Αρωμα Ανοιξης;

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Αρωμα Ανοιξης;
Την περασμενη παρασκευη ξυπνησαμε με 3 βαθμους και ομιχλη. Το μεσημερι ειχε μια καταπληκτικη μερα για τα δεδομενα της εποχης,η θερμοκρασια ειχε φτασει στους 12 βαθμους! Δεν ειχε ριξει σταγονα ολη μερα,ειχαμε εναν ηλιο που στις 5:20 το απογευμα σε προκαλουσε να ξεσκουμπωσεις το μπουφαν και να βγαλεις το κασκολ!
Η ερωτηση που ειχα πολλους μηνες να ακουσω εφτασε:παμε puerto viejo;
Το puerto viejo ειναι το πιο αγαπημενο μου μερος εδω που μενω,απο το σπιτι μου ειναι γυρω στα 15 λεπτα με τα ποδια και απο τη σταση του μετρο algorta 10 λεπτα.
Puerto viejo (= παλιο λιμανι) ,ειναι ενα ομορφο μικρο λιμανι που τωρα πια δε λειτουργει σα λιμανι,μονο το ονομα του εχει μεινει και οι χρωματιστες μικρες βαρκες ειναι τοποθετημενες εξω απο το νερο. Τα σπιτια ειναι αρκετα παλια,μικρα μεσα και εχουν ασπρους τοιχους με κοκκινα και πρασινα παραθυρα,τα χρωματα της βασκικης σημαιας. Εχει μια μικρη ομορφη πλατεια,που το καλοκαιρι γεμιζει απο κοσμο,ζευγαρακια,γονεις με τα παιδια,παρεες,και ελαχιστοι τουριστες. Σε αυτη τη πλατεια λοιπον βγαζω τα ζεστα κυριακατικα μεσημερια,με μπυρες και τον βασκο να με κερδιζει στο ταβλι!
Στην πλατεια εχει 2 bar με νοστιμοτατα ταπας και μικρα πιατα με μεζεδες,οπως,chorizo a la sidra,rabas, κτλ. Αφου περασεις τη πλατεια θα βρεις τις σκαλες που οδηγουν στο μικρο λιμανακι. Στα μισα εχει ενα αλλο ταπας bar,ωραιο σημειο για το χειμωνα,οταν βρεχει και θες να βλεπεις την αγρια θαλασσα. Αλλα το καλυτερο για μενα ταπας-bar ειναι το itxas bide taberna,εχει καταπληκτικες κροκετες με γευσεις απο jamon,chorizo,queso,roquefort,langostinos.
Στα μεσα του αυγουστου εδω γινονται και οι fiestes του puerto viejo,ειναι η μια απο τις 2 πιο ΤΟΠ για μενα fiestes του καλοκαιριου! ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ!!! Το μερος βρισκεται ακριβως διπλα στη θαλασσα,πανικος απο κοσμο,calimοtxo,φλερτ,φιλοι,μασκαρεμενοι,bocatas de lomo y sardinas.
Oι γιορτες εδω διαρκουν ολη μερα επι 4 μερες.Εχει δραστηριοτητες για τα παιδια και τις οικογενειες κατα τη διαρκεια της μερας και το βραδυ για τα μεγαλα παιδια.!! Η πλατεια αδειαζει απο τα τραπεζακια και τις καρεκλες και τη στολιζουν με μεγαλες πολυχρωμες λαμπες και μουσικη και αρχιζει ο χορος! Εκτος απο τα bar που ηδη υπαρχουν,αυτες τις μερες υπαρχουν και τα txosna,bar,τα οποια χειριζονται αθλητικοι ομιλοι. Ποτε δε ξεμενεις απο ποτο αφου,ειτε στην πλατεια,ειτε στο mirador,ειτε κατω στο υπαιθριο χωρο εχει bar.Υπαρχει και χωρος για συναυλιες,συνηθως ροκ μουσικη.
Μarmitako!Μια γιορτη φαγητου κατα τη διαρκεια της μερας,μαζευονται παρεες και μαγειρευουν τονο με πατατες,κρεμμυδι και πιπεριες στην κατσαρολα. Γινεται και διαγωμισμος για το πιο νοστιμο marmitako. Αυτο συμβαινει συνηθως τη τελευταια μερα,οπου ολοι βγαινουν με τις πυτζαμες τους,γιατι τελιωνουν οι γιορτες,οχι μονο οι συγκεκριμενες αλλα ολοκληρου του δημου και υποτιθεται οτι παμε για υπνο μετα! Ετσι απο το πρωι μεχρι το πρωι της επομενης μερας εισαι με τις πυτζαμες!
Σχεδον παντα βρεχει σε αυτες τις γιορτες αλλα και αυτο εχει τη μαγεια του,θυμαμαι με τις κολλητες απο αθηνα να στεγνωνουμε τα παντελονια με το πιστολακι γιατι απλα θα επρεπε να παρουν το αεροπλανο ακριβως μετα τη γιορτη!!! Να λες οτι εισαι απο ελλαδα και να σου λενε χρονια και χρονια στα ελληνικα,διοτι παιζοταν μια διαφημιση γιαουρτιου για αρκετο καιρο,την πετυχα και γω,και ακουγοντουσαν αυτες τις λεξεις,οποτε ναι ειμαστε οι χρονια και χρονια...
Puerto viejo: μικρο χωριο,με τους ασπρους τοιχους,με τη σημαια απο τη χωρα των βασκων,με τα γαματα ταπας και απλα να καθεσαι στα σκαλακια και να απολαμβανεις τη θαλασσα!!! Απο την ανοιξη μεχρι το φθινοπωρο τις ζεστες μερες γεμιζει απο κοσμο αυτο το σημειο,ειδικα τα σκαλακια,μπυρες,σκυλοι,pasatempos,pintxos,φιλοι,παιδια ολων των ηλικιων γινονται ενα.Ειδικα στις 8 το απογευμα που ο κοσμος σχολαει περναει για μια μπυρα.
Αρωμα ανοιξης;Θα δειξει λοιπον!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
getxowoman, σ' ευχαριστούμε για τις όμορφες αυθεντικές εικόνες που μας περιέγραψες.
Σ' ακολουθώ νοητά σε κάθε μικρή εκδρομή που κάνεις στην περιοχή σου.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εσυ παντως σιγουρα με αυτες τις εικονες μας εφερες την ανοιξη!
αυτο με τις πυτζαμες ,πολυ μου αρεσε!:haha:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παραδοξως πολυ νησιωτικη ατμοσφαιρα μου βγαζουν οι φωτογραφιες σου.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τι όμόρφη φωτογραφία με τον κόσμο να κάθεται στα σκαλάκια και να απολαμβάνει τη λιακάδα!
Σ' ευχαριστούμε για τις ωραίες διηγήσεις. Συνέχισε ακάθεκτη!
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλησπέρα.
Σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ: τα μηνύματα πρέπει να γράφονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να είναι ευανάγνωστα. Η χρήση των greeklish απαγορεύεται στο φόρουμ.
http://www.travelstories.gr/community/help/terms
Θα σε παρακαλούσα να διορθώσεις το μήνυμα σου. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom