Ιταλία Απ’ τον εξώστη της Βενετίας στα Επτάνησα

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland

Απ’ τον εξώστη της Βενετίας στα Επτάνησα


«Κι απ’ τον εξώστη εκείνο βλέπω την ίδια ταινία
κάθε καλοκαίρι το "θάνατο στη Βενετία"
κι αναρωτιέμαι πάλι οι προσευχές μου πού πάνε
κι αν έχουν γίνει πουλιά προς τα πού πετάνε».



Που κολλάνε οι -πάντα μπροστά απ’ την εποχή τους- ΣτΕρΕο ΝόΒα με τη Βενετία; Και που κολλάει η Βενετία με τα -σαφώς επηρεασμένα απ’ αυτήν- Επτάνησα; Παντού και πουθενά είναι η απάντηση, απλώς άθελα να κάνω την εισαγωγή μέσω ενός αγαπημένου τραγουδιού που σκέφτομαι κάθε φορά που υπάρχει αναφορά στη Βενετία, στην ακόλουθη τριγωνική ιστορία που εμπλέκει φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους μέρη. Νομίζω βέβαια πως το τι είναι άσχετο και τι σχετικό ταξιδιωτικά κανείς δε μπορεί να το ορίσει, ειδικότερα με τέτοιες εύκολες εδώ και καιρό συνδέσεις εντός Ευρώπης.

Πως έγινε όμως η αρχή; Μα με «απειλές» εκατέρωθεν, δεν υπήρχε άλλος τρόπος! Η Κ. και ο Χ., φίλοι εδώ και χρόνια που έμεναν Θεσσαλονίκη μου το ‘χαν θέσει ορθά-κοφτά:

  • Λοιπόν, στο λέμε 11 μήνες πριν επειδή ξέρουμε τι είσαι, 29 Οκτωβρίου θα έρθεις στο γάμο μας στην Κέρκυρα, χωρίς πολλά – πολλά, σε προλάβαμε εγκαίρως.
Είχε προηγηθεί βέβαια και η δική μου προειδοποίηση, αρκετό καιρό πριν και σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε κάτι ποτά:

  • Κανονίστε τη πορεία σας, είστε και οι δυο νησιώτες από διαφορετικά μάλιστα νησιά και μένετε πλέον σε νησί, ασχέτως αν αγαπάτε τη Σαλονίκη κι έχετε περάσει υπέροχα χρόνια σ’ αυτήν μη τυχόν και τολμήσετε να κάνετε κανένα γάμο εδώ. Αν δω καμιά «Παναγία Δέξια» στο προσκλητήριο θα το αγνοήσω επιδεικτικά. Απαιτώ νησάκι!
Να λοιπόν που η επιθυμία μου εισακούστηκε και προφανώς δε μπορούσα να αθετήσω το λόγο μου, όσο κι αν το πενθήμερο της 26/28 Οκτωβρίου μου έδινε το περιθώριο για πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια. Πενθήμερο αγαπητοί φίλοι μιας και τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά, η 27η είναι του αγίου ανάμεσα (μεγάλη η χάρη του), με το Σαββατοκύριακο να έπεται, κι εμένα να ψάχνω να συνδυάσω χώρες και αεροδρόμια καθώς δεν είχα σκοπό να ξοδέψω 5 ολόκληρες μέρες στην Ελλάδα σε νησί μάλιστα που έχω επισκεφτεί πολλάκις, παρόλο που το αγαπώ κάθε φορά και περισσότερο.

Κατόπιν τούτου είχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια μου προκειμένου να κάνω αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο ίσως, να ερευνήσω ώστε να σχεδιάσω ένα ταξίδι με αρκετά σκέλη στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεκινώντας από το ενδιάμεσο που ήταν και το βασικό ζητούμενο, το νησί της Κέρκυρας. Έψαχνα καιρό πριν όλες τις πτήσεις που φτάνουν σ’ αυτό τις μέρες του Οκτωβρίου που μ’ ενδιέφεραν, καταλήγοντας μετά από αρκετή μελέτη στη Λιθουανία, έχοντας βέβαια τις εναλλακτικές μου.

Εναλλακτικές που οι δεύτερες σκέψεις και το άστατο πτητικό καλοκαίρι με έκαναν να τις χρησιμοποιήσω σχετικά σύντομα. Μια απλή καθυστέρηση, πόσο μάλλον μια αναβολή/ακύρωση θα μ’ έκανε να χάσω το γάμο που ήταν ο σκοπός του ταξιδιού, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει με τίποτα, οδηγώντας με έτσι στα «γνώριμα» μονοπάτια της Βόρειας Ιταλίας, που εκτός των άλλων είχε αεροπορικές επιλογές ασφαλείας.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα να κάνω με τις κλασσικές πόλεις στα πέριξ του Μιλάνου ή της Μπολόνια ως συνήθως, αλλά με την εκμετάλλευση του δρομολογίου της Ryan προς το αεροδρόμιο του Τρεβίζο, αποφασίζοντας ότι ήρθε η ώρα να δω μια από τις διασημότερες πόλεις αυτής της γης με έντονο ιστορικό & πολιτιστικό ενδιαφέρον, κάτι που εν τέλει έπαιξε το ρόλο του στην τελική απόφαση μου.

cover.jpg


Το πρόγραμμα λοιπόν είχε καταρτιστεί, με τις κρατήσεις να είναι γεγονός αρκετούς μήνες μάλιστα πριν, κάτι που εκτός των άλλων σημαίνει και χαμηλές τιμές. Βενετία, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά και χωρίς αναποδιές, 26, 28 & 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα, με μερικές επιπλέον ενδιάμεσες στάσεις που θα αναλύσω στη συνέχεια της -σύντομης θέλω να πιστεύω- ιστορίας.

Εφικτό; Σαφέστατα, μιλώντας πλέον και εκ του αποτελέσματος, για ένα ταξίδι που χαρακτηρίστηκε λόγω της ιδιαιτερότητας του αλλά και των ημερών από έντονα και πολύ όμορφα συναισθήματα.

Φύγαμε!

 

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Γιάννη στο χω πει πως έχεις φοβερό ταξιδιωτικό γούστο , μας έκανες την έκπληξη με τη πολυαγαπημένη μου Βενετία και την αρχοντική Κέρκυρα , καθήλωσε μας για άλλη μια φορά , πάμε !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Μια απορια εχω: πως χωρεσαν ρουχα και παπουτσια για γαμο σε χειραποσκευη.
Θα σου απαντηθεί η απορία στο κεφάλαιο που ακολουθεί. Υπάρχει οργάνωση! :cool:
Επιτέλους ξεκίνησε η ιστορία!κάθε μέρα κοίταζα και περίμενα τη συγγραφή της... Αναμένουμε!!!!
Με κολακεύεις, σ' ευχαριστώ. Να δω αν θα μου βγει, αμφιταλλαντευόμουν λίγο μιας κι έχουν γραφτεί πολλά για τη Βενετία.
Γιάννη στο χω πει πως έχεις φοβερό ταξιδιωτικό γούστο , μας έκανες την έκπληξη με τη πολυαγαπημένη μου Βενετία και την αρχοντική Κέρκυρα , καθήλωσε μας για άλλη μια φορά , πάμε !!!
Σ' ευχαριστώ, ήταν πράγματι ένας καταπληκτικός συνδυασμός. :)
Αγαπημένοι Στέρεο Νοβα
Γκρουπάρα δε το συζητώ, που την εκτίμησα σε μεγάλη ηλικία δυστυχώς. Συγκεκριμένα τα πρώτα τους άλμπουμ είναι αξεπέραστα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Προετοιμασία & σχεδιασμός



Ξεκινώντας κλασσικά από τα αεροπορικά εισιτήρια μιας και είχα οριστικοποιήσει το πρόγραμμα, έκλεισα με κόστος 19€ την πτήση Θεσσαλονίκη – Τρεβίζο και με άλλα 19€ τη Μπέργκαμο – Κέρκυρα. Να ναι καλά (το λέω και το ξαναλέω) η Ryan της καρδιάς μας που μας πηγαινοφέρνει σε τέτοιους ονειρεμένους προορισμούς σχεδόν με ψίχουλα. Γύρω στον Ιούλη, εκμεταλλευόμενος μια προσφορά για τις εσωτερικές της Aegean, έκλεισα με κόστος 64€ και το δρομολόγιο Κέρκυρα – Θεσσαλονίκη, αναγκαστικά μέσω Αθηνών.

Στις διαμονές τώρα, με ζόρισε πολύ όπως είναι λογικό το σκέλος της Βενετίας. Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν το γειτονικό Mestre και πηγαινοέρχονται, χάνοντας όμως έτσι πολλά από τη βραδινή μαγεία της πόλης. Ίσως αν έμενα μέρες να το σκεφτόμουν κι εγώ, όμως για μία διανυκτέρευση δεν υπήρχε λόγος, έτσι μετά από αλλεπάλληλες κρατήσεις και ακυρώσεις κατέληξα στο Hotel Dalla Mora, σε εξαιρετική τοποθεσία που βολεύει τις μετακινήσεις, πλην όμως τσουχτερή τιμή 70€ για μονόκλινο ευτυχώς με το πρωινό να συμπεριλαμβάνεται.

hotel1.jpg

Πολύ πιο εύκολη ήταν η διανυκτέρευση στο Μπέργκαμο, μιας και τα λημέρια είναι πλέον γνωστά για ένα από τα πιο βολικά αεροδρόμια της Ευρώπης, κάνοντας κράτηση στο ίδιο κατάλυμα που είχα μείνει λίγους μήνες πριν κατά την εκδρομή μου στη Μπρέσια. Orio Al Serio λοιπόν και διαμονή στο B&B OrioBGY στην τιμή των 45€ με φτωχό πρωινό.

hotel2.jpg

Όσο για την Κέρκυρα; Δεν ήθελα να διαλέξω κάποιο ξενοδοχείο, αλλά ένα κατάλυμα τύπου διαμέρισμα σε απόσταση βολής από την παλιά πόλη, το αεροδρόμιο και την εκκλησία του γάμου, κάτι που βρήκα στο Corfu town center apartment με τιμή λίγο πάνω από τα 80€ για 2 βράδια.

hotel3.jpg


Αυτό βέβαια είναι και το κακό με τις διαμονές (όταν δεν υπάρχει η λύση του hostel) στα solo ταξίδια, όλα είναι διά του ενός, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το μπάτζετ όπως βλέπετε.

Τι έλειπε; Μα το ενδιάμεσο των πόλεων. Αρχικά ένα εισιτήριο από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο έως τη Piazzale Roma της Βενετίας κόστους 12€ το οποίο έκλεισα ιντερνετικά από την atvo, αλλά κι αυτό της μετακίνησης προς το Μπέργκαμο για την επιστροφή μου στην Ελλάδα, κόστους 17€ με την αγαπημένη Flixbus από το δρομολόγιο της οποίας όμως για πρώτη φορά δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Εφόσον είχα τελειώσει με τις κρατήσεις και τις πληρωμές ξεκίνησα τα διαδικαστικά. Λίγες μέρες πριν την πτήση έδωσα σε φίλους που θα έφταναν στην Κέρκυρα ρούχα, κοστούμια και τα σχετικά, ώστε να μη τα κουβαλάω πέρα – δώθε χωρίς λόγο, τσέκαρα τις μετακινήσεις στο Μπέργκαμο για να κάνω κι εκεί καμιά βόλτα και εν τέλει αφιερώθηκα στο συμπλήρωμα του ηλεκτρονικού μου χάρτη όπως πάντα, χωρίς όμως να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα πέρα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης της Βενετίας. Ήξερα ότι δεν είχα πολύ διαθέσιμο χρόνο για να δω όσα ήθελα, ήξερα ότι δε προλαβαίνω να μπω σε μουσεία και να επισκεφτώ εκτενώς τα αξιοθέατα της, οπότε υπήρξα συντηρητικός στον καταρτισμό του προγράμματος:

map1b.jpg


Αυτό βέβαια που δεν ήξερα ή καλύτερα δε μπορούσα να φανταστώ, είναι πόσο εύκολη και βολική θα ήταν η πόλη της Βενετίας, κάτι που διαπίστωσα από τις πρώτες μου κιόλας στιγμές εκεί…
 
Last edited:

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Γκρουπάρα δε το συζητώ, που την εκτίμησα σε μεγάλη ηλικία δυστυχώς. Συγκεκριμένα τα πρώτα τους άλμπουμ είναι αξεπέραστα.
off topic: προφανώς και τα τρία πρώτα είναι καταπληκτικά.... αλλά και το Τέλσον είναι εξαιρετικό...ακόμα ανατριχιάζω στο 'Σώμα'
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
off topic: προφανώς και τα τρία πρώτα είναι καταπληκτικά.... αλλά και το Τέλσον είναι εξαιρετικό...ακόμα ανατριχιάζω στο 'Σώμα'
Το δέχομαι, ωστόσο είναι λίγο πιο ηλεκτρονικό για τα δεδομένα μου, δεν με κέρδισε όσο τα δύο πρώτα. ;)

περιμένω! περιμένω!
Θα μαι σύντομος, ελπίζω να μη με πιάσει πάλι η φλυαρία μου...
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.082
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Κεφάλαιο 1 – Αγ. Δημητρίου και ξεκινάμε



Πιστός στο δόγμα ότι «αργία χωρίς πτήση δεν είναι αργία» φορτώθηκα στο αεροπλανάκι της Ryan γύρω στις 12:30, πτήση που είχε ανακοινωθεί από τη προηγούμενη η καθυστέρηση της, γεγονός που μ’ είχε ξενερώσει ελαφρώς. Φανταστείτε μέχρι και κουπόνι εξαργύρωσης στα καφέ του αεροδρομίου έδωσε η Ιρλανδική εταιρεία το ίδιο πρωί, ανήκουστα πράγματα!

DSC_0005a.jpg

Η πτήση τσούλησε εύκολα, η αποβίβαση ακόμα πιο εύκολα και για πότε βρέθηκα από τη σάλα του μικρού αεροδρομίου του Τρεβίζο στο λεωφορείο που περίμενε λίγα μέτρα έξω πιάνοντας την τελευταία διαθέσιμη θέση ούτε που κατάλαβα. Τα καλά του να έχεις εκ των προτέρων βλέπετε εισιτήριο, όχι ότι μου το ζήτησε κανείς παρ’ όλα αυτά…

DSC_0005b.jpg

Μισή ώρα αργότερα, μετά και την προβλεπόμενη στάση στο Mestre, το λεωφορείο περνούσε πάνω από τη περίφημη γέφυρα που ενώνει την Ιταλική στεριά με το νησί της Βενετίας, μια περίεργη αν μη τι άλλο εικόνα:

DSC_0005d.jpg


Το τέρμα/αφετηρία στη Piazzale Roma εξυπηρετεί πολύ τις μετακινήσεις στην πόλη. Αφού έκατσα να πιώ λίγο νεράκι και να προσανατολιστώ, άνοιξα τους χάρτες και κίνησα για το ξενοδοχείο μου που ήταν σχετικά δίπλα. Έως εκείνη τη στιγμή δε μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι εστί Βενετία και πως είναι δομημένη, κάτι που θα άλλαζε σχεδόν αμέσως, με το που ξεκίνησα να περνάω τις πρώτες κιόλας γέφυρες πάνω από τα κανάλια:

DSC_0013.JPG

DSC_0015.JPG


Μπήκα στον όμορφο πεζόδρομο της San Pantalon και έστριψα δεξιά για το ξενοδοχείο, σ’ ένα δρομάκι που τερμάτιζε σε …κανάλι, ευχόμενος να μη κάνω κάποιο λάθος το βράδυ:

DSC_0019.JPG

DSC_0020.JPG


Παρέλαβα το περίεργο δωμάτιο μου που αν ήταν μεν ποιοτικό & πεντακάθαρο μου έκανε εντύπωση η δόμηση του, που μύριζε Ελληνική λαμογιά και πασοκιά δεκαετίας 90. Αρχικά πρώτη φορά έβλεπα νεροχύτη εκτός (!) μπάνιου. Δεύτερον απόρησα πραγματικά πως θα χωρέσω όταν είδα το κρεββάτι, ενθυμούμενος την ελληνική ταινία «γάμος αλλά Ελληνικά» και το δωμάτιο υπηρεσίας για όσους έχουν υπόψιν τους, θέλοντας να το διακωμωδήσω και να μη χάσω άλλο χρόνο με τις λεπτομέρειες…

Έτσι άδειασα την τσάντα μου, πήρα τη φωτογραφική στο χέρι και βγήκα ξανά στο «δρόμο» με υπέροχη διάθεση και κατεύθυνση νότια, θέλοντας να εξερευνήσω άλλη μια πόλη όσο ήταν ακόμα νωρίς, σχεδόν τρεις το μεσημέρι. Η πρώτη μου επαφή με μεγαλύτερα κανάλια ήταν γεγονός, βλέποντας και κάποια ιδιαίτερα γκράφιτι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εφοδιάζονται τα μπαρ σ’ αυτό το μέρος:

DSC_0031.JPG


Η Campo Santa Margherita ήταν η πρώτη πλατεία που βρέθηκε μπροστά μου, με τα πολλά καταστήματα εστίασης και τις όμορφες εικόνες της να μου κινούν τη περιέργεια, προτίμησα όμως να μείνω πιστός στο μικρό μου πλάνο:

DSC_0037.JPG


Συνέχισα έτσι κατεβαίνοντας περισσότερο, περνώντας μικρά και μεγαλύτερα κανάλια αλλά και αυτό της Chiesa di San Barnaba με το όμορφο πλωτό μανάβικο:

DSC_0043.JPG

DSC_0045.JPG


Λίγα μέτρα μετά θα έφτανα και σε μια έξοδο προς το Grand Canal και μια πλατφόρμα αστικών συγκοινωνιών, στην οποία στάθηκα για λίγες μόνο στιγμές:

DSC_0049.JPG

DSC_0053.JPG


Προχωρώντας ανάμεσα σε μια γειτονιά με όμορφα μαγαζάκια τοπικών προϊόντων, βρώσιμων και μη, όπως αυτό με τις χειροποίητες μάσκες για το ξακουστό καρναβάλι της πόλης:

DSC_0064.JPG


Το πήγαινα αρκετά γρήγορα τολμώ να πω, μη προλαβαίνοντας να αφομοιώσω τις πολλαπλές εικόνες που δεχόμουν, κάτι που με ανάγκασαν οι συνθήκες να κάνω περνώντας πάνω από τη γέφυρα Academia, τη μία από τις τρεις που περνούν πάνω από το μεγάλο κανάλι. Μα τι ομορφιά ήταν αυτή!

DSC_0070.JPG

DSC_0074.JPG


Την πέρασα ανυπόμονος κάνοντας μια γύρα στα στενάκια προκειμένου να φτάσω ως την άλλη μεριά και το Grassi Palace που είχα στις σημειώσεις μου, πριν επιστρέψω και πάλι σ’ αυτήν:

DSC_0085.JPG

DSC_0086.JPG


Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι είχα ιδρώσει με το μακρυμάνικο μιας και ο καλός καιρός αν και τέλη Οκτώβρη κρατούσε ακλόνητος. Βιαζόμουν, ίσως χωρίς λόγο μιας και όλα έδειχναν να είναι τόσο βατά. Βρισκόμουν σε μια από τις πιο ιστορικές (και τουριστικές) πόλεις της Ευρώπης, πολύ-γραφόμενη και χιλιοτραγουδισμένη και για αρκετή ώρα έτρεχα πέρα – δώθε σα τον τρελό και δεν είχα βρέξει ακόμα τα χείλη μου. Ανεπίτρεπτο!
Προς τι τόση βιασύνη;

DSC_0096.JPG


Έχοντας αναλάβει πλέον δυνάμεις συνέχισα το δρόμο μου ακολουθώντας τη νοητή ευθεία της γέφυρας προς το νότο, περνώντας από την όμορφη πλατεία Campo di Sant Agnese, προτού καταλήξω και πάλι στη θάλασσα, χαζεύοντας τον τρόπο μετακίνησης των Βενετσιάνων:

DSC_0098.JPG

DSC_0107.JPG


Το νησί της Giudecca βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, με τα πλωτά μέσα να είναι ο μόνος τρόπος επίσκεψης, που δεν είχα σκοπό βέβαια να πραγματοποιήσω:

DSC_0103.JPG


Αντ’ αυτού κινήθηκα παράλληλα ανάμεσα από κανάλια, έχοντας απαρνηθεί και μια δελεαστική βιτρίνα πιτσαρίας που με σκάλωσε προς στιγμήν:

DSC_0113.JPG

DSC_0116.JPG


Κυριότερα όμως απαρνήθηκα το πολύ ωραίο aperitivo bar με τα λαχταριστά Campari του που μου έκλειναν το μάτι, μιας και δε βρήκα ούτε σκαμνί διαθέσιμο, κάτι που πολύ θα το ήθελα:

DSC_0117.JPG


Κάθε βήμα, κάθε στενάκι ήταν και μια καινούρια, μοναδική εικόνα:

DSC_0122.JPG


Πιστός στο πρόγραμμα μου έφτασα πολύ σύντομα στην Basilica di Santa Maria della Salute η οποία βρίσκεται ακριβώς στη μύτη, στην άκρη θα έλεγε κανείς του νησιού που βρισκόμουν και ήταν σε αρκετά σημεία περικυκλωμένη λόγω έργων:

DSC_0126.JPG

DSC_0127.JPG



(Ένα βιντεάκι από το πέρασμα του μεγάλου καναλιού όπου βρισκόμουν):


Η «δυσκολία» της Βενετίας -αν μπορεί να μιλήσει κάποιος μ’ αυτόν τον όρο- είναι το γεγονός ύπαρξης μόνο τριών γεφυρών πάνω από το μεγάλο κανάλι, κάτι που σε κάνει να πηγαινοέρχεσαι συνέχεια από ίδια σημεία, παράλληλα όμως σε βοηθάει γιατί έχεις περιοχές αναφοράς. Πέρασμα λοιπόν για άλλη μια φορά από την Academia:

DSC_0133.JPG

DSC_0142.JPG


Με τη στάση στην υπέροχη πλατεία Campo Santo Stefano να είναι επιβεβλημένη για φωτογραφικούς λόγους. Ακόμα ένα σημείο της λίστας στο χάρτη, που προφανώς δε χρειάζεται να αναπτύξω περισσότερο για την ομορφιά του:

DSC_0149.JPG


Η διαδήλωση αλληλεγγύης σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν που πέτυχα στο αμέσως επόμενο στενό με έκανε να σταθώ για λίγο, όλα όμως ήταν στα Ιταλικά και δε μπορούσα να παρακολουθήσω, παρόλο που με προσέγγισαν σχεδόν αμέσως:

DSC_0154.JPG


Όλα αυτά συνέβαιναν λίγο πριν φτάσω στο επόμενο αξιοθέατο της λίστας μου, τη Chiesa di Santa Maria del Giglio με την εξαιρετική μαρμάρινη πρόσοψη της:

DSC_0166.JPG


Από κει ξεκινούσε και το αμιγώς τουριστικό κομμάτι της πόλης, με τα σημεία παραλαβής μιας γόνδολας να είναι αρκετά συχνά διαθέσιμα στα ενδιάμεσα κανάλια. Αρκέστηκα φυσικά στη φωτογραφία και μόνο:

DSC_0170.JPG


Αλλά και σε ένα θαυματουργό την ώρα εκείνη Panini από τη βιτρίνα που βρέθηκε μπροστά μου.

DSC_0172.JPG


Το χρειαζόμουν, είχα συνέχεια…
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.447
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom