Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
+1 για τη Λιουμπλιάνα, την είχα επισκεφτεί όταν ζούσα στη Βιέννη, επειδή το πρότεινε η παρέα, χωρίς να έχω ιδέα για την πόλη, και τελικά τη λάτρεψα!
Στις απογοητεύσεις θα έβαζα Βουδαπέστη κυρίως επειδή οι Ούγγροι ήταν μακράν ο αγενέστερος και λιγότερο φιλικός προς τουρίστα λαός που έχω συναντήσει μέχρι τώρα
 

nikos78

Member
Μηνύματα
41
Likes
71
Επόμενο Ταξίδι
Λυών, Σπλιτ, Βουκουρέστι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! θα ήθελα να προσθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη στη θέμα αυτό. Πόλεις που με απογοήτευσαν. 1) Βελιγράδι. Πολύ κακό για το τίποτα... Τίποτα το ιδιαίτερα ωραίο, ένα mix από πολλές κουλτούρες τελείως αταίριαστο. 2) Βουδαπέστη. Νομίζω ότι αν πας πρώτα Βιέννη και Πράγα η Βουδαπέστη θα σου φανεί μια από τα ίδια. 3) Νέα Υόρκη. Οι προσδοκίες από τις ταινίες του Χόλιγουντ δημιουργούν μια προσμονή για κάτι εξωπραγματικό. Βρωμιά, μουντάδα, ουρανό δεν βλέπεις σε πολλά σημεία από τους ουρανοξύστες και αγενείς νεοϋορκέζοι. Epic Fail. 4) Η Tulum στο Μεξικό. Παίζει παντού σαν φοβερός προορισμός όμως αν ξεχωρίσεις το παραλιακό κομμάτι που είναι οκ (όπου υπάρχει πρόσβαση και δεν την έχουν κλείσει τα resort) είναι πραγματικά άσχημη.

Απροσδόκητα όμορφη η Πορτογαλία! Νομίζω ότι λάτρεψα κάθε τι εκεί! Εξαιρετική και η Βαρκελώνη. Ανθροποκεντρική με φοβερή ρυμοτομία και προσβασιμότητα και την καλύτερη αστική παραλία στον κόσμο! Ανέλπιστα όμορφη η Venice beach στο L.A. και το San Diego.
Η καλύτερη αστική παραλία στο κόσμο, από όσες έχω δει συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης, είναι μακράν το ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου. Κατά την γνώμη μου, που σημαίνει ότι είναι υποκειμενικό, η Βουδαπέστη είναι πολύ λιγότερο τουριστική, τουλάχιστον όταν πήγα δηλαδή πριν από πάνω 10 χρόνια, από την Πράγα στην οποία η πορνεία βασίλευε στο κέντρο της παλιάς πόλης. Στην Βουδαπέστη υπήρχε επίσης αλλά τουλάχιστον όχι δεν ήταν έξω από το κοινοβούλιο ή κάτω από τον πύργο των ψαράδων. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.001
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Η καλύτερη αστική παραλία στο κόσμο, από όσες έχω δει συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης, είναι μακράν το ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας.
Υποκειμενικο, υποκειμενικο το γουστο δεν λεω αλλα καποιοι το εχουν και καποιοι οχι. Εσυ το εχεις!
Και να τολμησει να αντιδικησει καποιος εχεις στηριξη εμενα μην ανησυχεις! :)
 
Μηνύματα
410
Likes
1.353
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Απροσδόκητα ομορφες πολεις Ρεικαβικ ,Ισλανδια και Μπρατισλαβα.

Απροσδοκητα ομορφες


Για να μην παρεξηθω το Ρεικιαβικ δεν ειναι Παρισι.Ουτε ειναι απο τις πιο ομορφες πολεις που υπαρχουν.Τα τοπια και η φυση της Ισλανδιας ηταν ο λογος που πας και ηταν αριστουργημα.Αλλα πηγαινοντας σε μια πολη που εχεις ακουσει οτι ουτε για μιση μερα οτι δεν ειναι ,αδιαφορη,ασχημη και κλπ,νοικιαστε αμαξι και μην μεινετε καν στην πολη και με προσδοκιες μηδεν ,πηγα και ειδα ενα γλυκουτσικο ψαροχωρι με σκανδιναβικα ξυλινα πολυχρωμα σπιτακια,ευγενικο κοσμο και πολυ ωραιες μπιραριες ,οσο λιγα βραδια εκατσα με την παρεα μου περασαμε πολυ ωραια .Αξιοθεατα περα απο μια εκκλησια που να ιδιαιτερη, δεν εχει κατι αλλο oυτε αντικειμενικα ομορφη αλλα εχει ωραιο vibe μικρης πολης.

Μπρατισλαβα.Μην γνωριζοντας τιποτα για την πολη οπου το συνδυασα με Βουδαπεστη,ακομα και την προηγουμενη μερα πριν την πτηση ελεγα τωρα τι να παω να κανω εκει.Αντι αυτου ειδα μια μεσαιωνικη,τερμα γραφικη η παλια πολη θυμιζοντας μου μια Πραγα σε μινι βερσιον χωρις τις ορδες τουριστων .Μεγαλο συν οι πανεμορφες γυναικες.Θα ξαναπηγαινα ανετα για ενα τριημερακι.


Απογοητευση πολη
Βουκουρεστι.Μελαγχολικη και βαρια πολη για μενα πραγματικα λιγο η ελλειψη αξιοθεατων (με εξαιρεση το Παλατι του Λαου),ο μουντος Δεκεμβρης που πηγα με χιονι με εκανε να θελω να φυγω να ξεχυθω στα Καρπαθια για την συνεχεια του ταξιδιου.Δεν λεω εχει πολυ ομορφα σημεια η πολη μεγαλη δρομοι, τεραστιοι λεοφωροι,μπαροκ κτιρια ,παρκα αλλα και πολυ καταθλιψη η ατμοσφαιρα.Το Μπρασοβ και γενικα τα Καρπαθια πανεμορφα.
 
Last edited:

Iraklis89

Member
Μηνύματα
30
Likes
19
Απροσδόκητα όμορφες πόλεις

1. Σιδνευ . Όμορφη πόλη , με υπέροχα προάστια ,καλές συγκοινωνίες ,ωραία cozy cafe με αγγλικό vibes και με την πιο όμορφη αστική παραλία στον κόσμο ,την Bondi Beach .(που κάνει κάτι Μπαρτσελονετες να ντρέπονται που υπάρχουν )
2. Βανκούβερ. Κορυφαία ποιότητα ζωής , πόλη που συνυπάρχει το βουνό με την θάλασσα , πολλές δραστηριότητες ,ωραία σπίτια στα προάστια και ευγενικό κόσμο (στα λεωφορεία μόλις κατέβαιναν στις στάσεις φώναζαν όλοι ανεξαιρέτως ευχαριστώ στον οδηγό ,αυτό μου έκανε εντύπωση ) .Νυχτερινή ζωή δεν έχει άλλα σε καλύπτει σ όλα τα άλλα.
3.Σαν φρανσισκο .Υποψηφιότητα για την πιο όμορφη πόλη στον κόσμο ,εντελώς αντικειμενικά .
4.Εδιμβούργο .Απλή γοτθική ομορφιά .

απογοητεύσεις

1.Βουδαπέστη .αν έχεις δει πραγα βιεννη δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει .και πολλοί Έλληνες ,παντού όμως .
2.Μπανγκοκ .η χειρότερη πόλη που έχω δει αλήθεια όμως .Μια ατέλειωτη Ομόνοια και μια ζέστη που σε συνδυασμό με την υγρασία ,σου τρώει τα σωθικά. Ευτυχώς έχει ενδιαφέροντες ανθρώπους .τέτοιο το Σοκ που άλλαξα τα εισιτήρια και αντι να παω πουκετ έφυγα Ελλάδα .
 

psyhas

Member
Μηνύματα
50
Likes
69
Αφου δεν ταξιδευουμε ακομα,ας θυμομαστε λοιπον τα παλια!
Α. Απροσδοκητα ομορφες εκπληξεις:
1.Ινσμπρουκ,Αυστρία: πραγματικη εκπληξη,θα μπορουσα να μεινω στην πολη αυτη. Την εικονα των βουνων απο το ποταμι θα την εχω παντα μεσα στο μυαλο μου. Γενικοτερα το Τιρολο πολυ ομορφο
2.Βερνη,Ελβετια: γραφικη,μεσαιωνικη ατμοσφαιρα αλλης εποχης, Αϊνσταιν, πανακριβη! (οπως ολη η χωρα βεβαια)
3.Στρασβουργο: καναλια,σπιτακια,γραφικοτητα,tarte flambee,,Petit France,Ενωμενη Ευρωπη! Ολη η Αλσατια πολυ ομορφη,αξιζουν τα χωρια μια βολτα (και τα κρασια δοκιμη..)
4. Βερολινο: σουπερ! Την άνεση και την άπλα του δεν την εχω δει πουθενα αλλου.
5, Συμφωνώ για Σαν Φρανσισκο,απλα ειχα παει με υψηλες προσδοκιες που απλα εκπληρώθηκαν στο επακρο,αν και θα ηθελα να ξαναπαω για να δω και γυρω απο την πολη. Την ιδια ανταποκριση ειχε και η προσδοκια μου για την Στοκχολμη,οπου επισης θα εμενα ανετοτατα.

Β. Απογοητευσεις:
1. Φρανκφουρτη: εντελως αδιαφορο,αχρωμο,ουτε το ποταμι δεν εχει μια γραφικοτητα.
2. Βρυξελλες: ωραιες μπυραριες, σοκολατερι, αυτα. Α, ειναι και μια ωρα απο το Μπριζ..
3. Μοναχο: οχι, δεν ειναι ασχημο,εχει ζωη,ιστορικα μερη, απλα το φανταζομουν πιο ομορφο.
4. Παρισι: οπως και πανω,αλιμονο δεν θα πω οτι ειναι ασχημο. Απλά αλλιως το ειχα ονειρευτει.
5. Μιλανο: κι εδω ωραια περασα, αλλα ψιλοαπογοητευση σαν πολη.
6. Και παλι θα συμφωνησω για Βουδαπεστη, ο Δουναβης της δινει μια ομορφια που ομως δεν συνεχιζεται μεσα στην πολη, ουτε οι ντοπιοι ειναι κι οι πιο ευγενικοι και φιλικοι οικοδεσποτες.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
2.Μπανγκοκ .η χειρότερη πόλη που έχω δει αλήθεια όμως .Μια ατέλειωτη Ομόνοια και μια ζέστη που σε συνδυασμό με την υγρασία ,σου τρώει τα σωθικά. Ευτυχώς έχει ενδιαφέροντες ανθρώπους .τέτοιο το Σοκ που άλλαξα τα εισιτήρια και αντι να παω πουκετ έφυγα Ελλάδα .

εγω την λατρεψα...αλλα ηξερα τι με περιμενε....
 

christosk_7

Member
Μηνύματα
106
Likes
162
Με μάγεψε η επαρχια της Ρουμανίας, και ειδικότερα η Σινάια και το Μπρασόφ.
Η Στοκχόλμη για μένη ήταν μεγάλη απογοήτευση, βεβαια πήγα σε Πάσχα Καθοληκών, οπότε δεν ειχε τοσή κίνηση και κόσμο, όσο θα περίμενα!
 
D

Delmem37668

Guest
Στη Ljubljana ταξίδεψα πρώτη φορά το 2006, με προσδοκία να συναντήσω μια σχεδόν-Πράγα με λιγότερους τουρίστες. Ε, δεν ήταν. Και είχα κλείσει να μείνω και 4 μέρες.... (Την πρώτη μέρα είχα δει και γυρίσει όλη μα όλη την πόλη). Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση στο ταξιδιωτικό μου ιστορικό...
έχοντας συναδέλφους από Σλοβενία και Κροατία, είχα την τύχη να επισκεφτώ αρκετές φορές για σκ εκείνα τα μέρη χρονια πριν κοπεί η Γιουγκοσλαβία. στην αρχή έβλεπες διαφορά όταν περνούσες τα σύνορα από Τεργέστη, με τα χρόνια όμως αυτή η διαφορά μειώθηκε και τώρα δεν υπάρχει . θα μπορούσα άνετα να μείνω. προσφέρουν άνεση και ομορφιά. δεν έχουν καμία σχέση με τα Βαλκάνια σαν νοοτροπία και οι Σλοβένοι είναι όμορφος λαός άντρες και γυναίκες και φιλόξενος, υστερώντας όμως από τους Σέρβους που για μένα είναι από τους πιο όμορφους λαούς.
 
D

Delmem37668

Guest
Vedado και 10 de Octubre έχουν πολλά και πολύ άσχημα κτίρια.

Η παλιά Αβάνα είναι το πιο όμορφο κομμάτι που είδα. Ακομα και αυτό βέβαια το βρίσκω πιο άσχημο από πχ το κομμάτι από Notting Hill μέχρι Chelsea. Πάντα με κριτήριο την ομορφιά και όχι τι βρίσκω πιο ενδιαφέρον και που προτιμώ να κάνω βόλτες.
νέα Ορλεάνη NAΙ,,, αλλά Αβάνα με τίποτε. τρισάθλια, ένα σκασμό λεφτά για το τίποτε. αν εξαιρέσεις το χοτελ νασιοναλ σαν σέρβις όχι σαν κτίριο είναι όλα παρακμιακά και υπερεκτιμημένα, είναι το μόνο μέρος που ένιωσα σαν δολάριο από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εκεί. η Αθήνα μας μπορεί να μην είναι η ομορφότερη όλων αλλά προσφέρει τα πάντα απλόχερα.
 
D

Delmem37668

Guest
Αν αυτό που ξεχωρισες στην Αβάνα ήταν το σέρβις ενός ξενοδοχείου, αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει σύγκριση Βαρκελώνης με Θεσσαλονίκη εννοώντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλύτερη και αν μαγευεσαι από την τουριστική Αθήνα τότε προφανώς έχουμε τελείως διαφορετικό γούστο.
είναι το μόνο που μου έμεινε μετά την άθλια πόλη που είδα το άθλιο φαγητό τον άθλιο καφέ. τα άθλια ποτά τα άθλια κλαμπ (και έχω δει παρα παρα παρα πολλές πόλεις σε πληροφορώ ) το ξεπαράδιασα Και το τίποτε με μπόλικο αέρα. υπάρχουν πολλοί που έχουν καλύτερη τη Βαρκελώνη το ανέφερα σαν παράδειγμα..
ανέφερα πως ένα τουρίστας βλέπει τη Αθήνα. (ελληνικά γράφω)
όπως σίγουρα κι εσύ έχεις δει όλα τα μερη που έχεις πάει.
ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.721
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom