Ιταλία Απ’ τον εξώστη της Βενετίας στα Επτάνησα

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Αρχοντική και Καρτποσταλική Κέρκυρα , έχω την αίσθηση όποτε την έχω επισκεφτεί πως είμαι σε ένα μέρος της Κάτω Ιταλίας ή στη Νάπολη (ειδικά στα όμορφα στενάκια με τις κόκκινες βέσπες και τις μπουγάδες που απλώνονται στα μπαλκόνια) , η Ενετοκρατία άφησε βαθύ το στίγμα της εκεί , πολύ όμορφα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Κέρκυρα και γλαφυρές οι περιγραφές σου , μπράβο για άλλη μια φορά Γιάννη !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Αρχοντική και Καρτποσταλική Κέρκυρα , έχω την αίσθηση όποτε την έχω επισκεφτεί πως είμαι σε ένα μέρος της Κάτω Ιταλίας ή στη Νάπολη...
Σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου.
Η αλήθεια είναι πως η Κέρκυρα αποτελεί μία από τις πιο όμορφες εαρχιακές πόλεις στην Ελλάδα, κυρίως βέβαια επειδή έχει αυτό το κομμάτι της παλιάς πόλης που είναι ασυναγώνιστο. Φαίνεται κιόλας μέσα απ' τις εικόνες πόσο κοντά βρίσκεται αρχιτεκτονικά με την Ιταλία, αυτός ήταν κι ένας λόγος που έκανα αντιπαραβολή μέσα στην ιστορία μου.

Βέβαια θες λίγο επειδή την είχα δει, θες περισσότερο επειδή προερχόμουν από τη Βενετία, αυτή τη φορά μου φάνηκε λίγο δήμος Μενεμένης... :suicide: :haha: :haha:
(υπερβάλλω το ξέρω).
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@psilos3 Δεν έχω γνώση από Μενεμένη δεν έχω πάει ...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Επίλογος – συμπεράσματα

Ξύπνησα πρωί και παραδόξως σε πολύ καλή κατάσταση, παίρνοντας το δρόμο αρχικά για τον πρώτο διαθέσιμο φούρνο και κατόπιν για το αεροδρόμιο του νησιού, ακόμα μια φορά με χαλαρό ποδαρόδρομο, έχοντας χρόνο να πιώ και καφεδάκι. Με ένα σετ υπέροχων πτήσεων και φόντο τις ηλιόλουστες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, έβαλα τέλος σε μια ακόμη εκδρομή, που βάσει οργάνωσης και υλοποίησης τη θεωρώ απολύτως επιτυχημένη.

DSC_0742g.jpg



1. Οι 24 ώρες και κάτι στην πόλη της Βενετίας, που αν και φαντάζει (και είναι) μικρό χρονικό διάστημα, ήταν άκρως ικανοποιητικό και περιεκτικό όπως είδατε. Επίσης οι δύο μέρες στην Κέρκυρα τέτοια εποχή ιδανικές για ένα πολύ ωραίο ταξιδάκι στον ελλαδικό χώρο.

2. Είχα τύχη βουνό όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, που σε καμία περίπτωση δε περίμενα. Κοντομάνικα και 20+ βαθμοί στη Βενετία, καιρός για μπάνιο στην Κέρκυρα. Ίσως απ’ αυτή την άποψη η 28η είναι ιδανική περίοδος για τέτοιου τύπου ταξίδια.

3. Ειδικών συνθηκών η εκδρομή όπως εξηγώ, πιστεύοντας σίγουρα ότι πρέπει να επιστρέψω στη Βενετία για να δω κι όσα άφησα, όχι απαραίτητα για περισσότερο χρόνο και συνδυαστικά ίσως με κάτι άλλο.

4. Όπου χρειάστηκε μετακίνηση από/προς αεροδρόμια κυρίως αλλά και μεταξύ των πόλεων, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Εύκολη χώρα η Ιταλία για να κανονίσεις τις επισκέψεις σου σε πόλεις του βορρά της.

5. Περιττό να μιλήσω για ασφάλεια. Δεν ένιωσα τον παραμικρό κίνδυνο.

6. Δεν υπήρχε κανένα παράπονο από τους ανθρώπους που είχα πάρε – δώσε, στη Βενετία.
Δε λέω Ιταλούς, γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία στα καταστήματα δουλεύουν μετανάστες (έτσι είναι, άμα έχεις το χώρο, σου ‘ρχεται το χρήμα και κααααάθεσαι) όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις άλλωστε, αλλά και με όσους Ιταλούς συνάντησα κυρίως σε παμπ. Μιλάμε βέβαια για μέγιστη τουριστική πόλη, οπότε δε θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο.
Κι ένα σχολιάκι για την Κέρκυρα, το ίδιο που θα έκανα και πριν 17 χρόνια όταν και πήγα πρώτη φορά, δίχως να έχει αλλάξει από τότε. Οι άνθρωποι έχουν το ρυθμό τους κάτι που το ζηλεύω πολύ, δε πα να καίγεται ο κόσμος!

7. Για το φαγητό ουδέν σχόλιο, δεν έφαγα κάτι περισσότερο από πρόχειρο φαγητό στην Ιταλία. Στην Κέρκυρα προτιμήστε τα τοπικά τους πιάτα που είναι εξαιρετικά, αρκεί να ξέρετε που θα τα φάτε. Υπάρχει ο κίνδυνος να την πατήσετε σαν τουρίστες και να σας ξυρίσουν στο λογαριασμό…

9. Στον οικονομικό απολογισμό της εκδρομής δεν έχω επίσης κανένα παράπονο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και ακριβές πόλεις όπως η Βενετία με τον κατάλληλο χειρισμό μπορούν να γίνουν προσιτές. Σταθερά τσιμπημένες οι τιμές και στην πόλη της Κέρκυρας (όπως πάντα) εκτός ευτυχώς από τα μπαρ!

Ήταν η πρώτη τριγωνική εκδρομή που άρχισε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας μου ίσως και τυχαία έναν ακόμα ταξιδιωτικό τρόπο που μέχρι τώρα δεν είχα στα υπόψιν μου. Για να δούμε αν θα επαναληφθεί λοιπόν και πότε. ;)


Μέχρι τότε,
ραντεβού στην επόμενη ιστορία, σε κάποιο νησί της Ελλάδας, κάποια χώρα της Ευρώπης, ίσως και τα δύο μαζί, μπορεί και όχι.

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!

DSC_0742h.jpg
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Πολύ όμορφος και συγκινητικός ο επίλογος σου , όσο για το φαγητό στη Βενετία , δεν τρελάθηκα , τέρμα τουριστικό , όσο δεν γίνεται , ειδικά στο ιστορικό της κέντρο (κοντά στη πλατεία Σαν Μάρκο) και στο πολύχρωμο-πανέμορφο νησάκι Μπουράνο ...
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Εγώ πάντως δε ξαναμένω στο κέντρο της Βενετίας δηλ στη περιοχή του Αγίου Μάρκου/Ριάλτο όπως έκανα φέτος... Πολύς κόσμος και βαβούρα... Και πήγα και καλοκαίρι.. Άλλη εποχή ίσως είναι πιο υποφερτά.. Έχω πάει 5 φορές και πρώτη φορά έμεινα τόσο κεντρικά και το μετάνιωσα λόγω πολυκοσμίας κ ας ήταν μια χαρά το ξενοδοχείο και εννοείται πολύ βολικά από άποψη εγγύτητας σχεδόν στα πάντα

Θέλω την ησυχία μου όσο είναι δυνατόν σε τέτοιο μέρος... Πιο απομακρυσμένα λοιπόν όπως έκανα ως τώρα με επίκεντρο στο αγαπημένο Dorsoduro ή Castello, άντε και ολίγον Canareggio αλλά στα σύνορα με Castello

@psilos3 αν θες πάντως να πας περισσότερες μέρες και να μη κλαις πολύ για τη διαμονή δοκίμασε να πας Δεκέμβρη-Γενάρη. Είναι πιο οικονομικά τότε. Θαχει κρύο και υγρασία βέβαια αλλά Βενετία είναι αυτή, θα το αντέξεις! Α και πάρε γαλότσες θα σου χρειαστούν :bleh: Η αλήθεια είναι ότι απορώ που δε πέτυχες τέλη Οκτώβρη έστω και λίγη πλημμύρα... Εγώ είχα τύχει να πάω λίγες μέρες μετά τις μεγάλες πλημμύρες πριν 4 χρόνια που είχαν γίνει πάλι τέλη Οκτώβρη
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@psilos3 Αν θες να ξαναπάς Βενετία προτίμησε καλύτερα άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο πολύ ωραία εποχή ήταν που πήγες , να γλιτώσεις και τη acqua alta ...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Και πήγα και καλοκαίρι.. Άλλη εποχή ίσως είναι πιο υποφερτά..
Σαφώς πιο υποφερτά και χωρίς να γίνεται σε κανένα σημείο ενοχλητική η πολυκοσμία. Από άποψη θέσης και ευκολίας θεωρώ την επιλογή του ξενοδοχείου μου ιδανική. Όπως λες κι εσύ βέβαια δε ξέρω (δε θα πήγαινα κιόλας) τι γίνεται το καλοκαίρι.

@psilos3 αν θες πάντως να πας περισσότερες μέρες και να μη κλαις πολύ για τη διαμονή δοκίμασε να πας Δεκέμβρη-Γενάρη.
Γιατί όχι, με τόσο φθηνό εισιτήριο μάλλον θα ξανακάνω ένα πέρασμα, έχοντας στόχο βέβαια άλλες τριγύρω πόλεις όπως τη Βερόνα.

Η αλήθεια είναι ότι απορώ που δε πέτυχες τέλη Οκτώβρη έστω και λίγη πλημμύρα..
Τι πλημμύρα, 25 βαθμούς είχε και τέρμα ηλιοφάνεια. Καλοκαιράκι!

προτίμησε καλύτερα άνοιξη
Είναι η καλύτερη εποχή, ειδικά λίγο πριν το καλοκαίρι!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.988
2 φορες καλοκαιρι ειχε παρα πολλη ζεστη τη μερα. Παρα πολλη ομως.
Τωρα ξανακανονιζω ανοιξη και ελπιζω για βροχη και μουντο καιρο.
Αν υπαρχει μια πολη που της παει, αυτη δεν ειναι?
Τη δευτερη φορα σε ιταλικη αργια μαλιστα δεν βρηκα τον κοσμο εκνευριστικα πολυ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom