Αυστρία Αυστρία - Ταξίδι στη Βιέννη!!

Aria*

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελπίζω Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας λίγο. Κλείσαμε με προσφορά εισητήρια για βιέννη στις 22/11 έως τις 26/11. Αλλά μιας και είναι η πρώτη μου φορά χωρίς πρακτορείο αγχωνομαι πολύ.
1. Φτάνουμε Βιέννη στις 22:00 (αν όλα πάνε καλά) Από το ξενοδοχείο μας είπαν πως δεν υπάρχει με την ώρα και πως θα ενημερώσουν τους βραδινούς. Οπότε ηρεμώ κάπως με αυτό. Καθώς όμως έψαξα λίγο διαπίστωσα πως μπορούμε να πάρουμε το S7 (αν το λέω και σωστά) αλλά αν τύχει και έχουμε καμιά καθυστέρηση τι κάνουμε; (σημειώνω πως ταξιδεύουμε με ryanair)
2. Το ξενοδοχείο μας είναι στην οδό Heinestraße 15. (το λέω πιο πολυ για να μου πείτε καμια ιδέα για την μεταφορά)
3. Θα θέλαμε πληροφορίες για το τι αξίζει να δούμε, να φάμε, να πιούμε, αλλά όσο ειναι δυνατόν να είναι φθηνά.
4. Αν γνωρίζετε τους χριστουγεννάτικους πάγκους που μπορούμε να τους βρουμε και τι αξίζει.
5. Και τελευταίο επειδή εγώ είχα τρέλα με τον υπαστυνόμο ρεξ. το οποίο γνωρίζω πως γυρίστηκε στην Βιέννη. Ξέρετε αν υπάρχει τίποτα που να εχει σχέση με την σειρά; όχι τίποτα άλλο, αλλά να εκπληρώσω ενα παιδικό όνειρο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mourohavlos

Member
καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας λίγο. Κλείσαμε με προσφορά εισητήρια για βιέννη στις 22/11 έως τις 26/11. Αλλά μιας και είναι η πρώτη μου φορά χωρίς πρακτορείο αγχωνομαι πολύ.
1. Φτάνουμε Βιέννη στις 22:00 (αν όλα πάνε καλά) Από το ξενοδοχείο μας είπαν πως δεν υπάρχει με την ώρα και πως θα ενημερώσουν τους βραδινούς. Οπότε ηρεμώ κάπως με αυτό. Καθώς όμως έψαξα λίγο διαπίστωσα πως μπορούμε να πάρουμε το S7 (αν το λέω και σωστά) αλλά αν τύχει και έχουμε καμιά καθυστέρηση τι κάνουμε; (σημειώνω πως ταξιδεύουμε με ryanair)
2. Το ξενοδοχείο μας είναι στην οδό Heinestraße 15. (το λέω πιο πολυ για να μου πείτε καμια ιδέα για την μεταφορά)
3. Θα θέλαμε πληροφορίες για το τι αξίζει να δούμε, να φάμε, να πιούμε, αλλά όσο ειναι δυνατόν να είναι φθηνά.
4. Αν γνωρίζετε τους χριστουγεννάτικους πάγκους που μπορούμε να τους βρουμε και τι αξίζει.
5. Και τελευταίο επειδή εγώ είχα τρέλα με τον υπαστυνόμο ρεξ. το οποίο γνωρίζω πως γυρίστηκε στην Βιέννη. Ξέρετε αν υπάρχει τίποτα που να εχει σχέση με την σειρά; όχι τίποτα άλλο, αλλά να εκπληρώσω ενα παιδικό όνειρο.

1 & 2. To S έχει δρομολόγιο ανά μισή ώρα, μη σε αγχώνει αυτό. Θα κατέβεις Pratersen και από εκεί είναι κοντά με τα πόδια.
3. Δες τις σελίδες προς τα πίσω.
4. Για Χριστουγεννιάτικες αγορές δες εδώ: Christmas Markets in Vienna ➣ When & Where to Find Them
5. Δε γνωρίζω

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταιλάνδη

καλησπέρα!
1 . Τα δρομολόγια του S7 ειναι ανα μισή ωρα, σταματάνε στις 1.20 το βραδυ και ξαναξεκινανε στις 4.50 .. Λογικά δεν θα εχετε τρεις ωρες καθυστερηση οποτε ειστε κομπλέ .
2 . Το ξενοδοχείο σας ειναι κοντα σε στασεις μετρο απο οτι ειδα , αλλα και σε κοντινη σχετικα αποσταση απο τα αξιοθεατα και τις πλατειες..
3. Αγοραστε εισιτηριο για το Schonbrunn (εχει διαφορα πακετα - εμεις ειχαμε κλεισει το winter pass που περιελαμβανε και τον ζωολογικο κηπο) , δειτε ολες τις πλατειες και τα παρκα(το stadtpark μου αρεσε πολυ), και αφου θα ειστε κοντα καντε μια βολτα και στο prater.. Γενικά ομως θα δείτε πολλες πληροφοριες και για μουσεια (τα οποια δεν ειναι το φορτε μου) σε προηγουμενες σελιδες και με μια αναζητηση στο φορουμ.
Για φαγητο : τρωγαμε χοτ ντογκ (φοβερο) στο bitzinger Wurstelstand , και σνιτσελ στο κλασσικο και πολυδιαφημισμενο figlmueller.
4. Χριστουγεννιατικους παγκους θα βρειτε σε ολες τις πλατειες, ξεχωριζει με διαφορά αυτος στο rathaus.
5 . Δεν γνωρίζω.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Για τη μεταφορά σου απάντησαν και οι φίλοι πιο πάνω, εκδίδετε εισιτήριο στο μηχάνημα πριν τη πλατφόρμα των τρένων και παίρνετε το S7, ωστόσο μη παραλείψετε να βγάλετε την άλλη μέρα μια τριήμερη κάρτα για μετακινήσεις, θα βολέψει πολύ μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα (μετρο, τραμ, λεωφορεία), κάτι που χρειάζεστε εκεί που μένετε.
Να συμβουλεύεστε το Google maps για τις μετακινήσεις, είναι εξαιρετικά βολικό και αξιόπιστο στη Βιέννη.

poised

Member
Το εβδομαδιαίο εισιτήριο στοιχίζει σχεδόν όσο και το 3ημερο, μετρώντας την βδομάδα από Δευτέρα ως Κυριακή. Εκτός αν κάποιος φτάνει Σάββατο ή Κυριακή και το χρειάζεται μόνο όλη την Δευτέρα ή Τρίτη, βολεύει καλύτερα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι το εισιτήριο του S7 έχει ισχύ από αεροδρόμιο ως τον τελικό προορισμό και από αρχικό προορισμό ως αεροδρόμιο (με αλλαγές μέσων αλλά στην ίδια διαδρομή και χωρίς διακοπή της μετάβασης).

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κλεισε εστιατοριο απο το thefork. Φαγαμε σε πολυτελες εστιατοριο πιο φθηνα απο ελληνικη ταβερνα.
Για ρίξε και κάνα όνομα. Και γενικά όλες οι προτάσεις φαγητού για Βιέννη καλοδεχούμενες.

paefstra

Member
Για ρίξε και κάνα όνομα. Και γενικά όλες οι προτάσεις φαγητού για Βιέννη καλοδεχούμενες.
Το εστιατοριο κατω απο το σπιτι του Μοτσαρτ.
Προσπαθω να θυμηθω το ονομα, αλλα εχω πιο ευκολες τις φωτογραφιες εξωτερικα και εσωτερικα.
Θυμηθηκα Restaurant König von Ungarn im Mozarthaus

Την προηγουμενη φορα στη Βιεννη δωσαμε πιο πολλα στο ονομαστο Φιγκμυλερ για ενα σνιτσελ μονο.
20210805_192645.jpg
20210805_192636.jpg
20210805_193809.jpg
20210805_194026.jpg

Last edited:

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τυνησία
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
Ο Figlmüller είναι must, αλλά ωραία έχω φάει και σ΄αυτό:
Start (Garten - Cafe - Restaurant Rüdigerhof) (stadtausstellung.at)

Αν έχει και καλό καιρό, θα ήταν ωραίο να κάτσετε έξω. Όταν είχα πάει, ήταν Οκτώβριος πάντως.
Άσχετο, αλλά για το χέρι μου είχε αρέσει ένα μικρό ασιατικό, το HONU Tiki Bowls. Είναι απέναντι από την Όπερα, παραγγέλνεις και τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και τρως σούπερ (έχει και λίγα τραπεζάκια).

fotast

Member
Ο Figlmüller είναι must, αλλά ωραία έχω φάει και σ΄αυτό:
Start (Garten - Cafe - Restaurant Rüdigerhof) (stadtausstellung.at)

Αν έχει και καλό καιρό, θα ήταν ωραίο να κάτσετε έξω. Όταν είχα πάει, ήταν Οκτώβριος πάντως.
Άσχετο, αλλά για το χέρι μου είχε αρέσει ένα μικρό ασιατικό, το HONU Tiki Bowls. Είναι απέναντι από την Όπερα, παραγγέλνεις και τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και τρως σούπερ (έχει και λίγα τραπεζάκια).
Must για το tafelspitz κυρίως ήταν παλαιότερα αυτό

Plachutta

Αλλά έχω να παω αρκετά χρόνια και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το Σάββατο πέρασα από αυτό και γινότανε προσκύνημα, όχι τραπέζι, ούτε σκαμνί δε βρήκα. Μου φάνηκε παραδοσιακό, αν και είχε τουρίστες:

Willkommen beim Schnitzelwirt in Wien!

Κατέληξα τελικώς εδώ:

Pulkautaler Weinhaus

Εντάξει, μια τίμια κουζίνα.

Επίσης νωρίτερα είχα καθίσει για μπύρα σ' αυτό:

Home

Εστιατόριο πίσω από τα ανάκτορα Belvedere, τρομερός χώρος και τα πιάτα του φαινόταν εντυπωσιακά αν και δε δοκίμασα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.039
Μέλη
39.759
Νεότερο μέλος
ogiannis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα