Αυτό το ξέρατε...?

La Chica

Member
Μηνύματα
113
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Under Construction...
Ταξίδι-Όνειρο
AroundTheWorldIn80Days
108099~View-looking-up-the-trunks-of-giant-redwood-trees-Posteres.jpg AU02_DWA0118_M~Redwood-Forest-Rotorua-New-Zealand-Posteres.jpg bn9560_7_b~Coast-Redwood-trees-Humboldt-Redwoods-State-Park-U-S-A-Posteres.jpg
BN15268_2~Sequoia-Trees-And-Woman-Sequoia-NP-U-S-A-Posteres.jpg redwood.jpg

Φυσιολάτρες ανακάλυψαν φέτος το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τρεις πανύψηλες σεκόγιες. Το ψηλότερο δέντρο, που βαφτίστηκε Υπερίωνας, φτάνει τα 115,2 μέτρα από το έδαφος, ενώ τα άλλα δύο, ο Ήλιος και ο Ίκαρος φθάνουν σε ύψος 114,7 και 113,4 μέτρα αντίστοιχα.
Στην περιοχή έσπευσε αργότερα ο Κρις Ατκινς - ο οποίος ανακάλυψε το 2000 τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ ύψους, μια σεκόγια με ύψος 113 μέτρα που βαφτίστηκε Στρατοσφαιρικός Γίγαντας - με συνεργάτες του και πραγματοποίησαν ακριβέστερες μετρήσεις με αποστασιόμετρο λέιζερ τοποθετημένο σε τρίποδο.
Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία των γιγάντων, από το φόβο ότι οι επισκέπτες στην περιοχή θα αυξηθούν και θα βλάψουν το περιβάλλον στις ομιχλώδεις πλαγιές όπου μεγαλώνουν τα δέντρα, σχετικά κοντά στην ακτή.
Δεδομένου όμως ότι οι πυκνές φυλλωσιές εμποδίζουν τις ακριβείς μετρήσεις από το έδαφος, η ομάδα σκοπεύει να αναρριχηθεί αργότερα στον Υπερίωνα και να αφήσει από την κορυφή μια μεζούρα, ώστε το ύψος να επιβεβαιωθεί και να καταχωρηθεί ως νέο ρεκόρ.

Πηγή: news.in.gr


Πανέμορφες:rolleyes:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ο γιες. Ελπίζω να τις απολαύσω από κοντά στο road trip που ετοιμάζω. :) :)
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
λεει οτι οι ερευνητες δεν απεκαλυψαν την ακριβη τοποθεσια των δεντρων υπο το φοβο των επισκεπτων και καλα εκαναν αλλα αυτα τα δεντρα θα φαινονται απο χλμ που λεει ο λογος!!!
εγω ηξερα οτι οι σεκογιες φτανουν περιπου μεχρι τα 60-70 μ υψος οχι αυτο το πραμα!!! απιστευτο
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Βεβαίως. Και μετά θα ακουστεί η γνωστή κραυγή-σύνθημα που βγάζουν οι ξυλοκόποι (και οι κάστορες καμιά φορά :haha: ): "πέφτειιιι" :LOL:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom