Βιετνάμ Σιγκαπούρη Φιλιππίνες Από το απέραντο τιρκουάζ στην Νάρνια με ένα backpack στην πλάτη

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
ΕΙΣΑΓΩΓΉ

Τι ωραίο μικρόβιο το ταξιδιωτικό! Να μπορείς να φεύγεις,να εξευρευνείς,να μαθαίνεις.Μεταδότες αυτού του μικροβίου οι γονείς μου και ιδιαίτερα η αδερφή μου η όποια πάντα με παρακινούσε να ταξιδεύω,να προσαρμόζομαι σε καταστάσεις,να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις (σαντουιτσάκι πάντα στην τσάντα για παν ενδεχόμενο μη και βρεθούμε σε κανά μέρος χωρίς φαγητό χαχα) και πάντα να βρίσκω ενναλακτικούς τρόπους μεταφοράς απο ένα σημείο Α στο Β. Το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδος (Ρώμη) το θυμάμαι σαν χθες,16 χρονών περιμένοντας πως και πως να δω πως είναι η αίσθηση της απογείωσης και το feel του να βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα!Από έκει και μετά αρκετά τα ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με σημαντικότερη στιγμή την 7μήνη διαμονή μου ως φοιτήτης Erasmus στο Vilnius της Λιθουανίας (ξενύχτια,εκδρομάρες,μπύρες,α ξέχασα, και δίαβασμα... ).

Πάντα όμως είχα στο πίσω μέρος του μυαλό μου ένα μέγαλο,υπερατλαντικό ταξίδι.Τώρα το που θα ήταν αυτό πλάθοταν στο μυαλό μου μέσα από φωτογραφίες,συζητήσεις και εμπερίες άλλων ανθρώπων που γνώριζα είτε στα διάφορα hostel, είτε σε κοινές παρέες.Έχοντας λοιπόν απόκτήσει μια κάποια οικιότητα με τα ταξίδια, είπα στα 25 μου να το κάνω έχοντας τελειώσει με σχολή,στρατό και μία απαιτηιτική καλοκαιρινή σεζόν σε νησί για να βγει το budget.

Μέσα ιουλίου σε ένα brunchδικο της Μυκόνου καταλήγουμε στη ιδέα όχι απλά να πάμε το πρώτο μας υπερατλαντικό ταξίδι αλλα να έιναι και μεγάλης διάρκειας (2 μήνες),καθώς χρόνος υπήρχε. Το concept ήταν να βρούμε έναν προορισμό για ξεκούραση,διασκέδαση και μοχιτάρες στην παραλία και αυτός αποφασίστηκε να είναι οι Φιλιππίνες καθώς μετά από ψάξιμο και διάβασμα είδαμε πως προσφέρει και τα 3,ειδικά το κομμάτι των παραλιών που θεωρείται το δυνατό χαρτί της χώρας (άλλωστε το δικαιούμασταν μέτα το ''ξύλο'' που φάγαμε στην δουλειά 7 μηνές) και μία χώρα με πιο adventure χαρακτήρα όπως το Βιετνάμ, που μετά από έρευνα είδαμε πως από τον βορρά μέχρι τον νότο έχει να προσφέρει μεγαλειώδης περιπέτειες και αξιοθέατα τόσο φυσικής όσο και πολιτιστικής σημασίας.Α και ένα μικρό stopover στην Σιγκαπούρη.Προτιμήσαμε να εξερευνήσουμε 2 χώρες αρκετά παρά αρκέτες και στα γρήγορα.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που εφάρμοσα και κράτησα ευλαβικά για πρώτη φορά σε αυτό το ταξίδι ήταν το ημερολόγιο.Ξέκλεβα μισή ωρίτσα καθημερίνα όσο κουρασμένος μερικές φορές ένιωθα για να γράψω τα ωραία και τα παράξενα της ημέρας. Μπορώ να πω πως ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έκανα, καθώς αν χρειαστώ κάποια πληροφορία μπόρω πολύ απλά να ανατρέξω, πέραν του ότι μετά από κάποια χρόνια θα διαβάζω πολλά από αυτά και με μερικά θα γελάω και θα λέω ''κοιτα να δεις τι κάναμε τότε ρε''.Το συστήνω σε όλους.

Συνοδοιπόρος σε όλο αυτήν την περιπέτεια ο κολλητός μου ο Γιάννης, με τον οποίο είχαμε κάνει και άλλα μικροτέρα ταξίδια παρέα και ήξερα πως στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να προέκυπταν θα ήταν εκεί να στηρίξει και να βοηθήσει,το ίδιο και από την μεριά μου. Guest star εμφάνιση θα έκανε στα μέσα του ταξιδιού μας ο άλλος κοινός μας φίλος Σταύρος, ο οποίος έκανε αρχικά 1 μήνα solo στην Ταυλάνδη και με τον οποίο συννενοηθήκαμε να βρεθούμε στο Βιετνάμ.

Όντας η πρώτη μου ιστορία θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνεπής μπορώ στην συγγραφή της, καθώς μέσα από τις ιστορίες άλλων συμφουριτών στο forum πήρα και έγω το θάρρος να ξεκινήσω την δικιά μου.Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα το συγκεκριμένο forum πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε μου έχει κρατήσει συντροφιά διαβάζοντας ιστορίες και λύνοντας δικιές μου ταξιδιωτικές απορίες μέσα από πληροφορίες άλλων.

Στο ταξίδι αυτό μείναμε αρκετές φορές με το στόμα ανοιχτό από αυτό που βλέπαμε, κοιμηθήκαμε άβολα κάποιες φορές σε λεωφορεία (να΄ναι καλά τα sleeper buses),σταθμούς και αεροδρόμια, σίγουρα πιαστήκαμε και κορόιδα σε κάποια πράγματα που αγοράζαμε αλλά όπως λέει και ο λαός πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Γιατί πέραν την περιπέτειας, αυτό το ταξίδι ήταν και ένα προσωπικό test ώστε να δω πως είναι ένα πολυήμερο ταξίδι και έτσι να μπορω να αποφεύγω τυχόν παρορμητικές κινήσεις σε παρόμοια μελλοντικά ταξίδια.

Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ιστορία όσο ευχαριστήθηκα και έγω αυτό το μαγικό ταξίδι.
 
Last edited:

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
ΜΕΡΟΣ 1ο: Σιγκαπούρη
1. Άφιξη στην Σιγκαπούρη

Προσγειωνόμαστε στην ώρα μας, με εμένα να αισθάνομαι αρκετά ξεκούραστος καθώς είμαι από αυτούς που κοιμάται και σε καρέκλα πανηγυριού εν μέσω live από κλαρίνα!
Στα γρήγορα να πω πως η πτήση με την Εtihad κύλησε εξαιρετικά τόσο από άποψη χρόνων όσο και από την εξυπηρέτηση-φαγητό ( πολύ δυνατό chicken biryani και ένα τύπου κοκκινιστό μοσχαράκι και ένα τύπου ρυζόγαλο με γεύση καρύδας που μου έκανε εντύπωση).

Για την Σιγκαπούρη είχα διαβάσει πως είναι μια χώρα με μεγάλο multicultural στοιχείο, είναι οικονομικό hub με μεγάλες πολυεθνικές άρα και ουρανοξύστες και πως δεν έπρεπε να ξοδέψω πάνω από 3 ημέρες σύμφωνα με γνώμες τρίτων, αλλά ακούγοντας τον Γιάννη αποφασίσαμε να κάτσουμε 5 ημέρες ,κάτι που φεύγοντας από την χώρα καταλήξαμε ότι ήταν χάσιμο χρόνου που θα μπορούσαμε να τον έχουμε προσθέσει κάπου άλλου,αλλά δεν πειράζει από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Παίρνουμε τα backpack και έχοντας τις sg arrival cards έτοιμες περνάμε εύκολα από τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου! Πριν πάρουμε τον δρόμο προς το μετρό κάνουμε την απαραίτητη στάση στο jewel όπου μπορώ να πω ήταν εντυπωσιακό και σε πλήρη αρμονία με την μίνι ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει γύρω του. Ο φίλος μου ο yong ( συμφοιτητής στο erasmus) με καταγωγή από την taiwan ο οποίος όμως ζούσε χρόνια στην Σιγκαπούρη μας ενημέρωσε να βγάλουμε την τριήμερη κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ,όπως και πράξαμε στο μηχάνημα ακριβώς μπροστά από την στάση του μετρό στο υπόγειο του αεροδρομίου.(63 δολάρια/άτομο μας βγήκαν συνολικά οι κάρτες για τις 5 ημέρες που βρισκόμασταν στην χώρα, από τα οποία πήραμε πίσω τα 20 επιστρέφοντας τις κάρτες).

Μπαίνουμε στο μετρό και λίγες στάσεις μετά κατεβήκαμε και αφού πάθαμε ένα πρώτο σοκ με την απίστευτη ζέστη και υγρασία (μου θύμισε τον καιρό που ήθελα 3 κοντομάνικα την μέρα ταξιδεύοντας στην Κύπρο) περπατήσαμε μέχρι την περιοχή little india στην οποία βρίσκονταν το χόστελ μας ! Στην περιοχή όπως προδίδει και το όνομα ζουν και εργάζονται κυρίως Ινδοί!Μπαίνουμε στο χόστελ ( 7 wonders hostel upper Dickinson - καθαρό, σχετικά κεντρικά- πανάκριβη γενικά η διαμονή αφού ακόμα και τα φθηνότερα χόστελ ξεκινούσαν από περίπου 25€ - το δικό μας κόστιζε 32€/βράδυ/κρεβάτι,άουτσ) και φτάνοντας στην ρεσεψιόν αντικρίζουμε έναν νεαρό σε πολύ χαλαρή στάση φορώντας τις παντοφλίτσες του. Δίνουμε τα διαβατήρια και εκεί ήταν που ξεκίνησε η πρώτη περιπέτεια μας καθώς ενώ είχαμε κλείσει δυο μονα κρεβάτια απο την agoda ,στο σύστημα του εμφανίζονταν ότι είχαμε κλείσει ένα double queen size ! Του δείχνουμε την κράτηση μας και μας εξηγεί πως σε αυτόν οι κρατήσεις πέφτουν μέσω της booking (και του εμφανίζει ένα διπλό ως επιλεγμένο τύπο κρεβατιού) και αναθέτει ανάλογα τα κρεβάτια.Μετά από συζητήσεις και επειδή το χόστελ ήταν φουλ αναγκαζόμαστε να κοιμηθούμε τις μισές μέρες σε ένα διπλό και τις άλλες μισές να μεταφερθούμε σε δύο μονά!( δεν ξανα έκλεισα από την agoda έκτοτε).

Αφήνουμε στα γρήγορα τα πράγματα και βγήκαμε έξω προς εύρεση φαγητού και συγκεκριμένα κατευθυνθήκαμε σε ένα food court (tekka centre) το όποιο μας το πρότεινε ο υπάλληλος στην υποδοχή και ήταν και κοντά μας.Ωραίες οι πρώτες εικόνες της περιοχής,με τους ανθρώπους να κυκλοφορούν κάνοντας τα ψώνια τους στην λαϊκή και άλλοι να ξεκουράζονται στα πάρκα.Φτάσαμε και το μέρος πρόσφερε κυρίως ινδικό φαγητό γι αυτό και τιμήσαμε ένα chicken tikka masala με ρύζι και λίγες παραδοσιακές πίτες naan με σκορδόλαδο.Είπαμε να το πάμε χαλαρά με το τι τρώμε τις πρώτες μέρες ώστε να συνηθίσει το στομάχι μας.Τελειώσαμε με το φαγητό και κάτσαμε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο καθώς μια δυνατή μπόρα έκανε την εμφάνιση της.(από τις πολλές που θα έσκαγαν στα ξαφνικά όσο θα είμασταν στην πόλη).

Αφού αγοράσαμε μερικά απαραίτητα snacks και νερά και ανταλλάξαμε μερικά ευρώ για σιγκαπουριανά δολάρια επιστρέψαμε στο χόστελ. Η μέρα έκλεισε με βόλτα γύρω από το marina bay sands (κάνοντας car spotting σε πανάκριβα αμάξια τα οποία ούτε στην Ευρώπη είχα δει) και τρώγοντας σε ένα ακόμη food court ( Lau pa sat ), το αγαπημένο μου ,με πολλές επιλογές φαγητού από διάφορες κουζίνες.

Η νύχτα έκλεισε με έναν καλό ύπνο αν εξαιρέσεις τις τρελές διακυμάνσεις του κλιματιστικού μέσα στο δωμάτιο το οποίο όταν άνοιγε το είχαν ρυθμίσει στους 18 και γινομάσταν εσκιμώοι και όταν έκλεινε ιδρώναμε σαν να κυνηγούσαμε λεωφορείο σε στάση στην Θεσσαλονίκη.


Γευστικό και χόρταστικό...αφού ζήτησα και δεύτερο.
IMG_0335.JPEG



Μαντέψτε σε ποιά χώρα πουλούσαν κολώνια σε μέγεθος παλάμης!
IMG_0322.JPEG



Τhe Jewel: με την ίδια ροή έριχνε και η γιαγιά μου λάδι στην σαλάτα.
IMG_0401.JPEG



Από όλων των είδων τις απαγορεύσεις έχει ο μπαχτσές.
IMG_0408.JPEG



Στην πλώρη του θα πίναμε το κοκτέιλ μας λίγες μέρες μετά, τι έχουν κάνει οι τύποι!
IMG_0443.JPEG



Το πρώτο μας γεύμα στην χώρα,εξαιρετικό και οικονομικό.
IMG_0414.JPEG
 
Last edited:

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
2.Αυτό με το φαντασμαγορικό show
Είπαμε να ξυπνήσουμε νωρίς σχετικά αλλά με το ξεπαγιασμα το βραδυ κάναμε δύσκολο ύπνο όποτε ξυπνήσαμε μεσημεράκι παρέα με μια δυνατή μπόρα ( βροχή ζέστη και υγρασια - combo για δυνατούς ταξιδιώτες) που μετά από καμιά ώρα σταμάτησε και μπορέσαμε να ξεκινήσουμε την σημερινή μας περιπλάνηση! Ξεκινήσαμε τη μέρα στην little china ! Μια άλλη κοινότητα στο κέντρο της πόλης.Βρήκαμε έναν βουδιστικό ναό - ο πρώτος στον οποίο έμπαινα ποτέ μου ! Μπαίνοντας αισθάνθηκα σαν την ζουμπούλια του παρά πέντε όταν είδε για πρώτη φορά τον βούδα στο σπίτι της Μαριλένας! Η μυρωδιά των αρωματικών στικ παντού αφου είναι για τους βουδιστές ότι και για εμάς το κεράκι που ανάβουμε στην εκκλησία! Ωραία η πρώτη εικόνα από τον ναό! Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι δωρεές που έκαναν οι πιστοί στην βάση του κεντρικού αγάλματος, οι οποίες μπορεί να ήταν από χρήματα μέχρι κουτάκια coca-cola και μπισκότα. Αφού τελειώσαμε την βόλτα μας στον ναό, παρακολουθήσαμε ένα live show έξω από τον ναό! Μια ομάδα χορευτών ο ένας πίσω από τον άλλον και κρατώντας ο καθένας τους ένα κοντάρι κουνούσαν σε διάφορες κατευθύνσεις έναν 3D δράκο. Η συνοδεία εμψυχωτικής μουσικής έκανε το σόου ενδιαφέρον.

Σειρά είχε η εύρεση φαγητού για να γέμισει το στομάχι μας και για σήμερα είπαμε να ψάξουμε πάλι ένα food court (ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά και τρώγαμε φθηνά γιατί η χώρα είναι πανάκριβη) αλλά με διαφορετικό είδος φαγητού από το χθεσινού! Αφού μπήκαμε στο Chinatown food centre και στο Maxwell food centre καταλήξαμε στο δεύτερο επιλέγοντας σούπα με βάση τις γαρίδες και το χοιρινό , noodles με πάπια και fried dumplings με λαχανικά και χοιρινό! Όλα εξαιρετικά και νόστιμα !(δύο κυρίως και ένα ορεκτικό 10€ παρακαλώ,Ασία αρχίζω και σε συμπαθώ στο είπα;;)

Αφού σκάσαμε στο φαγητό σειρά είχε βόλτα στο πάρκο fort canning park, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από διάφορους βασιλιάδες της χώρας από τον 14ο αιώνα καθώς επίσης και από τους αποικιοκράτες Βρετανούς!Είπαμε ότι θα του δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία με το φως της ημέρας καθώς ήταν αρκετά ωραίο!

Αρχίζει να βραδιάζει και επόμενος μας σταθμός ήταν το φημισμένο gardens by the bay! Τι έχουν δημιουργήσει εδώ οι άνθρωποι! Περίπου 12 τεχνητά πανύψηλα δέντρα τα οποία την ώρα των δύο σόου που γίνονται καθημερινά φωτίζονται ανάλογα με τον ρυθμό της μουσικής! Η playlist όλου του σόου ήταν εξαιρετικά επιλεγμένη.Άλλο να το λέω και άλλο να το βλέπετε ! Το συστήνω ανεπιφύλακτα !

Μετά το σόου φάγαμε στο mall του marina bay sands !Περίμεναμε ότι θα ήταν κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα αλλά κατέληξε να μην μας αρέσει! Τα noodles με dumplings και κοτόπουλο ήταν αρκετά στόκος με αποτέλεσμα να βγαίνει όλο το αμιλο τους στο στόμα.Όχι και η καλύτερη εμπειρία.

Γρήγορη βόλτα εσωτερικά του mall και επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίτερα σήμερα καθώς αύριο λόγω του ‘’λάθους’’ της agoda που έγινε με τα κρεβάτια θα έπρεπε να συνεχίσουμε την διαμονή σε διπλό κρεβάτι αντί δύο μονών που είχαμε κλείσει !

Φτάνοντας στο τέλος της δέυτερης ημέρας μπορώ να πω πως η πόλη ''κινείται'' πολύ καλά καθώς και τα ΜΜΜ ήταν πεντακάθαρα και στην ώρα τους και η καθαριοτήτα σε πολύ καλά επίπεδα!




Ο ναός εξωτερικά.
IMG_0454.JPEG



Στην βάση αυτού του αγάλματος είδα όλο το ψυγείο μου σε δωρεές!
IMG_0456.JPEG



Όποιος γνώριζει τι παίζουν οι κύριοι ας με διαφωτίσει.(είχε και άλλες ανοιχτές παρτίδες γύρω γύρω)
IMG_0458.JPEG



Το σόου με τον δράκο που σε κάποια στιγμή άρχισαν να τρέχουν αρκετά τα παιδιά και έκανε το σκηνικό πολύ σουρεάλ.
IMG_0463.JPEG



Καταβροχθίστηκαν και τα δύο με ευχαρίστηση.
IMG_0469.JPEG

IMG_0467.JPEG



Το μαγικό gardens by the bay πριν και κατά την διάρκεια του show!
IMG_0507.JPEG

IMG_0524.JPEG
 

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Ταξιδάρα και το δικό σου.
Ξεκίνησες δυναμικά. Περιμένουμε τη συνέχεια....
Ήταν εμπειρία ζωής το συγκεκριμένο ταξίδι και αρχή των πολλών που έρχονται.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
 

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
3. Αυτό με τις τσιρίδες και τις πλαστικές καρέκλες
Το πρωί ο υπάλληλος του χόστελ ήρθε και μας ενημέρωσε πως μπορούμε να αλλάξουμε δωμάτιο οπότε ετοιμάσαμε τα πράγματα και κάναμε την αλλαγή.Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα διπλά κρεβάτια σε χόστελ και μπορώ να πω πως ήταν αρκετά μεγάλα! Ο υπάλληλος μας ενημέρωσε πως δικαιούμασταν μόνο ένα ντουλάπι για την φύλαξη των πραγμάτων μας αλλά επειδή αντιληφθήκαμε πως δεν θα χωρούσαν του ζητήσαμε ευγενικά να μας παραχωρήσει ένα ακόμη για να μπορούμε να έχουμε όλα τα πράγματα προστατευμένα!

Προτείνω σε όλους να έχουν μαζί τους ένα λουκετάκι με αριθμούς (όχι με κλειδί γιατί είναι μικρά τα άτιμα και χάνονται εύκολα) για την βαλίτσα-backpack τους και ένα μεγαλύτερο για τα lockers του εκάστοτε χόστελ ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να χάσατε κάτι ( πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα όταν μοιράζεσαι ένα δωμάτιο με άλλους ανθρώπους). Κάρτες,ταυτότητές και διαβατήρια τα είχαμε πάντα πάνω μας μέσα σε μία μπανάνα.Πάντως 2 μήνες δεν αντιμετωπίσαμε κανένα θέμα απώλειας και μείναμε σε αρκετά χόστελ.

Πάμε στα της ημέρας μας! Η ζέστη αφόρητη και σήμερα οπότε είπαμε να πάμε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά αφού στην χώρα υπάρχουν αρκετά λόγω του ιδιαίτερα αποπνυκτικού καιρού της. Πρώτη μας δουλειά ήταν να κάνουμε extend για ακόμα δύο ημέρες την κάρτα των ΜΜΜ ( ΕZ link ονομάζεται η κάρτα). Φτάσαμε στο εμπορικο του οποίου το όνομα μου διαφεύγει και αφού τσίμπησα δυο σφολιατοειδή για πρωινό ,το ένα με μπέικον και τυρί και το άλλο τύπου French toast ξεκινήσαμε την βόλτα μας στα μαγαζιά !

Αφού κάναμε την βόλτα μας και περιμέναμε να ηρεμήσει λίγο η ζέστη έξω είδαμε στον χάρτη πως σε μικρή απόσταση με το μετρό υπάρχουν οι βοτανικοι κηποι της πόλης, όποτε είπαμε να πάμε εκεί μέχρι να βραδιάσει και να κατευθυνθούμε το βραδάκι πιο κεντρικά προς εύρεση ωραίου σποτ για μπυρίτσα!

Οι κήποι αποδείχθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών μας, με ένα τεράστιο μέρος πρασίνου όπου αρκετοί ντόπιοι είχαν στρώσει για πικ-νικ, παιδιά όλων των ηλικιών να παίζουν και μια μουσική να ακούγεται στο παρασκήνιο κάπου ανάμεσα στα δέντρα χωρίς να γνωρίζουμε από που έρχεται! Βολτάροντας στους χώρους του πάρκου μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα του και μου άρεσε που είχαν πληροφορίες για τα περισσότερα φυτά που υπάρχουν με την συνοδεία και κωδικού QR. Στρίβοντας λοιπόν μέσα από ένα στενάκι, αντικρίσαμε το μέρος από όπου έρχονταν η μουσική προ ολίγου! Μια μουσικός με τον κιθαρίστα της έπαιζαν στην αυλή ενός συμπαθητικού cafe-restaurant.Αποφασίσαμε να κάτσουμε και να πιούμε κάτι δροσιστικό καθώς οι τιμές του μαγαζιού στο φαγητό ήταν τσιμπημένες για αυτό που έπαιρνες και δεν πεινούσαμε και πολύ είναι η αλήθεια! Οι δύο κόκα κόλες κατέβηκαν νεράκι μετά από το περπάτημα στο πάρκο.

Το live τελείωσε και έπρεπε να δούμε πως θα φτάσουμε στο Clarke quay μια περιοχή που όπως μου είπε ο φίλος μου ο Yong (μετακόμισε προσφάτως στην Αυστραλία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής-δεν θα βρισκόμασταν όσο είμασταν εκεί) σφύζει από ζωή το βραδυ καθώς βρίσκεται στις όχθες του ποτάμιου της πόλης, όπου από την μια πλευρά βρίσκονται μπαρ με διάφορα είδη μουσικής (τύπου Λαγανάς Ζακύνθου τα περισσότερα μπαρ) και από την άλλη τουριστικά εστιατόρια (τσιμπημένες τιμές δεν θα το συνιστουσα, εμείς απλός τιμήσαμε ένα burger king που βρισκόταν εκεί κοντά καθώς ήταν μοναδική κοντινή και φθηνή επιλογή στην περιοχή ! )

Το αστείο είναι πως σε εκείνη την φάση πεινούσαμε πολύ και θέλαμε ένα μεγάλο burger και το μόνο μεγαλούτσικο που είδαμε στο μενού ήταν ένα spicy chicken burger και επειδή δεν είμαστε και πολύ φαν του καυτερού ρωτήσαμε την υπεύθυνη αν ήταν αρκετά καυτερό με την ίδια να μας ενημερώνει ότι είναι mild, ε λέμε και εμείς ας το πάρουμε νταξει λίγο θα μας κάψει!
Μαντέψτε ποιός είχε καούρες από το κάψιμο όλο το βράδυ! Καπνοί βγαίναν από το στόμα μας! Ένα λίτρο νερό μετά, κάναμε μια βόλτα και από τις δύο μεριές της όχθης καταλήξαμε να πίνουμε μπύρα σε ένα από το μπαρ της περιοχής όπου εν τέλη κατέληξε να παίζει ασιατικά Χιτ τραγούδια όπως καταλάβαμε!Πλάκα είχε καθώς μέσα υπήρχαν και μερικές μπασκέτες που με λίγα δολάρια βαρούσες μερικά σουτάκια!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι ακραίες τιμές σε κάποια από τα μπαρ! Μας ζητούσαν στα περισσότερα 55 δολάρια για δύο ποτά τα οποία έπρεπε να τα πληρώσεις αναγκαστικά στην είσοδο για να μπεις! (εκεί υπολογίσαμε πόσα τζιν τόνικ θα μπορούσαμε να πιούμε με αυτά τα λεφτά στην Θεσσαλονίκη και αναχωρήσαμε γρήγορα)

Στην μια άκρη της όχθης δίπλα από τα μπαρ υπάρχει και ένα τεράστιο παιχνίδι (από αυτα που βρίσκεις στο allou fun park) που ονομαζόταν slingshot, το οποίο αφου σε δέναν, σε τίναζε σε απρόοπτη στιγμή στον αέρα! Ωραίο θέαμα να βλέπεις τις εκφράσεις και τσιρίδες των ανθρώπων που το επιχειρούσαν. Μετά από αυτό αποφασίστηκε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο καθώς υπήρχε μια κάποια κούραση και είπαμε να το πάμε χαλαρά αύριο!

Αυτό που έπρεπε να γίνει το βράδυ όσο αράζαμε στο χόστελ ήταν να ψάξουμε το μέρος στο οποίο θα μείνουμε στο Moalboal (Φιλιππίνες) στην πρώτη στάση του βασικού μας ταξιδιού.

Όλες οι διαμονές του ταξιδιού κλείστηκαν την ίδια ή μια μέρα πριν από την άφιξη μας.
Και αυτό γιατί είμασταν απρόβλεπτοι καθώς σε μέρη που υπολογίζαμε ότι θα κάτσουμε 2 μέρες μέναμε τελικά μια βδομάδα για πολλούς και διάφορους λόγους (κυρίως γιατί είχαμε ωραία παρέα..).

Και εδώ είναι που πρέπει να λύσουμε ακόμα ένα πρόβλημα γιατί κατά την είσοδο μας στις Φιλιππίνες θα έπρεπε να έχουμε μαζί μας και εισιτήριο εξόδου από την χώρα σε περίπτωση ελέγχου, κάτι που όμως εμείς δεν είχαμε καθώς δεν ξέραμε το πόσο θα κάτσουμε στην χώρα και δεν θέλαμε να μας δεσμεύει κάτι τετοιο!

Το επόμενο πρωί σηκωθήκαμε,και το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να κλείσουμε κατάλυμα για το Moalboal και να δούμε τι θα κάνουμε με το εισιτήριο εξόδου! Εν τέλει δημιουργήσαμε ένα ψεύτικο αεροπορικό εισιτήριο με την ευχή να μην το καταλάβει η αστυνομία του αεροδρομίου σε πιθανό έλεγχο.

Αφού ντύθηκαμε βγάλαμε ένα ψιλό πρόγραμμα για το πως θα κυλήσει η μέρα ! Είπαμε σήμερα να το πάμε τελείως χαλαρά και να μην τρέχουμε να δούμε πράγματα! Κατευθυνθήκαμε στην αραβική περιοχή και περάσαμε έξω από το Sultan Mosque,ένα επιβλητικό τζαμί στο κέντρο της συνοικίας.Περπατώντας παρατηρήσαμε έξω από τα περισσότερα εστιατόρια μεγάλους καταλόγους και τους κλασικούς κράχτες να χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα κόλπα για να σε πείσουν να φας στο μαγαζί τους.Γενικά αποφεύγω τέτοιου είδους εστιατόρια κάθως 9/10 το φαγητό δεν είναι καλό.Έτσι δεν κάτσαμε για φαγητό. Τελειώνοντας με την βόλτα μας στην περιοχή αποφασίσαμε να γυρίσουμε προς το κέντρο και να φάμε σε κάποιο food court της περιοχής. Τσιμπήσαμε ψητό κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι.

Είμαστε που είμαστε εδώ είπαμε να πάμε μια φορά στο rooftop bar του marina bay sands. Είχε είσοδο 30 δολάρια τα οποία μπορούσες να τα χρησιμοποιείς είτε για ποτό είτε για φαγητό!Ανεβήκαμε στον 57ο όροφο και αφού περιμέναμε λιγάκι βρήκαμε ένα ωραίο τραπέζι στην άκρη του μπαρ,η θέα ωραία αλλα το service και τα δύο κοκτέιλ που παραγγείλαμε δεν μας ξετρέλανε καθόλου, απογοήτευση για ένα τέτοιο γνωστό μαγαζί (δούλευα στον χώρο της εστίασης γι’αυτό και αυτή η άποψή μου).Το μόνο που απολαύσαμε ήταν η ωραία playlist του DJ.

Με την πείνα να χτυπάει το καμπανάκι,φεύγουμε και η μόνη επιλογή εκείνη την στιγμή μετά της 12 ήταν τα mcdonalds, φτάσαμε πήραμε το φαγητό όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και τρέξαμε να προλάβουμε το τελευταίο μετρό.Με την ψυχή στο στόμα το προλάβαμε,κατεβήκαμε κοντά στο χόστελ μας και βρίσκοντας δυο πλαστικές καρέκλες (οι καλύτερες συζητήσεις σε αυτές γίνονται, νόμος) στην άκρη του δρόμου καθίσαμε να απολαύσουμε τα burger.

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο,κάναμε ένα μίνι συμμάζεμα καθώς αύριο ήταν η τελευταία μέρα στην πόλη και πέσαμε για ύπνο.


Άνοιξε παράρτημα το κυλικείο της σχολής μου στην Σιγκαπούρη και δεν το ξέρω?
IMG_0533.JPEG



Βολτάρωντας στους βοτανικούς κήπους.
IMG_0550.JPEG



Η θέα από το rooftop bar του marina bay sands.
IMG_0589.JPEG


(συνεχίζεται)
 
Last edited:

poised

Member
Μηνύματα
875
Likes
6.501
Όποιος γνώριζει τι παίζουν οι κύριοι ας με διαφωτίσει.(είχε και άλλες ανοιχτές παρτίδες γύρω γύρω)
Ντάμα είναι, υπάρχουν πολλές εκδοχές, μάλιστα στην ΝΑ Ασία παίζουν μία που θεωρείται ότι έχει παραδοσιακή κινεζική προέλευση. Προσωπικά αμφιβάλλω, απ' ότι έχω διαβάσει το παιχνίδι είναι αραβικό και οι κινέζοι έχουν την εθνικιστική τάση να βαφτίζουν τα πάντα δικά τους.
 

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Ντάμα είναι, υπάρχουν πολλές εκδοχές, μάλιστα στην ΝΑ Ασία παίζουν μία που θεωρείται ότι έχει παραδοσιακή κινεζική προέλευση. Προσωπικά αμφιβάλλω, απ' ότι έχω διαβάσει το παιχνίδι είναι αραβικό και οι κινέζοι έχουν την εθνικιστική τάση να βαφτίζουν τα πάντα δικά τους.
Μάλιστα!
Μου θύμισε τους ηλικιωμένους΄σε διάφορες επαρχιακές πόλεις που παίζουν χαρτιά σε πλατείες στην Ελλάδα!
 

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Ξυπνήσαμε σχετικά αργα καθώς και σήμερα η ζέστη ήταν αφόρητη και δεν κάναμε συνεχόμενο ύπνο.Τελευταία μέρα στην πόλη σήμερα και είπαμε να φάμε μετά από πρόταση του yong παραδοσιακό Σιγκαπουριανό πρωινό.

Κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα γνωστότερα μαγαζιά για το συγκεκριμένο πρωινό το οποίο ονομάζεται ya kun toast και σερβίρει όπως προδίδει και το ονομά του ένα combo πραγμάτων με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ με γέμιση φυστικοβούτυρο, μια όσο πρέπει τηγανισμένη αυγοφέτα και ένα toast με λαχανικά και διαφορά μπαχαρικά που ομως δεν κατάλαβα τα περισσότερα από αυτά.Παρέα με αυτά τα κυρίως έρχονται από δίπλα και δυο αυγά που αυτοί παραδοσιακά τα σερβίρουν αρκετά μελάτα - υδαρές θα έλεγα και καφέ φίλτρου στον οποίο προσθέτουν μπόλικο ζαχαρούχο γάλα! (είναι ο πιο διάσημος καφές στη πόλη, πολύ γλυκός για τα γούστα μου). Να ζητήσετε τα αυγά hard boil και θα σας ετοιμάσουν σφιχτά.

Συνεχίσαμε με μια βόλτα στην κλειστή ηλεκτρονική αγορα της Chinatown στην οποία μπορούσες να βρεις οτιδήποτε έχει σχέση με gadget και τηλεφωνία. Κάναμε και μια βόλτα από απορία σε ένα σούπερ μάρκετ με κινέζικα snack.

Αφού τελειώσαμε μας είχαν μείνει δύο ακόμη εκκρεμότητες προς τακτοποιηση πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο! Το πρώτο ήταν να πάμε σε κάποιο κεντρικό σταθμό του μετρό ώστε να επιστρέψουμε τις κάρτες μετακινήσεις μας και να πάρουμε πίσω τα 20 δολάρια deposit που είχαμε δώσει! Την τελευταία μέρα συνειδητοποιήσαμε πως μπορείς να πληρώνεις και με την χρεωστική σου κάρτα στα ΜΜΜ, αλλά θα μείνει αναπάντητο γιατί δεν το κάναμε και κολλήσαμε να χρησιμοποιούμε μόνο τις κάρτες της εταιρείας! Δεν ξέρω αν συμφέρει περισσότερο η όχι.

Η δεύτερη ήταν να φάμε το τελευταίο μας γεύμα στην αγαπημένη μας κλειστή αγορά lau pa sat! Έτσι και έγινε! Εγώ πήρα noodles με κοτόπουλο και ο Γιάννης ρύζι με κοτόπουλο,μοιραστήκαμε και τρία dumplings με γαρίδα στον ατμο και ψημένες γαρίδες στα κάρβουνα!
Κάναμε την τελευταία μας βόλτα και γυρίσαμε στο χοστελ να ετοιμάσουμε βαλίτσες !

Η πτήση για Φιλιππίνες ήταν τα άγρια χαράματα οπότε είπαμε να το πάμε σερί μέχρι να φτάσουμε στο αεροδρόμιο γιατί μας είχαν μείνει μόνο τρεις ώρες μέχρι να καλέσουμε grab! Που να ξέραμε τι κούραση μας περίμενε την επόμενη μέρα μέχρι να φτάσουμε στο moalboal.

Αν και βγήκαμε λιγάκι εκτός μπάτζετ Σιγκαπούρη σε ευχαριστούμε για την φιλοξενία!

Στο επόμενο σκέλος ξεκινάει το βασικό κομμάτι του ταξιδιού μας! Φιλιππίνες σου ερχόμαστε!

Για να δούμε θα μπορέσουμε να μπούμε στην χώρα με τα fake tickets μας η θα μας καταλάβουν;;;;



Το παραδοσιακό πρωινό.
IMG_0597.JPEG



Δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα βρω πιο παραξένη γεύση σε πατατάκια από αυτή! (πόδι από κοτόπουλο)
IMG_0604.JPEG



Βάλε μερικές γαρίδες στην σχάρα μάστοραααα.
IMG_0611.JPEG
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Έκανες πολύ καλά που πήρες την απόφαση να γράψεις για το ταξίδι σου, σε διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιμένω τα καλύτερα από τις άλλες δύο χώρες που ακολουθούν! ;)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.220
Likes
5.733
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ωραία ξενάγηση στη Σιγκαπούρη, πήρα ιδέες για το επερχόμενο διήμερό μου εκεί. Περιμένω Βιετνάμ και Φιλιππίνες. Αν και δεν είναι στο άμεσο πρόγραμμα, τα λες ωραία, είναι πολύ ευχάριστη η ιστορία σου.
 

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Έκανες πολύ καλά που πήρες την απόφαση να γράψεις για το ταξίδι σου, σε διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιμένω τα καλύτερα από τις άλλες δύο χώρες που ακολουθούν! ;)
Μου φαίνεται ήδη πολύ ωραίο καθώς γράφοντας θυμάμαι κα λεπτομερείες που βοηθάν στην συγγραφή!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.477
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom