφερε να πάει κάτω κι από τον πάτο.

Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η Βραζιλία, αλλά θα της δώσω κι άλλη ευκαιρία σύντομα, την έχω δει πολύ λίγο.

Απ'την Αϊτή περίμενα τουλάχιστον να δω κάτι το αυθεντικό στην τοπική κουλτούρα, δυστυχώς πλήρης απογοήτευση (και πανάκριβη κι αυτή), αλλά χάρηκα που πήγα και το έζησα (και που επέζησα). Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τη Δυτική Αφρική, πλην Μάλι και Δημοκρατίας Νίγηρα.

Εκπλήξεις:

Το Μπελίζε. Το σνόμπαρα για πολλά χρόνια ως πιο τουριστικό και με αρχαία παραπλήσια της Γουατεμάλας, και με εξέπληξε ευχάριστα. Από τους Μενονίτες μέχρι τα απίθανα αρχαία στη ζούγκλα και τον εξαιρετικό βύθο, η όλη χώρα έχει πάρα πολλά να προσφέρει, απίστευτα πολλά για τόσο μικρό μέγεθος.

Η Κύπρος, την οποία σνόμπαρα επειδή ομιλούν (και) Ελληνικά: καταπληκτικά τα κατεχόμενα από πολλές απόψεις, ωραία αρχαία σε όλο το νησί, ενδιαφέρουσες συγκρίσεις με Ελλάδα και Τουρκία. Πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις σε σχετικά μικρό νησί. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο ΑΣΧΕΤΟΣ με προορισμό, άλλα πίστευα κι άλλα είδα, χώρια ότι ντράπηκα που δε γνώριζα τόσα πράγματα για ένα νησί που είναι τόσο κοντά στον τόπο καταγωγής μου. Πραγματικά ντράπηκα.

Το ΝΕπάλ, σιγά κι αθόρυβα βρέθηκε στην τέταρτη θέση των προτιμήσεών μου και πριν το επισκεφθώ φανταζόμουν μια πιο λάιτ εκδοχή της Ινδίας. Αποδείχθηκε μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του Θιβέτ.

Η Ινδονησία όταν πήγα ήταν τόσο μα τόσο αυθεντική, σχεδόν φαρ ουέστ. Έπρεπε να ταξιδέψω πολλά χρόνια σε πολλές άλλες χώρες για να εκτιμήσω την αυθεντικότητά της και να κατανοήσω ότι λίγες είναι οι χώρες που σου δίνονται έτσι απλά. Πέρασαν βέβαια πάνω από 20 χρόνια και δεν είμαι σίγουρος πως αν επιστρέψω θα έχω τις ίδιες εντυπώσεις.

Χώρες που είχα απαιτήσεις, και μάλιστα αρκετά υψηλές, και με εντυπωσίασαν με το πλήθος αξιοθεάτων και την αυθεντικότητά τους ήταν η Ιαπωνία και το Ιράν, καθώς και η Ιορδανία. Δεν μπορώ να πω πως εξεπλάγην ακριβώς, αλλά ξεπέρασαν τις ήδη υψηλές προσδοκίες. Η Ελλάδα όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει στις προτιμήσεις μου, η ποικιλία είναι απίθανη και είναι τόσο διακριτές η υψηλή από τη νεκρή περίοδο που πραγματικά μπορείς να την απολάυσεις σχεδόν μόνος σου με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες (δε συμβαίνει στην αξιολογότατη Ιταλία ή Ισπανία για παράδειγμα).

Τέλος, ειδική μνεία στο Παλάου, που με άφησε άναυδο και δε θα είχα εκπλαγεί αν μου έβγαινε Γουαμ. Καταπληκτικό μέρος, απίθανα τοπία.
 
Last edited:

MakisSRV

Member
Μηνύματα
23
Likes
141
Ανώτερη των προσδοκιών μου: Λιουμπλιάνα
Κατώτερη των προσδοκιών μου: Σάλτσμπουργκ
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Μεγάλη απογοήτευση για μένα η πραγα η Κύπρος, η Δρέσδη, η Λειψία, το κάρλοβυ βαρυ, η βασιλεία, η Βόννη, το Ελσίνκι, το ζάνταρ, η Σιένα.
Μεγάλη έκπληξη το τριερ, το ροτενμπουργκ, το γκερλιτς, το βροτσλαβ, το Γκντανσκ, το κολμαρ, η Χαϊδελβέργη, η γανδη, το μπρυζ, η νυρεμβεργη, το ντουμπροβνικ, το τρογκιρ, το Σπλιτ, το τσεσκυ κρουμλοβ, η Βερόνα, η Λούκα.
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.767
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν έπρεπε να διαλέξω μια πόλη που με απογοήτευσε ταξιδιωτικά, θα διάλεγα τη Φρανκφούρτη. Θυμάμαι ότι ήταν η μόνη φορά μέχρι τώρα κατά την οποία είχαμε τελειώσει τη βόλτα μας σχετικά γρήγορα και προτίμησα να πάμε στο αεροδρόμιο νωρίτερα από το να κάνουμε κι άλλη βόλτα. Θα ξαναπήγαινα όμως για να δω καλύτερα την επιχειρηματική συνοικία.
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Last edited by a moderator:

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.406
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
. Ειδικά Βερολίνο ξανά μόνο για συναυλία ή για ενδιάμεσο σταθμό..
Ή αν τελειώσει η ανακαίνιση στο μουσείο της Περγάμου θα αξίζει κανένα 2ήμερο γιατί δεν είχα δει την αίθουσα με τον βωμό της Περγάμου. Κατά τα άλλα εντελώς αδιάφορη πόλη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Διαμαντάκι η Βυρρητός; Δεν ξέρω τι περίμενες, αλλά εμένα πονάνε τα ματάκια μου ακόμα από το 2014... Τη βρήκα χάλια (αλλά δεν τη μετράω ως απογοήτευση, το περίμενα).
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ευχάριστη έκπληξη ...όλη η Ιταλία η Βέρνη η Λουκέρνη οι καταρράχτες του Ρήνου η Σεβίλη η Κόρδοβα η Ρόντα η Γρανάδα το Ζνόζμο (Τσεχία ) Κρακοβία .Bρότσλαβ.

Δεν ξαναπατάω ποτέ....μα ποτέ....Εντφού (Αίγυπτος ) Αϊβαλί . Μάλαγα. Γιβραλτάρ. Αλγκεθίρας Βουδαπέστη
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Διαμαντάκι η Βυρρητός; Δεν ξέρω τι περίμενες, αλλά εμένα πονάνε τα ματάκια μου ακόμα από το 2014... Τη βρήκα χάλια (αλλά δεν τη μετράω ως απογοήτευση, το περίμενα).
Είχα ακούσει τόσο άσχημα σχόλια που πίστευα ότι από την πρώτη μέρα θα μετανιωνα που πήγα. Αντιθέτως βρήκα κάποια πολύ όμορφα σημεία (εντάξει δεν τα λες εντελώς ανατολιτικα) αλλα λίγο ο τέλειος καιρός μέσα στο χειμώνα λίγο το φαγητό κυρίως οι άνθρωποι νομίζω ότι την έβαλα στην καρδιά μου. Τώρα να μου λεγες πάμε;;; έχω φύγει ήδη!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom