Ανδόρρα Γαλλία Από την μικρή Ανδόρα στην μαγευτική Αλμπί και το ιστορικό Καρκασόν με φόντο τα Πυρηναία και βάση την Τουλούζ

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Carcassonne νομιζω 1 βραδυ ειναι αρκετο
Δώσε το στην Ανδόρρα να χαρείς και την εξοχή, όχι μόνο Andorra la Vella.
Καλή τύχη με τη βροχή. Εγώ δεν την είχα, αλλά το ξεπερνάμε.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Είναι λίγο περίπλοκο!
Θα πάω Τουλούζη (μέσω Μαδρίτης) όπου βρήκα πολύ φθηνή πτήση Μαδρίτη-Τουλούζη με Iberia. Πριν όμως βρω αυτήν την πτήση το σενάριο ήταν να πάω κατευθείαν Τουλούζη με Aegean. Από Τουλούζη με λεωφορείο σε Ανδόρα και στη συνέχεια με λεωφορείο στη Βαρκελώνη. Είπα να μη γυρίσω πίσω από τον 'ίδιο δρόμο΄" και θα επιστρέψω Αθήνα από Βαρκελώνη (αντί για Τουλούζη).
Τουλούζη έχει απ' ευθείας Aegean από Αθήνα και επιστροφή Βαρκελώνη-Αθήνα έχει και με Aegean και με Vueling. Η Vueling έχει αρκετά οικονομικές τιμές. Η Aegean δεν έχει αλλά για όποιον έχει μίλια...
Οι τρεις πτήσεις μου βγήκαν 116€ και τα δύο λεωφορεία (προς και από Ανδόρρα) κοστίζουν περί τα 75€ και οι δύο διαδρομές.
Θα μείνω 2 βράδια σε Albi, 2 σε Carcassonne, 1 στην Ανδόρα και 2 Βαρκελώνη. Χορταστικό ... ελπίζω! :)
Οργανώνω κάτι παρόμοιο για τον επόμενο Ιούνιο με άφιξη/αναχώρηση Βαρκελώνη και μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Σκέφτομαι για 1 βράδυ Βαρκελώνη (φτάνουμε βράδυ), 2 Carcassonne, 1 Albi, 2 Toulouse, 2 Ανδόρα και 2 Βαρκελώνη. Πήρα ιδέες από την ιστορία του @yiannis1985 αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει οπότε όλες οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Είναι λίγο περίπλοκο!
Θα πάω Τουλούζη (μέσω Μαδρίτης) όπου βρήκα πολύ φθηνή πτήση Μαδρίτη-Τουλούζη με Iberia. Πριν όμως βρω αυτήν την πτήση το σενάριο ήταν να πάω κατευθείαν Τουλούζη με Aegean. Από Τουλούζη με λεωφορείο σε Ανδόρα και στη συνέχεια με λεωφορείο στη Βαρκελώνη. Είπα να μη γυρίσω πίσω από τον 'ίδιο δρόμο΄" και θα επιστρέψω Αθήνα από Βαρκελώνη (αντί για Τουλούζη).
Τουλούζη έχει απ' ευθείας Aegean από Αθήνα και επιστροφή Βαρκελώνη-Αθήνα έχει και με Aegean και με Vueling. Η Vueling έχει αρκετά οικονομικές τιμές. Η Aegean δεν έχει αλλά για όποιον έχει μίλια...
Οι τρεις πτήσεις μου βγήκαν 116€ και τα δύο λεωφορεία (προς και από Ανδόρρα) κοστίζουν περί τα 75€ και οι δύο διαδρομές.
Θα μείνω 2 βράδια σε Albi, 2 σε Carcassonne, 1 στην Ανδόρα και 2 Βαρκελώνη. Χορταστικό ... ελπίζω! :)
Ευχαριστώ, πολύ ωραίες ιδέες.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στη Τουλούζη δεν θα κάνεις διανυκτέρευση; Η Άλμπη δεν μου χώρεσε τελικά, αλλά επειδή την έχω μελετήσει και θα μπει στο επόμενο οδικό στη γύρω περιοχή, για μένα θέλει σίγουρα δύο γεμάτες μέρες (συμπεριλαμβανομένων των μουσειακών χώρων) με ένα ή δύο βράδια διανυκτέρευση, ανάλογα το πρόγραμμα.

Η Καρκασόν θέλει μία γεμάτη μέρα και μία διανυκτέρευση για να μπορέσεις να την δεις το βράδυ χωρίς τον χαμούλη των ημερήσιων. Φτάσαμε μεσημέρι και φύγαμε την επόμενη μέρα το μεσημέρι (24 ώρες) και ήταν υπεραρκετό. Για όποιον θελήσει να μπει στο κάστρο της παλιάς πόλης (δεν εννοώ τη καστροπολιτεία που μπαίνεις ελεύθερα) να πάει πρωί με το άνοιγμα καθώς έχει απίστευτες ουρές! Δεν μπήκα γι αυτό το λόγο... Δυστυχώς η Καρκασόν είναι πάρα πολύ τουριστική, αλλά είναι διαμαντάκι! Αν δεν είχε και τις επακόλουθες κιτσαρίες του υπερτουρισμού θα ήταν ακόμα καλύτερη.
2 Carcassonne, 1 Albi, 2 Toulouse,
Για Άλμπη και Καρκασόν έγραψα απο πάνω την γνώμη μου. Για Τουλούζη οι δύο διανυκτερεύσεις είναι καλές αν δεν έχει μουσεία το πρόγραμμα. Οι μουσιακοί χώροι στην τρώνε άνετα τη μία μέρα ειδικά αν πας και στο Aeroscopia που είναι εκτός πόλης. Η ίδια η πόλη εμένα μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να έχω άλλη μία μέρα να τη τριγυρίσω λίγο ακόμα και να δω κανα δυο σημεία ενδιαφέροντος που δεν πρόλαβα να δω. Η εποχή που θα πας είναι πολύ καλή!

Απο τη στιγμή που θα έχεις αυτοκίνητο σου παραθέτω αυτά που είχα γράψει σε ένα war που υπάρχει στο φόρουμ
Όποιος ενδιαφερθεί για κάτι παραπάνω απο "καλές τιμές" και ψώνια μπορεί να το βρει στο Rural Habitat, ένα λαογραφικό μουσείο που αποτελείται από τρία ιστορικά σπίτια-μουσεία: Casa Areny-Plandolit, Casa Rull, Casa Cristo. Επίσης υπάρχουν απίστευτες εκκλησίες ρωμανικής προέλευσης όπως πχ η εκκλησία της Santa Eulàlia d'Encamp, που διατηρεί την παλαιότερη στοά του Πριγκιπάτου, δίπλα στην οποία βρίσκεται η αίθουσα της κοινωνίας, ένα μικρό οίκιμα γεμάτο θρησκευτικούς συμβολισμούς όπου τελούνταν το Consell del Comú, καθώς και άλλες τελετές. Είναι ένα από τα λίγα κτίρια του είδους του που υπάρχουν ακόμα στη χώρα. Παρόμοια θρησκευτικού-ιστορικού τύπου ενδιαφέροντα θα δει κάποιος πηγαίνοντας στα ισπανικά Πυρηναία, αλλά τώρα μιλάμε για την Ανδόρρα σε σχέση με τον Άγιο Μαρίνο, αρα δεν υπάρχει σύγκριση!

Για τα της φύσης τι να πω.... El Serrat, Arinsal και Encamp (στα σύνορα με Γαλλία) είναι όλα τα λεφτά!!! 🥰
Απο Βαρκελώνη θα μπεις Ανδόρα και μετά θα πας Γαλλία; Επειδή είσαι με αυτοκίνητο έχε υπ όψιν σου οτι πριν τα σύνορα με Γαλλία υπάρχει τούνελ που πληρώνεις. Αυτό το τούνελ μπορείς να το αποφύγεις και να μην πληρώσεις τίποτα. Δες εδώ

Γενικά έχεις κατα νου τι θα θέλατε να δείτε στη Γαλλική επαρχία; Σε ποιες περιοχές θα κινηθείτε; Η να αρχίσω να αραδιάζω και όποιον πάρει ο χάρος; :haha:

Στη Γαλλία δεν μπορώ να πω οτι ενθουσιαστικά με το φαγητό...Για την Τουλούζη όμως καλό είναι ένα πέρασμα απο τη Place St-Georges, είτε για φαγητό, είτε για μπύρα, είτε για βόλτα, ειδικά το βραδάκι γίνεται χαμούλης. Επίσης πέρασμα απο Marche Victor Hugo. Φάγαμε και σε εστιατόριο με λογικές τιμές μέσω the fork, στο Maison du cassoulet.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.168
Μέλη
39.903
Νεότερο μέλος
nicopap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom