Ηνωμένο Βασίλειο Από το Λονδίνο στη Γλασκώβη και πιό πέρα...

Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Απο δώ τώρα εχω να πάω στην κάτω στην αντίθετη δηλ πλευρά του ποταμού να δώ το science musem με τον (σύμφωνα με τον top 10)μοναδικό στον κόσμο περιστρεφόμενο πύργο!
Ωραία να πάω αλλά πως;;;άντε πάλι από το ίδιο μονοπάτι παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο και ένα πέρασμα από κάτω..και βγαίνω που λετε σε μιά περιοχή μα είναι δυνατόν!τέτοια ερημιά...αλάνες τεράστια πάρκινγκ και ελικοδρόμια!!κάπου βλεπω ταμπέλες που λέγαν απαγορεύεται η πρόσβαση(για αυτοκίνητα οκ )αλλα φοβήθηκα λέω μη με μαζέψουν μπας και μπήκα σε απαγορευμένη περιοχή...
Μα το έβλεπα το μουσείο κοντά απέναντι αλλά πως πας;; νάσου κι ένας δρομέας που ξεφυτρωσε και ευτυχώς μου εδειξε το δρόμο για το μονοπάτι κατα μήκος του ποταμού...ουφ βγήκα στο ποτάμι είχα απέναντι μου το μουσείο και τον πανύψηλο πύργο.Ειχε περάσει η ώρα και δεν είχα φυσικα και το κουράγιο να πάω να το δώ μου φτάνει που το είδα έστω και απ έξω όπως και την περιβόητη ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής clyde bridge.
Και τώρα ψόφια στην κούραση πως πάμε κέντρο,;; καθώς λοιπόν περπατούσα προς το ποτάμι οποία τύχη,πέφτω σε plazza hotel στο πουθενά...Υπέροχο μέσα το λόμπυ το καφέ!!!εμ εναρμονισμένο με τις σούπερ μοντέρνες γυάλινες όψεις των μουσείων τριγύρω.Στάση εκεί για καφέ!.Είχε αρχίσει να βρέχει και λίγο..Απο κει τελικά υπάρχει σταθμός τραίνου απ όπου με 1,5 λίρα πήρα τραίνο και σε δυό στάσεις βρέθηκα στο κέντρο της Γλασκώβης.
Πολύ γεμάτη λοιπόν η σημερινή μέρα,έχω ακόμα πράγματα να δω..μάλλον την τελευταία μου μέρα,
αύριο και μεθαύριο είναι αφιερωμένες στο Εδιμβούργο.
Σας καληνυχτώ!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εχει και νουμερο 12 που παει προς Stratford.

Υ.Γ: Ειχα γραψει και αλλα αλλά χαθηκαν!
Λοιπον δηλαδη πας απο κατω απο τον δρομο που υπαρχει εξω απο το αεροδρομιο και σε βγαζει καπου αλλου ή παραμενεις σε υπογειο;
Ρωταω, και συγνωμη κιολας, αλλα ελπιζω μην χαθουνε τιποτα γονεις μου και κλαιω και γελαω ταυτοχρονα!!
Γενικα ειναι απλο να το βρεις;
λοιπόν κύτταξε κι εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα και απευθύνθηκα στα γραφεία της terravision τα οποία είναι πριν την εξοδο δεξιά φαίνονται.
Οπως κατευθύνεσαι προς την πόρτα εξόδου μπροστά...έχει μιά έξοδο μεναν διάδρομο στα αριστερά σου(απλώς εγώ τον μισοκατέβηκα και μετά λεω μπα και ξανανέβηκα και ρώτησα)θα τον δούνε σίγουρα.όπως πάει λοιπόν ο διάδρομος σε πάει κάτω...όχι σε υπογειο όχι
σε βγάζει έξω στο έδαφος,είσαι έξω...και μπροστά σου υπάρχουν πολλά πάρκινγ και δεξιά και βλέπεις τα νούμερα.Ανάλογα πόυ θέλεις να πάς το εισιτήριο σου σου γράφει σε ποιο νουμερο σε ποιά δηλ θέση πρέπει να πας
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.701
Likes
11.112
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Romantic Woman χαίρομαι πολύ που σε βοήθησαν οι πληροφορίες μου! :)
Ελπίζω να σου αρέσει και το Εδιμβούργο και γενικότερα το ταξίδι σου να σου αφήσει καλές αναμνήσεις! :)

Περιμένουμε τη συνέχεια!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Παρέλειψα να πώ ότι Πέμπτη (χθες δηλαδή)είναι η μόνη μέρα που τα καταστήματα στη Γλασκώβη κλείνουν στις 8 κι όχι από τις ..5μιση οπότε επιστρέφοντας αργά το απόγεμα στο κέντρο της πόλης επιτέλους την είδα με ζωή,κόσμο και επίσης είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης (που επίσης Πέμπτες είνα μεχρι τις 8 )που βρίσκεται στο κέντρο σ ένα ωραιότατο κτίριο.Σε τρείς ορόφους διάφορα εκθέματα..άλλα άκρως εντυπωσιακά άλλα αδιάφορα έως και ..ανεκδιήγητα,εμ μοντέρνα τέχνη είναι αυτή.
Σήμερα με τραίνο από τον σταθμό στην κυριολεξία δίπλα από το ξενοδ.προς Εδιμβούργο.Εισιτήριο όχι σε ώρες αιχμής(δηλ μετά τις 9 και επιστροφή όχι μεταξύ 5-6)μετ επιστροφής 12.60λίρες,χρόνος περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τι να πώ τώρα πως να το ξεκινήσω για το Εδιμβούργο...θα σε στενοχωρήσω φίλη underwater που σε καταλαβαίνω να έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στη Γλασκώβη αλλά το Εδιμβούργο είναι πανέμορφο,είναι παραμυθένιο.Δεν μπορεί άλλωστε να γίνει σύγκριση γιατί οι δύο πόλεις είναι αρκετά διαφορετικές,έχουν λίγες ομοιότητες,άλλο ύφος,άλλο στύλ(εν μέρει επιφυλάσσομαι γιατί την νέα πόλη του Εδιμβούργου θα την γυρίσω αύριο).
Πόλη θαρρείς και ξεχασμένη στο χρόνο...Επιβλητικό το κάστρο που της προσδίδει ιδιαίτερη γοητεία.Καθόλου εύκολη ούτε ..συμμαζεμένη στο να τη γυρίσεις και να την δείς γρήγορα,
αν είπα χθες για τη Γλασκώβη ότι χρειάζεται κάποιος αρκετές μέρες για να δεί και όλα τα μουσεία και αν ξεπατώθηκα χθες εκεί,τι να πω για το Εδιμβουργο...διπλάσιο ξεθέωμα και διπλάσιος χρόνος.
Σ αυτό ευθύνεται και το ότι η πόλη έχει λόφους,υψώματα,πολλά επίπεδα,ανεβοκατεβαίνεις διαρκώς σκαλοπάτια..
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εχουν προηγηθεί αρκετοί συμφορουμίτες που έγραψαν για το Εδιμβούργο και ο makisg τελευταία που έχει παραθέσει και φωτογραφικό υλικό,οπότε δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες.
Ο κόσμος στο royal mile πάρα πολύς λόγω του φεστιβάλ έως κουραστικός ειδικά στο πρώτο το πεζοδρομημένο κομμάτι...Performers κάθε είδους,μουσικοί επίσης,δρώμενα διάφορα,ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς από ταχυδακτυλουργικά κλπ τα βλέπει μπροστά του σε κάθε βήμα.
Στο κάστρο ουρές,ευτυχώς είχα κόψει ηλεκτρονικά εισιτήριο.Αξίζει τα λεφτά του,έφαγα εκεί καναδίωρο,και μεταξύ άλλων απολαμβάνεις την υπέροχη θέα της πόλης.
Ξέχασα να πώ ότι συμμαχος μου σε όλο το ταξίδι ο καλός ανοιξιάτικος καιρός,ήλιος!τα μεσημέρια θερμοκρασίες γύρω στους 22-24 βαθμούς,το βράδυ θέλει μπουφανάκι.Χθές μόνο έβρεξε λίγες ώρες το απόγεμα.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πίσω και κάτω από το κάστρο,αφού κατέβηκα αρκετά σκαλοπάτια βρέθηκα στην Grassmarket γραφική πλατεία ,μου άρεσε πάρα πολύ και χωρίς τον τόσο κακό χαμό που γινόταν στο"τουριστικό"royal mile.Ολα τα παρακείμενα σοκκάκια,τα καλντερίμια της παλιάς πόλης τριγύρω άκρως γοητευτικά,και καθώς τριγύριζα νάσου και το εθνικό τους μουσείο σ ένα μοντέρνο κτίριο πλήρως όμως εναρμονισμένο με το στύλ και την αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης(όχι γυάλινες όψεις..)Πίσω προς royal mile που από τη μέση και κάτω ήταν πιό ήρεμο,ο κόσμος αραίωνε(ο κακός χαμός γινόταν κοντά στο κάστρο)μέχρι τέρμα μ έβγαλε στο scottish parliament.Kαλά αυτό το κτίριο σούπερ μοντέρνο!!μπράβο τους!!
Λυπάμαι που δεν κατέχω το σπόρ με φωτο κλπ και έτσι δεν βάζω τίποτε...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το πλάνο μου μετά ήταν για Calton hill.Φαινόταν σχετικά κοντά στο χάρτη αμ δε...ολόκληρος κύκλος πίσω και δεξιά πάνω ανηφόρα σκαλοπάτια και εκεί που νόμιζα ότι το βρήκα βρέθηκα στο royal terrace.Ωραία ..δε λέω,και θέα από ψηλά αλλά που είναι το Calton hill;;και μετά από τόσο ξεπάτωμα βρέθηκα σε άλλο λόφο;; Την ίδια απορία με μένα είχαν και κάτι Ισπανοί ..μας ξεστράβωσε μιά Σκωτζέζα και βρήκαμε το μονοπάτι για να σκαρφαλώσουμε στον περιβόητο αυτό λόφο.Πολλές ανηφόρες ..πολλές.Αξιζε..άξιζε ο"παρθενώνας"το μνημείο του Νέλσονα κλπ η πολύ όμορφη θέα.
Από κει ποδαράτο πάλι προς κέντρο Princes street,οι ομώνυμοι πολύ όμορφοι κήποι..
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Από Princess street παίρνω λεωφορείο που τερματίζει ocean terminal,στο λιμάνι δηλ,να δούμε και λίγο θάλασσα λίγο ωκεανό.Αλλιώς το φανταζόμουν και τα είχα διαβάσει και αλλιώς τα είδα...Εκεί λοιπόν στο τέρμα στο λιμάνι υπάρχει ένα τεράστιο!!!ομώνυμο εμπορικό κέντρο και υπάρχει αραγμένο και ένα καράβι..βασιλικό καράβι στο οποίο μπαίνεις με εισιτήριο ,δεν πήγα.Δεν έχει τίποτε άλλο,ενα υποτυπώδες μονοπάτι για βόλτα μιά σταλιά και τίποτε.Καναδυό στάσεις πρίν το τέρμα υπάρχει μιά μαρίνα και ένα;;ρεστωράν αυτό μόνο.
Απ ότι βλέπω λοιπόν όπως και στη Γλασκώβη με το ποτάμι...οι Σκωτζέζοι δεν εκμεταλεύονται το υγρό τους στοιχείο,τόχουν στο..φτύσιμο...που είστε Λονδρέζοι μου να τους δώσετε τα φώτα σας και να τους δείξετε τον τρόπο..
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η επιστροφή με το λεωφορείο μέσα από όμορφες συνοικίες και πάρκα.Πολύ απλωμένη πόλη....πολύ,πόσες ώρες έφυγαν στο να περπατάω και να τριγυρίζω για να δώ ένα αρκετά μεγάλο βέβαια κομμάτι της πόλης και αν εξαιρέσω το κάστρο δεν μπήκα(δεν πρόλαβα δηλ)σε κανένα μουσείο.
Πίσω λοιπόν προς κέντρο και μέσω της north bridge πάλι προς παλιά πόλη και royal mile αλλά από άλλη πλευρά,μέσω αυτής της γέφυρας (γέφυρα χωρίς από κάτω ποτάμι )και ν αντικρύζω απέναντι το κάστρο.Στα σοκκάκια και πάλι ...η ώρα περνάει και η κούραση είναι πολύ μεγάλη,οπότε με το τραίνο των 8 παρά κάτι επιστρέφω στη βάση μου.
Λίγος κόσμος στο τραίνο,η διαδρομή σε μεγάλο κομμάτι είναι γραφική γιατί περνάει μπροστά από λίμνη και βοσκοτόπια..είναι και η ώρα που δύει ό ήλιος και το τοπίο με γαληνεύει απίστευτα.Τα χρώματα στον ουρανό,κάτι ψαράδες στη λιμνη,τα προβατάκια στο ατέλειωτο πράσινο,τι ομορφιά είναι αυτή!!όση κι αν είναι η σωματική κούραση πόσο εύκολα ξεχνιέται όταν η ψυχή γαληνεύει...
Θα συνεχίσω με το Εδιμβούργο και αύριο..δεν ξεμπέρδεψα ακόμα
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
romantic woman χαίρομαι που περνάς υπέροχα και απολαμβάνω τις περιγραφές σου για μέρη που περπάτησα και εγώ πρόσφατα.και εγώ αν και τη Γλασκώβη την περπάτησα για λίγες ώρες νομίζω (προσωπικά πάντα) ότι δεν θα μπορούσα να την συγκρίνω με το Εδιμβούργο.
περιμένουμε τη συνέχεια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom