Ινδία ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΝΔΙΑ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.033
Μιλάμε για 7 διανυκτερεύσεις( + μια όγδοη στο τρένο). Δηλαδή περίπου 70 ευρώ η ημέρα το άτομο. Αν σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται και όλες οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις και αν λάβεις υπόψη σου οτι στο Πουσκαρ γίνεται οτι ακριβώς στην παναγία της Τήνου ανήμερα το δεκαπεντεύγουστο-μιλάμε για την πιο καρα hot περίοδο που θα μπορούσες να βρεθείς- πράγμα που σημαίνει ανεβασμένες τιμές ξενοδοχείων, τότε δε θα το έλεγα κακό το πακέτο. Φυσικά δεν ξέρω την κατηγορία των ξενοδοχείων.
Συμβουλή: Μια ημέρα στο Δελχί, δεν είναι αρκετή για να δεις όλα τα αξιοθέτα έχει πάρα πολλά, αλλά παράλληλα είναι και μεγαλούπολη χωρίς ιδιαίτερο χρώμα. Οπότε πράγματι τη μια ημέρα κοίτα να την ξοδέψεις κάπου αλλού. Επίσης αν τελικά κλείσεις με αυτό το πρακτορείο ζήτα στο Δελχί να μην έχεις Σιχ ξεναγό. Και εγώ και η Vario Athens δεινοπαθήσαμε με αυτόν τον απολύτως απαράδεκτο τύπο. Το μόνο φάουλ αυτού του γραφείου. Όλοι οι υπόλοιποι ξεναγοί που είχαμε ήταν από καλοί μέχρι εξαιρετικοί, αυτός όμως ήταν για πολλές -πολλές μπάτσες. Η μόνη φορά που ξέχεσα αγρίως εργαζόμενο στην ενημέρωση που μου ζητήθηκε. Αν όμως κλείσεις μαζί τους για τη Τζαιπούρ ζήτα ως ξεναγό τον Χάνουμαν. Πολύ καλός ξεναγός και πολύ κατατοπισμένος, ακόμη και σε αυτά τα αστρονομικά όργανα μια χαρά μπορούσε να εξηγήσει τη λειτουργία τους. Ο αύζυγος που είναι των θετικών επιστημών και πολύ ψωνισμένος για τα θέματα αυτά, τον βρήκε σωστό και επαρκεστατο. Στην Άγκρα είχαμε τον Γκοπάλ, πολύ ευγενικός και χαρούμενος.
Στο Πουσκάρ ζήτα το ξενοδοχείο σου να είναι εντός της πόλης. Ενδεχομένως να σου ανεβάσει καπως το μπάτζετ σου, γιατί αυτά που είναι ενός ανθρωπινού επιπέδου και πάνω ανεβάζουν τις τιμές, και επιπλέον έχουν και το εξής θέμα: Επειδή το Πουσκαρ είναι ιερή πόλη, σε μια ακτίνα Χ (δε θυμάμαι πόσα είναι) χιλιομέτρων απαγορεύεται να καταναλώνεται κρέας και αλκόολ. Πραγμα που σημαίνει οτι υπάρχει διατροφικός περιορισμός και για τους τουρίστες. Όμως μένεις μέσα στην πόλη και μπορείς αν ξυπνήσεις πολύ πρωί-αχάραγο δηλαδή- να δεις τον κόσμο να κάνει το μπάνιο του στην ιερή λίμνη. Εμείς το χάσαμε γιατί μέναμε καμιά δέκα χιλιόμετρα μακριά. Μια ημέρα θα μείνεις -κόψε από αλλού.
Α ναι, αυτόν τον Σιχ τον είχα ξεχάσει... τι μου τον θύμισες??? :roll:
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Μου έδωσαν προσφορα απο ενα ταξιδιωτικο γραφειο το Castle and King. Προτείνουν 2 διανυκρετευσεις Δελχι, τρενο για Ajmer και απο εκει οδικως στην Pushkar με διανυκτερευση εκει, οδικως για Jaipur και 2 διανυκτερευσεις εκει, οδικως για Agra και 1 διανυκτερευση, την επομενη βραδυνο τρενο απο Agra με αφιξη το πρωι στο Βαρανασι και 1 διανυκτερευση. Επομενη μερα πτηση για Δελχι. Ολο το πακετο 550 ?/ατομο. Ακριβό δεν είναι? Την πτηση Βαρανασι-Δελχι μου την δινει 96 ?. Πως σας φαινεται το προγραμμα? Εγω λεω να κοψω 1 διανυκτερευση απο Δελχι.
οταν ακουω 550 για ινδια για 7 μερες μου ρχετε να γελασω....η να κλαψω...
Ολα αυτα αν τα κανονισετε μονοι σας ουτε τα μισα λεφτα δε θα βγουν ........Ενδεικτικα μεση τιμη τρενου 10 ωρες 2η θεση δε ξεπερνα τα 12-15 ευρω και μια εσωτερικη πτηση κυμαινεται στα 30-40 ευρω(με μια αξιοπρεπη Low cost οπως η Indigo)

Ακριβως τετοια εποχη περσι πηγε φιλος Ινδια, ρατζασταν και πληρωσε 550 εχοντας οδηγο για 11 ημερες, ξενοδοχεια 3 αστερων , 1 τρενο και μια πτηση...και ταξιδευε μονος χωρις αλλον στο αμαξι....Απλα ειχαμε φτιαξει το προγραμμα , το στειλαμε σε 3-4 γραφεια που βρηκαμε στο Indiamike.com και ειχαν καλες κριτικες και διαλεξε προσφορα...Απο παζαρια παιρνουν και τα πρακτορεια, αρχικα του ζητησαν 700 με ξενοδοχεια 5 αστερων, ζητησε 3ων και η τιμ,η κατεβηκε.....φανταζομαι εσεις που ειστε πολλοι θα σας βγαινει πολυ πιο φτηνα να κλεισετε αμαξι με οδηγο για να ειστε ανετοι και να γυρισετε οπου θελετε....ψαξτε το, νομιζω στη περιπτωση σας βολευει...4 ειναι το ιδανικο νουμερο, χωρατε σε ενα αμαξι και μοιραζεστε τα εξοδα...

Κατα τ'αλλα εχω να πω 1 διανυκτερευση για βαρανασι μου φαινεται λιγη, αξιζει κατι παραπανω,......Και βασικα δε ξερω αν η γιορτη της καμηλας ειναι λογος να κοψετε μερες απο μερη οπως αγκρα (Ταζ μαχαλ ,Faterhpur Sikri ) βαρανασι που 3 μερες το περπατας και δε σου φτανει....Αυτο ειναι δικο σας θεμα φυσικα, αλλα εγω θα αφαιρουσα τη Πουσκαρ που δε συνδεεται καλα ουτε με τρενα ουτε με αεροπλανα με τα αλλα και θα εκανα το Δελχι, Τζαιπουρ, Αγκρα , Βαρανασι....και με καμια πτηση ενδιαμεσα η βραδινα τρενα ωστε να μη χασω καθολου χρονο...

Οπου και αν πατε η χωρα ειναι απιστευτη, περα απο καθε τι που γνωριζεις, (ισως εμενα μου φανηκε ετσι που εχω ταξιδεψει ελαχιστα) αρκει να εχεις τη διαθεση να τη γνωρισεις...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Συμφωνω απολυτα!!!
Θα προσθεσω...ταξιδεψτε την μονοι σας...αξιζει...αυτα που θα δειτε δεν αντισταθμιζονται με το καλυτερο 5στερο που θα σας προσφερει το οποιοδηποτε πρακτορειο....Η Ινδια ταξιδευετε μονο με τα ματια της ψυχης! Τολμηστε το και δεν θα βγειτε χαμενοι!!
 

guess

Member
Μηνύματα
11
Likes
29
Πληρωσαμε για τα εισητηρια 550 η καθεμια μας και βαλε και 550 για το ταξιδιωτικο μας βγαινει 1100 το πακετακι χωρια αυτα που θα χαλασουμε για φαι και αλλα εξοδα.. Υπερβολικο θα το ελεγα για Ινδια!!!!!! Ετυχε να μπορουμε αυτες τις μερες και δεν ελαβα υποψην οτι ειναι τουριστικη περιοδος και οι τιμες ειναι στα υψη. Δυστυχως δεν υπολογιζουν οτι ειμαστε 4 μαζι αλλα χρεωνουν ανα ατομο ασχετο αν θα ειμαστε μαζι σε ενα αμαξι. Το ξερω οτι μονοι μας θα πληρωσουμε τα μισα αλλα η χωρα ειναι αχανης και φοβαμαι μην χασουμε χρονο ψαχνοντας ξενοδοχεια, σταθμους τρενων, και αξιοθεατα.. Αν κινηθουμε μονες μας λετε να εχουμε κλεισει αεροπορικα, εισιτηρια τρενων και σε καθε πολη που φτανουμε να βρισκουμε ξεναγο επι τοπου? Και πως ξερουμε αν δεν θα πετυχουμε καναν ασχετο?? Το πιο οικονομικο εισητηριο βαρανασι δελχι ειναι με spice jet 49 ?. Αλλο που με αγχωνει ειναι οποιαδηποτε καθυστερηση και χανοντας απο λαθος μας ενα δρομολογιο τρενου π.χ. χαλαει ολο το ταξιδι.. Please βοηθηστε μας οσοι εχουν παει μονοι τους!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ξερω οτι μονοι μας θα πληρωσουμε τα μισα αλλα η χωρα ειναι αχανης και φοβαμαι μην χασουμε χρονο ψαχνοντας ξενοδοχεια, σταθμους τρενων, και αξιοθεατα.. Αν κινηθουμε μονες μας λετε να εχουμε κλεισει αεροπορικα, εισιτηρια τρενων και σε καθε πολη που φτανουμε να βρισκουμε ξεναγο επι τοπου? Και πως ξερουμε αν δεν θα πετυχουμε καναν ασχετο?? Το πιο οικονομικο εισητηριο βαρανασι δελχι ειναι με spice jet 49 ?. Αλλο που με αγχωνει ειναι οποιαδηποτε καθυστερηση και χανοντας απο λαθος μας ενα δρομολογιο τρενου π.χ. χαλαει ολο το ταξιδι.. Please βοηθηστε μας οσοι εχουν παει μονοι τους!
Αυτό είναι αλήθεια: τόσο οτι θα πλήρωνες τα μισά, όσο και το ότι θα έχεις ένα κάποιο χάσιμο χρόνου. Μέσα σε επτά ημέρες θέλεις να δεις πάρα πολλά πράγματα. Αν κάπου κάτι στραβώσει, μπορείς να βγεις εύκολα εκτός προγράμματος και να μην καταφέρεις να δεις μια πόλη ή ένα αξιοθέατο, γιατί δε σου περισσεύει χρόνος αναπλήρωσεις. Οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου το κίνητρο του ταξιδιού σου, δηλαδή τι σε ενδιαφέρει πάρα πάνω: να δεις τα αξιοθέτα που έχεις κατά νου σε κάθε περίπτωση ή να ζήσεις μια ινδική εμπειρία οτι και να σημαίνει αυτό- με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Σε αυτήν την ερώτηση μόνο εσύ και οι συνταξιδιώτισσές σου νομιμοποιείσθε να απαντήσετε.
Θα έλεγα οτι καλό θα είναι κάποιες κρατήσεις να τις κάνετε, όσο καθυστερείτε τα αεροπορικά ενδέχεται να ακριβύνουν μια και είναι υψηλή τουριστική περιόδος. Προφανώς και αν ζητείσετε ξεναγό στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας κάποιον θα σας βρουν να σας φέρουν.
Δεν το ξέρετε. Αφήνετε την ταξιδιωτική σας τύχη στα χέρια του Κρίσνα. Αλλά αυτό δεν το ξέρετε ούτε στα πρακτορεία: εμείς παρά το κάζο του σιχ ξεναγού στο Δελχί, μείναμε ευχαριστημένοι- όλοι οι υπόλοιποι επτά ήταν από επαρκείς μέχρι εξαιρετικοί.
Αυτό μπορείτε να το αναφέρετε στο ταξιδιωτικό γραφείο και να ζητείσετε να προβούν σε αυτήν την κράτηση.
Ναι, αυτό είναι ενδεχόμενο: δεν ταξιδεύετε και στην Ελβετία. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος των παραπανήσιων χρημάτων που σας ζητούν: κάποιος άλλος έχει αυτήν την ευθύνη και την έγνοια σας, ο οποίος ξέρει την κατάσταση καλύτερα από εσάς και θέλει να πληρωθεί για αυτή τη δουλειά.
Η δική μου άποψη είναι οτι αν είχα μπόλικο χρόνο μπροστά μου θα πήγαινα μόνη μου σε ένα στυλ: "βλέποντας και κάνοντας", αλλά αν είχα τόσες λίγες ημέρες θα προσπαθούσα να μην μου παρουσιασθούν απρόοπτα. Δε θα διακινδύνευα να χάσω ένα μνημείο, που θα με ενδιέφερε πολύ να δω, λόγω κάποιας αναποδιάς που μου συνέβει, επειδή δε γνωρίζω τις καταστάσεις. Αλλά αυτό είναι δική μου άποψη για το ταξίδι και δε σημαίνει οτι είναι η μόνη έγκυρη. Μια που είστε τέσσερεις κοπέλες θα έλεγα να το συζητήσετε καταρχήν μεταξύ σας: δε θα είναι σωστό κάποια να νοιώσει "καπελωμένη", γιατί κάτι τέτοιο στο εξωτερικό μπορεί να πολλαπλασιάσει την όποια ένταση. Μπορεί εσύ να απολαμβάνεις την ψιλή κουβεντούλα με τη γιαγιά στο τρένο που αργοπορεί να φθάσει στον προορισμό του, αλλά κάποια συνταξιδιώτισα να μασάει σίδερα γιατί περνά η ώρα και δε θα προφτάσει το Ταζ Μαχάλ ανοικτό. Κάτι τέτοια είναι πιθανόν να καταστρέψουν πολύ άσχημα το ταξίδι, ακόμη και αν στην τελική προφτάσετε στο παρα πέντε την πόρτα ανοικτή.
ΥΓ: Τώρα που είπα Ταζ Μαχάλ, φροντίστε να μην είστε στην Άγκρα Παρασκευή, την ιερή μέρα των μουσουλμάνων, γιατί το Ταζ δεν είναι ανοικτό για το κοινό.
 
Last edited by a moderator:

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
οταν ακουω 550 για ινδια για 7 μερες μου ρχετε να γελασω....η να κλαψω...
Ολα αυτα αν τα κανονισετε μονοι σας ουτε τα μισα λεφτα δε θα βγουν ........Ενδεικτικα μεση τιμη τρενου 10 ωρες 2η θεση δε ξεπερνα τα 12-15 ευρω και μια εσωτερικη πτηση κυμαινεται στα 30-40 ευρω(με μια αξιοπρεπη Low cost οπως η Indigo)
Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου...
σιγα τη σκληροπυρηνικη εμπειρια....ουτε καν ντοπιο δεν βρισκεις σε τετοια θεση...εκτος κανα πλουσιο..

σε μια χωρα σα την Ινδια που ανθρωποι ταξιδευαν στοιβαγμενοι στα βαγονια και μαλλον ειδες σε τι συνθηκες ζουσαν συνηθως , με το να απαντας ουτε στο χειροτερο εχθρο μου μαλλον θα κανεις 1 δις ανθρωπους εχθρους( που ποτε στη ζωη τους ολη δε θα εχουν τη δυνατοτητα να ταξιδεψουν στη δευτερη θεση) .....
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εμενα γιατι μου ακουγεται σαν ευχη??:roll:
Αχ,και να μου ελεγες καποιος...
"ουστ βρε απο εδω,αντε να ταξιδεψεις στην Ινδια για Βαρανασι με το τρενο Β΄θεσης,για 1 μηνα ".....:clap::clap::clap:
mfish,πάμε????:D
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Εμενα γιατι μου ακουγεται σαν ευχη??:roll:
Αχ,και να μου ελεγες καποιος...
"ουστ βρε απο εδω,αντε να ταξιδεψεις στην Ινδια για Βαρανασι με το τρενο Β΄θεσης,για 1 μηνα ".....:clap::clap::clap:
mfish,πάμε????:D
τρεχωντας!!!! :clap::clap::clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
"ουστ βρε απο εδω,αντε να ταξιδεψεις στην Ινδια για Βαρανασι με το τρενο Β΄θεσης,για 1 μηνα ".....:clap::clap::clap:
Άλλος ο ένας μήνας και άλλες οι επτά ημέρες που έχει στη διάθεσή της η τοπικ στάρτερ για όλο το ταξίδι της στην Ινδία. Με βάση αυτό το χρονικό διάστημα κατά νου πρέπει να κάνει τους λογαριασμούς της.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.211
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom