Αυστρία Τσεχική Δημοκρατία Αριστοκρατική Βιέννη+Κλασικό Σάλτσμπουργκ+ Παραμυθένια Πράγα= Μαγικά Χριστούγεννα

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!

4 χρόνια μετά το τελευταίο μας ταξίδι στο εξωτερικό (δες εδώ :http://www.travelstories.gr/community/threads/ΠροΧριστουγεννιάτικη-Εκδρομή-στο-Παραμύθι.34931/#post-358512 ) και αφού η λαχτάρα μας για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο ταξίδι είχε φτάσει στο ζενίθ, αρχές του Δεκέμβρη πήραμε τη μεγάλη απόφαση: να ταξιδέψουμε στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη και να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Λόγω της καθυστερημένης απόφασης μας, η συμμετοχή μας σε οργανωμένο ταξίδι ήταν μονόδρομος: οι τιμές για τα αεροπορικά είχαν πάρει την ανιούσα και ο χρόνος για αναζήτηση ήταν περιορισμένος. Από την άλλη, η πρόταση των πρακτορείων της πόλης μας ήταν δελεαστική: ναυλωμένη-απευθείας πτήση στις 24/12 για Βιέννη, επιστροφή στις 28/12 από Πράγα και δωρεάν η εκδρομή στο Σαλτζμπουργκ.
VIENNA 093.jpg

Ο καλός μου (σύζυγος πλέον) είχε ήδη επισκεφτεί τη Βιέννη στο παρελθόν και μου υποσχέθηκε μια λεπτομερή ξενάγηση με όλα τα highlights της πόλης. Από την άλλη, εγώ είχα περάσει 10 ονειρεμένες μέρες στην Πράγα στο παρελθόν και ήθελα πολύ να ξαναζήσω τη μαγεία της. Πρόθεση μας ήταν να ακολουθήσουμε το γκρουπ μόνο στο Σαλτζμπουργκ και στην Πράγα και τις υπόλοιπες μέρες να τις απολαύσουμε ανεξάρτητα.
Οι μέρες πέρασαν, οι βαλίτσες γέμισαν και η ώρα της αναχώρησης έφτασε!

 
Last edited by a moderator:

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
1η ημέρα: Βιέννη

Η άφιξη μας στο αεροδρομιο εγινε νωρίς το πρωί, κι είχαμε έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρη τη μέρα να απολαύσουμε τη στολισμένη χριστουγεννιάτικα πρώτευουσα της Αυστρίας. Το λεωφορείο με τον ξεναγό μας μεταφέρει στον πιο εντυπωσιακό δρόμο της Βιέννης, την ringstrasse , έναν κυκλικό δρόμο που περνάει απο τα πιο σημαντικά κτήρια της Πόλης: η επιβλητική όπερα, το εντυπωσιακό Δημαρχείο, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα του Hofburg , το μουσείο Φυσικής Ιστορίας με το δίδυμο κτίριο του Μουσείο Ιστορίας της τέχνης , το ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο ξετυλίγονται μπροστά μας και μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, μια εποχή μουσικής, τέχνης και αριστοκρατίας. Σταματάμε στην πλατεία schwedenplatz και συνεχίζουμε με τα πόδια μέχρι την καρδιά της πόλης, την πλατεία του Αγιου Στέφανου.
Ο καθεδρικος της πόλης, Stephansdom, χτισμένος σε γοτθικό ρυθμό, με τους πανύψηλος πύργους του που δεσπόζουν πάνω απο την πόλη, ειναι ορόσημο της πόλης και εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική, οσο και με το μέγεθος του.
VIENNI 025.jpg

Η είσοδος της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου.
VIENNI 027.jpg

Ο πύργος με την περίφημη καμπάνα Πούμεριν!
Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ειναι ο άμβωνας .
VIENNI 048.jpg

και το εσωτερικό της εκκλησίας:
VIENNI 037.jpg

'Εξω από την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, μπορεί κανείς να βρει τα φιάκερ, τις κλασικές βιεννέζικες άμαξες για ένα ταξίδι στο χρόνο...
VIENNI 052.jpg

Στη συνέχεια προχωρήσαμε για το Δημαρχείο με τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του. Στην πορεία όμως ένα ζεστό κρασί και ένα orangepunch ήταν απαραίτητα για να μας ζεστάνουν λίγο.
VIENNI 070.jpg


Προχωρήσαμε μέσα από το χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο της Βιέννης και καταλήξαμε στην εντυπωσιακή είσοδο του παλατιού του Hofburg.
VIENNI 075.jpg

του χειμερινού παλατιού της αυτοκρατορικής οικογένειας των Αψβούργων, όπου στεγάζεται το Μουσείο της Σίσσυ, η Ισπανική Σχολή Ιππασίας (για την οποία κλείσαμε εισιτήρια) και άλλες συλλογές/μουσεία της Βιέννης.
VIENNI 080.jpg

Ο εντυπωσιακός τρούλος από την είσοδο των ανακτόρων.
VIENNI 083.jpg

Λεπτομέρεια από την είσοδο του παλατιού του Hofburg. Εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική μυθολογία.
Περνώντας από το εσωτερικό προαύλιο του παλατιού, βγαίνουμε πάλι στη Ringstrasse και κατευθυνόμαστε προς το Δημαρχείο της πόλης, εντυπωσιακό κτίσμα με την πολυαναμενόμενη χριστουγεννιάτικη αγορά!
VIENNI 094.jpg


Η χριστουγεννιάτικη αυτή αγορά υποδέχεται χιλιάδες κόσμου καθημερινά, και είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου μπορεί να βρει κανείς από ζεστό κρασί και πρέτζελ , έως χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, παιχνίδια, λουκάνικα, σοκολατάκια, χιονόμπαλες και πολλά άλλα.
PicMonkey Collage.jpg

Έξω από το Δημαρχείο, μας περίμενε το λεωφορείο μας για να μας μεταφέρει στο θερινό παλάτι των Αψβούργων, το Schonbrunn, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η είσοδος του είναι εντυπωσιακή. Η ξενάγηση μας στο εσωτερικό του ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά δεν επιτρεπόταν η φωτογράφηση. Εκτός από το εντυπωσιακό εσωτερικό του (το Παλάτι "φιλοξένησε" την Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, την κόρη της Μαρία Αντουανέτα και την Πριγκήπισσα Σίσσυ) , φημίζεται και για τους εξαίσιους κήπους της τους οποίους επισκεφτήκαμε την 4η μέρα.
VIENNI 124.jpg

Το κρύο στα ανάκτορα του Schonbrunn ήταν τσουχτερό και ο χρόνος μας περιορισμένος, αλλά μια και είχε και εκεί χριστουγεννιάτικη αγορά, έπρεπε να την τιμήσουμε και αυτή με ένα λουκάνικο ;)
VIENNI 119.jpg


Η μέρα μας ήταν πολύ γεμάτη και ευτυχώς δεν σταματάει εδώ. Έπρεπε όμως να πάμε στο ξενοδοχείο μας, να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο, να ανοίξουμε τις βαλίτσες και να γιορτάσουμε την παραμονή χριστουγέννων ρομαντικά στο γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου μας. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και εμείς γεμάτοι εικόνων και ... γεύσεων ξεκουραστήκαμε στο δωμάτιο μας, ανυπομονώντας για την εκδρομή στο Σαλτζμπουργκ.
 
Last edited:

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
2η ημέρα: Σαλτζμπουργκ

Η δεύτερη μας ημέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, περιλάμβανε μια ημερήσια εκδρομή στο κλασικό Σαλτζμπουργκ, μια πόλη 260 χλμ δυτικά της Βιέννης. Στην ουσία έπρεπε να διασχίσουμε την Αυστρία από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αν και η διαδρομή ήταν πολύωρη (σχεδόν 4 ώρες με το λεωφορείο και με συχνές στάσεις) , ήταν ένας ωραίος τρόπος να δούμε την βιεννέζικη ύπαιθρο και να χορτάσει το μάτι μας δάση και πεδιάδες.
VIENNA 021.jpg


Καθοδόν προς το Σαλτζμπουργκ συναντήσαμε και μια πολύ γραφική λίμνη τη λίμνη Mondsee , δίπλα στην οποία κάναμε στάση για ένα ζεστό γκούλας (ούγγκρικη σούπα που ζεσταίνει αυτόματα το σώμα) και για να τεντώσουμε τα ποδαράκια μας.
VIENNA 026.jpg

Αυτό που βρίσκω τόσο γοητευτικό στην ύπαιθρο της κεντρικής Ευρώπης είναι τα γραφικά σπιτάκια με τα κεραμίδια, που αποπνέουν ζεστασιά και ρομαντισμό. Αποφασίσαμε με το σύζυγο το επόμενο ταξίδι (να χουμε την υγειά μας) να περιλαμβάνει και B&B σε κάποιο γραφικό χωριουδάκι).
Στο κλασικό Σαλτζμπουργκ, σταματάμε μπροστά στο παλάτι Μίραμπελ (= όμορφη Θέα), το οποίο αρχές του 1600 έχτισε ο τότε πρίγκηπας και αρχιεπίσκοπος του Σαλτζμπουργκ, για να στεγάσει την... ερωμένη του!
VIENNA 030.jpg

Το παλάτι φημίζεται και για τους όμορφους κήπους του
VIENNA 045.jpg

Στο βάθος φαίνεται το κάστρο του Σαλτζμπουργκ και στις παρυφές του λόφου η παλιά πόλη του Σαλτζμπουργκ.
Ας μην ξεχνάμε ότι στο Σαλτζμπουργκ ,που σημαίνει πύργος από αλάτι- καθώς υπήρχαν ορυχεία αλατιού εκεί- γεννήθηκε κι έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα ο μεγάλος μουσουργός Μότσαρτ.
VIENNA 074.jpg

VIENNA 052.jpg

Μια γραφική γέφυρα συνδέει τα δυο κομμάτια της πόλης.
VIENNA 057.jpg
VIENNA 056.jpg
VIENNA 062.jpg
η οποία είναι στολισμένη με λουκετάκια από ερωτευμένα ζευγάρια που "κλειδώνουν" έτσι τον έρωτα τους, εικόνα που συναντήσαμε και στο Παρίσι.
Και εδώ υπάρχουν άμαξες για τους τουρίστες που επιθυμούν μια ρομαντική βόλτα
VIENNA 064.jpg

Οι δρόμοι που περπάτησε ο Μότσαρτ σφύζουν από κίνηση και ζωή, ενώ πολύ συχνά ακούμε και ελληνικά στους δρόμους. Επειδή το Σαλτζμπουργκ είναι αρκετά τουριστικό, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και καφέ ανοικτά, παρά το γεγονός ότι είναι ημέρα Χριστουγέννων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αυστριακοί περνάνε τα Χριστούγεννα πολύ οικογενειακά.
VIENNA 112.jpg


Και εδώ μας περιμένει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά, αφορμή για ζεστό κρασί και λουκανικάκι!
VIENNA 089.jpg


Και οι λιχουδιές συνεχίζουν να μας δελεάζουν...
PicMonkey Collage.jpg

Κάνουμε μια ωραία βόλτα στους γραφικούς πεζόδρομους του Σαλτσμπουργκ, ακούμε υπαίθριους μουσικούς, ψωνίζουμε σοκολατάκια, χαζεύουμε στις πανέμορφα διακοσμημένες βιτρίνες , πίνουμε ένα κλασικό καφεδάκι και τρώμε ένα strudel μήλου και αποχαιρετάμε το βραδινό χριστουγεννιάτικο Σαλτζμπουργκ
VIENNA 125.jpg


Αποχαιρετάμε και τον ελληνικής καταγωγής μαέστρο Φον Κάραγιαν, γεννέτειρα του οποίου είναι το Σαλτζμπουργκ, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Βιέννη.
VIENNA 135.jpg

Το άγαλμα του διαπρεπή Φον Καραγιαν, έξω από το σπίτι που γεννήθηκε.

Επιστρέφουμε μετά από λίγες ώρες στο ξενοδοχείο μας στη νυχτερινή Βιέννη και περιμένουμε με ανυπομονησία την 3η μέρα της εκδρομής μας για να ακολουθήσουμε το δικό μας, γεμάτο πολιτισμό, πρόγραμμα!
 
Last edited:

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
Ημέρα 3η: Πολιτιστική Βιέννη
Η 3η ημέρα ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως φεύγουμε για το σταθμό του υπόγειου (Το ξενοδοχείο απείχε 3 λεπτά από σταθμό του υπόγειου, έξω από το κέντρο της πόλης, λεπτομέρειες θα δώσω στο τέλος της ιστορίας). Από την πρώτη μέρα είχαμε κλείσει εισιτήρια για την προπόνηση των αλόγων lippizaner , η οποία γίνεται μέσα στην αίθουσα της Ισπανικής Σχολής Ιππασίας στα ανάκτορα του Hofburg.
Ο ήλιος έχει κάνει την εμφάνισή του κι εμείς κάνουμε μια ευχάριστη πρωινή βόλτα στο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση το Hofburg.
VIENNA 143.jpg

Η είσοδος του παλατιού Hofburg.
VIENNA 160.jpg

Η αίθουσα όπου από το 1735 γίνονται οι εκπαιδεύσεις και οι παραστάσεις των αλόγων (χειμερινή σχολή ιππασίας,).
Τα άλογα Lipizzaner είναι μια ράτσα γνωστήγια το σφρίγος και τη χάρη της που εκπαιδεύεται εδώ . Είναι γνωστή για τον βηματισμό της και τα γεμάτα χάρη βήματά της ( σε μερικές στιγμές είναι σαν να χορεύουν, πραγματικά απίστευτο θέαμα!).
Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο, είναι ότι τα άλογα αυτά γεννιούνται σκουρόχρωμα, μεγαλώνοντας γίνονται γκρι και καταλήγουν άσπρα!
VIENNA 156.jpg

Τα άλογα είναι ιδιαίτερα κομψά και φροντισμένα, ενώ οι αναβάτες τους φοράνε ειδική στολή με δίκοχο καπέλο.

VIENNA 167.jpg

Το βασιλικό θεωρείο, όπου βρίσκεται το πορτρέτο του Αυτοκράτορα Καρόλου του 6ου, ιδρυτή της σχολής. Οι αναβάτες εισερχόμενοι στην αίθουσα υψώνουν το καπέλο μπροστά από το καπέλο, προς τιμήν του.
Το θέαμα κράτησε 1,30 ώρα και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, να βλέπεις υπέροχα άλογα να βηματίζουν υπό τους ήχους κλασικής μουσική σε αυτή την εντυπωσιακή αίθουσα.
Η συνέχεια της βόλτας μας περιλάμβανε περιήγηση στην Ringstrasse με τελικό προορισμό το ζαχαροπλαστείο Sacher, όμως ο κόσμος που έμπαινε στην Όπερα μας έβαλε ιδέες.
VIENNA 190.jpg

Το κτίριο της Όπερας.
Μπήκαμε μέσα για να δούμε το κτίριο, μιας και η έρευνα που είχαμε κάνει μας είχε δείξει ότι εισιτήρια για τις ημέρες που ήμασταν εκεί δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Το εσωτερικό του κτιρίου ήταν πολύ εντυπωσιακό και κόσμος ανέβαινε απάνω για να παρακολουθήσει μια παράσταση.

VIENNA 192.jpg

Το πρόγραμμα έδειχνε ότι στη 1.30 θα ανέβαινε ο Καρυοθραύστης. Τότε θυμήθηκα για τα εισιτήρια ορθίων: με πολύ χαμηλό αντίτιμο μπορείς να παρακολουθήσεις μια παράσταση όρθιος!! Αυτόματα ρωτήσαμε πόσο κοστίζει, αν μπορούσαμε να φύγουμε στη μέση της παράστασης (αν κουραζόμασταν όρθιοι) και αν υπήρχαν εισιτήρια! Με 3 ευρώ/ άτομο δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, αγοράσαμε το εισιτήριο μας κι ανεβήκαμε στο καταπληκτικό κτίριο της όπερας.
VIENNA 207.jpg


VIENNA 198.jpg

Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο καφέ της όπερας, όπου οι βιεννέζοι καλοντυμένοι με τα παιδιά τους έπιναν ένα ποτό ή έναν καφέ και περίμεναν να ξεκινήσει η παράσταση, ανεβήκαμε στον όροφο όπου ήταν και οι θέσεις των ορθίων και δώσαμε τα παλτά μας στη γκαρνταρόμπα. Όλο το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό και μας έδειξαν που μπορούσαμε να ακουμπήσουμε και πως μπορούσαμε να κρατήσουμε τη θέση μας με ένα κασκόλ. Η αίθουσα ήταν απίστευτα μεγαλοπρεπής
VIENNA 222.jpg


και νιώσαμε δέος μπαίνοντας στο χώρο όπου ο Μότσαρτ είχε παρουσιάσει πρώτη φορά την όπερα του Ντον Τζιοβάνι.
VIENNA 220.jpg

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε, οι θέσεις των ορθίων ήταν πολύ άνετες: μια μπάρα επενδεδυμένη με βελούδο χρησίμευε σαν στήριγμα, ώστε να μην κουράζεσαι και ένα σκαλάκι από πίσω (η αίθουσα είναι αμφιθεατρική προφανώς) μπορούσε να χρησιμεύσει ως κάθισμα για λίγο. Η αίθουσα γέμισε και σύντομα η παράσταση ξεκίνησε.
Κατ' αρχήν να πω πως δεν είμαστε ιδιαίτερα "κουλτουριάρηδες", ΟΚ κλασική μουσική μπορεί να ακούμε πότε πότε, αλλά μπαλέτο δεν είχαμε δει ποτέ! Η πρώτη πράξη πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε , αν και όρθιοι! Ήταν τόσο εντυπωσιακό το θέαμα, που πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοικτό! Τα κουστούμια και τα σκηνικά ήταν εξαιρετικά, η χορογραφία ήταν του αειμνήστου Νουρέγιεφ, η μουσική έδενε τέλεια με την υπόθεση... Τα λόγια μου είναι πολύ φτωχά μπροστά σε αυτό που βιώσαμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα μείναμε μέχρι το τέλος και απολαύσαμε μια υπέροχη παράσταση σε έναν από τους ωραιότερους χώρους του κόσμου, μια εμπειρία μαγική που θα μας μείνει αξέχαστη!!!
Μετά το τέλος της παράστασης επισκεφτήκαμε ένα παρακείμενο εστιατόριο για μια ζεστή σούπα, ένα ποτήρι ντόπιο κρασί και εξαιρετικό φαγητό και σαλάτα !!! Έπρεπε όμως να βιαστούμε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας, γιατί για το βράδυ είχαμε κλείσει κονσέρτο κλασικής μουσικής!!!
Η Βιέννη το βράδυ ήταν , μπορώ να πω, πιο ρομαντική ! Δρόμοι φωτισμένοι εορταστικά, πολύς κόσμος που πηγαινοέρχεται για μια βραδινή βόλτα, μας βάζουν στο κλίμα:
VIENNA 233.jpg

VIENNA 234.jpg

Ξέχασα να αναφέρω πως πλέον η πόλη έχει μπει σε ρυθμούς Πρωτοχρονιάς και υπάρχουν αντίστοιχοι πάγκοι Πρωτοχρονιάτικης αγοράς.
Φτάνουμε στην κατάμεστη Imperial αίθουσα , όπου θα παρακολουθήσουμε για 1.5 ώρα κονσέρτο κλασικής μουσικής με έργα κυρίως των Στράους (κι όμως ήταν 4, πατέρας και 3 γιοι).
VIENNI 146.jpg

Ο κόσμος, όμορφα ντυμένος, περιμένει υπομονετικά να ξεκινήσει το κονσέρτο.
Οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό το εξαιρετικό κονσέρτο κλασικής μουσικής που μας υπενθύμισε ότι είμαστε στην πατρίδα του βαλς και τις πόλκα.
VIENNI 150.jpg

Ευχάριστες νότες χιούμορ από τους μουσικούς και τον μαέστρο έκαναν τη βραδιά πιο διασκεδαστική. Με το τελείωμα του κονσέρτου (το κλασικό Radinsky march, ) μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε έξω: αφράτο απαλό χιόνι έπεφτε και είχε όμορφα καλύψει τα πάντα! Η πρώτη μας λευκή νύχτα στη Βιέννη ήταν γεγονός!
VIENNI 160.jpg
 

Attachments

Last edited:

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
Ημέρα 4: Χαλαρή Βιέννη
Η 4η ημέρα ξεκίνησε για μας με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Ζωολογικό της Βιέννης, τον παλιότερο ζωοολογικό του κόσμου.

VIENNA 371.jpg
Δυστυχώς, η μέρα ήταν πολύ κρύα και δεν ευχαριστηθήκαμε ούτε τη βόλτα πολύ, ούτε τα ζώα, που τα περισσότερα ήταν στους εσωτερικούς χώρους. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη , αν δεν έχετε ξαναδεί μεγάλο ζωολογικό κήπο, αφού περιλαμβάνει από ελέφαντες, τίγρεις , λύκους και πολικές αρκούδες, μέχρι συλλογές εντόμων, φιδιών και ένα κτίριο που προσομοιάζει το τροπικό κλίμα (απίστευτη υγρασία!). Δε θα αναφερθώ στην περιήγηση μας αναλυτικά, απλά θα αναφέρω πως αξίζει να αφιερώσει κανείς 4-5 ώρες προκειμένου να τα δει με την ησυχία του, ειδικά αν είναι άνοιξη/καλοκαίρι. Στη μέση της βόλτας μας επισκεφτήκαμε ένα από τα καφέ του κήπου για λίγη ζεστασιά , έναν καφέ, λίγο carrotcake και μια kaisertorte
VIENNA 351.jpg
VIENNA 352.jpg


που μας έδωσαν ενέργεια ώστε να ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στον κήπο και στην ουσία να καταλήξουμε στη Γκλοριέτα, μια αψίδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος των ανακτόρων του Σέμπρουν, στην κορυφή του λοφίσκου.
VIENNA 395.jpg

Η θέα από κει στα ανάκτορα, αλλά και σε όλη την πόλη ήταν υπέροχη
VIENNA 394.jpg

Κατηφορίσαμε σιγά προς το ανάκτορο μέσα από κήπους γεμάτους αγάλματα και συντριβάνια, φέρνοντας στη φαντασία μας τη Σίσυ να κάνει βόλτες σε αυτούς τους κήπους
VIENNA 397.jpg

Τελικά φτάσαμε στο παλάτι και γρήγορα κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης, γιατί εδώ το κρύο ήταν ανυπόφορο!

VIENNA 410.jpg

Πίσω στη Βιέννη, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μουσείο Albertina για να δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες εκθέσεις που είχε. Τελικά, το μουσείο ήταν αυτό που είχε περισσότερο ενδιαφέρον:
VIENNA 414.jpg

(Η αίθουσα με αγάλματα των Μουσών)
Περάσαμε αρκετή ώρα στο πωλητήριο του μουσείου, αγοράζοντας και μικρά σουβενίρ... και κατευθυνθήκαμε σε ένα παλιό κελάρι
VIENNA 415.jpg

για φαγητό και λίγη μουσικούλα!
VIENNA 420.jpg

(black porridge, frankfurter sausage, ham etc)
Μετά από ένα θεσπέσιο δείπνο, ένα υπέροχο επιδόρπιο θα ολοκλήρωνε τη μέρα μας
VIENNA 421.jpg

Η κλασική βιεννέζικη sachertorte με μαρμελάδα βερίκοκο. Αν και οι γνώμες διίστανται, εμένα μου φάνηκε εξαιρετική( ούτε πολύ γλυκιά, ούτε πολύ βαριά, ταιριάζει τέλεια η μαρμελάδα) και την εξαφάνισα εν ριπή οφθαλμού. Το καφέ Sacher, επίσης μας άρεσε πολύ, το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, για να πακετάρουμε τα πράγματα, καθώς το πρωί αναχωρούμε για την παγωμένη- όπως αποδείχτηκε- Πράγα!
 

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
Ημέρα 5η: Πράγα

Η πέμπτη μέρα μας βρίσκει υπ' ατμόν: ετοιμαζόμαστε για ημερήσια ξενάγηση στην Πράγα και αναχώρηση από κει για την πατρίδα. Η μέρα είναι ιδιαίτερα κρύα, ήδη έξω από το ξενοδοχείο μας στη Βιέννη όλα είναι κάτασπρα. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και ξεκινάμε την πορεία μας Βορειοδυτικά. Περνάμε κάποια όμορφα χωριουδάκια (ή κωμοπόλεις) και σιγά- σιγά το τοπίο αρχίζει να ασπρίζει. Στη στάση που κάναμε πριν την Πράγα τα πάντα ήταν κάτασπρα και το κρύο ήταν τσουχτερό. 3οο+ χλμ από τη Βιέννη μπαίνουμε στα προάστια της Πράγας, που μάλλον άχαρα είναι. Στην πορεία όμως το σκηνικό αλλάζει, μπαίνοντας στην παλιά πόλη τα κτίρια γίνονται γραφικά, ενώ το ποτάμι κάνει την εμφάνισή του.
Ξεκινάμε τον περίπατό μας με σκοπό να φτάσουμε την περίφημη πλατεία με το Αστρονομικό Ρολόι (και σ αυτή την πλατεία έχει κιόσκια με ζεστό κρασί και street food)
VIENNI 174.jpg

Στην πλατεία αυτή βρίσκεται και η πολύ χαρακτηριστική εκκλησία της Τιν (με τους δύο Πύργους στο βάθος)
VIENNI 173.jpg
.

Το αστρονομικό ρολόι ανήκει στο κτίριο του Δημαρχείου και είναι πραγματικά εντυπωσιακό όταν οι φιγούρες που παριστάνουν τους 12 Αποστόλους βγαίνουν και περιφέρονται, ενώ και οι υπόλοιπες φιγούρες κινούνται! (το χα δει σε προηγούμενο μου ταξίδι).
VIENNI 190.jpg

Η πλατεία αυτή ουσιαστικά είναι το πιο κεντρικό και πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης και πλήθος τουριστών συνωστίζεται εδώ.
VIENNI 194.jpg

Το κρύο είναι πλέον ανυπόφορο: τα θερμόμετρα δείχνουν -7, αλλά η αίσθηση είναι στους -11 λόγω υγρασίας. Η παραμονή έξω είναι πραγματικά πολύ δύσκολη και η ξενάγηση γίνεται εν τάχει!
VIENNI 182.jpg


Κατευθυνόμαστε προς την πανέμορφη γέφυρα του Καρόλου που περνάει πάνω από τον ποταμό Μόλδαβα και η οποία διακοσμείται από εντυπωσιακά αγάλματα.
VIENNI 224.jpg

Φτάνουμε στο Μικρό μέρος (Μάλα Στρανα), μια πολύ γραφική περιοχή κάτω από το κάστρο της Πόλης,
VIENNI 228.jpg

όπου υπάρχουν κανάλια και θυμίζει λίγο Βενετία...
VIENNI 231.jpg

Φυσικά το κάστρο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από κοντά (δεν προλάβαμε να ανέβουμε) και η βόλτα μας περιλαμβάνει επιστροφή στην Παλιά Πόλη μέσω άλλης γέφυρας
VIENNI 236.jpg

(Η γέφυρα του Καρόλου από απόσταση)
Οι δρόμοι της Πράγας είναι πολύ ρομαντικοί το βράδυ
VIENNI 252.jpg
και δεν είναι τυχαίο που τη λένε παραμυθένια!
VIENNI 251.jpg

Η βόλτα μας συνεχίστηκε με μια "κρουαζιέρα στον Μολδαβα", από τον οποίο είδαμε τις όχθες του ποταμού με τα πολύ όμορφα φωτισμένα κτίρια .
Σε λίγες ώρες το παραμύθι τελείωνε κι εμείς βρισκόμαστε στο Αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση της επιστροφής, γεμάτοι νέες εμπειρίες και υπέροχες εικόνες.
 

Attachments

Last edited:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
..παντου ειναι ονειρεμενα
Τελεια ιστοριουλα, περιμενα πως και πως την συνεχεια :), θυμασαι το ονομα απο το κελαρι που πηγατε;
 

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
..παντου ειναι ονειρεμενα

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
And now...Info & Tips

Βιέννη:
Ξενοδοχείο: μείναμε στο Mariott Messe Courtyard απέναντι από την έκθεση της Βιέννης. Αν και είναι εκτός κέντρου, ήταν 2' από το σταθμό του μετρό και σε 4-5 στάσεις (με αλλαγή γραμμής) είσαι στη Stephansplatz. Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο, καινούριο, το δωμάτιο μας πολύ άνετο, πεντακάθαρο, με μεγάλο safe και πολυτελές μπάνιο. Το πρωινό ήταν πλούσιο και με διαρκή ανανέωση. Στο ισόγειο υπήρχε μια μικρή αγορά, για σοκολάτες, νερά κλπ.
Διαδρομές: Το μετρό της πόλης είναι πάρα πολύ πρακτικό και σε πάει παντού. Βγάλτε εισιτήριο μεγάλης διάρκειας (το ακυρώνετε την 1η φορά), αξίζει (εμείς βγάλαμε 48ωρο με 13,30€/ άτομο), κάνει για όλα τα μέσα. Το τραμ επίσης είναι πρακτικό και βλέπεις και την πόλη (δεν το πήραμε)
Φαγητό: Φάτε οπωσδήποτε λουκάνικο και πρέτζελ και φυσικά πιείτε ζεστό κρασί (ειδικά το χειμώνα, μόνο αυτό σε ζεσταίνει!). Από εστιατόρια, δοκιμάσαμε να πάμε στον ξακουστό Figmuller, αλλά ήθελε κράτηση πολλές μέρες πριν και έτσι καταλήξαμε σε ένα πίσω από την Όπερα (Fuhrich)), όπου είχε πολύ ωραίο φαγητό και ήταν όμορφο και ζεστό μέσα . Άλλο ένα εστιατόριο που επισκεφτήκαμε ήταν το 12 Apostelkeller (το Κελάρι που γράφω κι έχω βάλει και φωτο), που ήταν πολύ ωραίος χώρος, είχε ωραίο φαγητό, ζωντανή μουσική (αρμόνιο & βιολί) ,αλλά είχε πολύ κόσμο.
Τιμές: Γενικώς η Βιέννη είναι αρκετά ακριβή και στα μουσεία και στην εστίαση της. Φυσικά το νερό κοστίζει πάρα πολύ (από 1.40-1.90€ τα 500 ml) και γι αυτό τιμήσαμε πολύ της βρύσης. Στα εστιατόρια τα πιάτα με κρέας - λουκάνικα- σνίτζελ κοστίζουν 14-19 € , ενώ στα καφέ ο καφές 3-3.5 € . Φυσικά εμείς κινηθήκαμε στο κέντρο, όπου οι τιμές θα είναι σίγουρα πιο ανεβασμένες από τα προάστια, καθώς η Βιέννη είναι αρκετά τουριστική.
Όπερα: Θεωρώ ότι πρέπει κανείς να πάει οπωσδήποτε στην Όπερα, αν βρεθεί στη Βιέννη. Εκτός από την κρατική όπερα υπάρχουν και άλλες όπερες και νομίζω ότι είναι must η επίσκεψη σε μία. Εξάλλου με 3 € (που δώσαμε εμείς για εισιτήριο όρθιου) ούτε καφέ δεν πίνεις!
Κονσέρτο: Θεωρώ ότι και στην Ελλάδα μπορεί να ακούσει κανείς εξαιρετική κλασική μουσική, αν και εδώ έχει το κάτι παραπάνω.. Υπολογίστε όμως 40-50 €/άτομο.
Περίπατος: Πέρα από την πόλη, αξίζει να περπατήσετε από το Σεμπρουν μέχρι την Γκλοριέτα και ίσως μέχρι το zoo. Εξάλλου, σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τα πάρκα και οι κήποι αξίζουν μια χαλαρή βολτούλα.
Τουριστικός Οδηγός: Θεωρώ ότι -πέρα από το ιντερνετ που είναι εξαιρετικό εργαλείο- ένας καλός οδηγός για την πόλη γίνεται πολύτιμος βοηθός. Στα τελευταία μου ταξίδια παίρνω τον explorer- οδηγοί του κόσμου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη: έχει ιστορικές πληροφορίες, χάρτες της πόλης, τα βασικά αξιοθέατα με φωτογραφίες (πολύ βασικό), χρήσιμες πληροφορίες για νόμισμα, διαδρομές κλπ, γενικώς ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος και είναι αρκετά ελαφρύς για να μπει στην τσάντα. Προμηθευτείτε τον όταν οργανώνετε το ταξίδι σας, θα τα βγάλει τα λεφτά του! Αφήστε που μένει και σαν ενθύμιο με τόσες φωτος που έχει!
Tελευταία χρήσιμη συμβουλή: Όπου κι αν πάτε στο εξωτερικό, έχετε μαζί σας μια χρεωστική κάρτα (ή πιστωτική), γιατί δεν ξέρετε πού θα σας χρειαστεί. Στα μηχανήματα στους σταθμούς (τρένα/μετρό) μου έχει λύσει τα χέρια!
 

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Cuba!
And now...Info & Tips
Πράγα:
Για την Πράγα δεν θα δώσω πολλές πληροφορίες γιατί μείναμε πολύ λίγο, ίσως κάποια άλλη στιγμή καταγράψω τη δεκαήμερη παραμονή μου το 2008... Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι - κατά τη γνώμη μου- η Πράγα δεν είναι φτηνή για τους τουρίστες (το κέντρο είναι τουριστοπαγίδα) και ότι καλό είναι να αλλάξετε νόμισμα (χρησιμοποιούν κορώνες), γιατί η μετατροπή που κάνουν στα μαγαζιά είναι λίγο αυθαίρετη.
Τέλος, για την Πράγα, έχω να προσθέσω ότι είναι πανέμορφη κι ότι αυτά που είδαμε εμείς τη μία μέρα που περιηγηθήκαμε είναι ένα πολύ μικρό μέρος του πλούτου της....
Καλά ταξίδια να κάνουμε!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom