Τουρκία Από την Πόλη έρχομαι.....

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
και μια και τα ψαχνεις ,νομιζω οτι εσυ ειχες αναφερει το "χατζημπαμπα"....το ειδαμε περνωντας απεξω ....ειναι ακριβως διπλα στην εκκλησια της αγιας Τριαδας...μου φανηκε καλο κι αυτο,αλλα δεν προλαβαμε να παμε....αν πας περιμενω εντυπωσεις ....
Σ'αυτό έχουμε φάει και εμείς. Συμπαθητικό ήταν, αλλά δεν τρελλαθήκαμε κιόλας.
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Γεια σε όλους σας
Επεστρεψα και εγώ με κάποιες απορίες πριν την επικείμενη αναχώρηση μου για τη Πόλη.
1)Σχετικά με την εκδρομή στο Βόσπορο η Ερση στο travelpedia αναφέρει ότι ή θα απευθυνθούμε σε κάποιο πρακτορείο ή απο το eminomu μπορούμε να βγάλουμε μόνοι μας εισιτήρια. Απο ότι κατάλαβα αυτ εκδρομή είναι μοναδική εμπειρία αλλά να ρωτήσω πόση είναι η διαρκειά της μιας και η παραμονή μας θα είναι 4 ημερών?
2)Επίσης να ρωτήσω η διαδρομή των πλοιαρίων είναι αυτή που αναφέρει η Ερση στο θέμα:Βαρκάδα στην Ασιατική Ακτή και Ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου άρα όλα τα δρομολόγια φτάνουν μέχρι το Rumeli Kavagi, να ρωτήσω βρε παιδιά επειδή όταν είδα τη διαδρομή με έπιασε η καρδιά μου(εγώ νόμιζα ότι θα μας πήγανε το βαρκάκι κάπου κοντά και μετά πίσω ) είναι ασφαλή τα πλοιάρια για μία τόσο μεγάλη διαδρομή?
3)Κατα τη διαρκεια αυτής της εκδομής γίνονται στάσεις σε σταθερά μέρη και αν όχι ποιος αποφασίζει τις στάσεις. Αυτό το ρωτάω γιατί εμείς θα κινούμαστε αυτόνομα και όχι μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου. Επίσης οι στάσεις αυτές έχουν διάρκεια προλαβαίνεις να περιπλανηθείς φας να πιεις καφεδακι?
4)Επίσης το πατριαρχείο μπορούμε να το επισκεφθούμε οποτεδήποτε υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες? Μπήκα στο επίσημο site αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Επίσης γνωρίζετε πως θα μπορούσα να μάθω πληροφορίες για παρακολούθηση κάποιας λειτουργίας?
5)Κατά την επιστροφή στο τελωνείο (θα πάμε αεροπορικώς) θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα άν ο καθένας μας μεταφέρει π.χ 10 κιλά μπακλαβάδες(μεγάλο το σόι πίσω πολλά τα δώρα και οι λιχούδηδες τα 7 κιλά ,για ιδία χρήση ).Το ρωτάω αυτό γιατί σε τουριστικό οδηγό διάβασα ότι οι επισκέπτες επιτρέπεται να εισάγουν αφορολόγητα συγκεκριμένες ποσότητες σοκολάτας ,γλυκών ισχύει το ίδιο κατά την εξαγωγή, δηλ. υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πλαφόν πάνω απο το οποίο να μας φορολογήσουν?
6)Προς Δάφνη:Αν θυμάμαι καλά επισκέφθηκες για τρίτη φορά τη Πόλη μέσα σε ένα χρόνο , μα το θεώ περιμένω να δω τι θα μου προκαλέσει η Πόλη για να επιθυμώ να την επισκέπτομαι ξανά και ξανά!!! Μπράβο πάντως
Μία τόση δα ερωτησούλα αναφέρεις <<στο Νaum Pasa Konagi φάγαμε πανω στις μαξιλαρες έχοντας βγαλει τα παπουτσια....χαλαρωτική ατμοσφαιρα,φαγητο μετριο , οχι κακο...για μια φορα αξιζει να παει κανεις ...>>. Σκόπευα να είναι η πρώτη εξορμησή μας για φαγητό στη Πόλη γιατί όταν είδα τη διακόσμηση στο site ξετρελάθηκα. Αφού το φαγητό είναι μέτριο γευστικά να το αποφύγω, τι δεν σου άρεσε (π.χ ήταν καθαρά ή θα πάθουμε καμία γαστρεντερίτιδα?)
7)Όλοι οι οδηγοί λένε ότι καλό θα είναι να έχουμε ταξιδιωτική ασφάλιση.Κάνατε εσείς κατι τέτοιο πριν επισκεφτείτε τη Πόλη?
Ευχαριστώ πολύ,Ωχ η ώρα πήγε μιάμιση ,βουρ για ύπνο
Καλό βράδυ σε όλους σας.
Γεια σας και καλό χειμωνιάτικο απογευμα!!!:(
Έπεσε δυστυχως η θερμοκρασία:haha:
Δάφνη σε ευχαριστώ πολύ και μιας και πήγες πρόσφατα για τρίτη φορά μέσα στο χρόνο μήπως και επισκέφθηκες κάτι για φαγητο που αξίζει να πάω και εγώ γιατί για να ανακεφαλαιώσω σύμφωνα με τις καταχωρήσεις σας αξίζει να επισκεφτώ τα:
1)Sultanahmet Restaurant, House of Medusa Istanbul - (Best) Ottoman & Turkish Cuisine restaurant
2)Sarnic Restaurant
3)HAMD? RESTAURANT
4)http://www.zeyrekhane.com/site/index.php?option=com_facileforms&Itemid=29
5)http://www.naumpasakonagi.com/(αν και μπήκα σε σκέψεις.....:roll:)
6)http://www.asitanerestaurant.com/English/index.php(το οποίο είναι λίγο απομακρυσμένο και δεν βλέπω να το επισκεπτόμαστε) και τέλος το
7)http://www.360istanbul.com/( το οποίο πολυδιαφημισμένο διάβασα απο εσένα Δάφνη οπότε ούτε αυτο βλέπω να.... μόνο τουλάχιστο να δω τη θέα θα κάνουμε μια περατζάδα):haha:

και για πιο πρόχειρες καταστάσεις αυτά τα τρία τα έχει δοκιμάσει κανεις?
1)Tarihi Sultanahmet Kφftecisi "Selim Usta"
2)Pasazade Restaurant - Osmanli Mutfagi
3)Otantik ANADOLU YEMEKLERI Αυτό αναφέρεται και στο travelpedia: Γεύσεις στη Κωνσταντινούπολη - Beyoglu.
Παιδιά συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά ξέρει κάποιος να μου απαντήσει για τις απορίες μου σχετικά με τη βαρκάδα στο βόσπορο, το πατριαρχείο και τα 10 κιλά μπακλαβά:haha:(έτσι με ένα δόντι θα μείνουμε όλοι με τόσο σορόπι που θα φάμε........)
Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυ:haha:
 
Last edited by a moderator:

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Εγω θα παω στην Πολη αρχες Νοεμβριου διατηρωντας επιφυλαξεις...γενικα απο φωτο και εργα που εχω δει δεν ειναι το αρχιτεκτονικο στυλ που προτιμω αλλα ειμαι πολυ περιεργη να δω για ποιο λογο παθιαζονται ολοι αυτοι οι πολυταξιδεμενοι ανθρωποι.Που ξερεις...μπορει να γυρισω παθιασμενη και γω.....
Μα Κλεοπάτρα μου, οι περισσότεροι από μας δε ξετρελαίνονται με την αρχιτεκτονική της Πόλης, αλλά από την ατμόσφαιρά της, αυτή την υπέροχα παράδοξη μίξη Χριστιανικού και Μουσουλμανικού στοιχείου, το Βόσπορο, τους μιναρέδες που σκίζουν τον ουρανό όταν αυτός αλλάζει αποχρώσεις του κόκκινου τη δύση. Αυτή η Πόλη είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά…
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Γεια σε όλους σας!!!:haha:
Για Δάφνη:
Να σε ρωτήσω βρε Δάφνη κάτι μιας και τώρα γύρισες από τη Κωνσταντινούπολη. Ψάχνω τη θέση του NAUM PASA KONAGI-GANI GANI σε μια καταχώρηση βρήκα ότι: Θα το βρειτε πολύ κοντα στην πλατεια Taksim,σε μια παροδο της Istiklal,όπως κατεβαινουμε αριστερα,που αρχιζει από το Mc Donald's.Στο τερμα της παροδου είναι το σοκακι Kucuk Parmakkapt.Στο Νο 13 είναι το Gani Gani.
Εδώ είναι γιατί στο google earth μου το εμφάνισε σε ένα εντελώς ασχετο σημείο.
Σε ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ.
Φεύγω μεθαύριοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!:clap:
(Αν και σου έστειλα και προσωπικό μήνυμα το γράφω και εδώ μιας και ακόμη δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του forum)
 
Last edited by a moderator:

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!
Φεύγω επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!:clap:
Πόλλά, πολλά φιλιά σε όλους σας :bleh:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
πολυ χρησιμες πληροφοριες και σε ευχαριστω πολυD afni
μηπως ξερεις πόσο περιπου κοστιζει το ταξι απο αεροδρομιο B eyoglou;
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
ναι κανουν τετοιους διακανονισμους ..εμας στην επιστροφη ..ακου πλακα τωρα ..κανονισαμε να μας παραλαβει ενα βανακι του χοτελ ..αντι για ταξι..παλι με 40 λιρες ..μονο που ημαστε πολυ πιο ανετα και ο οδηγος ηταν ενας νοστιμουλης ξανθος νεαρος (μα τι γινεται πια με αυτους τους ξανθους Τουρκους ?)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
σε ευχαριστω δηλ,γυρω στα 16-17 ευρω ...
απο το ξενοδοχειο μου τους ρωτησα να μας περιμενει καποιος μου ζητησαν 35 ευρω
νομιζω οτι η τιμη που σου ζητησαν ειναι αρκετα ακριβή....κι εγω θα έλεγα οτι καμμια 40ρια λιρες να υπολογιζεις...και εννοιεται οτι κανεις συμφωνια για την τιμη....μαλιστα περσυ τετοια εποχη ,παζαρεψαμε με τον ταξιτζη και πληρωσαμε 35...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom